Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > VEPŘOVÉ MASO

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Vařený mletý bůček s vejci (8) 23.7.2014, 14:57
VÝBORNÁ MASOVÁ SMĚS (9) 6.7.2014, 14:02
Domácí vepřovka (84) 26.6.2014, 9:42
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 30.7. 22:05 | všechny 1239
Celkem: 2.203 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách-děkuji Maris

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme houby / sušené předem namočíme asi na hodinu /, podlijeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, v trošce vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme. Prošleháme a necháme provařit - minimálně 20 minut. Maso vložíme zpět.Podáváme s rýží nebo s knedlíkem,těstovinama

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou-děkuji Drahušce

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 500 g vepřové kýty 100 g 40% sýra eidam 1 vejce 1 malá cibule 2 lžíce nastrouhaného zázvoru 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou® 3 lžíce solamylu sůl,mletý pepř olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.
Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7minut.
Podáváme s bramborovou kaší.
Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 29.6.2014, 18:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso se zelím a nudlemi-děkuji Dandě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience •500 g vepřové kýty •sůl •pepř •solamyl •čerstvý zázvor •2 nakrájené cibulky •olej •600 g mladého zelí •2 lžíce vypraných rozinek •cukr •citronová šťáva •400 g čerstvých nudlí

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup
Nakrájejte na kousky 600 g mladého zelí, vložte do vroucí, osolené vody a povařte 2 minuty. Pak zelí sceďte a nechte okapat.
Nakrájejte na kostičky 500 g vepřové kýty, maso osolte, opepřete a obalte ve lžíci škrobové moučky. Ve větší pánvi rozehřejte 2 – 3 lžíce oleje, vložte maso a opékejte do měkka.
K měkkému masu přidejte lžičku nakrájeného čerstvého zázvoru, 2 nakrájené cibulky a lehce opečte.
Zelí orestujte na lžíci oleje, přidejte rozinky, zahustěte lžičkou solamylu a dochuťte cukrem a citronovou šťávou. Můžete přidat sojovou a chilli omáčku.
Zvlášť v osolené vroucí vodě se lžičkou oleje uvařte 400 g čerstvých nudlí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Provensálská vepřová kýta-děkuji Ivance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 600g vepřové kýty (může být i plec) 1 plechovka loupaných krájených rajčat 2 lžíce provensálského koření olej sůl 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, poté překrájíme na cca 3cm široké proužky. Osolíme a zprutka opečeme na rozpáleném oleji. Zasypeme provensálským kořením (nešetříme), zalijeme celým obsahem rajčatové konzervy (pokud jsou rajčata vcelku, tak je předem pokrájíme na menší kousky), osolíme, ocukrujeme, přidáme plátky česneku, lehce podlijeme a dusíme doměkka. Ke konci zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Vepřo, kroupo, zelo
PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kroupy, cibule, česnek, kysané zelí, sůl, pepř, vepřové maso (bůček,krkovice)

POSTUP PŘÍPRAVY

Kroupy vyprat a dát předvařit-tak 20 min. Poté zcedit a přidat nadrobno nakrájenou cibuli, 3 stroužky česneku, zelí nakrájené na menší kousky - vše smíchat, trochu posolit a opepřit.\r\nVymazat sádlem zapékací mistku, do ní dát tuto směs, na ní plátky masa, já dala polovinu bůčku a polovinu krkovice. Maso také osolit a okmínovat.\r\nPřiklopené péci při 110 stupních asi 2 hodiny - přikryté, když je maso měkké, sundat poklici (alobal), přidat na stupních a dopéct tak, aby maso chytilo barvu.\r\n\r\n. Já jsem si z vlastní fantazie ještě recept trošku "vylepšila", i když není psáno podlít, já jsem si v trošce vody rozdělala lžíci rajčatového protlaku a malinko podrovky a tím jsem vše podlila.Je to rychlé a fakt výborné. Není to můj recept, z časopisu Receptář od p.Stupky.
Chutnalo i manželovi, a to je co říct!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

jarka N. (sympatie) ID 55978 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 18.6.2014, 8:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z uzeného a vepřového masa-děkuji Nadě

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ingredience 300 g uzeného masa 300 g vepřového masa - z ramínka nebo plecka 250 g bílého zelí - nakrájeného na velmi tenké nudličky 100 g slaniny 1 lžíce sladké mleté papriky 2 lžíce oleje 2 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 350 ml vepřového vývaru 150 ml kečupu 2 špetky soli 3 lžíce nasekané zelené petrželky

POSTUP PŘÍPRAVY

postup přípravy1.Slaninu nakrájenou na kostičky orestujte v hrnci na oleji, přidejte na kostky nakrájené uzené a vepřové maso. Přidejte mletou papriku, nakrájené zelí, vývar, přikryjte a duste do změknutí.2.Zvlášť na pánvi připravte ze sádla a mouky světlou jíšku, rozřeďte ji vodou a přidejte k masu. K masu přidejte kečup (můžete použít i pálivý) vše dobře promíchejte a prohřejte. Podle chuti osolte.3.Podávejte nejlépe s rýží posypané petrželkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 8.6.2014, 21:34 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Bylinkové hřebínky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g vepřové kýty nebo plece, 2 hrsti směsi čerstvých bylinek, sůl, olivový olej, sušený nebo čerstvý česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

Do masa naznačíme nakrojením plátky, ale nedokrojíme. Celý kus maso osolíme. Na marinádu smícháme nasekané bylinky, olivový olej, sůl a česnek. Marinádu vetřeme do zářezů v mase, svážeme nití do válečku a necháme přes noc marinovat. Druhý den pečeme přiklopené nebo v pečícím sáčku doměkka. Krájíme příčně přes "bylinkové zářezy".

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Maso a brambory se smetanou z jednoho pekáče-JEDNODUCHÉ I PRO ZAČÁTEČNÍKY!!!!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vepřové maso-např.pečeně 5-6kousků, klidně kilo brambor, cibule, smetana, sůl, pepř a třeba grilovací koření

POSTUP PŘÍPRAVY

Když mám vepřovou pečeni, tak klepu jen hřbetem ruky :) osolím, opepřím a dám trochu grilovacího koření. V pekáči na pečící papír dáme maso a na něj nakrájíme na úzké plátky oloupané brambory(třeba 10-12velkých brambor) až zakryjeme všechno maso. Průběžně solíme brambory. Navrh dáme jednu cibuli, já neměla obyč, tak jsem musela dát červenou, ale stačí obyč na osminky a zalijeme smetanou. Pečeme na 180stupňů asi hodinu. Neznám Vaši troubu, tak pak kontrolujte :)!! A přeji dobrou chuť.
PS: příští recept zapečené "gnoči"!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Angelika N. (Angelinka123) ID 479865 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Tortilly podomácku s masovou směsí, zeleninovým salátem a česnekovým dresingem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept na tortilly jsem se inspirovala zde na MMB od Eva K. (Joliška) ID 454802 .250g hl.mouky (použila jsem žitnou spolu s bílou), 60g sádla, 120ml vlažné vody - přilévat opatrně at se vám to nepatlá, špetka soli.Masová směs je na vás.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortilly - suroviny spojit v těsto a rozdělit na 7 dílů, které vyválím na placku o průměru 15cm, ty peču na SUCHÉ pánvi dokud neudělají opečené bubliny.Moje masová směs - veprové na nudličky, zbytek Tofu, co jsem potřebovala někde umístit (samozř.nemusí být), cibule, jarní cibulka, kukuřice a koření na Paellu - obsahuje kurkumu a papričky, sůl, pepř. Opect na oliv.oleji na pánvi do změknutí.Salát - ledový salát na tenoučké nudličky, salát.okurka na pidikostičky, to samé rajče - smíchat, osolit nechat odpočinout.Dresing - zakys.smetana a bílý jogurt v poměru asi 1:1, sůl a 2 stroužky česneku nebo použijte co máte rádi místo česneku - horčici, kečup, bylinky, chilli nebo jen tak bez ničeho.Upečenou tortillu potřu dresingem, pokladu směsí masa, nakonec salát, smotám a DOBROU CHUŤ :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Petra V. (pitruska82) ID 84631 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 17.5.2014, 17:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší utopenci

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

špekáčky, cibule, kuličky nového koření, kuličky pepře, ocet, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a do řezu zasuneme silnější plátek cibule. Dno nádoby posypeme cibulí na silnější plátky nakrájenou, pár kuliček pepře a 2 kuličky nového koření. Na to dáme vrstvu špekáčků a tu posypeme zase cibulí a kořením. Takto postupujeme dokud máme špekáčky. Potom to nejdůležitější je nálev. Já ho dělám půl na půl ocet s vodou. Nebojte se toho. Je to starý vyzkoušený hospodský recept a nemá chybu. Nějaké vylepšování vůbec nepotřebuje. Je to stará klasika s velkým úspěchem. Utopenci jsou hotový, pokud jsou v pokojové teplotě, za 3-4 dny. Pro nedočkavce mám taky variantu...................nakrájet špekáčky na kolečka................vše ostatní zůstává.....................malá změna v láku...........přidat vlažnou vodu. :-) Dobrou chuť

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Eva Š. (1malina) ID 55173 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.203 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>