Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové řezy s marmeládou

Kokosové řezy s marmeládou

Potřebné ingredience

Těsto: 120g špaldové celozrnné mouky, 100g hladké mouky, 40g cukru, 80g másla, 1 vejce. Náplň: asi 300g marmelády. Na povrch: 180g kokosu, 3 vejce, 50g cukru.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme chvíli odležet (není nutné) a rozválíme do menšího pekáčku, vyloženého papírem na pečení. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Loupáky ze slánku

Loupáky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 15g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g cukru, 75g másla, 2 žloutky, 170 - 190g vody, citrónová kůra. Vejce na potření, mák.

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme sůl ve vodě, poté přidáme droždí, zamícháme a dáme do lednice (použitelné nejdřív za 4 hodiny až 4 dny). Poté ze všech surovin vypracujeme kynuté těsto, kromě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaové řezy s jogurtovým krémem

Kakaové řezy s jogurtovým krémem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 150 g cukr krupice, 100 g polohrubé mouky, 50 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 3 lžíce kakaa; Krém: 500 ml mléka, 1 žloutek, 6 lžic cukru krupice, 2 vanilkové pudinky (nebo jaké máte rádi, dala jsem kokosové), 1 velký bílý jogurt (500 g); Posyp: 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Z bílků a šp. soli ušleháme pevný sníh a postupně zašleháváme cukr a žloutky. Metlou vmícháme olej a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto vylijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ostružinový nepečený dort

Ostružinový nepečený dort

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g máslových sušenek nebo piškotů, 115 g másla. Krém: 200 g zakysané smetany, 250 g vaničkového tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání 33%, 250 g ostružin, 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 1 čiré dortové želé.

Postup přípravy

Do dortové formy průměr 24 cm přivřeme pečící papír a papírem vyložíme i boky. Rozdrcené sušenky promícháme s rozpuštěným máslem a lehce utlačíme do formy, dáme na chvíli do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rybízový koláč se sněhem z remosky

Rybízový koláč se sněhem z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 90 g másla (Hery), 200 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ kypřícího prášku; * NÁPLŇ: 2 bílky, 190 g cukru moučka, 250 g rybízu

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Formu na pečení vymazat máslem.

Všechny suroviny na těsto zpracovat v…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláče ze slánku

Koláče ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 6g soli, 60g vody, 1g droždí. Těsto: 500g hladké mouky, 90g másla, 50g cukru, 1 velké vejce, 150 - 170g mléka, citrónová kůra. Náplň dle chuti. Žmolenka.

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přidáme a rozmícháme droždí a dáme do lednice na min. 4 hodiny (použitelné další cca 4 - 5 dní). Poté všechny ingredience…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelový dort

Karamelový dort

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

Recept z www.vikendovepeceni.cz

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Palmiers

Palmiers

Potřebné ingredience

Vodánek: 420g hladké špaldové mouky, 12g soli, 210g vody, 20g másla, 1/2 lžičky citrónové šťávy. Máslové těsto: 250g másla, 75g hladké špaldové mouky. Na prosypání cca 150g cukru krupice nebo krystal

Postup přípravy

Ingredience na máslové těsto spojíme (lze i v robotu pádlem), na fólii vytvarujeme obdélník asi 1 cm vysoký. Na vodánek v robotu vše zpracujeme na nelepivé těsto. Obě těsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Potřebné ingredience

150g 10% jogurtu, 150g skyru, 15g cukru, 100g ušlehané šlehačky, 200g pomerančoví šťávy, pomerančová kůra

Postup přípravy

Cukr, šťávu a kůru svaříme, necháme do druhého dne. Poté smícháme s jogurtem v mixéru a zlehka vmícháme šlehačku. Zmrzlinu děláme buď ve zmrzlinovači nebo dáme do mrazáku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Potřebné ingredience

1 šlehačka, 1 vejce, 1 lžíce cukru, 200g jahod

Postup přípravy

Bílek s 1/2 cukru vyšleháme do sněhu, žloutek vyšleháme se zbylým cukrem, jahody rozmixujeme. Do vyšlehané šlehačky vmícháme žloutkovou pěnu, jahody a nakonec zlehka zamícháme…

Zobrazit více...

Kategorie