Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz

RECEPTY > BEZLEPKOVÁ DIETA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
bezlepkové loupáky (2) 31.7.2016, 21:36
Bezlepková cuketová buchta (1) 23.7.2016, 17:24
Bezlepkové dýňové placičky (18) 5.7.2016, 13:42
Pudinková buchta (44) 11.6.2016, 13:34
chleba podle Petra Aubrechta (13) 24.4.2016, 13:26
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 447 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,45 další >>

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepková kynutá vánočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience 500g bezlepkové mouky 150g Korunního cukru moučka 100g rozinek 7g soli citrónová kůra Korunní cukr na posypání moučníků 350g vody 100g másla 2 vejce 1 balíček droždí (42g) mandle na ozdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady by měly mít teplotu 30 °CDroždí rozdrobíme, zasypeme troškou cukru a opatrně zalijeme trochou vody, necháme na teplém místě vyběhnout a v míse smícháme s ostatními přísadami. Důkladně prohněteme a vytvoříme vláčné těsto.Rozdělíme do 9 pramenů a upleteme jeden pletenec ze 4 pramenů, jeden pletenec ze 3 pramenů a jeden ze 2 pramenů.Upletenou a poskládanou vánočku ozdobenou mandlemi, dáme na teplé místo vykynout podobu 30 minut. Potom pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení cca 30-40 minut při teplotě 200 °C. Doporučuji dát do trouby mísu s vodou, bezlepkové pečivo není tak vysušené. Ještě horké pocukrujeme.Můj osobní tip: místo vody použít mléko, a místo jednoho kynutí, nechat vykynout těsto ještě před pletením cca 20 minut.Dobrou chuť!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Miroslava K. (MirkaKozena) ID 369261 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

dcerce


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bez lepku

POSTUP PŘÍPRAVY

:-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

jana s. (studeny.cumacek) ID 169131 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

dort


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bez lepku

POSTUP PŘÍPRAVY

pro neteř

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

jana s. (studeny.cumacek) ID 169131 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepková pizza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 150g čedar, 2 vejce, 2 lžíce zlatých lněných semínek, 1 menší květák 1 lžička kari, sůl\r\nObloha teplá: 30 listů medvědího česneku, 6 stroužků česneku, 2 lahůdkové cibulky, 1/2 chilli papričky, sůl, olivový olej\r\nObloha studená: 8 cherry rajčátek, 4 listy medvědího česneku, 1 mozzarella, černý sezam

POSTUP PŘÍPRAVY

Začala jsem květákem, ten jsem po růžičkách umixovala. V misce jsem k němu přidala vajíčka, čedar, kari sůl, lněné semínka. Pořádně promíchat a na plech to pěkné vytvarovat do placky jako na klasickou pizzu. \r\nŠup s tím do trouby na 180 stupňů, 20 minut, mám ale slabší troubu, tak sledovat.\r\nV pávni jsem smíchala chilli, cibulku a solí. Česnek jsem nakrájený osmahla na oleji (osobně to příště zkusím na dýňovém). Pak přidat do pánve k ostatním asi na dvě minutky a pak to přenést na korpus. Na pizzu pak rozházejte studenou oblohu, nakrájenou jak Vám vyhovuje. Dobrého chutnání přátelé.
*recept mám ze stránek od mé známé a dovolila mi půjčit si fotku, bohužel na můj mobil foťák nejde.*

http://www.snedeno.cz/vegetarianske-recepty/bezlepkova-pizza-z-kvetaku-s-medvedim-cesnekem-a-rajcatky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lydia B. (letuskaceska) ID 583307 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

Špagety s mušlemi sv. Jakuba a cuketou na pomerančích



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 6 osob: 1 balení Špagety "FARABELLA" 500 gr. 25 ks mušlí sv. Jakuba 1 menší cuketa 1 pomeranč 100 g rukola 1 skleničku bílého vína 1 lžíce černého kaviáru zeleninový vývar panenský olivový olej sůl pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

V pánvi zlehka osmahneme mušle sv. Jakuba v extra panenském olivovém oleji, zalijeme bílým vínem a přidáme trošku pepře.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky.
Připravíme šťávu z pomeranče.
Vše přidáme do pánve s mušlemi a zalijeme 1 naběračkou zeleninového vývaru. Přidáme trošku soli a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla.
Ve vroucí osolené vody se lžící olivového oleje uvaříme špagety podle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny přidáme na pánev s mušlemi sv. Jakuba a cuketou, přidáme lžíci kaviáru a promícháme. Je-li to nutné, přidáme trošku zeleninového vývaru.
Špagety servírujeme na lůžku z rukoly a strouhanou pomerančovou kůrou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Iva S. (il goloso) ID 573677 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

Čokoládové bezlepkové muffiny


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80g másla, 100g cukru, 2 vejce, 120g bezlepkové mouky (např. Jizerky), 1/2 prášku do pečiva (asi 6g), 2 lžičky kakaa, čokoládové chipsy

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce a cukr vyšleháme, přidáme rozpuštěné máslo, mouku, prášek do pečiva, kakao a asi 2 lžíce čokoládových chipsů nebo kousků čokolády. Těsto nalijeme do formy na muffiny a pečeme při 180 st.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Lenka M. (Lenluvik) ID 118099 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

BEZLEPKOVÉ KYNUTÉ KNEDLÍKY - výborné


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g Jizerky (Schar B mix, Schar universal) 200 ml vlažného mléka 1/2 balíčku sušeného droždí nebo čerstvé droždí 1 lžíce oleje 1 vejce sůl, cukr neochucené burizony - nemusí být

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mouky přidáme mléko a ostatní ingredience, šleháme ručním šlehačem, těsto je hodně lepivé. Po ušlehání dáme do silikonové formy na biskupský chlebíček a necháme necelou hodinu kynout. Po vykynutí dáme do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon na 6 min. A je hotovo. Knedlík propíchneme špejlí a vyklopíme. Je výborný. Dobrou chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Radka K. (Radka K) ID 112699 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové těstoviny s pohankou s fazolemi a bramborami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 4 osoby: 350 g bezlepkové pohankové mušle , 200 g brambor, 200 g fazolí, loupaná rajčata, 1 stroužek česneku, extra panenský olivový olej, sýr strouhaný parmazán, sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Vaříme asi 10 minut v osolené vodě, scedíme. Zvlášť uvaříme fazole do měkka. Mezitím, v jiné pánvi připravíme nakrájená oloupaná rajčata s olivovým olejem a stroužek česneku, povaříme, necháme zhoustnout. Přidejte fazole a brambory do rajčatové omáčky a necháme stát. Uvaříme bezlepkové těstoviny s pohankou podle způsobu a času uvedených na obalu, scedíme těstoviny a přidáme do rajčatové omáčky, fazolí a brambor. Promícháme a krátce povaříme, podáváme s čerstvě mletým pepřem a špetkou parmezánu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Iva S. (il goloso) ID 573677 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové bramborové noky s italskou sušenou šunkou a šalvějí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 4 osoby 700 g bezlepkové bramborové noky , 50 g šunky, 60 g másla, 1 cibule, lístky šalvěje, strouhaný parmazán, sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na kostičky nakrájenou sušenou šunku necháme krátce osmahnout na pánvi s máslem, cibulí a šalvějí. V osolené vodě necháme uvařit noky, které sebereme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem asi po dvou minutách, co začnou plavat po hladině. Přidáme noky na pánvev se šunkou a šalvějí,promícháme a krátce povaříme. Podáváme s špetkou parmezánu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Iva S. (il goloso) ID 573677 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 12.3.2016, 19:47 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové noky s pohankou s mrkvovým krémem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 4 osoby: 700 g bezlepkové noky s pohankou 80 g strouhaného parmazánu 250 g mrkve 100 g smetany 0,1 l koncentrovaného zeleninového vývaru nebo 10 g zeleninového vývaru v kostce lístky bazalky extra panenský olivový olej sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

V malém množství vody vaříme po dobu 20 minut mrkev nakrájenou na plátky, potom rozmixujeme. Rozmixovanou mrkev dáme na pánev, na mírný oheň, dochutíme zeleninovým vývarem, povaříme, přidáme smetanu a čerstvou bazalku, nakrájenou na proužky. Podle chuti dosolíme.
V osolené vodě uvaříme noky s pohanku, které vyndáme z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem, asi po dvou minutách, co začnou plavat po hladině. Umístíme noky na vymaštěný plech, posypeme strouhaným parmazánem a zapečeme v troubě po dobu 5 minut při teplotě 180 ° C.
Na talíř nalijeme naběračkou jako základ mrkvový krém a na něj rozložíme noky zapečené s parmezánem. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.
VARIANTA: místo mrkve můžeme použít i dýni.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Iva S. (il goloso) ID 573677 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 447 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,45 další >>
© 2004-2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook