Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
RUSKÁ NAKLADANÁ RAJČATA

RUSKÁ NAKLADANÁ RAJČATA

Potřebné ingredience

Rajcata,celerova nat,kopr nat,mrkev,cibule,cesnek,pepr cely,cukr,sul,ocet,voda(Nekdo dava i lupen kapusty-ta pusti vybornou chut do nalevu)Kdo je gurman a ma rad pikantnejsi muze pridat feferonku.

Postup přípravy

Mrkev oskrabeme a nakrajime na kolecka,cibule a cesnek take na kolecka.Celerovou a koprovou nat omejem a natrhame,davame i s nati.Kdo prida feferonku take nakrajime na kolecka.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Omáčka Anklbenc

Omáčka Anklbenc

Potřebné ingredience

1kg cukety,1kg paprik/červené kapie/,0,5kg cibule,8 mrkví,6 lžic sojové omáčky,2 lžíce worcestrové omáčky,2 lžíce cukru,1 lžíce soli,2,5dcl oleje,1 litrový kečup,chili koření

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.Dusíme 20 minut,potom nandáme do zavařovacích sklenic a sterilujeme 20 minut.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ  DOMÁCÍ  KEČUP - super pro malé kečupožrouty

SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP - super pro malé kečupožrouty

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VYNIKAJÍCÍ PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA na toasty, špagety.........móóóóc dobrá :o)

VYNIKAJÍCÍ PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA na toasty, špagety.....…

Potřebné ingredience

750g žlutých paprik, 650g červených kapií, 400g rajčat, 300g cibule, 5-6 stroužků česneku, 200g oleje, 2-3 lžíce octa, sůl

Postup přípravy

Papriky a kapie omyjeme, rozpůlíme, odkrojíme stopky, jádřince i vlákna, dáme na 5 minut povařit do osolené vody, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NUTELA Z JABLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NUTELA Z JABLEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

3kg jablek,4 dcl vody,1kg krystalového cukru,2 vanilkové cukry,100g kakaa,200g čokolády na vaření,4 pudinkové prášky(dávám čokoládové)

Postup přípravy

Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky.Společně s dalšími surovinami(kromě pudinku)rozvaříme,pak rozmixujeme a necháme vychladnout.Do vychladlé hmoty vmícháme pudinky a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!

ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1,3 kg až 1,5 kg zralých švestek,
500 g pískového cukru,
100 g kakaa,
1 vanilinový cukr,
rum dle chuti(rumové aroma)

Postup přípravy

Příprava:
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum(rumové…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská domácí přesnídávka

Dětská domácí přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.

Postup přípravy

Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOUBOVÁ  ČALAMÁDA na topinky, pod maso  ....

HOUBOVÁ ČALAMÁDA na topinky, pod maso ....

Potřebné ingredience

1,75 kg hub, 0,9kg paprik, 0,6 kg, cibule, 1/4L kečupu ( může být i ostrý ), 1/4L rajčatového protlaku, 1/4L oleje.
NÁLEV : 1/2sáčku mletého pepře, 4dcl octa, 2dcl vody, 6ks nového koření, 6ks bobkového listu, 6ks hřebíčku, 30dkg cukru, 6dkg soli.

Postup přípravy

Uvaříme si nálev a necháme vychladit. Houby povaříme v osolené vodě asi 3-5 minut. Houby, ostatní suroviny i nálev smícháme dohromady. Naplníme skleničky a sterilujeme cca 20…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1kg oloupaných a vykrájených hrušek,1 Extra želírovací cukr (2:1) ,2 lžičky kys. citronové,rum

Postup přípravy

Hrušky rozemeleme nebo rozmixujeme.Dáme do hrnce,přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou.Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.Vypneme a podle chuti můžeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…

Zobrazit více...

Kategorie