Luxusní zvěřinový gulášek
Potřebné ingredience
zvěřina (daněk, srnčí, divočák, jelen...) plecko, ořez, krk...., cibule, olej, sůl, směs koření Divočina, paprika, česnek, plnotučná hořčice, hl. mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky, jak velká je hromada masa, tolik nakrájíme cibule. Cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme maso necháme zprudka zatáhnout. Přidáme papriku, sůl a…
RAGÚ ZE ZVĚŘINY
Potřebné ingredience
600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)
Postup přípravy
Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova…
Kančí kýta na smetaně s brusinkami
Potřebné ingredience
Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.
Postup přípravy
Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme…
Daňčí medailonky s brusinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
kýta, svíčková, hřbet z daňka, smetana 30%, brusinková zavařenina, citronová šťáva a kůra, worchester, červené víno, světlá jíška Knorr, olej, sůl, pepř
Postup přípravy
Medailonky naklepeme, posolíme, popepříme, pokapeme worchestrem a olejem a necháme uležet cca 2 dny. Poté usmažíme jako minutky, těsně před koncem nalijeme do pánve k masu trochu…
Jehněčí...
Potřebné ingredience
Jehněčí, anglická slanina, cibule, česnek, růžičková kapusta, houby, kurky chleba, sůl, provensálské koření, kousek másla.
Postup přípravy
Dospod pekáčku dáme anglickou,cibuli na plátky,česnek na plátky,několik hlaviček růž.kapusty,houby a několik kousků chlebových kurek,na to položíme očištěné,nasolené maso a…
Kančí biftečky
Potřebné ingredience
Kančí kýtu (případně kdo má pravou svíčkovou), pepř, grilovací koření, trošku másla, olej
Postup přípravy
Kýtu nakrájíme na plátky, nenaklepáváme - pouze pěstí trochu umačkáme, opepříme, můžeme přidat i trochu grilovacího koření, NESOLÍME (jinak maso ztvrdne)!, poté biftečky vložíme…
Dančí (srnčí nebo jelení) se šípkovou omáčkou
Potřebné ingredience
Dančí maso (srnčí nebo jelení) Mořidlo: na 1 - 1,5 kg masa: 3/4 l vody, 2 PL octa, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 bobkové listy, trochu tymniánu,4 zrnka jalovce, 1 cibule, 1 petržel, 1 mrkev, 1 menší celer Na omáčku: 3 velké mrkve, 3 petržele, 1 celer, 1 cibule, opět koření: bobkový list, nové koření, pepř a tymián, 1/2 l smetany, máslo, 4PL šípkové zavařeniny
Postup přípravy
Připravíme si mořidlo: svaříme vodu a ocet a vše koření, necháme vystydnout a mezi tím odblaníme maso. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Do vychladlého nálevu dáme maso…
SRNČÍ MASO ALÁ SVÍČKOVÁ
Potřebné ingredience
SRNČÍ MASO, CIBULE, MRKEV, PETRŽEL, CELER, SMETANA, TUK, ŠÍPKOVÁ ZAVAŘENINA, JÍŠKA NA ZAHUŠTĚNÍ. KOŘENÍ - PEPŘ CELÝ, JALOVEC CELÝ, NOVÉ KOŘENÍ CELÉ, BOBKOVÝ LIST, TYMIÁN, SŮL. NA OZDOBENÍ - ŠLEHAČKA A BRUSINKOVÝ KOMPOT.
Postup přípravy
DEN PŘEDEM SI NALOŽÍM MASO, SVAŘÍM VODU CCA 500 ML, 5 LŽIC OCTA, 5 BOBKOVÝCH LISTŮ, 5 JALOVCŮ, 5 PEPŘE, 5 NOVÉ KOŘENÍ, DO VYCHLADLÉHO NÁLEVU PŘIDÁM MRKEV, PETRŽEL, CELER, CIBULI A…
Kančí gulášek
Potřebné ingredience
kančí maso (plecko nebo krk), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, trochu sádla, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, hladká mouka, vývar na podlití.
Postup přípravy
Maso nakrájíme nakostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a dáme osmahnout na rozpuštěné sádlo ( já dělám cibulku pěkně tmavou- těsně před spálením :-)), omáčka má pak pěknou…
Kančí guláš - můj první zvěřinový a výborný!:)
Potřebné ingredience
500g kančího masa, 4 cibule, kousek slaniny, mletá paprika sladká, pálivá, sůl, pepř, majoránka, drcený kmín, vývar, hl. mouka, trochu červeného vína, olej (sádlo)
Postup přípravy
Maso, cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky. Na oleji smažíme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu. Cibulku osmažíme do hněda (až trochu spálíme), přidáme maso, krátce osmahneme,…