Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

máslo cibule hl.mouka vývar z hov. masa koření: celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl rajská šťáva, protlak citron cukr

Postup přípravy

na másle zpěním cibuli, přisypu mouku, usmažím jíšku, rozvařím ji vodou nebo vývarem z hovězího masa. Nasypu koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, sůl), naliju…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Mleté kuličky ve svíčkové omáčce

Mleté kuličky ve svíčkové omáčce

Potřebné ingredience

Mleté maso
kořenová zelenina
máslo
cibule
jíška světlá nebo mouka s vodou (šlehačkou)
šlehačka
citronsůl, solamyl, tymián, celý pepř, sůl

Postup přípravy

mleté maso smíchám se solí a trochou solamylu, udělám kuličky, větší, dám na rozpálené máslo s cibulí a kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel - může být mražená), opeču…

Zobrazit více...
OMÁČKY
"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro bez práce !!!!!

"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro…

Potřebné ingredience

Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.

Postup přípravy

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
LUXUSNÍ SVÍČKOVÁ OMÁČKA OD MAMINKY

LUXUSNÍ SVÍČKOVÁ OMÁČKA OD MAMINKY

Potřebné ingredience

Hovězí maso ( zadní, falešná svíčková, pravá svíčková nebo roštěnec ), sůl, olej, mrkev, celer, petržel, cibule, koření ( tymián, bobkový list, nové koření, pepř, zázvor ), masox, šlehačka, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, citron, plnotučná hořčice, cukr.

Postup přípravy

Naložení masa : Hovězí maso posolíme, posypeme kořením a pomažeme máslem nebo olejem. Vložíme do pekáčku a přikryté necháme asi 1-2 dny uležet. Pokud nebudeme nakládat, postup je…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fofr omajda na špagety

Fofr omajda na špagety

Potřebné ingredience

cibule, anglická slanina vcelku (spíš libová než prorostlá, může být i třeba valašský špek), rajčatový protlak nebo šťáva, lžička olivového oleje, sůl,

Postup přípravy

nakrájenou cibulku osmahneme se slaninou na olivovém oleji, přidáme rajčatový prostla a zalijeme vodou, necháme to trošku povařit, když se vám to zdá moc řídké stačí zahustit…

Zobrazit více...
OMÁČKY
minutková koprovka cca 5min

minutková koprovka cca 5min

Potřebné ingredience

1L mléka,2lžíce cukru,kopr,sůl a mouka na zahuštění a podle chuti citron

Postup přípravy

nalijeme 1L mléka do hrnce,přidáme 2lžíce cukru,sůl podle chuti a počkáme do varu,pak přidáme nasekaný kopr,povaříme 3min a zahustíme,podle chuti pokapeme citronem.Má to opravdu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Výborná svíčková omáčka - dle šéfkuchaře

Potřebné ingredience

500-1000 g hovězího masa na svíčkovou (králík, krůtí., sekaná.dle chuti), kousek špeku, 2 mrkve, 1 velká petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, velká cibule,divoké koření (1 bobkový list, nové koření, hřebíček), sůl, 2 hrsti pískového cukru, tuk, kolečko citronu, lžíce hořčice, 1 hrnek vývaru (domácího,ten je lepší, v horším případě bujon) , 250 ml smetany ke šlenáhí, 2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

V jednom kastrolku osmahneme na oleji kousíčky špeku a posolené maso, nakrájené na plátky. Podusíme asi tak 5 minut, dokud nepustí šťávu. Ve druhém kastrole rozpálíme olej,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Potřebné ingredience

maso, nakládanou zeleninu HALALI (ve skle), mléko, smetanu, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr

Postup přípravy

Maso dáme do hrnce (já dělám v tlakáči) zalijeme halalím a přidáme trochu vody.Vaříme do změknutí. Maso vyndáme, vodu s halalím v hrnci rozmixujeme, přidáme smetanu a zahustíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Boloňská omáčka

Boloňská omáčka

Potřebné ingredience

100 g uzeného bůčku, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, lodyha řapíkatého celeru, 1 stroužek česneku, 400 g mletého masa, 1/2 sklenice suchého červeného vína, 1 1/2 sklenice bujónu, 400 g rajčat, 1/2 svazku petrželky, špetka oregana, 1-2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř

Postup přípravy

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka ,,PASTAŠUTA,, na špagety či jiné těstoviny

Omáčka ,,PASTAŠUTA,, na špagety či jiné těstoviny

Potřebné ingredience

Trošku oleje nebo sádla, 3 větší cibule, 6 stroužků česneku,( dávám více ) 40 dkg měkkého salámu, 1 kostka masoxu, 1 velký sladký kečup (Ostrý pokud máte rádi) já dávám půl na půl,trošku mletého pepře, pažitka, libeček, bazalka....na zředění tochu vody...

Postup přípravy

Na oleji nebo sádle osmažíme cibuli do zlatova, přidáme nastrouhaný nebo nakrájený na malé kostičky salám, masox,kečup, pepř, prolisovaný česnek....necháme tak 8 minut povařit aby…

Zobrazit více...

Kategorie