RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES vynikající masiko v hořčici (134) 23.1.2017, 10:03
včera Dobrá vepřová pečene podle -Lucky (1) 22.1.2017, 12:35
Hamburská pečeně (114) 21.1.2017, 19:08
Domácí vepřová šunka (10) 14.1.2017, 11:45
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 2.297 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,230 další >>

VEPŘOVÉ MASO

Dobrá vepřová pečene podle -Lucky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Pečeně: •1kg pečeně nebo plecka •5 stroužků česneku •mletý zázvor •kmín •sůl •sádlo •lžíce hladké mouky •voda •cibule

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY:


Na sádle zpěníme cibulku,přidáme zelí,osmahneme,podlijeme troškou vody a dusíme. Přidáme sůl,kmín a podle potřeby podléváme. Měkké zelí zahustíme strouhanou bramborou,mírně povaříme.


Česnek utřeme se solí,maso jím potřeme a necháme proležet nejlépe přes noc. Poprášíme zázvorem a kmínem,dáme do pekáčku se sádlem,podlijeme vodou a dáme péct. Asi v polovině pečení přidáme hrubě nasekanou cibuli a dopečeme. Maso vyndáme, výpek podle potřeby naředíme vodou,zaprášíme moukou,pořádně rozšleháme a povaříme. Maso nakrájíme, vložíme do šťávy a prohřejeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.1.2017, 12:35 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso dáme do pekáče,přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky,přiklopíme druhým pekáčkem nebo alobalem,podlijeme horkou vodou a pečeme asi na 160°C asi 1a 1/2 hodiny.Pak maso odkryjeme opět potřeme pivem a pečeme odkryté aby zčervenalo.

Krémové zelí:Zelí si nakrájíme nadrobno.Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme zelí,osolíme,okořeníme -osmahneme,přidáme nepatrné množství vody a dusíme ve vlastní šťávě.Když je zelí měkké,rozmícháme v hrnečku v troše vody škrob-přilijeme k zelí a necháme zhoustnout.

Hrníčkovéknedlíky:Rohlíky nakrájíme na malé kostičky.V mléce rozšleháme žloutky,osolíme je a nalijeme na rohlíky,přidáme mouku.Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k těstu.Hrnečky( z tohoto těsta je 6 hrnečků)vymažeme máslem a naplníme do 2/3 těstem.Do většího kastrolu dáme hrnečky přidáme vodu ,aby byla do poloviny hrnečků .Hrnečky přikryjeme alobalem ,na kastrol dáme pokličku a při mírném ohni vaříme 30 minut.Špejlí můžeme vyzkusit,zda jsou hotové.Kraje uvolníme nožem a knedlíky vyklopíme a nakrájíme na porce.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.1.2017, 12:39 včera | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová kýta s Mochovankou-mamincinyrecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g vepřové kýty, 1 sáček Mochovanky (mražená zeleninová směs), 250 ml smetany na vaření, 150 g zakysané smetany, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 1-2 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na kousky.

Na troše oleje zpěníme najemno pokrájenou cibuli, přisypeme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Vmícháme hořčici, opepříme, osolíme a podlijeme trochou horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové na kari a zázvoru-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g vepřové plece,2 cibule (nakrájené),5 stroužků česneku (prolisovaného),1 pl nastrouhaného zázvoru,1pl kari koření,2 špetky cajenského pepře,200 ml vývaru (měla jsem s kostky),200 ml kokosového mléka,čerstvě mletý pepř,sůl olivový olej instantní jíška

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli na oleji necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, které zprudka orestujeme. K orestovanému masu přidáme česnek, sůl, zázvor, cajenský pepř, kari koření. Přilijeme vývar a zvolna dusíme.

2
Když je maso už skoro měkké přilijeme kokosové mléko a dusíme do měkka.

3
Šťávu mírně zahustíme a podle potřeby dosolíme a dopepříme čerstvě mletým pepřem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová plec na halali-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg plece (vcelku),sůl,pepř,halali,bobkový list,2 kuličky nového koření,zakysaná smetana,asi 3/4 litru mléka (podle množství omáčky),1 lžíce másla,asi 3 lžíce cukru,asi 2-3 lžíce hladké mouky (na zahuštění)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme menší skleničku halali, bobkový list, 2 kuličky nového koření, podlijeme trochou vody (asi 3 dcl) a dáme dusit do tlakového hrnce asi na 40 minut

2
Po uvaření maso vyjmeme a zahustíme omáčku mlékem a moukou, ochutíme cukrem a před dovařením přidáme zakysanou smetanu a lžíci másla

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 14.1.2017, 20:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová panenka s nivovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřová panenka, sůl, pepř, olej, niva, 33% smetana.

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku nakrájet, osolit, opepřit, zakápnout olejem a nechat přes noc v lednici. Opíct na trošce oleje. Do výpeku vlít smetanu a dát nivu, omáčka krásně zhoustne. Podávat s hranolkama.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Lucie V. (Zmolda) ID 187052 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřová plec na zelenině-podle Janky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g vepřové plece, 1 velká cibule, 1PL rajčatového protlaku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 větší kyselá okurka, sterilovaný nebo mražený hrášek , 150ml mléka,150ml smetany na vaření, citronová šťáva, olej, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na plátky. Osolíme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, z obou stran opečem a vmícháme protlak, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Přibližně v polovině dušení přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer. Před koncem vmícháme na drobno nakrájenou okurku a hrášek, zalijeme mlékem a smetanou rozmíchanou s trochou hladké mouky. Provaříme ještě 10 minut a dochutíme citronovou šťávou, popř. solí.
Poznámka: Někdo vaří maso vcelku a mrkev s celerem uvaří zvlášť a až ke konci vloží zeleninu do omáčky. Já dávám dřív, omáčka mi tak přijde chutnější.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Steak z vepřové panenky, domácí hranolky, pepřová omáčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• Vepřová panenka odblaněná a očištěná, nakrájená na cca 8 cm špalíky, olej, sůl, pepř čerstvě mletý • brambory oloupané, nakrájené na silnější špalíčky, olej • zelený nakládaný pepř, smetana 31% a víc, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

MASO: připravené špalíčky panenky otřené do sucha pořádně omočíme v oleji smíchaném z čerstvě mletým pepřem. Omočíme všechny strany a necháme maso alespoň chvilku odpočívat. Pokud je budeme hned dělat, necháme je stát v pokojové teplotě. Těsně před přípravou maso osolíme opět ze všech stran. Suchou pánev rozehřejeme, až bude hodně rozpálená a potom na ni zprudka opečeme panenky zase ze všech stran (viz obrázek). Mezitím si troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Až jsou všechny panenky krásně dohněda opečené, dáme je na mřížku do trouby. Výpek, který po nich zůstal uchováme - ještě přijde jeho čas !!!Pod mřížku dáme nějaký pekáč, aby nám šťáva měla kam odkapávat a v troubě je necháme "dodělat" tak cca 10-15 minut podle velikosti masa a stupně propečení. Zhruba v polovině času panenky na mřížce otočíme a pokračujeme v opékání. Pokud máte doma teploměr na maso, můžete zkusit teplotu masa - uvnitř by mělo mít cca 61-65 stupňů. Když je maso hotové, opatrně ho vytáhneme a zabalíme do alobalu a tam ho necháme tak 3-5 minut odpočívat. Toto je velmi důležitý krok, díky němuž bude maso krásně šťavnaté, ačkoliv se panenky na povrchu můžou zdát suché. Po této době servírujeme buď celé (chlapům) nebo nakrájené na plátky (PŘES VLÁKNO !!!!) - toto ocení ženy a hlavně děti.

HRANOLKY: nakrájené brambory necháme delší dobu namočené ve vodě, aby se z nich dostalo co nejvíce škrobu. Vodu pak vylejeme a hranolky pořádně osušíme utěrkou. Mezitím si rozpálíme vyšší vrstvu oleje a až je pořádně horká, tak do ní hranolky opatrně vložíme. Zpočátku jen lehce a opatrně promíchneme, aby se rozpojily a odlepily ode dna a pak už je nemícháme, aby se nám nerozpadly (když tak jen velice opatrně a jemně). Až budou krásně zlatavé, vyjmeme je na velký cedník vystlaný nějakým savým materiálem. který nepouští chloupky, aby se nám odsál přebytečný tuk. Hranolky solíme až těsně před podáváním.

PEPŘOVÁ OMÁČKA: ... a teď přišel čas na odložený výpek po opékání panenky. Dáme ho znovu na plotnu, přidáme do něj máslo a necháme rozpustit. Už teď nám to krásně voní, ale my pokračujeme dál ..... do výpeku dáme přiměřené množství naloženého zeleného pepře i s troškou nálevu a cca 2-3 minutky restujeme. Pak přilijeme trošku vývaru (pokud není vývar, tak radši nic), necháme povařit, až nebude pepř tvrdý. Poté vlijeme sladkou smetanu, vydatněji osolíme a mícháme. Omáčku povaříme na požadovanou hustotu. Dochutíme solí, popřípadě ještě mletým pepřem.

DOBROU CHUŤ !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 30.12.2016, 18:10 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Pikantní vepřová pečeně na smetaně -labuznik.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •800 g vepřového masa z plecka, nebo kýty, bez kosti a kůže •sůl a pepř •20 g másla + 2 sardelky, nebo sardelová pasta •40 g slaniny •30g másla •40g cibule na plátky pokrájené •vařící masový vývar, nebo voda podle potřeby •20 g nastrouhané housky na jemno a prosáté •20 g mouky •1/8 l kyselé smetany •z 1/2 citronu šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup


Maso naklepeme a svážeme motouzkem. Protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Povrchu potřeme sardelovým máslem. Dáme dusit do kastrolu, ve kterém jsme na másle a zbytku slaniny usmažili cibuli. Po chvíli podlijeme vývarem, nebo vodou, maso obrátíme a posypeme strouhanou houskou.

Vložíme do trouby a upečeme do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky a poskládáme na servírovací mísu. Udržujeme v teple.

Šťávu v kastrole zaprášíme moukou, povaříme a přidáme kyselou smetanu. Je-li nutné přidáme trochu víc vařícího vývaru. Ochutíme citronem a přecezenou omáčku nalijeme na maso.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Dušená vepřová plec na majoránce a sušených rajčatech



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g vykostěné vepřové plece,červená uzené paprika, cayenského pepře,2 cibule, olej,3-4 pokrájená sušená rajčata,sůl,majoránka dle chuti,hladká mouka na zahuštění,vývar

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso pokrájíme na větší kostky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kostky masa, které zprudka opečeme, posypeme uzenou paprikou, špetkou cayenského pepře, osolíme a opepříme.

2
Přidáme nakrájená sušená rajčata a sušenou majoránku, promícháme. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Nakonec přidáme mouku rozmíchanou s vodou a dál necháme probublat cca 12 minut. Podáváme s těstovinami.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.297 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,230 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook