Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

STROUHANÁ JABLÍČKA K ZAVAŘENÍ +++

0.0
STROUHANÁ JABLÍČKA  K ZAVAŘENÍ +++

Potřebné ingredience

jablíčka,

Postup přípravy

Jablíčka očistíme vyjádřincujeme okrájíme slupku nastrouháme na hrubším strouhátku .Nacpeme do skleniček né uplně plné necháme kousek místa,zavičkujeme.Sterilizujeme cca asi 10-15 minut při 80°C.Nesladím protože rádi kvasí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lenpod 1. 11. 2010, 13:23
|:o) Ano, ano, nastrouhaná jablíčka si chystám na zimu také. Jde o to, že teď jich je na zahradě dost a škoda to nevyužít. V zimě pak jen vyklopím na těsto a hotovo. Jen je strouhám i se slupkou, 1) při zavařování i pečení pěkně změkne, takže to není poznat 2) je to rychlejší 3) je to doufám i zdravější - vitamíny + vláknina. Jablíčka do skleniček napěchuji, protože zavařováním klesnou. A letos poprvé jsem je zavařovala v mikrovlnce dle návodu na MMB. (1 sklenice 0,7l - 4.30min na 900W, pak obrátit na 5 min. dnem vzhůru). A jsem nadšená. Udělám si dle časových možností tolik sklenic kolik stíhám... A jindy na plátky naloupaná jablíčka dám sušit na radiátor a za chvilku jsou zdravé chutné křížaly :-p
jamamca 2. 10. 2013, 11:30
@Lenpod a při zavařování v mikrovlnce víčka nevadí???
Anturka 1. 11. 2010, 14:59
@Lenpod V zimně jako když najdeš do štrůdlu atd,Taky jsem je strouhala se slupkou ale nikdo mi to potom nejedl skrs ty slupky.V mikrovlnce jsem to ještě nezkoušela zavařovat někdy zkusím diky za typ.Křížaly mě dělá mamka v sušičce já topím v krbu a tam toho moc neusuším. (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie