Mimibazar na talíři | Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Nejlepší masíčko (3) 13.12.2014, 7:13
Smažená vepřová nožička (11) 5.12.2014, 14:05
ČÍNA TROŠKU JINÁ (4) 30.11.2014, 10:25
Vepřový závitek se zelím (8) 26.11.2014, 9:03
Zapečené vepřové kotlety (12) 22.11.2014, 13:06
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 19.12. 22:23 | všechny 847
včera Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 19.12. 19:05 | všechny 725
Celkem: 2.219 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,222 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené vepřové se slaninou a hořčicovou zálivkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepř.plecka, 20 dkg nakrájené angl.slaniny, větší cibule, plnotučná hořčice a trochu oleje, 1 odbelník taveného sýru, brambory, tvrdý sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

Nachystáme si zapékací misku, kterou lehce vymažeme olejem. Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky, osolíme opepříme a zakapeme oliv.olejem...budeme vrstvit...nejdříve si do mísy na dno naskládáme pár kousků slaniny, posypeme trochou na měsíčky nakrájené cibule a dáme vrstvu masa...a pokračujeme dál...na maso přijde opět slanina, na ni cibule a jako poslední vrstvu maso. Do hrnku cca 2dcl dáme asi tak půl na půl hořčice a vodu, rozkvedláme a vylijeme na maso. Přiklopíme a zakryté pečeme v troubě nejdříve na 200°C a pak jsem stáhla a dopékala otevřené na 180°C. Pro zjemnění chuti před koncem přidáme 1 obdelníček tav.sýru. Já jsem jako přílohu zvolila upečené brambory ve slupce a posypala na hrubo nastrouhaným sýrem. Můžeme dozdobit zbytkem slaniny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Veronika Pomykalová (LSstone) ID 123751 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 17.12.2014, 16:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
čertovské vepřové špaličky-děkuji Innes

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience Cibule 2 kusy Česnek 6 stroužků Kečup 2 lžíce Mletá paprika sladká Paprika chilli, 3 kusy Pepř Sůl Vepřové 600 g Voda 2 dl Žampióny 150 g

POSTUP PŘÍPRAVY

Pracovní postup


Maso nakrájíme na kostky, žampiony na malé kostičky nebo plátky, cibuli na kolečka a česnek rozmačkáme.

Pekáček vylijeme trochou oleje.

V míse smícháme maso, celé papričky, žampiony, cibuli, česnek, kečup, pepř, ml.papriku a sůl. Hotovou směs dáme do pekáčku, podlijeme vodou, zaděláme alobalem nebo poklopem a pečeme v troubě asi hodinu.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší masíčko

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jakékoliv maso, slanina, cibule, sušené houby, sůl, pepř, skořice, strouhaná kůrka chleba

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pekáče dáme vyškvařit trochu slaniny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, dáme orestovat nakrájené maso na kostky, osolíme opepříme a přidáme sušené houby. Podlijeme vodou a dusíme do doby, kdy je maso skoro měkké. Potom dáme dopéct do trouby. Až se vypeče šťáva asi tak na polovinu, tak přidáme trochu strouhané kůrky z chleba.......ta nám to zahustí. No a až nám začnou zlátnout špičky masa tak mírně poprášíme skořicí.................jen zlehka :-) Ještě chviličku dopečeme. Podáváme se špenátem nebo kapustou a bramborový nebo houskový knedlík...................vypadá to složitě, ale až ochutnáte, tak poznáte, proč tomu říkám nejlepší masíčko :-) Můj taťka to dělával prvně ze skopového masa, ale postupně jsme vyzkoušeli z každého a je to výborné :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva Š. (1malina) ID 55173 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 13.12.2014, 7:13 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Smažená vepřová nožička
PRO INSPIRACI

POSTUP PŘÍPRAVY

Nožičky dobře očištěné a chlupy oholené žiletkou naseknout sekáčkem napůl, ale nedoseknout (požádejte řezníka). Každou nožičku zabalit do gázy, aby se při vaření nerozpadly.
Vložit je do vroucí osolené vody se zeleninou, pepřem a zvolna vařit doměkka asi 2–3 hodiny (podle velikosti). Po částečném vychladnutí vykostit a rozprostřené naplocho zatížit (kastrolem s konzervami uvnitř).
Vychladlé osolit a obalit jako řízek v trojobale– v mouce, vejcích a ve strouhance. Smažit je na rozehřátém oleji asi 4 minuty po každé straně do zlatohněda.

Recept je z netu, není můj. Ale doma měl úspěch! Dobrou chuť! :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela H. (marcela488) ID 244237 | další recepty

KOMENTÁŘE (11) poslední: 5.12.2014, 14:05 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta s hořčičnou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety(lépe bez kosti),sůl.pepř,olej ,anglická slanina Na hořčičnou omáčku:malou cibuli,30g másla,30g hladké mouky,1 lžíce plnotučné hořčice,trochu bílého vína,citonová šťáva,1 žloutek,vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme ,potřeme olejem a necháme půl hodiny odpočinout.Mezi tím si připravíme hořčičnou omáčku:z másla,nakrájené cibule a hladké mouky si uděláme jíšku.Zalijeme vývarem a dohladka povaříme.Pak přidáme hořčici,trochu bílého vína,citr.šťávu a žloutek.Kotlety opečeme z obou stran na pávi ,též si nakonec opečeme plátky anglické slaniny.Kotlety podáváme s americkými brambory,polijeme je hořčičnou omáčkou a položíme na každou plátek opečené anglické slaniny.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety plněné pestem a mozzarellou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové kotlety bez kosti silné 2cm, bazalkové pesto, mozzarella překrojená na 4 díly, trocha bílého vína, silnější plátek másla, sůl a pepř nebo jiné oblíbené koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Do kotlet uděláme kapsy, které naplníme mozzarellou a lžičkou pesta. Okořeníme(použila jsem steakové koření s červeným pepřem), uzavřeme párátkem a osmažíme na oleji. Do výpeku vlijeme víno a po částečném odpaření vložíme rozpustit máslo. Sos vlijeme do pekáče ke kotletám a zapékáme ještě chvíli v troubě.
Jako příloha se skvěle hodí ruccola se sušenými rajčaty.
Inspiraci jsem našla jako vždy v Apetitu, kde místo mozzarelly použili mascarpone.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec s kaki a pórkem-děkuji Drahuš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 400 g vepřové plece 3 středně velké cibule 1 kaki 1 hrst nakrájeného pórku/zelená i bílá část 1 chilli paprička/kdo nechce,vynechá 1 prolisovaný stroužek česneku 1 lžíce sladké mleté papriky 5 lžic sladké chilli omáčky 1 lžíce oleje ¼ lžičky celého kmínu voda na podlití sůl podle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění.
Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k cibuli a necháme zatáhnout. Zasypeme paprikou, osolíme, přidáme kmín, chilli omáčku, podlijeme a dusíme doměkka.
K měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, na nudličky nakrájené kaki, pórek a necháme ještě 10minut slabým varem provařit.

Pokud budeme chtít více šťávy, rozmícháme ve studené vodě trochu solamylu a 2minuty před dokončením přilijeme do hrnce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
ČÍNA TROŠKU JINÁ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g vepřové kýty, 150 g kuřecích prsíček, 150 g pórku, 100 g zázvoru, 1 jablko, 4 feferonky, 50 g mandlí, 1 bílek, 1 lžička škrobu, sójová omáčka, sůl, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Bílek rozšleháme se škrobem, maso nakrájíme na nudličky, osolíme a obalíme ve směsi. Osmažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a vyjmeme. Na rozpáleném oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek, plátky zázvoru, mandle a feferonky a po chvilce přidáme na tenké nudličky nakrájené jablko. Celou směs promícháme a rychle orestujeme. Zeleninu vyjmeme, přimícháme ji k masu a přidáme sójovou omáčku. Podáváme s vařenou rýží nebo smaženými hranolkami.
Recept jsem našla na internetu a moc mě zaujal, takže jsem si ho tady uložila, abych ho nemusela pracně hledat. Akorát místo feferonek dám kapii.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Miroslava K. (kubikulka) ID 7464 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 30.11.2014, 10:25 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Paštika se zeleným pepřem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g vepřových jater 150g anglické slaniny 1 červená cibule 3 stroužky česneku lžíce sádla 100g másla 40 kuliček nakládaného zeleného pepře provensálské bylinky sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Pro další recepty a inspiraci navštivte www.tynatyna.cz

Na lžíci sádla nechte zesklovatět cibulku, přidejt na kostičky nakrájenou slaninu a pár minut opékejte než pustí šťávu. Dejte stranou, tuk ponechte v hrnci a osmažte na něm pokrájená játra. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a bylinky. Obě směsi roxmixujte – játrovou na jemno, anglickou hruběji, aby měla paštika tu správnou masovou strukturu. Spojte je v hutnou směs, dochuťte solí a přidejte pepř. Napěchujte do skleniček, zalijte rozpuštěným máslem a nechte v chladu uležet nejlépe do druhého dne.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Kristýna B. (KristynaTyna) ID 79065 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 7.11.2014, 17:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
dobrý guláš-děkuji Pepovi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks feferonka, 350 g cibule,  mletý černý pepř, 2 stroužky česneku,500 g vepřová plece, 1 lžíce rajčatový protlak,  majoránka,2 lžičky mletá sladká ,1 ks bobkový list, 1/2 lžičky kmín, 6 kuliček celé nové koření,  kostka masový bujon

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 30.10.2014, 16:33 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.219 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,222 další >>