(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Kynutý knedlík
Potřebné ingredience
300 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, kvasnice, 2 starší rohlíky nakrájené na kostky
Postup přípravy
Domácí pekárnu nastavíme na program těsto. Dále nalijeme do pekárny mléko a rozklepneme do něj celé vejce. Nasypeme polovinu mouky, přidáme nakrájené rohlíky a dosypeme zbytek mouky. Do jednoho rohu pekárny dáme cukr, do druhého sůl a do třetího droždí. Po nakynutí těsto opatrně vyndáme, rozdělíme na 2 až 3 díly a lehce vytvarujeme knedlíky. Připravené knedlíky uvaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Po 10 ti minutách každý knedlík obrátíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
drs
(upraveno)
2. 1. 2020, 12:26
Je výborný ale lépe vařit o něco méně času
Mata3636
(upraveno)
31. 5. 2013, 15:09
Doporučujem neobracať knedle pri varení, nebudú potom na povrchu vráskavé. A variť 2-3 knedle /teda sú menšie/ 20 minút je podľa mňa veľa. Ja varím 14 minút a sú super. Robím tak už 20 rokov, knedľa sa u nás kúpi, len ked som chorá. Vyskúšajte, neoľutujete