Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

Potřebné ingredience

sáček Gnocchi, balení čerstvého špenátu, cibule, smetana na vaření parmezán, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá nebo sušená, filety lososa

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu, na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku do zlatova, přidáme nasekaný špenát, přilijeme půl kelímku smetany na vaření, osolíme,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Rybí filé zapečené v rajčatech a bramborách

Potřebné ingredience

60 dkg rybího filé,1 konzerva loupaných rajčat,2 cibule,1 pórek, asi 4 stroužky česneku, zelená petrželka,sůl,pepř,2 lžíce oleje, asi 60 dkg brambor

Postup přípravy

Oškrábané brambory si v celku uvaříme do měkka. Cibuli nastrouháme nahrubo a na oleji osmahneme, přidáme plátky česneku-lehce orestujeme a nalijeme konzervovaná rajčata, osolíme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tuňákové placičky

Tuňákové placičky

Potřebné ingredience

250g okapaného tuňáka z konzervy, 200g cottage, trochu česneku, sůl, pepř, asi 50g parmazánu, 1 vejce, petrželka, rýžová mouka a strouhanka na zahuštění. Vejce a strouhanka na obalení

Postup přípravy

Vše smícháme, zahustíme do konzistence, aby šly dělat placičky. Obalujeme ve vajíčku a strouhance. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200-220°C 20-30min.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos se sýrovou omáčkou

Losos se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

Losos, máslo, petžel, pepř, gril.koření, hl.mouka, smetana, tavený sýr, slanina, rohlíky nebo housky

Postup přípravy

Je to rychlovka, ale musíte mít "deset rukou" naráz, protože je potřeba mít vše najednou :-) .
Příloha - opečené rohlíky: nachystáme si rohlíky nebo housky - rozkrát na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou

Rybí filé zapečené s rajčaty a Nivou

Potřebné ingredience

4 kostky rybího filé ( treska apod. nejlépe bez kostí),3 rajčata,česnek podle chuti,špetku oregána,pepř,sůl,citonovou šťávu a 10 dkg Nivy,olivový olej

Postup přípravy

Pekáček nebo zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe kostky zmraženého ( pouze trochu povoleného) filé,které jemně osolíme a pokapeme citronovou šťávou,( solíme jen…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Makrely s libečkem na grilu-toprecepty.cz

Makrely s libečkem na grilu-toprecepty.cz

Potřebné ingredience

Makrely (mražené nebo čerstvé),olej,mletý pepř,drcený kmín,česnek,nať libečku,citronová šťáva

Postup přípravy

Makrely rozmrazíme, omyjeme, vysušíme a nasolíme. Smícháme olej, jemně sekanou nať libečku, pepř, kmín, drcený česnek, citronovou šťávu, vše dle vlastního uvážení. Touto směsí…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
VÝTEČNÁ KREVETOVÁ CHUŤOVKA SE ŠPAGETAMI

VÝTEČNÁ KREVETOVÁ CHUŤOVKA SE ŠPAGETAMI

Potřebné ingredience

Suroviny pro 2 osoby: 200 g špaget, 500 g mražených krevet (k dostání v každém supermarketu), 2 oloupané stroužky česneku-vcelku, 3 PL olivového oleje,½ deci bílého suchého vína, drobně nakrájené čerstvé petrželové lístky, koktejlová rajčátka.

Postup přípravy

Rychlá a snadná krevetová chuťovka je připravená přesně podle receptu mých zahraničních přátel.

Postup:
Na pánvičce s olivovým olejem krátce orestujeme stroužky česneku…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na másle-podle apetitu časopis

Pstruh na másle-podle apetitu časopis

Potřebné ingredience

•4 malí nebo 2 větší pstruzi •sůl a kmín na dochucení •1–2 citrony •máslo, nejlépe přepuštěné, a trocha rostlinného oleje na smažení •několik lístků čerstvé bazalky Na placičky rösti: •4 velké moučnější brambory •2 žloutky •2 lžičky škrobu •sůl na dochucení

Postup přípravy

1. Pokud jste ulovili čerstvou rybu (byť jen v obchodě) a teď musíte kuchat, ostrým nožem pstruha rozřízněte v břišní partii a ‚jedním vrzem‘ odstraňte vnitřnosti. Jestli jste…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Bylinková treska na másle a bylinkách-podle Miki

Bylinková treska na másle a bylinkách-podle Miki

Potřebné ingredience

filet z tresky nakrájené na menší kousky máslo - plátek , nešetříme, dodá tu chuť 1 stroužek rozetřeného česneku lžíce oleje bylinky - hlavně petrželka, bazalka, nebo tymián citronová šťáva špetka červené papriky kmín sůl bílý pepř

Postup přípravy

Rybku osolíme a opepříme. Změklé máslo smícháme s bylinkami, citronem a česnekem. Rybičku potřeme a necháme chvíli odpočinout. Olej rozehřejeme a plátky masa opékáme z obou stran…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s medvědím česnekem v listovém těstě

Losos s medvědím česnekem v listovém těstě

Potřebné ingredience

Losos, medvědí česnek, olivový olej, piniová semínka, sýr Gran Moravia nebo Grana Padano, vajíčko, listové těsto, citron

Postup přípravy

Lososa jsem osolila, opepřila a pokapala citronovou šťávou, na rozválené listové těsto jsem dala vrstvu medvědího česneku (nasekala jsem v robotu s piniovýma semínkama, sýrem,…

Zobrazit více...

Kategorie