(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Honzovy buchty
Potřebné ingredience
droždí,mlíko,sůl,cukr,polohr.+hladkou mouku,2žloutky,olej,tvaroh,nebo povidla,vanilk.cukr,
Postup přípravy
250ml mlíka dám trochu ohřít,aby bylo vlažné,nadrobím kostku droždí,1lžíci cukru-nechám 10min..Mezitím si nachystám do mísy20dkg polohr.+30dkg hl.mouky,2žloutky ,150ml oleje(žloutky šlehačem míchám a postupně přidávám olej),1lžička soli.Pak přidám kvásek a pořádně promíchám.Nechám asi 2hod.kynout.Nachystám si tvarohovou nádivku z:tvaroh,mletý+vanilkový cukr,1celé vejce+1žloutek.Vykynuté:těsto lžíci dávám na pomoučený vál,naplním tvaroh.náplní nebo povidly zabalím,dám do pekáčku a pomastím máslem každou zvlášť.Dám péct,peču do růžova,po vytáhnutí potřu hned vodou a nechám vychladit.Postup obrázkový přidám příště.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
24. 1. 2017, 10:15
jsou krásné
Nadys
(upraveno)
23. 1. 2017, 18:37
jůůů hned bych si dala
venda kudelova
(upraveno)
8. 1. 2017, 14:50
Jani dneska jsem pekla Vaše Honzovky a jsou s těstem se super pracovalo a chuťově výborné moc děkuji
gieri
(upraveno)
8. 3. 2015, 16:31
Bohužel, mi se buchty nepovedly... něco šlo hnedle od začátku špatně ale tak, udělala jsem štrůdly - 2, právě se pečou tak uvidíme až se upečou jak dopadnou
žingi
(upraveno)
13. 3. 2015, 12:55
@gieri
Zuzko,kdyby jste věděla,v kolika až letech já došla k tomu,že jsem začla s kynutým těstem netuším,co se vám nedařilo
Eva.Top
(upraveno)
28. 10. 2010, 10:10
Buchty jsem už několikrát dělala jsou vynikající Dneska znovu
žingi
(upraveno)
28. 10. 2010, 12:06
@Eva.Top
moc děkuji,koupím tvaroh a taky zítra upeču tyto nebo koláčky
katkaValkova
(upraveno)
5. 9. 2010, 11:24
, buchty neměly chybu
žingi
(upraveno)
5. 9. 2010, 11:26
@katkaValkova
tak to máš šikovné ručičky děkuji
katkaValkova
(upraveno)
5. 9. 2010, 11:33
@žingi
ne mám domácí pekárnu víš
žingi
(upraveno)
5. 9. 2010, 20:52
@katkaValkova
teď už to vím
Kacer z Prahy
(upraveno)
26. 8. 2010, 12:06
Jani,tak hotovo jsou fakt . Těsto super a jsou moc dobré !!!
žingi
(upraveno)
26. 8. 2010, 21:33
@Kacer z Prahy
jéé,to jsem moc ráda
Eva.Top
(upraveno)
24. 8. 2010, 16:18
Vypadají moooc dobře, asi už vím co zítra k obědu
žingi
(upraveno)
24. 8. 2010, 17:28
@Eva.Top
děkuji,zkuste.Já je vytáhla z trouby,odešla do města a po návratu zbylo na malý talířek
Eva.Top
(upraveno)
26. 8. 2010, 10:53
@žingi
Táák těsto kyne už hodinku, vypadá už hodně nakynuté..ale nechám ještě asi tak půl hodinky, a začku dělat už se těšíme
Lukášek duben
(upraveno)
2. 5. 2010, 11:32
Janičko dneska asi zkusím jsou nádherné a snad budou i tak dobré
Cholitka
(upraveno)
27. 2. 2010, 14:11
Tak jsem taky neodolala a vyzkoušela. Buchtičky jsou vážně moc dobré, těstíčko super! Já kynuté nedělám vůbec. Nikdy se moc nepodařilo, ale tento recept se povedl na 100% a jsem moc spokojená. Jiné těsto určitě dělat nebudu. Díky
žingi
(upraveno)
27. 2. 2010, 19:42
@Cholitka
děkuji,udělala jste mi radost
Paullina
(upraveno)
15. 2. 2010, 19:39
Dobrý den Jani, děkuji za super receptíček , buchty jsou naprosto suprovní , s těstem se velice dobře pracuje, krásně voní a hlavně buchty dobře chutnají Jen ten tvar ještě se poleším.Snědly se ještě teplé http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=129509
žingi
(upraveno)
16. 2. 2010, 14:04
@Paullina
to je super,já taky nemám pravidelné tvary nám jde o chuť
Vlaďuša
(upraveno)
19. 1. 2010, 9:57
Jani, prosím, jak dlouho a na kolik stupňů (v horkovzdušné troubě) mám buchty péct? Děkuji moc.
simonka007
(upraveno)
13. 8. 2011, 11:17
@Vlaďuša
většinou se peče v této troubě na 170 stupnů.a do růžova
žingi
(upraveno)
19. 1. 2010, 14:17
@Vlaďuša
Anturka
(upraveno)
8. 11. 2009, 17:42
Právě těd jsem zadělala vaše těsto tak jsem zvědavá jesli se mi Honzovy buchty povedou.
žingi
(upraveno)
9. 11. 2009, 12:37
@Anturka
Tak jak to dopadlo
Anturka
(upraveno)
9. 11. 2009, 18:25
@žingi
Poslala bych vám fotku ale nevím jak se sem vkládá. Jinak jsou super povedli se jsou snězené. Až na ten tvar. Děkuji za recept. Zdenka
oharanda
(upraveno)
15. 9. 2009, 12:43
Moc děkuji za receptík ,dneska jsem je dělala,jsou výborné ,jen trošku dopilovat ten tvar a bude to úplně bezva http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2294915
žingi
(upraveno)
18. 9. 2009, 13:01
@oharanda
jsou super a mě taky záleží hlavně na chuti
HAVLASKA
(upraveno)
20. 2. 2009, 21:26
Díky za tip, vyzkoušíme.
žingi
(upraveno)
20. 2. 2009, 21:37
@HAVLASKA
vyzkoušej.Závidím všem,co máte horkovzdušné trouby.Jednou jsem vyzkoušela u rodiny a kynuté v ní bylo o moc lepší než v plynové
Hnědovláska
(upraveno)
23. 1. 2009, 15:11
Tak jsem se do nich pustila a můžu napsat,že mi těsto povedlo Akorát vy máte víc buchet,a já jsem měla půlku plechu Dělala jsem je větší,tak to bylo jen na zkoušku.Až budu dělat příště,tak budu vědět,že je mám dělat menší Jinak jsou
žingi
(upraveno)
23. 1. 2009, 21:44
@Hnědovláska
mám víc buchet no já naberu těsta necelou pol.lžíci.Ale myslím,že je nejdůležitější,že se to těsto povedla,jak jste měla strach
Hnědovláska
(upraveno)
17. 1. 2009, 19:06
Taky bych zkusila,ale mám strach,abych to těsto promíchala.Nemá se ta mouka postupně přidávat do kvásku? Taky jsem co si dělala s kynutým těstem,ale nemohla jsem to promíchat.Měla jsem hrudky,když jsem to dala vše do mísy.Proto se ptám.Děkuji
žingi
(upraveno)
17. 1. 2009, 21:02
@Hnědovláska
Jani,nebojte,promícháte.Já jsem slabá v rukách a zvládnu to.Buchty jsou opravdu .Když tak ať promíchá suroviny a kvásek manžel .Kdyby jste to zkoušela,dejte vědět,zda se povedlo
OLUŠ
(upraveno)
17. 1. 2009, 9:18
včera jsem udělala buchty podle Vás, ale s mákem jsou senzační všichni se jen olizují ke kafíčku balada...............
žingi
(upraveno)
17. 1. 2009, 21:00
@OLUŠ
to je bezva,že chutnaly bychty i u vás.A makové by si dal můj ,ten je zbožňuje .Teď jsem napečená za celý týden až až
gabkaN
(upraveno)
20. 12. 2008, 19:28
Jani, chválím těstíčko je bezva, heboučké, lehce se míchá. Buchty jsem pekla s povidly a byly vynikající!! Všem doporučuji . Papa Gábina
žingi
(upraveno)
14. 1. 2009, 20:55
@gabkaN
Jsem našlaaž teď vaše slova chvály.Děkuji jsem moc ráda,že se také povedly a chutnaly.Já mám jen tu nevýhodu,že peču v plynové troubě
palfi
(upraveno)
30. 11. 2008, 12:47
právě jsem zblajzla ještě teplou , tak doufám že neprasknu buchty jsou vynikající , jednoduché a bez chyby mňam mňam
žingi
(upraveno)
4. 12. 2008, 8:40
@palfi
děkuji za slova chvály taky nám chutnají