Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty, 25 g Pragandy (o možné náhradě popíšu níže), 1 dl vody, 1 čajová lžička mletého cukru

Postup přípravy

Zcela čerstvé maso nakrájíme na kostičky velikosti 2 x 2 cm. Kýta bývá libová, ale případné mastnější kousíčky nechávám, jednak to nebude tak suché a taky to bude chutnější. Pokud…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec nadivoko s houbami

Vepřová plec nadivoko s houbami

Potřebné ingredience

500g vepřové plece,200g hub (hříbky nebo jiné mohou být i žampióny),1 velká cibule,50g slaniny,5 kuliček pepře,2 kuličky nového koření,1 bobkový list,2 kuličky jalovce,4 stroužky česneku,sladká paprika,sůl,pepř,1 rajče,1 lžíce plnotučné hořčice,1 kelímek zakysané smetany,2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na malé kostičky . Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme ji ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova.Přidáme maso a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (plecko) 2 ks cibule 150 g rajčat 200 g čerstvé papriky nebo zeleninové lečo 4 stroužky česneku (nemusí být) 200 ml zakysané smetany 1 lžička mleté sladké papriky sádlo 60 g sůl pepř

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, v kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, osmažíme do červena, přidáme jemně nakrájený česnek, mletou papriku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené uzené maso na celeru

Pečené uzené maso na celeru

Potřebné ingredience

Dobré uzené maso ( krkovice ,plec,bok),kousek celeru,1 cibule,2 hřebíčky,3 stroužky česneku,1 lžíce octa,2 lžíce sádla

Postup přípravy

Na pekáč dáme sádlo,asi 6 koleček celeru,cibuli nakrájenou na měsíčky,česnek na plátky,přidáme ocet a hřebíčky.Maso nakrájíme na silnější plátky, vše trochu podlijeme vodou a dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec po chalupářsku-podle Janičky

Vepřová plec po chalupářsku-podle Janičky

Potřebné ingredience

400 g vepřové plece, olej podle potřeby, 100 g šunky (92 % masa,) 1 cibule, 200 g cukety, 1 bílá paprika, 100 g rajčat, trochu grilovacího koření, 2 lžíce kečupu, chilli paprička (nemusí být), 2 dl vody - nebo podle potřeby

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky a orestujeme je na oleji v pečící nádobě vhodné do trouby. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, cibuli, cuketu, paprikový lusk, rajčata. Vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová čína

Vepřová čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř, červená a bílá paprika, jarní cibulka, trocha kečupu, cibule. Na marinádu: sůl, pepř, sladká paprika, sójová omáčka, sušený česnek, olej.

Postup přípravy

Ideálně den dopředu si naložíme nudličky do marinády, já měla kotletu. Na oleji opečeme cibuli na půlměsíčky, dáme maso, necháme zatáhnout. Přidáme cibulku, trochu kečupu, papriku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi

Potřebné ingredience

300g kousků vepřového masa, 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu, 300g vývaru, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, cca 100g šlehačky, 200g rajského protlaku, bazalka, šalvěj, rozmarýn - najemno nasekané (nebo provensálské koření), sůl

Postup přípravy

Vše, kromě šlehačky, smícháme v hrnci vhodném do trouby a necháme pár hodin odležet. Poté pečeme na 180-200°C 30min., snížíme teplotu na 150-160°C a dopékáme 1,5 - 2 hodiny.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový plátek podle paní domácí

Vepřový plátek podle paní domácí

Potřebné ingredience

4 libové vepřové plátky (může být kýta,vepřová pečeně,krkovice),2 velké cibule, česnek asi 8 stroužků,15 dkg strouhaného uzeného eidamu,1/2 hrnku kečupu,,grilovací koření,sůl,olej

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme,osolíme ,posypeme gril.kořením a dáme do pekáčku vymazaného olejem.Posypeme na hrubo nakrájenou cibulí a drobně nakrájeným česnekem ,přiklopíme ( nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Guláš z vepřového masa a zeleniny -oběd z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

asi 400 g vepřové plece-bez kosti,400 g mrkve,200 g pórku,500 g brambor,sůl.pepř,máslo,500 ml masového vývaru (dělám z kostky)

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a na másle opečeme,přidáme sůl.opepříme a zalijeme vývarem-dusíme asi 30 minut.Mezitím si očistíme zeleninu a pokrájíme :mrkev a pórek na kolečka,brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na jablkách

Panenka na jablkách

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 jablka, olivový olej, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, bílý vinný ocet, javorový sirup, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, škrob

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na troše oleje maso orestujeme, vyjmeme a zakryjeme alobalem. Do pánve dáme klínky oloupaných jablek, chvíli…

Zobrazit více...

Kategorie