Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Honzovy buchty

0.0
Honzovy buchty

Potřebné ingredience

40 g droždí
220-250ml mléka
500g hl.mouky
50g krupic.cukru
2 žloutky dozlatova.Až vychladnou pocukrujte je.
kůra nastrouhaná z 1 citrónu
2 lžíce citron.šťávy
špetka soli
1 vanilk.cukr
150g másla( hery)
250g švestkových povidel

Postup přípravy

Z droždí, lžíce cukru , ze 2 lžic mouky a trochy vlažného mléka vytvoříme kvásek.Až vykyne smíchejte ho se zbylou moukou a cukrem, žloutky citr.kůrou i šťávou, vanilk.cukrem a soli. Pak přilijte zbylé mléko i rozpuštěné máslo (nesmí to být horké…jen vlažné). Vypracujte hladké těsto a dejte kynout.
Vykynuté těsto přesuňte na pomoučený vál a dotenka ho rozválejte. Pak ho rozkrájejte na čtverečky o zhruba 4x4 a plňte povidly, mákem nebo tvarohem. Vytvarujte buchty okraje musí být pečlivě spojené, aby náplň neměla kam vytéct.Mezitím si pekáč vymažeme máslem a předehřejeme troubu na 200. Buchty při skládání na pekáč potírejte rozpuštěným máslem aby se po nakynutí neslepily se sousedkami. V pekáči je nechte zhruba 15 minut kynout , pak je ještě svrchu omastěte máslem a dejte do trouby.Po 5 minutách snižte teplotu o 20 stupňů a ještě půl hodiny dopékejte dozlatova.Až vychladnou pocukrujte je. dozlatova.Až vychladnou pocukrujte je.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mado1 17. 8. 2008, 22:59
Dnes jsem vyzkoušela a buchty byly naprosto SUPER (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).Díky za skvělý recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
KOBLIZEK X 4. 9. 2008, 15:17
@mado1 Ahoj Marti tak to jsem moc ráda ,my je máme moc rádi a s povidlama ty jsou prostě báječné jsou jak peřinky jsem ráda že chutnali rodince zkus i jiné jsou super pa (flower) (child9) (sampus)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie