Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Ostružinový džem

Ostružinový džem

Potřebné ingredience

1 kg čerstvých ostružin 500 g želírovacího cukru (s obsahem pektinu) nebo 1:1 cukru a ostružin 1 citron

Postup přípravy

Omyjte ostružiny pod tekoucí vodou a nechte je okapat. Vložte ostružiny do hrnce a přidejte želírovací cukr nebo směs běžného cukru a ostružin. Přidejte nastrouhanou kůru z…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
nálev na kozí rohy

nálev na kozí rohy

Potřebné ingredience

na 0,7 l sklenici budeme potřebovat: plátek cibule dvě kolečka mrkve kousek česneku půl deci octa 1 lžičku soli půl lžičky hořčičného semínka 1 kuličku nového koření 3 kuličky pepře 1 lžíci cukru nebo cukerin bobkový list kozí rohy

Postup přípravy

Na dno 0,7 l sklenice vložíme plátek cibule, dvě kolečka mrkve a kousíček česneku. Naskládáme kozí rohy, přidáme všechno koření a zalijeme vodou. Někdo ještě přidává lžíci oleje…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané okurky

Nakládané okurky

Potřebné ingredience

Lák: 1 l vody, 300g octa, 80g cukru, 30g soli. Koření: bobkový list, pepř, nové koření, hořčičné semínko. Okurky.

Postup přípravy

Svaříme vodu s cukrem a solí, přidáme ocet. Na dno sklenic rozdělíme koření, přidáme plátky okurek a zalijeme horkým lákem. Sterilujeme na 80°C 20 min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Merunkový džem nebo marmeláda

Merunkový džem nebo marmeláda

Potřebné ingredience

1kg meruňky - vypeckované, 1 vanilkový cukr, 800dkg cukr krupice, 1 ks želírovací prostředek Želírfix 1:1 nebo jiný druh

Postup přípravy

Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr necháme v lednici do druhého dne. Druhý den přidáme želírfix a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty, naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Potřebné ingredience

2,25 kg cukru, 1 litr vody, vypeckované višně

Postup přípravy

Pokud Vám nefungují návody z internetu, zkuste tento starší a osvědčený recept.

Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborovo-hrušková marmeláda

Rebarborovo-hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu

Postup přípravy

Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kozí rohy - nejlepší na světě

Kozí rohy - nejlepší na světě

Potřebné ingredience

• 4 l vody • 1 l 8% octa • 300g pískového cukru • 150g soli • 50 tabletek sacharinu • Do sklenice na rohy: • 1 lžička oleje • 3 zrnka černého pepře • 1 zrnko nového koření • kousek bobkového listu • 1/3 lžičky hořčičného semínka

Postup přípravy

Vodu + ocet + cukr + sůl svařit Přihodit sacharin - pozor, zašumí to! Stáhnout z ohně, promíchat. Rohy naskládat do sklenice, možno překrojit, přidat co patří do sklenice a zalít…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené maso

Zavařené maso

Potřebné ingredience

1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,

Postup přípravy

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Naložené feferonky

Naložené feferonky

Potřebné ingredience

Nálev: 1 l vody, 15 dkg cukru, 2 dcl octu, 3-5 gr soli, Krátce povařit. Do skleniček pak česnek a rozinky Ukládám pro mě, abych to našla, ale vyzkoušejte i vy!

Postup přípravy

Omyté feferonky naskládat do skleniček, prokládat česnekem, rozinkami a zalít horkým nálevem. Sterilizovat asi 10 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a bazalkou

Pikantní rajčatové čatní se zázvorem petrželí a…

Potřebné ingredience

2,75 - 3 kg rajčat, 1 kg bílé cibule, 500 g červené cibule, 5 polévkových lžic octa balzamiko, zázvor - množství dle toho jak moc ostré máte rádi, 2 lžíce soli, větší svazek bazalky, větší svazek petržele (toto množství mi vyšlo na 9 skleniček 375 ml od např. kunovjanky nebo od hořčice)

Postup přípravy

z receptů na zpracování rajčat na internetu jsem si nemohla vybrat, tak jsem experimentovala a výsledek můžu doporučit:rnrajčata a cibuli nakrájíme - rozvaříme ve velkém hrnci,…

Zobrazit více...

Kategorie