Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Pracovní místa | Hypotéka | Účetní programy
www.mimibazarnataliri.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
ČÍNA DO TROUBY (41) 18.4.2015, 10:09
Plovdivské maso s kolínky (35) 11.4.2015, 9:12
Nudličky - domácí - gyros (5) 8.4.2015, 17:09
Zapečená krkovička (2) 5.4.2015, 9:02
"FAZOLOVÝ PEKÁČEK" (1) 4.4.2015, 16:44
"HRBATÉ MASO" (20) 3.4.2015, 21:03
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 2.237 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,224 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plecko se zapečenými brambory -vareni.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks pikantní klobása , 4 lžíce tvrdý sýr,4 plátky vetší pleckajarní cibulka, bujon  mletý černý pepř  sůl podle potřeby  hladká mouka  olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY






Z vepřového plecka si vykrojíme střední libové medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v lednici odležet. Já je nechala přes noc.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pikantní klobásu nakrájíme na kostičky a tvrdý sýr nastrouháme.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po čínsku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

25 dkg rýže, 30 dkg vařeného uzeného masa( může být i dušené vepřové), 1 větší cibule, 4 vejce, 4 lžíce oleje, lžička kari, 1/2 lžičky soli, zelená petrželka , nastrouhaný sýr

POSTUP PŘÍPRAVY

Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme . Maso nakrájíme na menší kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme olej orestujeme na něm nakrájenou cibuli najemno. Přidáme rýži, kari a kostičky masa- vše společně promícháme. Nakonec vmícháme osolená , rozšlehaná vejce a necháme je srazit. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Na bílou sobotu-Velikonoční nádivka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 g uvařeného libového uzeného masa ,8 rohlíků, 250 ml mléka ,4 vejce ,200g plátků anglické slaniny, sůl ,špetku muškátového oříšku, chlebíčkovou formu

POSTUP PŘÍPRAVY

Uzené maso si nakrájíme na kostičky
Zrovna tak si pokrájíme na malé kostičky rohlíky a dáme do mísy.
V mléce si rozšleháme žloutky , osolíme, přidám e trochu muškátového květu , posekanou nať petrželky nebo kopřivu a tuto směs nalijeme na pokrájené pečivo .
Přidáme kostičky masa a promícháme, nejlépe ručně.
Z bílků si ušleháme tuhý sníh , který zlehka vmícháme do směsi.
Formu si vyložíme plátky anglické slaniny aby přesahovala přes okraj formy.
Pak dáme do formy nádivku , uhladíme přes povrch přeložíme konce slaniny.
Nádivku dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C ,pečeme asi 45 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
"FAZOLOVÝ PEKÁČEK"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 1kg vepřového masa(mela jsem kýtu),plechovka červených fazolí,plechovka sterilované kukuřice,krabička rajčatového pyré,2 jarní cibulky,olej,6 stroužků česneku,dobromysl,sůl,hladká mouka...

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájím na kostky,zapráším moukou,na oleji zprudka osmahnu do zatáhnutí.Přiliji rajčatové pyré-nechám chvíli pobublávat.Zaliji malým množstvím vroucí vody.Směs naliji do zapékací mísy,osolím a zavřené pozvolna peču do změknutí.Poté přidám zcezené fazole a kukuřici,nakrájené cibulky,dobromysl,prolisovaný česnek,vodu-pokud je potřeba,osolím dle chuti.Zapékám ještě přibližně 15 minut..Podávám například s rýží.Přeji dobrou chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Soňa B. (vlasson) ID 36630 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 4.4.2015, 16:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovička

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 plátky vepřové krkovičky, sůl, 4-6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule. Na marinádu: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky krkovičky naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran důkladně osolíme. Každou stranu potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. My máme rádi hodně sosíku, takže já dělám marinádu z dvojité dávky (kromě sladké papriky a pepře). Přikryjeme a dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme cca 1 - 1,5 hodiny, dokud maso není měkké. Podáváme s bramborami.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 5.4.2015, 9:02 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso + marinovaná žebírka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maso nebo žebírka

POSTUP PŘÍPRAVY

Marinádu dělám pokaždé stejně a zároveň je každá originální. Hlavně ji musí být hodně. Záleží na tom, co dům zrovna dal a taky na mojí momentální chuti. Ale můj osvědčený základ je tento:
Smíchám olej (např. slunečnicový) s medem, sójovou omáčkou, worčestrem, pivem, prolisovaným česnekem, solí, mletým pepřem z mlýnku, trošičkou chilli, kečupem a dle chuti malinko cukru. Vše dávkuji od oka a taky podle množství masa a samozřejmě podle svoji chuti. Třetinu marinády si odlejte bokem. Zbytkem masíčko nebo žebírka pořádně opatlejte.
Pokud nakládám maso (nejlepší je krkovička), pak to nechávám v misce, kterou překryju folií nebo alobalem. Pokud nakládám žebírka, pak jednotlivé kousky žebírek zabalím do pevnějšího alobalu a pevně uzavřu směrem nahoru, protože zítra to v tom alobalu budu péct.
Další den vložím alobalové balíčky do pekáče a na 200 stupňů peču v troubě tak 1-1,5 hodiny dle výšky žeber.
Potom opatrně balíčky otevřu, měkká žebírky vyjmu z alobalu do pekáče a výpek, který v alobalu bude, naliju k žebírkám. Teď příjde na řadu odložená třetina marinády ze včera. Tou žebírka ještě potřu a šup s tím ještě na chvilku do trouby (stačí tak na 15-20 minut). Správně upečená žebírka mají hnědou barvu a jsou lesklá (pozor na spálení!). Potom žebírka otočíme, druhou stranu taky potřeme marinádou a dáme opéct i z druhé strany.

A pak už si můžete "dát do nosu" a pokud vám zbylo ještě nějaké to pivko, tak k těm žebírkám bude ideální ........

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Kotleta po srbsku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kotlety s kostí,2 lžíce sádla,sůl,pepř,2 červené cibule,2 stroužky česneku,1 červená a1 žlutá paprika,kdo má rád pálivé 1 chilli papričku červenou,2 lžíce rajského protlaku,500 ml vývaru( drůbeží nebo hovězí),1 lžíce másla,1 lžíce hladké mouky,trochu cukru na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY

V širší pávi či kastrolu, na sádle opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety,zprudka do červena.
Vyndáme je a dáme stranou ,do výpeku dáme nakrájenou cibuli na plátky ,zrovna tak česnek a opékáme do sklovita.Přisypeme nakrájené papriky na nudličky a opékáme asi 3 minutky,pak přidáme rajský protlak a podlijeme vývarem.Vrátíme kotlety a dusíme společně 30 minut.V pávičce si rozpustíme lžíci másla a přimícháme mouku -uděláme si jíšku,kterou přidáme ke kotletám a společně povaříme 15 minut.
Dochutíme solí ,pepřem a případně cukrem.
Podáváme s rýží nebo hranolky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.3.2015, 12:44 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta se žampióny.recepty.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřové kýty konzerva žampionů 2 mkve 2 lžičky kari koření 2 lžičky grilovacího koření 0,5 lžičky pepře 1 lžička soli 4-5 lžic hladké mouky olej 5 lžic sojové omáčky 3 lžíce Worcesterské omáčky 0,5 - 1 l zeleninového bujónu 1 dcl bílého vína

POSTUP PŘÍPRAVY

Příprava


Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Přidáme worcester, sojovku, bílé víno a vaříme do měkka. Ke konci přihodíme scezené žampióny (můžeme použít i čerstvé),povařenou mrkev. Krátce podusíme a pak vyjmeme maso a omáčku zahustíme troškou vody smíchanou s moukou (podle potřeby přilíváme vodu nebo bujón).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 20.3.2015, 12:45 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s mrkví a brokolicí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 plátky vepřové kýty, 2 mrkve, cca 5 růžiček brokolice, žampiony nebo houby (není nutné, ale dodají tomu lepší chuť), cibule, sádlo, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Na sádle zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, nakrájenou mrkev na kolečka, brokolici a houby a dusíme, dokud maso není měkké. Průběžně podléváme vodou. Když je maso měkké, vyndáme ho a zahustíme omáčku (pol. mouka + voda). Nakonec ještě dosolíme. Jako přílohu dávám brambory.

Maso podlévám tak, aby bylo včetně zeleniny ponořené - máme rádi hodně omáčky. Když mi zůstane, rozmačkám si v ní brambory a je to taky dobré. Pokud přidáte brokolici hned na začátku, počítejte, že se rozvaří, ale to té omáčce dodá chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jana B. (Pusinecka1) ID 267629 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 11.3.2015, 15:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou -vareni.cz

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mletý pepř, sůl,  sádlo, 1 kg,vepřová kotleta ,2 - 3 ks,porek, 1 kelímek smetana ke šlehání, 1 kg,brambor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Můžeme použít kuřecí prsa. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kolečka.

Na dno pekáče dáme sádlo a rozložíme porek. Na cibuli dáme plátky kotlety nebo kuřecí prsa. Na maso můžeme dát povařené sušené houby. Přikryjeme nakrájenými brambory, osolíme, opepříme a přelijeme šlehačkou. Kotletu s brambory a šlehačkou dáme péct do předehřáté trouby. Hotovo máme ve chvíli, kdy se na bramborách udělá zlatavá kůrčička.

Zapečená kotleta s brambory a šlehačkou podáváme ihned. Zapečená kotleta je šťavnatá, chutná a hlavně rychlá.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.237 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,224 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Kontakt | Najdete nás na Facebooku