Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Autosedačky | Kočárky | Hypotéka | Účetní programy
Čistírna oděvů a koberců
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera ČÍNA DO TROUBY (37) 27.3.2015, 21:59
včera "HRBATÉ MASO" (17) 27.3.2015, 11:43
Mamčina bašta (11) 24.3.2015, 18:27
Vepřová játra narychlo (16) 22.3.2015, 13:41
Kotleta po srbsku (1) 20.3.2015, 12:44
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 2.233 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,224 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso + marinovaná žebírka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maso nebo žebírka

POSTUP PŘÍPRAVY

Marinádu dělám pokaždé stejně a zároveň je každá originální. Hlavně ji musí být hodně. Záleží na tom, co dům zrovna dal a taky na mojí momentální chuti. Ale můj osvědčený základ je tento:
Smíchám olej (např. slunečnicový) s medem, sójovou omáčkou, worčestrem, pivem, prolisovaným česnekem, solí, mletým pepřem z mlýnku, trošičkou chilli, kečupem a dle chuti malinko cukru. Vše dávkuji od oka a taky podle množství masa a samozřejmě podle svoji chuti. Třetinu marinády si odlejte bokem. Zbytkem masíčko nebo žebírka pořádně opatlejte.
Pokud nakládám maso (nejlepší je krkovička), pak to nechávám v misce, kterou překryju folií nebo alobalem. Pokud nakládám žebírka, pak jednotlivé kousky žebírek zabalím do pevnějšího alobalu a pevně uzavřu směrem nahoru, protože zítra to v tom alobalu budu péct.
Další den vložím alobalové balíčky do pekáče a na 200 stupňů peču v troubě tak 1-1,5 hodiny dle výšky žeber.
Potom opatrně balíčky otevřu, měkká žebírky vyjmu z alobalu do pekáče a výpek, který v alobalu bude, naliju k žebírkám. Teď příjde na řadu odložená třetina marinády ze včera. Tou žebírka ještě potřu a šup s tím ještě na chvilku do trouby (stačí tak na 15-20 minut). Správně upečená žebírka mají hnědou barvu a jsou lesklá (pozor na spálení!). Potom žebírka otočíme, druhou stranu taky potřeme marinádou a dáme opéct i z druhé strany.

A pak už si můžete "dát do nosu" a pokud vám zbylo ještě nějaké to pivko, tak k těm žebírkám bude ideální ........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta po srbsku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety s kostí,2 lžíce sádla,sůl,pepř,2 červené cibule,2 stroužky česneku,1 červená a1 žlutá paprika,kdo má rád pálivé 1 chilli papričku červenou,2 lžíce rajského protlaku,500 ml vývaru( drůbeží nebo hovězí),1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky,trochu cukru na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

V širší pávi či kastrolu, na sádle opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety,zprudka do červena.
Vyndáme je a dáme stranou ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli na plátky ,zrovna tak česnek a opékáme do sklovita.Přisypeme nakrájené papriky na nudličky a opékáme asi 3 minutky,pak přidáme rajský protlak a podlijeme vývarem.Vrátíme kotlety a dusíme společně 30 minut.V pávičce si rozpustíme lžíci másla a přimícháme mouku -uděláme si jíšku,kterou přidáme ke kotletám a společně povaříme 15 minut.
Dochutíme solí ,pepřem a případně cukrem.
Podáváme s rýží nebo hranolky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.3.2015, 12:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny.recepty.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 mkve 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Přidáme worcester, sojovku, bílé víno a vaříme do měkka. Ke konci přihodíme scezené žampióny (můžeme použít i čerstvé),povařenou mrkev. Krátce podusíme a pak vyjmeme maso a omáčku zahustíme troškou vody smíchanou s moukou (podle potřeby přilíváme vodu nebo bujón).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.3.2015, 12:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Krkovice v máslové marinádě-online.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 ks plátky krkovice, pepř, sůl Na marinádu: 100 g másla, 300 ml černého piva pokojové teploty,1 lžičku sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého,1 lžičku drceného kmínu, čerstvá majoránka (popřípadě i sušená)

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.2. Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku. 3. Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme, necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu. 4. Druhý den plátky vyjmeme z marinády, necháme povolit při pokojové teplotě a pak maso i s marinádou dáme do pekáčku.5. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme doměkka, během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit moukou nebo solamylem rozmíchaným v troše studené vody.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 20.3.2015, 17:26 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s mrkví a brokolicí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme ho a zahustíme omáčku (pol. mouka + voda). Nakonec ještě dosolíme. Jako přílohu dávám brambory.

Maso podlévám tak, aby bylo včetně zeleniny ponořené - máme rádi hodně omáčky. Když mi zůstane, rozmačkám si v ní brambory a je to taky dobré. Pokud přidáte brokolici hned na začátku, počítejte, že se rozvaří, ale to té omáčce dodá chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.3.2015, 15:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou -vareni.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mletý pepř, sůl,  sádlo, 1 kg,vepřová kotleta ,2 - 3 ks,porek, 1 kelímek smetana ke šlehání, 1 kg,brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme porek. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.

Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA KMÍNĚ S RÝŽÍ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

VEPŘOVÉ MASO (NÁM NEJVÍCE CHUTNÁ Z PEČENĚ) ALE JDE I Z PLECKA, KRKOVICE..\r\nCIBULE, KMÍN, ČERVENÁ PAPRIKA, MOUKA, SŮL, PEPŘ

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájejte na plátky , naklepejte je , osolte a opepřete. Každý plátek masa z obou stran posypte mletým kmínem a obalte v hl. mouce. V hrnci rozehřejte olej a maso po obou stranách osmažte. Osmažené maso vyndejte na talíř. V tomtéž hrnci osmažte nadrobno nakrájenou cibuli , přidejte mletou papriku a malou lžicku hl.mouky a zalijte vodou ( nebo vývarem ) a maso vložte zpět. Podusit, já dělám v tlakáči a do 15 minut hotovo, většinou není nutné ani zahustit. Podle potřeby se ještě dochutí solí a podává s rýží...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

JEANETA B. (Thomas) ID 6386 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 6.3.2015, 10:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na kmíně-děkuji Jaruně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 50dkg vepřového plecka 1 větší cibule kmín celý a kmín mletý sůl,bílý pepř,olej,hladká mouka půl lžičky vegety a lžíci másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na kostky nebo plátky.Na oleji zapěníme ,jemně nakrájenou cibuli a přidáme asi necelou půlku lžičky celého kmínu.Jen tak lehce osmažíme a přidáme maso a necháme pod pokličkou dusit ve vlastní šťávě.Když se šťáva vydusí podlijeme vodou a přidáme vegetu,sůl pepř a mletý kmín.Dusíme až maso změkne.Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a necháme provařit.Nakonec přidáme lžíci másla.
Příloha dušená rýže,knedlík,těstoviny.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na kari s houbami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty či plecka, 1 cibule, hrst hub, 1 lžička kari koření, drcený kmín, sůl, pepř, mražený hrášek, olej, hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce na cibulový základ. Necháme zatáhnout. Pak přidáme houby, buď syrové či předem namočené sušené, dáme kmín, 1 lžičku kari koření, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme hrášek, stačí mu tak ¼ hodiny před koncem varu, případně můžeme přidat sterilovaný. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a ještě povaříme.
Jako příloha může být dušená rýže či knedlík. Šly by i těstoviny.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela Š. (ajsinka2) ID 544306 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 25.2.2015, 9:33 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou-podle Janinky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 1 kg vepřového masa(měla jsem pěknou plec), 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, olej, 1 kysaná smetana, 1 lžička divokého koření, 10 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička sušené hlívy ústřičné, 3 bobkové listy, 1/2 lžičky tymiánu, hladká mouka na zahuštění, karamel(cukr+voda), sůl, 1 masox-nemusí být.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu. Maso otáčíme a přilijeme vodu. Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky. Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme. Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.233 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,224 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Kontakt | Najdete nás na Facebooku