"BEF" - smetanová hořčicová omáčka - výborná a skoro…
Potřebné ingredience
Hovězí zadní maso ( ale i jakékoliv jiné - kuřecí, vepřové, telecí, nebo i čufty z mletého masa - hovězí je ale NEJ... ), sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, masox, šlehačka, zakysaná smetana, hladká mouka, mléko, citron.
Postup přípravy
Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox ( pokud nebudete dělat velké množství, jako se dělává u nás,…
RAJSKÁ OMAJDA - NEJRYCHLEJŠÍ A MOC DOBRÁ
Potřebné ingredience
1 cibule, olej, 1 rajčatový protlak (140 g), 3-4 polévkové lžíce cukru, sůl, 6 kuliček nového koření, 2 bobkáče, 1/2 kávové lžičky skořice, masox (jak kdo chce) + pol. mouka a voda na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, vysypeme na to celý rajský protlak, hned tam šupnem cukr, koření, zamícháme, promícháme a zalijeme vařící vodou. Povaříme asi 15 minut, zahustíme moukou s…
Famózní svíčková od JITULE
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa (lze i z vepřového plecka, králíka, kuřete; naposledy jsem použila panenku a hřbítek z divočáčka); cca 50g slaniny bez kůže nebo špeku, 1 větší cibule, 1 velká mrkev, 1 menší celer, 1 středně velká petržel (příp. pastiňák), 1 zakysaná smetana (200-250g), 1 smetana ke šlehání (200-250g), 4 ks bobkového listu, 12 kuliček nového koření, 10 kuliček celého černého pepře, 6 kuliček jalovce, 1 čajová lžička sušeného tymiánu, sůl, cukr krupice, ocet, citrónová šťáva (nebo citronek), hladká mouka, voda; brusinky, šlehačka a citrón na servírování
Postup přípravy
Tento recept sem vypisuji na přání maminek se souhlasem jeho autorky, paní Jitule64.
1) Připravíme si sladkokyselý nálev: 2 litry studené vody + 12 zarovnaných polévkových…
svíčková od Marty - LUXUSNÍ
Potřebné ingredience
tento recept je od kolegyně Marty a musím říct, že celá rodina se shodla, že v životě takovou svíčkovou nejedli...je to tím, že se maso nakládá den dopředu...dobrou chuť všem... 1 kg masa (vepřové, hovězí, zvěřina), 20 dkg obyčejné slaniny, 2 větší mrkve, 1 petržel kousek celeru, 2 větší cibule, 5 zrníček celého pepře, nového koření, 3 bobkové listy, 2 kolečka citronu, bez pecek, ½ másla, ¼ l sladké smetany, hladká mouka na zahuštění, oce, sůl, cukr, jelikož je opravdu luxusní, dělám 2 násobnou dávku (2 x víc zeleniny, 2 smetany)
Postup přípravy
Maso nasolíme a prošpikujeme, kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření, citron (kdo má strach ze zhořknutí, může jen zakapat), zbytek slaniny, pražíme na másle dozlatova.
…
rychlá znojemská
Potřebné ingredience
250 g kuřecích prsou, 50 g třeba vysočiny, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 2 natvrdo uvařená vejce, půlka kostky masoxu, 1 větší lžíce hořčice, sůl, pepř, olej, mouka hladká
Postup přípravy
cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, necháme chvíli restovat,přidáme na kostky nakrájený salám, okurky, vmícháme hořčici,…
Přišlo mi spoustu receptů na guláš
Potřebné ingredience
Kdo má zájem ráda přepošlu. Je to asi + - 65 receptů
Postup přípravy
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA
ngredience:
750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,
1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30…
KRAKONOŠOVO TAJEMSTVÍ
Potřebné ingredience
500g kuřecích steh.řízků(může být i vepř.plecko,kýta,záleží kdo co má rád,ale z kuřecího je to rychlejší) 1 cibule,100g gothaje(nebo jakékoliv párky),50g anglické,2 kyselé okurky,plnotučná hořčice,olej,sůl,pepř,zak.smetana,mouka,mléko,masox
Postup přípravy
Na cibulce osmahneme anglickou nakrájenou na malé kostičky,přidáme maso,až se zatáhne posolíme,opepříme,přidáme 2-3lžíce hořčice,trochu orestujeme a zalijeme vodou.Přidáme salám…
Rajská omáčka - postup od profikuchaře
Potřebné ingredience
Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list
Postup přípravy
1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.
2) Pak teprve přidáme cibuli…
luxusní koprová omáčka - desetiminutovka!
Potřebné ingredience
2 šlehačky, 4 lžíce sterilovaného nebo čerstvého kopru, sůl, cukr, ocet, 1 kysaná smetana, 1/4l mléka, hladká mouka
Postup přípravy
2 šlehačky a 4 lžíce kopru přivedeme k varu, osolíme, přidáme 1 kysanou smetanu, rozmícháme 1 hrníček mléka s hladkou moukou (hustotu jak máte rádi, 3-5 lžic mouky), pomalu…
Koprová omáčka
Potřebné ingredience
* 400 ml smetany * * sůl * * 1 balíček kopru * *1 lžíci octa * * mléko * * cukr * * voda * * 100g másla * * 4 lžíce hladké mouky * PŘÍLOHA : * vejce * * brambory *
Postup přípravy
Čerstvý kopr opereme a nasekáme ...
Do rozpuštěného másla nasypeme hl. mouku a trochu orestujeme
Za stálého míchání nalijeme teplou vodu 500 ml a potom mléko 600ml, osolíme…