MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPTY > ZVĚŘINA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle ID receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Kančí medailonky (5) 23.2.2014, 11:40
RAGÚ ZE ZVĚŘINY (11) 12.1.2014, 15:48
Jehněčí... (23) 8.1.2014, 10:12
srnčí na zázvoru (3) 8.11.2013, 14:05
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Jsme to co jíme | poslední | nejnovější 20.8. 20:28 | všechny 658
Celkem: 92 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
ZVĚŘINA
Luxusní zvěřinový gulášek

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a koření Divočina, hodně mícháme, aby se nepřipalovaly a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Přikryjeme pokličkou, ztlumíme plamen a necháme pustit šťávu. Dusíme do měkka, sem tam mícháme a případně přidáváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme moukou (ve vodě pořádně rozmíchat hl. mouku a šup s ní do guláše), provaříme, přidáme 2 rozmačkané stroužky česneku a trochu plnot. hořčice.

Takto vznikne jemná varianta guláše pro děti a maminky. Tatínkové si přidají pepř a trochu křenu (krenexu). Na talíř přidáme cibulku a doplníme rohlíkem nakrájeným na kolečka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 85 návštěvníků)

Jitka W. (bubble) ID 16652 | další recepty

KOMENTÁŘE (28) poslední: 21.3.2013, 9:37 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
RAGÚ ZE ZVĚŘINY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova.Přidáme maso a prudce orestujeme.Přidáme kořeninovou zeleninu,povidla ,červené víno,zalijeme vývarem a dusíme doměkka.Pak přidáme kečup ,ovoce(nemusí být,já jsem ho tam nedávala)a krátce povaříme.Kečup nám to krásně zahustí (nemusíme zahušťovat), dochutíme soli a pepřem.Je to vynikající,má pikantní chuť ,vůbec nejde cítit zvěřina,chutná jako hovězí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

Olga K. (Olča =)) ID 257667 | další recepty

KOMENTÁŘE (11) poslední: 12.1.2014, 15:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
Kančí kýta na smetaně s brusinkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekáče.Naložené maso orestujeme na oleji,obalíme plátky angl.slaniny a dame do pekáče i s výpekem,podlíjeme horkou vodou.Přiklopíme a dáme péct.Pečeme asi hodinu,pak odklopíme a pečeme ještě 20 min.Upečené maso výjmeme, zeleninu s výpekem rozmiksujeme ,přidáme smetany,povaříme.Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.Chutná i s kroketama nebo s hranolkama s rozmarýnem.Je to lahůdka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 40 návštěvníků)

jana k. (septulka) ID 100781 | další recepty

KOMENTÁŘE (25) poslední: 20.4.2014, 11:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
Jehněčí...

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jehněčí, anglická slanina, cibule, česnek, růžičková kapusta, houby, kurky chleba, sůl, provensálské koření, kousek másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dospod pekáčku dáme anglickou,cibuli na plátky,česnek na plátky,několik hlaviček růž.kapusty,houby a několik kousků chlebových kurek,na to položíme očištěné,nasolené maso a posypeme provensálským kořením.Na maso pak dáme znova to,co jsme dávali dospodu (anglickou,cibuli,česnek,houby a kurky).Poklademe několika plátky másla,podlijeme,přiklopíme druhým pekáčkem a dáme péct.Během pečení podléváme.
Je to úžasná dobrota!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Lenka K. (lenka620) ID 76122 | další recepty

KOMENTÁŘE (23) poslední: 8.1.2014, 10:12 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu vína. Dáme do tepla. Na omáčku rozvaříme brusinky ve stejném množství vody, přidáme trochu citr. kůry, rozmixujeme, přidáme smetanu a jíšku, povaříme. Dochutíme worchesterem, citr. šťávou, červ. vínem. Podáváme s opečenými brambory.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Jitka W. (bubble) ID 16652 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 8.2.2009, 13:50 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
Kančí biftečky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme na rozpálenou pánvičku s olejem, pečeme z každé strany tak dlouho, dokud se neobjeví na mase krev, pokud je tam necháme déle, tak nebude maso šťavnaté. Nakonec dáme opečené bifteky do zapékací přikryté misky s troškou másla a malinko vody dodělat v troubě, tak asi 20 minut. Osolíme teprve na talíři a podáváme nejlépe s hranolkama, tatarkou a zeleninovou oblohou dle libosti. Opravdu vynikající!!!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Tereza F. (Terka76) ID 50914 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 12.10.2012, 13:16 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso a všechnu nakrájenou zeleninu a dáme do chladu na 2-4 dny.
Po 2-4 dnech: Nakrájíme si cibuli a na másle ji zpěníme a přidáme maso, osmahneme. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a opět vše řádně osmahneme. Zeleninu z mořidla již nepoužijeme. Podlejeme malinko vodou a dusíme, můžete dát tohle vše i do trouby a péct. Když je maso měkké ( dančí trvá chvilinku cca 40 minut), vyjmeme maso a zeleninu propasírujeme. Můžete použít i mixér a zeleninu namixovat. Přidáme sladkou smetanu a 4 PL šípkové zavařeniny. Podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Omáčka se dělá na způsob vlastně svíčkové, jen je na rozdíl od ní sladší. Podle potřeby osolíme a vložíme opět maso. Kdo chce, může v této fázi přidat 2 lžíce červeného vína nebo sherry.Na talíř podáváme s knedlíkem a brusinkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Monika Š. (Karelia) ID 16322 | další recepty

KOMENTÁŘE (5) poslední: 30.3.2013, 21:25 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

SRNČÍ MASO, CIBULE, MRKEV, PETRŽEL, CELER, SMETANA, TUK, ŠÍPKOVÁ ZAVAŘENINA, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ. KOŘENÍ - PEPŘ CELÝ, JALOVEC CELÝ, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ, BOBKOVÝ LIST, TYMIÁN, SŮL. NA OZDOBENÍ - ŠLEHAČKA A BRUSINKOVÝ KOMPOT.

POSTUP PŘÍPRAVY

DEN PŘEDEM SI NALOŽÍM MASO, SVAŘÍM VODU CCA 500 ML, 5 LŽIC OCTA, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ, 5 JALOVCŮ, 5 PEPŘE, 5 NOVÉ KOŘENÍ, DO VYCHLADLÉHO NÁLEVU PŘIDÁM MRKEV, PETRŽEL, CELER, CIBULI A MASO. NA TUKU OSMAŽÍM CIBULKU DOZLATOVA, PŘIDÁM OKAPANÉ MASO (NÁLEV A ZELENINU NEPOUŽIJU), ZPRUDKA ORESTUJI, ABYCH NEMUSELA PAK PASÍROVAT OMÁČKU, TAK SI JEDNU VELKOU MRKEV, JEDNU STŘEDNÍ PETRŽEL A 1/4 CELERU NASTROUHÁM NA JEMNÉM STRUHADLE, PŘIDÁM K MASU, OSOLÍM, PŘIDÁM OPĚT 5 KULIČEK NOVÉHO KOŘENÍ, JALOVCE, PEPTŘE, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ A ŠPETKU TYMIÁNU. CHVILKU DUSÍM, PAK PODLEJI A BUĎ PODUSÍM, NEBO MOŽNO STRČIT NA 20 MINUT DO TROUBY. PŘIDÁM POLÉVKOVOU LŽÍCI RYBÍZOVÉ ZAVAŘENINY, SMETANU A POKUD BUDE OMÁČKA ŘÍDKÁ, TAK ZAHUSTÍM HOTOVOU SVĚTLOU JÍŠKOU. VYNIKAJÍCÍ S HOUSKOVÝMI KNEDLÍKY, DOPORUČUJI NA TALÍŘ KOPEČEK ŠLEHAČKY A BRUSINKOVÝ KOMPOT. DOBROU CHUŤ.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Gabriela P. (přeslice) ID 14455 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 12.1.2012, 23:04 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
KANČÍ ŘÍZKY ODPOČATÉ VE SMETANĚ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Asi necelé kilo kančí kýty, koření divočina, sůl, smetana zakysaná, dvě vajíčka, strouhanka, olej,nebo sádlo na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Kýtu nakrájíme na plátky a trochu poklepeme, pak je osolíme a okořeníme. V míse si rozmícháme vajíčka v zakysané smetaně a vložíme do této "kaše" nakořeněné řízky a necháme přikryté v chladu, odpočívat asi 24hodin. Pak obalujeme jen ve strouhance a smažíme. Po usmažení můžeme dát nachvíli tzv. "dodělat" do trouby na 150 stupňů asi na deset minut. Řízky jsou lahodné a měkké. Takovýmto způsobem nakládám i vepřové řízky.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Jitka A. (jitkaad) ID 134108 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
ZVĚŘINA
SRNČÍ NA VÍNĚ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NEVÁŽÍM, VŠE JE SPÍŠE OD OKA. 500 G MASA, 0,5 L ČERVENÉHO VÍNA, DVĚ VĚTŠÍ CIBULE, SŮL, KOŘENÍ DIVOČINA, TUK, RAJSKÝ PROTLAK, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ, BRAMBORY.

POSTUP PŘÍPRAVY

DEN PŘEDEM SI MASO "NALOŽÍM" - NAKRÁJENÉ NEJLÉPE NA KOSTIČKY, POSYPU KOŘENÍM DIVOČINA A ZAKÁPNU TROCHOU OLEJE. NECHÁM ULEŽET PŘES NOC. NA TUKU SI OSMAŽÍM DOZLATOVA CIBULI, DÁVÁM SPÍŠE DVĚ VĚTŠÍ, PAK PŘIHODÍM MASO, OSOLÍM A OPEČU DO ZLATOVA. ZALEJI ČERVENÝM VÍNEM, PŘIDÁM CCA 3 POLÉVKOVÉ LŽÍCE PROTLAKU A ZA OBČASNÉHO MÍCHÁNÍ DUSÍM CCA 15 MINUT, PAK JEŠTĚ VAŘÍM BEZ POKLIČKY, NEMÁM MOC RÁDA "PACHUŤ" VÍNA, TAK ABY SE HODNĚ ODPAŘILO :-) VĚTŠINOU NENÍ ANI TŘEBA ZAHUŠŤOVAT, ALE KDYBY SE VÁM ZDÁLA OMÁČKA HODNĚ ŘÍDKÁ, TAK TROCHU JÍŠKY. JAKO PŘÍLOHU DÁVÁM BRAMBORY PEČENÉ NA PLECHU, ALE HODÍ SE VŠE VČETNĚ KNEDLÍKU. DOBROU CHUŤ.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Gabriela P. (přeslice) ID 14455 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 27.9.2013, 7:55 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 92 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>