Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

0.0
SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

Potřebné ingredience

cca 750g plece, 300g žampionů (nejlépe čerstvých), 2 cibule, 150g slaniny vcelku, kečup, salsa, sůl, 2 str. česneku, event. trocha hl. mouky

Postup přípravy

Do většího kastrolu dáme rozškvřit nakrájenou slaninu na větší kostičky a když je chycená, přidáme pokrájenou cibuli. Pořádně osmahneme, přidáme nakrájené, osolené maso, orestujeme a dle potřeby podlijeme troškou teplé vody. Dusíme do poloměkka. Pak přidáme nahrubo pokrájené žampiony a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme kečupem, salsou a česnekem. Můžeme lehce zahustit lžící mouky rozvedlané s trochou vody. Dobré je když už je guláš hotový, posypat ho jednou nakrájenou cibulí nahrubo. Ona se jakoby vsákne a omáčka je "šťavnatější".
Jako příloha jsou vynikající bramboráčky.
Dobrou chuť.

Ve větším kastrolu si rozehřejeme rostlinný olej a dáme nakrájenou slaninu (event. kousek klobásy - dnes jsem použila ostravskou), když chytne barvu, vložíme na kousky pokrájené maso, osolíme, event. podlijeme troškou teplé vody. Když je maso téměř měkké, přihodíme žampiony - nakrájené nahrubo.
Podusíme. Dochutíme kečupem - může být pikantní, salsou a česnekem. Případně dosolíme. Při podávání posypeme trochou čerstvě nakrájené cibulky. Přílohou mohou být bramboráčky event. rýže.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pajaakaja 19. 2. 2017, 13:17
Dnes jsem konečně vložila fotografii. (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie