MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle ID receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES JÁTRA na víně se zeleninou (1) 22.8.2014, 9:08
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 2.209 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA na víně se zeleninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka.Podléváme č.vínem.Když jsou játra měkká přidáme grilovací koření a sojovou omáčku.Nakonec přidáme zeleninu.
Podáváme s pečivem,nebo hranolky či rýží.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Soňa Č. (ssonda) ID 165593 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.8.2014, 9:08 DNES | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist)
-víčka (to je problém - v Kauflandu měli na všech víčkách nápis: "Nesmí se používat na potraviny s obsahem tuků a olejů! Použití max. do 100C." Všude se dočtete, že se mají používat narážecí víčka Omnia s červeným těsněním. Ale na těch bylo též napsáno nepoužívat na potraviny s olejm a tukem ...) Já to mám v twistech s bílým těsněním.

Varianta 1: Syrové maso nakrájet na kostky, vložit do sklenic. Přidat nahoru 1,5%-ta soli. Nepřidávat vodu nebo přidat jen trochu vody nebo zalít celé vodou - jéé ze mě už je Babica :-), (pozor: maso nějakou vodu pustí, tak ať vám to nepřeteče do hrnce ve kterém to budete vařit, pak je všechno mastné). Já přidala 50ml.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Jitka N. (jitkacz) ID 286442 | další recepty

KOMENTÁŘE (15) poslední: 17.8.2014, 23:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg vepřového masa, čerstvé (nebo sušené) houby, 2 cibule, mouka, sůl, máslo (nebo olej)

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Potom je zprudka z obou stran na másle (nebo na oleji) osmahneme.
Na másle (nebo na oleji) osmahneme 2 na kostičky nakrájené cibule a potom přidáme na plátky pokrájené houby (čím víc, tím líp, já jsem dala plnou mísu) a 10 - 15min dusíme.
Do tlakáče dáme maso s cibulkou a osmažené plátky vepřového masa, zalijeme vodou (ne moc, ale aby bylo maso potopené) a 10 - 15min vaříme (podle tloušťky plátků masa).
Po vytažení z hrnce je masíčko krásně měkké. Vzniklý sosík nemusíme už upravovat, má výbornou chuť a je hustý (mouka z osmahlého masa nám ho v tlakáči zahustí). Pokud by byl sosík moc hustý (já dávám opravdu hodně hub), tak můžeme podle potřeby ještě přilít trochu vody, případně dát trochu bujónu (kdybyste rozředili moc).
Jako příloha se hodí snad úplně všechno - rýže, brambory, těstoviny, hranolky.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jitka V. (Bobanek) ID 20484 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
******* bígus od naší babičky *****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5kg kysané bílé zelí, středně velká cibule, olej, uzený špek na chuť, uzené maso (může být i uzené kuřecí nohy), kmín, sůl. Na zahuštění: hl. mouka a mléko

POSTUP PŘÍPRAVY

na oleji osmahnout na jemnou nakrájenou cibulku. Po chvíli přidat na kostky nakrájený uzený špek. Až cibule je bílá, tak přidat na jemno nakrájené zelí. Přidat kmín, trochu soli a vody. Do této směsi dát uzené. Já vařím v tlakovém hrnci cca 45min (záleží na uzeném). Po té zahustím mlékem a moukou. Dochucuji jen solí a max. přidám půl lžičky cukru (ale jen pokud to dělám pro menší děti).

Jediná příloha, která nám chutná je mačkané brambory s osmahnutou cibulkou.

U nás milují všichni :-) Dobrou chuť!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Renáta Š. (renulass) ID 408436 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 7.8.2014, 21:27 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na sušených rajčatech a čerstvých paprikách-děkuji Hance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 oloupanou cibuli, 2 kozí rohy, (paprika) 8 kusů sušených rajčat, 1/2 červené, zelené, žluté papriky, sůl, pepř, 1/4 kávové lžičky chilli koření, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičku sladké mleté papriky, 1 lžičku uzené sladké mleté papriky, koření vepřová pečeně, dle potřeby vývar,

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a půl kolečka. Na rozehřátý olej dáme maso a zprudka ho opečeme, přidáme cibuli, osolíme, opepříme. Posypeme kořením, oběma paprikami promícháme ztahneme oheň a mírně opékáme. Přidáme nakrájené kozí rohy a chilli koření, podlijeme a necháme dusit. Když je maso měkké přidáme sušená rajčata, papriky nakrájené na proužky. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě asi 2-3 min dusíme. Přílohu si zvolí každý dle své

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 7.8.2014, 19:14 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou podle mě :-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis pro cca 4 osoby: cca 800g vepřové panenky, cca 300 g anglické slaniny (čím delší plátky, tím lepší), barevný pepř, mletý černý pepř, sůl, olivový olej Omáčka: 2 kelímky smetany, barevný pepř, poté i výpek z masa (nebo bujón) + brambory, cibulka, petrželka, (kdo má rád do brambor i slaninu, může taky dát)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vždy začnu nejdříve s přípravou panenky. Panenku očistím, omyju..na pracovní desku si rozložím plátky slaniny vedle sebe, aby se trochu překrývaly. Na tyto plátky poté položím osolenou, opepřenou panenku - CELÝ VÁLEČEK ( barevný pepř se snažím mírně nadrtit, a jemně vlisovat na povrch masa). Slaninu "omotám okolo panenky, popř. přišpendlím párátkama, pokud slanina odpadává..:) . Dám do pekáčku, podkapu olivovým olejem a dám péct na 200°C . Dobu pečení jsem nikdy neměřila, vždy se řídím podle intuice..ale odhaduji tak 35-40 min. :)

Poté, co se panenka upeče, si připravím pepřovou omáčku. Do kastrůlku si sleju výpek, který maso pustilo při pečení, přidám 2 kelímky smetany na vaření a nadrcený barevný pepř (někdy tento pepř obměňuji i za nakládaný zelený pepř). Vše povařím do zhoustnutí, zabere mi to cca 10-12 min. :)

Šťouchané brambory asi ví každý jak připravit, můj postup je následující:

Uvařím si brambory, trochu víc doměkka. Po uvaření rozmačkám, přidám osmahnutou cibulku a posypu šnitlíkem :) Občas přidávám i osmahnutou slaninu, ale nemusí být.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jana Š. (janickaodsanku) ID 498163 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 10.8.2014, 2:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v zelenině

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

maso vepřové, koření, cibule, zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové plátky den předem naložíme(olej,koření pepř, sůl,paprika) na dno pekáčku cibule a zelenina mám zmraženou domácí zeleninku (mrkev,petržel, celer.kapusta) na zeleninu maso i s olejem, nakrájíme slaninku(špek), na plátky česnek, přidáme kuličky pepře a nového koření, posypeme provensálským kořením, přikryjeme pokličkou a pečeme 1,5 -2 hodinky.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Daniela M. (DanielaM) ID 349610 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.8.2014, 14:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme houby / sušené předem namočíme asi na hodinu /, podlijeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit - minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.Podáváme s rýží nebo s knedlíkem,těstovinama

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 3.8.2014, 19:51 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji Drahušce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 g vepřové kýty 100 g 40% sýra eidam 1 vejce 1 malá cibule 2 lžíce nastrouhaného zázvoru 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou® 3 lžíce solamylu sůl,mletý pepř olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.
Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7minut.
Podáváme s bramborovou kaší.
Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 29.6.2014, 18:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso se zelím a nudlemi-děkuji Dandě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500 g vepřové kýty •sůl •pepř •solamyl •čerstvý zázvor •2 nakrájené cibulky •olej •600 g mladého zelí •2 lžíce vypraných rozinek •cukr •citronová šťáva •400 g čerstvých nudlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Nakrájejte na kousky 600 g mladého zelí, vložte do vroucí, osolené vody a povařte 2 minuty. Pak zelí sceďte a nechte okapat.
Nakrájejte na kostičky 500 g vepřové kýty, maso osolte, opepřete a obalte ve lžíci škrobové moučky. Ve větší pánvi rozehřejte 2 – 3 lžíce oleje, vložte maso a opékejte do měkka.
K měkkému masu přidejte lžičku nakrájeného čerstvého zázvoru, 2 nakrájené cibulky a lehce opečte.
Zelí orestujte na lžíci oleje, přidejte rozinky, zahustěte lžičkou solamylu a dochuťte cukrem a citronovou šťávou. Můžete přidat sojovou a chilli omáčku.
Zvlášť v osolené vroucí vodě se lžičkou oleje uvařte 400 g čerstvých nudlí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.209 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>