Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA NA  CIBULCE

JÁTRA NA CIBULCE

Potřebné ingredience

vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.

Postup přípravy

Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bláznivé řízky

Bláznivé řízky

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty nebo krkovice, 5 vajec, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku kari, 1 lžičku worceterové omáčky,. 2 lžičky kečupu, 1 lžičku hořčice, 1/2 lžičky majoránky

Postup přípravy

Maso naklepeme a z obou stran namočíme do marinády, naskládáme do misky a necháme do druhého dne odležet, potom opečeme na oleji. Mužeme také grilovat.
Podáváme s hranolky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

Potřebné ingredience

MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy

Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BIGOŠ

BIGOŠ

Potřebné ingredience

brambory, kysané zelí, maso (vepřové, kuřecí nebo uzené), anglická slanina, sůl, pepř, olej, cibule

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky a poklademe první vrstvu na pekáč, který omastíme. Brambory osolíme. Na brambory dáme vrstvu okořeněného, na cibulce částečně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
uzený řízek :-P

uzený řízek :-P

Potřebné ingredience

uzené maso,vejce,mouka,strouhanka,sušený česnek,lžička hořčice

Postup přípravy

uzený špalíček masa,lze použít jakékoli,moravské krkovici, na tohle je lepší když má maso aspoň malý proužek tuku,řízek je šťavnatější,dětem zase dělám z uzaného krůtího filé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Potřebné ingredience

brambory, vepřové plátky masa, smetana, hermelín, houby ,třeba nakládané, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín, pažitka,

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymažeme pekáč a pokladme bramborama. Na ně dáme naklepané, osolené, opepřené a dochucené maso, posypeme nakárjenou cibulkou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Fazole na kyselo

Fazole na kyselo

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty nebo plecka,olej,hladká mouka,sůl,pepř,brambory,asi 500g fazolových lusků(mohou být i mražené-stačí 1 sáček nebo sterilované-1 větší sklenice),1 cibule,ocet,sojová omáčka

Postup přípravy

Začneme brambory,které si uvaříme ve šlupce.Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli,přidáme na kostky pokrájené maso,necháme zatáhnout,maso zaprášíme moukou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní kotlety

Přírodní kotlety

Potřebné ingredience

vykoštěné plátky kotlety,sůl,pepř,plnotučná hořčice,tekutá Rama nebo máslo

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme opepříme , pomažeme z jedné strany hořčicí a skládáme na sebe.Necháme chvíli uležet(může být i přes noc).Kotlety klademe na rozehřátou Ramu do velké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ KOTLETY S CIBULÍ A ČESNEKEM

ZAPEČENÉ KOTLETY S CIBULÍ A ČESNEKEM

Potřebné ingredience

cca 5 kotlet, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 20dkg eidamu, vegeta, sladká paprika, 2dcl vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a dáme do vymaštěného pekáčku. Posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem (kotlety by měly být celé zakryté).…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky úplně jinak

Řízky úplně jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Výborné s bramborovou kaší...

Zobrazit více...

Kategorie