Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domácí vepřovka (89) 11.9.2014, 14:26
Vepřovka (7) 6.9.2014, 12:24
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 17.9. 21:05 | všechny 897
Celkem: 2.216 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety na jalovci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 libové kotlety, 1 větší cibule , asi 10 dkg slaniny,10 jalovčinek, mouka a máslo na jíšku, vývar na podlévání, koření Divočina, sůl, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troše oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova .Kotlety naklepe, nařízneme okraje , osolíme a opečeme na připraveném základu z obou stran přidáme pomleté nebo posekané jalovčinky ,podlijeme a dusíme do měkka. Pak kotlety vyndáme ,přidáme zlatou jíšku z kousku másla a hladké mouky , podlijeme trochou vývaru ,přidáme koření divočina a provaříme, nakonec vložíme kotlety-prohřejeme a podáváme : s knedlíkem ,rýží, nám chutnají s bramborovou kaší.je to opravdová dobrota.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
karamelový bůček (Vietnam) - thit kho tau

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bůček (1/2-3/4 kg), cukr krystal nebo krupice, sůl, pepř černý mletý, olej, šalotka (nebo malá cibule), rybí omáčka, msg (nemusí být), vejce vařená natvrdo, vývar nebo voda s masoxem ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Bůček nakrájíme na kostky, smícháme v míse s troškou soli (netřeba solit moc!!!, rybí omáčka je slaná dost a pokud dáte i masox, tak ten je taky slaný), pepřem, špetkou msg a najemno nakrájenou šalotkou nebo cibulkou. Necháme chvíli odležet. V hrnci si rozpálíme olej a do něj dáme 2 lžíce cukru, necháme zkaramelizovat a dáme pozor, aby se nepřipálil. Přidáme maso, v karamelu obalíme a přilijeme vodu a trochu masoxu nebo vývar tak, aby bylo maso ponořené. Když voda začne vařit, sebereme pěnu. Přidáme ještě 2 lžíce rybí omáčky a pár vajec uvařených natvrdo. Přikryté vaříme 2 hodiny. Omáčka se zredukuje zhruba na 1/3. Můžeme ještě podle chuti ke konci přidat lžíci rybí omáčky. Podáváme s jasmínovou rýží :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Adéla B. (Asagao) ID 531249 | další recepty

KOMENTÁŘE (37) poslední: 7.9.2014, 19:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové řízky s houbami a rýží

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY

Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme, přidáme houby, zasmahneme a zalijeme vínem. Po částečném odpaření zalejeme smetanou, provaříme, dochutíme solí a pepřem a zasypeme bylinkami. Použila jsem petržel, koriandr a tymián. Omáčku můžeme přilít k masu, nebo přelijeme maso omáčkou až na talíři. Servírujeme s rýží.
Zdroj: Časopis Nejlepší recepty.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Markéta S. (Markisa.z) ID 254607 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po srbsku-děkuji Jířímu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: Vepřová plec,sůl, pepř kečup, čalamáda, nakládaná červená paprika, tuk a cibule a trochu špeku na ovonění

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu

Plátky masa posolíme trochu opepříme, trošku osmáhnem špek, maso orestujeme na tuku a přidáme čalamádu, cibuli, trochu vody a taky kečup podle chuti. Přikryjem pokličkou a necháme dusit, Kdo to má rád vypečené může dát do trouby. Tohle je dobré s rýží nebo s bramborem i hranolkama.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 5.9.2014, 10:09 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Jídlo z jednoho pekáče

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g libové plece,750g brambor,1 smetana(tatra mléko),2 cibule,200g eidamu, pepř, sůl, koření na americké brambory, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na malé plátky, naklepeme ,osolíme, opepříme . Brambory oloupeme a nakrájíme asi na půl cm. plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka. Sýr si nahrubo nastrouháme.
Větší pekáček vymažeme olejem ,poklademe na dno brambory, posolíme a posypeme kořením na americké brambory, cibuli rozložíme na brambory. Na to naklademe plátky masa a dáme péct do trouby(přikrývám alobalem) a pečeme asi 30 minut při 180°C. Pak sundáme alobal, maso několikrát během pečení obrátíme .Když je maso měkké ,posypeme maso strouhaným sýrem a zalijeme smetanou-ještě 10 minut zapečeme.
Výborně chutná se zeleninovým salátem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 26.8.2014, 15:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Máčené řízky-slavnostní pohoštění

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pro 5 osob: 5 vepřových řízků Na marinádu:1 lžíci plnotučné hořčice,1 lžíci sójové omáčky,4 lžíce oleje,1 lžičku červené papriky,1 lžičku vegety,1 lžičku kmínu(drceného),1 lžičku grilovacího koření,sůl.3 lžíce bílého vína. Na obložení:1 cibule,120g žampionů(mohou být i sterilované),150g šunky,1 jablko, plátkový sýr -5 kusů, sůl , pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nejdříve si připravíme marinádu: do hlubší mísy dáme vše co je uvedeno na ni a pořádně smícháme . Maso umyjeme ,osušíme a vložíme do marinády, alespoň na 24 hodin-uchováme přikryté folií v ledničce.
Druhý den řízky z obou stran opečeme a dáme na plech.
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli -najemno, přidáme nakrájenou šunku a žampiony a na malé kousky nakrájené jablko osolíme, opepříme a podusíme -zhruba 10 minut.
Tuto směs navršíme na opečené řízky a zakryjeme plátkem sýra, podlijeme výpekem z kotlet a troškou vývaru, přikryjeme alobalem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C -asi 30 minut. Před koncem pečení odkryjeme a dopečeme.
Podáváme s dušenou rýží a americkým bramborem ,obložené zeleninou.
Toto slavnostní jídlo zabere trochu víc času , ale za to je opravdu výborné .

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Alena H. (chalupnicka) ID 240673 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 26.8.2014, 15:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové bratislavské plecko-děkuji merelys

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou. Dusíme maso do měkka, podle potřeby přidáváme vodu, vyjmeme a později nakrájíme na porce. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme trochu citrónové šťávy a zvolna necháme dobře provařit. Během varu přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou. Dobře provařenou omáčku procedíme a přidíme do ní drobně nakrájenou zeleninu a hrášek a ještě jednou chvilku provaříme a dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.8.2014, 10:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA na víně se zeleninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr vepřových jater,2 lžíce Solamylu,1 lžíce sl.papriky,1 lžíce grilovacího koření,2 lžíce sojové omáčky,4 lžíce oleje,1 malá kapie , porek a cibule.Hrst mraženého hrášku.Suché červené víno 2-3 deci (podle potřeby)

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra omyjeme,očistíme,nakrájíme na nudličky.V misce je smícháme se se solamylem a sladkou paprikou.
Rozpálíme olej a játra zprudka orestujeme.Přiklopíme a dusíme doměkka.Podléváme č.vínem.Když jsou játra měkká přidáme grilovací koření a sojovou omáčku.Nakonec přidáme zeleninu.
Podáváme s pečivem,nebo hranolky či rýží.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Soňa Č. (ssonda) ID 165593 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.8.2014, 9:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Zavařené vepřové ve vlastní šťávě.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

vepřové maso - bůček, plecko; zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist), víčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Opět manželova akce.

-sůl (na kávovou nebo čajovou lžičku se vejde 6-15g, takže raději 1,5% soli; tzn. na 1kg masa 15g soli)
-zavařovací sklenice (narážecí Omnia, šroubovací Twist)
-víčka (to je problém - v Kauflandu měli na všech víčkách nápis: "Nesmí se používat na potraviny s obsahem tuků a olejů! Použití max. do 100C." Všude se dočtete, že se mají používat narážecí víčka Omnia s červeným těsněním. Ale na těch bylo též napsáno nepoužívat na potraviny s olejm a tukem ...) Já to mám v twistech s bílým těsněním. Gumička je s vroubkem.
Nakonec jsem sehnala víčka určená pro zavařování masa: Určeno ke konzervování ovoce, zeleniny a masa v olejové náplni při teplotách max. do 100C." Jsou to Twisty s bílým těsněním. Gumička je hladká.

Varianta 1: Syrové maso nakrájet na kostky, vložit do sklenic. Přidat nahoru 1,5%-ta soli. Nepřidávat vodu nebo přidat jen trochu vody nebo zalít celé vodou - jéé ze mě už je Babica :-), (pozor: maso nějakou vodu pustí, tak ať vám to nepřeteče do hrnce ve kterém to budete vařit, pak je všechno mastné). Já přidala 50ml.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Jitka N. (jitkacz) ID 286442 | další recepty

KOMENTÁŘE (18) poslední: 4.9.2014, 8:32 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH - nenáročné a vynikající!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 kg vepřového masa, čerstvé (nebo sušené) houby, 2 cibule, mouka, sůl, máslo (nebo olej)

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Potom je zprudka z obou stran na másle (nebo na oleji) osmahneme.
Na másle (nebo na oleji) osmahneme 2 na kostičky nakrájené cibule a potom přidáme na plátky pokrájené houby (čím víc, tím líp, já jsem dala plnou mísu) a 10 - 15min dusíme.
Do tlakáče dáme maso s cibulkou a osmažené plátky vepřového masa, zalijeme vodou (ne moc, ale aby bylo maso potopené) a 10 - 15min vaříme (podle tloušťky plátků masa).
Po vytažení z hrnce je masíčko krásně měkké. Vzniklý sosík nemusíme už upravovat, má výbornou chuť a je hustý (mouka z osmahlého masa nám ho v tlakáči zahustí). Pokud by byl sosík moc hustý (já dávám opravdu hodně hub), tak můžeme podle potřeby ještě přilít trochu vody, případně dát trochu bujónu (kdybyste rozředili moc).
Jako příloha se hodí snad úplně všechno - rýže, brambory, těstoviny, hranolky.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Jitka V. (Bobanek) ID 20484 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.216 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>