RECEPTY > BEZMASÁ JÍDLA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Pašerácký prejt (5) 16.2.2017, 15:30
zapečené brambory (55) 22.1.2017, 22:45
Sýrové krokety (9) 19.1.2017, 20:49
květákové kroketky (9) 15.1.2017, 23:31
Květákové karbanátky (6) 15.1.2017, 23:27
Bramborové knedlíky (36) 15.1.2017, 14:05
BRAMBOROVÉ PLACKY SE SÝREM (14) 14.1.2017, 13:06
LANGOŠE - bez kynutí (17) 4.1.2017, 10:07
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 2.372 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,238 další >>

BEZMASÁ JÍDLA

Fazolová směs



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g velkých bílých fazolí, 300g žampionů, 300ml vývaru, 100g passaty, 2 lžíce zakysané smetany, kmín, majoránka, chilli paprička, 1 stroužek česneku, 1 lžíce papriky, trochu kukuřice, sůl, 1 lžíce sójové omáčky, ev. trochu jíšky

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazole namočíme den předem, poté uvaříme a scedíme. Na oleji orestujeme žampiony na plátky, přidáme passatu, kukuřici, koření a fazole. Zalijeme vývarem a necháme chvíli vařit, aby se chutě propojily. Nakonec přidáme sójovou omáčku a zakysanou smetanu. Když je potřeba zahustíme trochu jíškou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Cizrnová směs na těstoviny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 - 250g cizrny (přes noc namočené, poté pulzním mixérem rozmixované nahrubo), 1 rajčatový protlak, 1-2 plechovky krájených rajčat (dle požadované hustoty), bazalka, oregano, rozmarýn, sůl, pepř, 500ml vývaru, 1 velká mrkev, 1 petržel, kousek celeru (nebo řapíkatý), přepuštěné máslo, bobkový list, celá skořice, 1 velký stroužek česneku, 1 lžička cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme koření, prolisovaný česnek, cizrnu, cukr a zalijeme vývarem. Přidáme rajčata, protlak a necháme vařit asi 2 hodiny, dokud není cizrna měkká. Ke konci necháme zredukovat případnou tekutinu. Podáváme s těstovinami, posypané parmazánem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Cizrna na smetaně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250-300g suché cizrny, 500 - 750ml masového vývaru, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl, asi 2 lžíce mleté papriky, trochu majoránky, 1 šlehačka, citrónová šťáva, přepuštěné máslo, ev. cukr, popřípadě jíška nebo mouka s vodou na dohuštění

POSTUP PŘÍPRAVY

Cizrnu namočíme minimálně na 12 hod. do vody, poté ji uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem, novým kořením a majoránkou - v papiňáku asi 45min. Slijeme a necháme trochu vývaru z cizrny. Část cizrny rozmixujeme s cizrnovým vývarem na pastu - na zahuštění omáčky. V hrnci rozehřejeme kousek přepuštěného másla, orestujeme papriku a zalijeme masovým vývarem. Přidáme cizrnu a sůl, když se začne vařit, přidáme cizrnovou pastu. Pokud je potřeba ještě dohustíme, pokud ne, přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Na konci ochutíme solí, citrónem a cukrem. Podáváme s těstovinami, rýží, pečivem,...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Zeleninová ryža s tempehom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.



POSTUP v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Darina B. (skalapanagia) ID 523148 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Bramborák s uzeninou a jarní cibulkou -podle blesku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g brambor, 200 ml horkého mléka, 100 g hladké mouky, 1 vejce, 4–6 stroužků česneku, rozetřených 1 vrchovatá lžíce sušené majoránky, 100 g uzeniny, nakrájené 4 jarní cibulky, pokrájené na kolečka, sůl a pepř sádlo na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:Brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu. Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla. Promíchejte. V pánvi rozehřejte lžíci sádla. Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete. Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.

kdo chce muže k tomu zelí

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela L. (KÁJA-VÍT) ID 38210 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 12.11.2016, 9:00 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Cizrna s ricottou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cizrna, česnek, petrželka, ricotta, přepuštěné máslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Cizrnu den předem namočíme, poté v nové vodě uvaříme (cca 30 min.). Nasucho opražíme cizrnu, pak na kousek pánve dáme kousek másla a na něm opečeme plátky česneku. Přidáme ricottu a petrželku, zamícháme a dle potřeby zředíme vodou. Podáváme jako přílohu nebo samostatné jídlo.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

CUKETOVÉ CHIPSY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cuketa, strouhanka a strouhaný parmazán 1:1,vejce, sekaná bazalka, sušený česnek, chilli vločky, sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Cuketu neloupeme, nakrájíme ji na plátky asi 2 mm. Vejce rozkvedláme se solí a pepřem. Plátky cuket namočíme ve vejcích a obalíme v sýrové směsi (strouhanka, sýr, bylinky). Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 230 C asi 15 minut do křupava.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Monika F. (freynka) ID 244785 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

švestkové knedlíky z tvarohového těsta polité karamelem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

TĚSTO: 1 nízkotučný tvaroh ( zelená vanička z Penny)250g, špetka soli, 2 lžíce pol. mouky, 1 vejce, 175 g krupice či krupičky OMÁČKA: 150 g cukru krystal, 1 lžička skořice, 20 g másla, 150 ml švestkové šťávy( z umixovaných švestek s vodou-cca 10 ks) NÁPLŇ: švestky cca 18 ks

POSTUP PŘÍPRAVY

přísady na těsto ušlehám v těsto ručním šlehačem, nechám odstát chvilku, mezitím umeji a vypeckuji švestky, část jich namixuji na šťávu, zbytek dám stranou na náplň. Na vál posypaný moukou kladu lžící kousky těsta a tvořím kolečka, do kterých zapracuji švestky. Knedlíky jsou malé, z této dávky mi vyšlo 17 knedlíčků. Dám vařit do osolené vody na cca 20 minut, uvařené vyplavou na hladinu. Mezitím, co se vaří, připravím omáčku:
cukr nasypu do pánve a nechám samotný zkaramelizovat, ne moc do hněda, byl by nahořklý, přidám skořici a máslo a míchám. Po smíchání přileji švestkvou šťávu a míchám ty hrudky cukru tak dlouho, až se úplně rozpustí. Vypneme sporák. Scedíme knedlíky, píchneme do každého špejlí nebo špičkou nože, aby unikla pára a zůstal jim tvar. Dáváme na talíře a polijeme karamelovou omáčkou. Již ničím nesladíme, je to i tak sladké jako cecek:-), ale příjemná změna oproti klasice. Přeji dobrou chuť.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marcela B. (buxus) ID 141403 | další recepty

KOMENTÁŘE (6) poslední: 25.9.2016, 22:21 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

BRAMBOROVO-CIBULKOVÁ AMOLETA připravená na dva způsoby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience pro 4 osoby: 4 brambory předem uvařené ve šlupce, 4 žluté cibule, 6 vajec, olej, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup práce:
Předem uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a vmícháme do ní kostičky brambor a dochutíme.
Bramborovo-cibulovou směs spojíme s dobře osolenými a rozšlehanými vejci.

První způsob přípravy: Amoletu můžeme na mírném plameni a v trošce oleje usmažit po obou stranách dozlatova přímo na pánvičce. Při otáčení si pomůžeme talířkem, který přiklopíme na pánvičku a rychleji ji obrátíme. Pak už jen necháme z talířku amoletku vklouznou zpět přímo do pánvičky a dosmažíme i tu druhou stranu.

Druhý způsob přípravy: Směs rozprostřeme do menší formy s pečícím papírem a upečeme ji při teplotě 180 st. Dobu pečení v troubě při druhé variantě začínáme po čtvrthodince bedlivě hlídat, protože čas nelze přesně určit. Cibulovo-bramborovou směs pečeme tedy až do zezlátnutí.

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (26) poslední: 12.10.2016, 20:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

zeleninové kari



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

brambory , mrkev, petržel, červená čočka, cibule,česnek, kari, voda, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

nevím,jestli tu někde už není

1.cibulku nakrájet najemno a dát do nepřilnavého hrnce na olej zesklovatět
2. stejné množství mrkve a brambor a 1 petržel oloupat a nakrájet na silnější kolečka (0,5cm) a podobně velké kousky, hodit na cibulku a chvíli restovat , dávám nejdřív mrkev a petržel, vaří se déle
3. česnek prolisovat a restovat se zeleninou- cca 1 min
4. osolit+kari a restovat cca 1 min
5. zalít vřící vodou (z rychlovarné konvice) a vařit tak 10 min- vody takové množství,aby směs byla cca 1 cm pod hladinou
6. přidat hrst červené čočky a vařit do jejího změknutí/ částečného rozvaru (zahustí a spojí směs)

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Milada P. (milu79) ID 133746 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.372 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,238 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook