SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY
Potřebné ingredience
cca 750g plece, 300g žampionů (nejlépe čerstvých), 2 cibule, 150g slaniny vcelku, kečup, salsa, sůl, 2 str. česneku, event. trocha hl. mouky
Postup přípravy
Jako příloha jsou vynikající bramboráčky.
Dobrou chuť.
Ve větším kastrolu si rozehřejeme rostlinný olej a dáme nakrájenou slaninu (event. kousek klobásy - dnes jsem použila ostravskou), když chytne barvu, vložíme na kousky pokrájené maso, osolíme, event. podlijeme troškou teplé vody. Když je maso téměř měkké, přihodíme žampiony - nakrájené nahrubo.
Podusíme. Dochutíme kečupem - může být pikantní, salsou a česnekem. Případně dosolíme. Při podávání posypeme trochou čerstvě nakrájené cibulky. Přílohou mohou být bramboráčky event. rýže.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé