Mimibazar na talíři | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz
momik.mimishop.cz

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Hamburská pečeně (104) 9.9.2016, 11:31
Vepřové plátky na zázvoru (9) 3.9.2016, 12:45
Plněné bramborové taštičky (2) 24.8.2016, 20:49
Vepřová panenka (10) 22.8.2016, 12:36
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 24.9. 22:29 | všechny 4661
Celkem: 2.287 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,229 další >>

VEPŘOVÉ MASO

směs vepřové,houby a bylinky-podle babi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500g vepřové maso z nohy, na kostky nakrájené •sůl a pepř •2 lžíce olivového oleje •1 cibule, posekaná •2 stroužky česneku, utřeného •1 stonek řapíkatého celeru, na jemno nakrájený (nebo kousek celeru, nastrouhaný) •1 mrkev, nastrouhaná •125g hub, nakrájených na plátky •450g konzerva rajčat •80ml suchého červeného vína, nebo hovězího vývaru •2 lžíce rozmarýnu, rozdrceného •1/4 lžičky sušené bazalky •1/4 lžičky sušeného oregana

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup


Posypat maso pepřem a solí. Na těžké pánvi rozehřát olej, přidat maso a osmažit ho na všech stranách. Vyjmout maso a dát stranou.

Do pánve přidat cibuli, mrkev, celer a česnek. Smažit za stálého míchání, až je cibule měkká, asi 5min. Vrátit maso do pánve a přidat rajčata, houby, víno, rozmarýn, oregano a bazalku. Dobře zamíchat, přikrýt a dusit asi 15min.

Podávat horké.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Domácí vepřová šunka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg vepřové kýty, 25 g Pragandy (o možné náhradě popíšu níže), 1 dl vody, 1 čajová lžička mletého cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zcela čerstvé maso nakrájíme na kostičky velikosti 2 x 2 cm. Kýta bývá libová, ale případné mastnější kousíčky nechávám, jednak to nebude tak suché a taky to bude chutnější. Pokud máme nakrájené, odebereme zhruba 1 velkou hrst masových kostek a buď je pomeleme nebo posekáme v sekáčku, popřípadě nadrobounko nasekáme nožem. tato hmota nám ve finále pomůže spojit všechno maso v jeden celek.

Do masa tedy přidáme Pragandu (což je dusitanová sůl), kterou můžeme nahradit i obyčejnou solí - viz níže. Praganda udělá v mase to, že zůstane krásně růžové a pokud dodržíme i doporučenou teplotu varu a přidáme i lžičku mletého cukru, bude chuť šunky dokonalá. A teď přijde na řadu ruční zpracování masa, na kterém si dejte hodně záležet. Maso s přísadami hněteme rukou, mačkáme, mísíme a postupně do něho přidáváme vodu. Maso začne odlučovat bílkovinu a bude se měnit v takovou lepivou hmotu, což je přesně to, co potřebujeme. Doporučuje se hníst maso minimálně 30 minut - myslím, že tuto dobu jsem nikdy nedodržela, neb by mi upadla ruka :-). Nicméně snažím se hníst co to jde.

Až už to nejde, je pro dnešek hotovo. Hmotu dáme do misky, misku pořádně obalíme potravinářskou folií a dáme do lednice odležet 48 hodin. Každý den 2x maso pořádně promícháme a znovu zabalíme.

Po 48 hodinách napěchujeme do sáčku na šunku a vložíme do šunkovaru. Napěchování a silné stlačení je důležité, aby se nám šunka po uvaření nerozpadala. A dáme vařit. Moje osvědčená doba varu je 90 minut na 1 kg masa. Neméně důležitá je teplota varu, která v žádném případě nesmí přesáhnout 77 stupňů !!!!
Já vložím šunkovar do elektrického zavařovacího hrnce s vodou zahřátou na 75 stupňů, nastavím 90 minut a o nic víc se nestarám. Hladina vody by měla dosahovat tak do 3/4 výšky šunky (i trošku výš).

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Mgr. Elvíra J. (ButikNelly) ID 573165 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové nudličky po mexicku s rýží



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g vepřové kýty,olej,sůl,mletá paprika, 1 větší cibule,250g zelených paprik,250g rajčat,(feferonky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso si nakrájíme na nudličky,osolíme a na horkém oleji krátce orestujeme,přidáme nakrájenou cibuli, rajčata,papriku-vše nakrájené na nudličky a společně podusíme.Dochutíme solí,špetkou mleté papriky-pro dospělé můžeme přidat nakrájenou feferonku.Podáváme s dušenou rýží.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 26.7.2016, 13:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Prokládané vepřové plátky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 tenkých vepřových plátků, 1/2 sáčku mražené zeleniny (používám směs,mrkev,hrášek,kukuřice),1 cibule,10 plátků anglické slaniny,sůl,pepř,česnek,plnotučná hořčice,200g eidamu v celku

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa jemně naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme utřeným česnekem a hořčicí.Větší zapékací misku,( já peču v remosce)vytřu olejem,vysypu mraženou zeleninu a pokladu cibulí ,nakrájenou na měsíčky.Na zeleninu položíme plátky masa, na to plátky anglické slaniny a zasypeme nastrouhaným sýrem.Dáme péct do trouby při teplotě 200°C-pečeme přibližně hodinru.Ze začátku pečení misku přikryjeme alobalem a před dopečením-odkryjeme ,aby sýr zezlátl.Podáváme s vařenými brambory ,které polijeme šťávou z pečení.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 26.7.2016, 17:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Strapačky se zelím a uzeným-podleJana



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg brambor,hrubá mouka,hladká mouka (půl na půl. množství podle potřeby) dneska každá váží jinak .2 ks vejce, sádlo na omaštění, cukr do zelí,sůl,trochu pepře,1 ks velké cibule,20 dkg slaniny (špeku),vařené uzené maso ( bok, krkovička ..)0,5 kg kysané zelí

POSTUP PŘÍPRAVY

Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto.

2
A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem.

3
Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřový guláš bez míchání s domácím knedlíkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Guláš :1kg vepřového masa nakrájeného na kostky, 3 větší cibule nakrájené najemno, 4 stroužky česneku, 2 masoxy rozmíchat zvlášť v teplé vodě a nalít, 2 čaj. lžičky sladké papriky, 1čaj lžička grilovacího koření, 1 čaj lžička kari, 1 lžička hořčice 3 polévkové lžíce Solamylu, sůl, pepř, půl čaj. lžičky pálivé papriky, chilli, nebo feferonka. Dají se do něj dát klidně i houby a nebo žampiony. Knedlík : 2 vejce, čajový hrnek hrubé mouky, čajový hrnek mléka, 1 a půl rohlíku, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Guláš : Do simax zapékací mísy dáme maso, cibuli, česnek, uvedné koření, Solamyl, vlejeme v teplé vodě předem rozmíchané masoxy, přikryjeme alobalem a poklicí a strčíme do trouby na plnej plyn na 90minut, nedíváme se na to, nesundáváme poklici ani alobal.
Knedlík : Z vejcí oddělíme bílky a uděláme šlehačem sníh, do misky dáme 2 žloutky, hrnek hrubé mouky, hrnek mléka, a 1 a půl rohlíku nakrájeného na kostičky, osolíme špetkou soli a nakonec vmícháme sníh z bílků. \r\nVezmeme 4 čajové hrnky, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto do nich podělíme rovným dílem, bude to tak do půlky, ono to vyleze :-) Hrnky pak vaříme ve vodní lázni v hrnci, hladina vody tak, aby při varu voda nestříkala do knedlíků, vaříme cca 20minut, špejlí zkusíme, jestli je knedlík hotový, po zapíchnutí špejle by se na ni nemělo těsto nalepit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Petr J. (pejan123) ID 585796 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 1.7.2016, 15:12 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové kostky se zeleninou a křenem-podle ANNY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g vepřové plece 500 g ,cibule (cca 4 větší kusy), 130 g vepřového sádla, 1 pl mleté červené papriky, 6 pl gulášový lahůdkový krém, 4 pl plnotučné hořčice, 3 dl horké vody, 1 pl oleje, 4 stroužky česneku, 3 větší žampiony, 1 červenou papriku, 4 pl na jemno nastrouhaného křenu (na každou hotovou porci kopeček na ozdobu), sůl na dochucení, 1 zarovnaná pl hladké mouky na zahuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na přibližně stejné kousky cca 3x 3cm velké. Do papiňáku (tlakového hrnce) dáme sádlo, necháme rozehřát a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme mletou papriku rychle promícháme, jen aby pustila aroma a hned vložíme kostky masa. Za stálého míchání necháme maso zatáhnou, přidáme lahůdkový krém, hořčici, trochu soli a podlijeme horkou vodou. Vše promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Sporák necháme na maximum, až začne ventil tlakovat (syčet) ubereme na minimum a vaříme 20 minut.

2
Mezitím si v kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme na tenké plátky nakrájený česnek, přidáme očištěné a na silnější plátky nakrájené žampiony i s nožkama a na silnější nudličky nakrájenou papriku. Malinko osolíme, promícháme a pod pokličkou 5 minut podusíme.

3
Po 20 minutách hrnec s masem odstavíme, ochladíme a otevřeme. Opět dáme na sporák, již bez tlakové poklice přivedeme k varu a vmícháme v troše studené vody rozmíchanou mouku.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové kotlety na hořčici-recepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové kotlety, hladká mouka, sůl, pepř mletý, kmín, cibule, olej, hořčice plnotučná

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, v oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety potřeme na jedné straně silně plnotučnou hořčicí a vrátíme nenamazanou stranou na cibulku. Podlijeme malým množstvím horké vody, posypeme drceným kmínem a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží, brambory, bramborovou kaší,hranolky

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Vepřové výpečky na pivu a zázvoru-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g libového bůčku 2 cibule 4 stroužky česneku 200 ml světlého slabšího piva Nyní v akci vývar nebo voda lžíce rajčatového protlaku hořčice 1-2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru sladká paprika pálivá paprika sůl pepř kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na větší kostky.

2
Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smícháme s masem a necháme uležet nejméně hodinu.

3
Před pečením smícháme maso s nakrájenou cibulí, hořčicí, protlakem a zázvorem.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Smetanovo - pivní krkovička-toprecepty.cz



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g krkovice, 2 cibule, sádlo, pepř, sůl, červená sladká paprika, 1 chilli paprička, kmín, 1 dcl sladké 10% smetany, 2 dcl světlého 10° piva , 6 cherry rajčátek, 1 lžíce sterilovaných kapií, hladká mouka na zahuštění, vývar nebo voda

POSTUP PŘÍPRAVY

přípravy receptu
1
Krkovičku si nakrájím na plátky nebo kostky osolím a opepřím. Cibule oloupu, nakrájím na kostky a na sádle osmažím do růžova. Přidám plátky masa(kostky) a z obou stran opeču, aby se maso zatáhlo.

2
Potom přisypu 2 vrchovaté lžíce červené papriky, promíchám a zaliji pivem a vývarem (vodou). Maso z poloviny vyčnívá nad tekutinou. Přidám papričku, kmín a dusím doměkka.

3

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.287 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,229 další >>
© 2004-2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook