Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Domácí HRUŠKOVÁ povidla

0.0
Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Potřebné ingredience

10 kg hrušek (oloupané, nastrouhané), 1/2 L rumu, 1 - 1 1/2 kg cukr krystal nebo krupice, 1-2 vanilkové cukry, mletá skořice, 2 KL kyseliny citrónové

Postup přípravy

Hrušky a vše ostatní smícháme a vaříme a vaříme a vaříme cca 6 hodin, dokud se šťáva nevyvaří. Dáváme do skledniček a otočíme výčkem dolů, aby se zatáhla.

Pokud budete trpělivý s vařením, povidla se zdají řidčí, ale opravdu netečou při dalším použití do šátečku atd.!

Jsou to ta nejlepší hrušková povidla, jaká jsem kdy jedla. To musíte vyzkoušet!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

malá bob 24. 8. 2014, 15:47
hrušky dozrály, jdu na ně... (jablka)
saram 13. 9. 2013, 15:05
Originál a správná hrušková povidla dělají na valašsku a to ze sušených hrušek a bez těch všech přípravků co je v návodu . Rozvařením čerstvých hrušek vznikne hrušková marmeláda .... také dobrá, s povidly to však nemá nic společného... nechci kritizovat, ale miluji hrušková povidla na frgálech / valašský koláč/ a tak chci jen uvést, že to co zde uvádíte nejsou povidla. nezlobte se...
marhulda 13. 9. 2013, 13:52
*-) To 1/2 L rumu je půl litru nebo půl lžíce?
kvítečko 13. 9. 2013, 13:27
(Y)
laskonka333 12. 9. 2013, 12:39
(jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie