Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Uzené medové maso (1) 31.10.2014, 14:42
včera dobrý guláš-děkuji Pepovi (1) 30.10.2014, 16:33
Vepřový závitek se zelím (1) 28.10.2014, 10:35
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA ČESNEKU (12) 26.10.2014, 14:27
OKURKOVÁ OMÁČKA (3) 24.10.2014, 20:18
Jídlo z jednoho pekáče (2) 21.10.2014, 8:32
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 31.10. 17:54 | všechny 1200
DNES Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 31.10. 17:39 | všechny 2127
Celkem: 2.216 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,222 další >>
VEPŘOVÉ MASO
dobrý guláš-děkuji Pepovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks feferonka, 350 g cibule,  mletý černý pepř, 2 stroužky česneku,500 g vepřová plece, 1 lžíce rajčatový protlak,  majoránka,2 lžičky mletá sladká ,1 ks bobkový list, 1/2 lžičky kmín, 6 kuliček celé nové koření,  kostka masový bujon

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 30.10.2014, 16:33 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový závitek se zelím

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky krkovice,5 dkg libové anglické slaniny, 200g kysaného zelí,1 větší cibule,4 stroužky česneku,sádlo,2 lžíce hladké mouky,1 lžičku drceného kmínu, sůl , pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

V kastrolku si na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené kostičky anglické slaniny, přidáme okapané na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme kmínem a podusíme.
Plátky krkovičky(bez kosti) rozklepeme osolíme , opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Na takto připravené plátky masa dáme kopeček podušeného zelí, svineme do závitku a zpevníme párátkem nebo nití, obalíme je v hladké mouce . V tlakovém hrnci(papiňáku) rozpustíme 2 lžíce sádla(nebo oleje) a do horkého dáme závitky, opečeme je z obou stran. Přilijeme asi 600 ml horké vody, hrnec uzavřeme a dusíme 30 minut.
Necháme hrnec prochladnout-otevřeme , závitky vyndáme a výpek zahustíme 2 lžícemi hl. mouky-rozmíchané v troše vody, aby nevznikla příliš hustá omáčka,dochutíme. Provaříme asi 15 minut, vložíme zpět závitky a již jen prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 28.10.2014, 10:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Paštika z vepřových jater na červeném víně se zeleným pepřem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g vepřových jater 1 větší cibule olej 1 šlehačka 2 dl červeného vína 30 g másla provensálské koření sůl 1 vrchovatá lžička nakládaného zeleného pepře pár kousků tymiánových větviček na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Zjišťuju, že paštiky se dají dělat na tisíc různých způsobů. Je to fakt zábava. A tenhle recept není ani časově náročný, protože jsem paštiku nepasírovala...

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Játra odblaníme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na cibuli. Podlijeme vínem, přidáme koření a vydusíme. Potom zalijeme šlehačkou, vložíme máslo a rozmixujeme ponorným mixérem. Paštiku naplníme do malých mističek a polijeme ještě troškou rozehřátého másla, aby nezčernala nebo zavaříme do skleniček. Skleničky vyvaříme ve vroucí vodě, naplníme asi 1,5 cm pod okraj, zavíčkujeme a ještě asi 15 minut sterilujeme.

Celý postup i s fotkama jsem popsala u kamarádky na blogu
http://www.snedeno.cz/predkrmy/pastika-z-veprovych-jater-na-cervenem-vine-se-zelenym-peprem

Tak ať chutná! :))

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela S. (marcelasvobodova1) ID 539113 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš-děkuji Jitce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, půl kelímku 12 % smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín. Maso necháme osmahnout, osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 4 dcl vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut.
**************
Do obyčejného hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme asi 20 minut.
**************
Mezitím, co se nám vaří zelí, připravíme si jednoduše "záklechtku" tak, že rozpustíme v cca 2,5 dcl vody 3 polévkové lžíce hladké mouky.
**************
Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z papiňáku a opět přivedeme do varu. Postupně vmícháváme "záklechtku" , až guláš dostatečně zhoustne (záklechtku nemusíme spotřebovat všechnu). Nakonec přidáme půl kelímku smetany.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 28.10.2014, 14:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na houbách

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g libové vepřové plece,2 cibule, 2 lžíce oleje, houby čerstvé sušené, mražené nebo žampiony( já jsem použila mražené-předem podušené na cibulce),sůl, pepř, drcený kmín,1 lžíci koření Harmonie chuti(od Maggi) ,smetanu,3 lžíce hladké mouky,citrón

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostky, Na oleji si orestujeme nakrájené cibule, přidáme kostky masa a necháme maso zatáhnout. Přidáme drcený kmín, sůl, pepř ,lžíci Harmonie chuti (nebo jiného dochucovacího koření) a dusíme do změknutí masa. Když je měkké přidáme houby a důkladně povaříme. Nakonec přidáme smetanu ve které rozkvedláme hladkou mouku, povaříme a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s vařeným bramborem nebo houskovým knedlíkem ,můžeme posypat zelenou petrželkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny a rýží-děkuji Editě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Přidáme worcester, sojovku, bílé víno a vaříme do měkka. Ke konci přihodíme scezené žampióny (můžeme použít i čerstvé). Krátce podusíme a pak vyjmeme maso a omáčku zahustíme troškou vody smíchanou s moukou (podle potřeby přilíváme vodu nebo bujón).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 5.10.2014, 15:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovice -děkuji vareni.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 stroužky česnek 2 lžičky sladká paprika 2 ks cibule 1 lžíce worcestrová omáčka 750 g vepřová krkovice 1 lžíce sojová omáčka 1 lžíce kečup podle potřeby  olej  cukr krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekáče nalijeme olej, vložíme plátky osolené a prolisovaným česnekem potřené vepřové krkovice. Zalijeme smíchaným kečupem, sojovou a worcestrovou omáčkou, paprikou a trochou cukru a na krkovici naklademe plátky cibule.

Nakonec vepřovou krkovici v pekáči podlijeme vodou a pomalu dusíme za průběžného podlévání.

Vepřová krkovice je hotova, když cibule zesklovatí a rozpadá se.Já dala ješte zelenou ppariku

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 24.9.2014, 14:29 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec "alá bažant" s bramborovým knedlíkem a špenátem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

asi 3/4 kg libové vepřové plece,kousek uzeného špeku,cibuli,trochu oleje,3 bobkové listy,6 kuliček pepře a nového koření,3 kuličky jalovce,sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji zpěníme cibuli a opečeme na kousky nakrájený špek.Pak přidáme na větší kostky nakrájenou plec,koření, osmahneme ,podlijeme trochou vody a dusíme skoro do měkka,dle potřeby mírně podléváme.
Když máme maso skoro měkké ,přendáme vše do pekáčku a dáme tak asi na půl hodiny ještě opékat do trouby. Maso je pak krásně šťavnaté a není vysušené .
Podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 26.9.2014, 19:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na jalovci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 kul.jalovce, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném základu z obou stran přidáme pomleté nebo posekané kuličky jalovce,podlijeme a dusíme do měkka. Pak kotlety vyndáme ,přidáme zlatou jíšku z kousku másla a hladké mouky , podlijeme trochou vývaru ,přidáme koření divočina a provaříme, nakonec vložíme kotlety-prohřejeme a podáváme : s knedlíkem ,rýží, nám chutnají s bramborovou kaší.je to opravdová dobrota.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bůček (1/2-3/4 kg), cukr krystal nebo krupice, sůl, pepř černý mletý, olej, šalotka (nebo malá cibule), rybí omáčka, msg (nemusí být), vejce vařená natvrdo, vývar nebo voda s masoxem ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Bůček nakrájíme na kostky, smícháme v míse s troškou soli (netřeba solit moc!!!, rybí omáčka je slaná dost a pokud dáte i masox, tak ten je taky slaný), pepřem, špetkou msg a najemno nakrájenou šalotkou nebo cibulkou. Necháme chvíli odležet. V hrnci si rozpálíme olej a do něj dáme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat a dáme pozor, aby se nepřipálil. Přidáme maso, v karamelu obalíme a přilijeme vodu a trochu masoxu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Když voda začne vařit, sebereme pěnu. Přidáme ještě 2 lžíce rybí omáčky a pár vajec uvařených natvrdo. Přikryté vaříme 2 hodiny. Omáčka se zredukuje zhruba na 1/3. Můžeme ještě podle chuti ke konci přidat lžíci rybí omáčky. Podáváme s jasmínovou rýží :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Adéla B. (Asagao) ID 531249 | další recepty

KOMENTÁŘE (37) poslední: 7.9.2014, 19:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.216 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,222 další >>