Rychlé Honzovy buchty bez kynutí
Potřebné ingredience
500 g polotučného tvarohu v kostce na pečení 2 vejce 240 g špaldové mouky (My jsme daly víc.) 2 lžičky jedlé sody Náplň: 200 g povidel, ale může být i maková, čokoládová, skořicová nebo ořechová náplň 2 lžíce oleje mouka na podsypávání
Postup přípravy
Do misky dejte tvaroh a vejce, dále přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujete lehce lepivé těsto. Když se vám těsto bude zdát moc husté, přidejte trošku mléka. Těsto…
Univerzální těsto na pečené, pařené i duk. buchty
Potřebné ingredience
SUROVINY 42 g droždí 1 kg polohrubé mouky 750 ml mléka 125 g másla 1 vejce 5 PL cukru špetka soli
Postup přípravy
V troše teplého mléka rozpustíme asi lžíci cukru. Přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme…
BABIČČINY BUCHTY
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 50g kvasnic, sůl, 50g cukru, 1/2 sklenice oleje, 2 žloutky
Postup přípravy
kvásek zadělat 2dl vodou, vymíchat hladké těsto, kynout 2 hodiny, péct asi 25 minut na 180-200 stupňů - ne v horkovzdušné troubě
Buchty podle Romana Vaňka
Potřebné ingredience
100 - 115g mléka, 15g droždí, 250g hladké mouky, 45g cukru, sůl, muškátový oříšek, citrónová kůra, 50g lehce rozpuštěného másla, 1 žloutek. Náplň dle chuti. Rozehřáté máslo s rumem na potření
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 9 kousků, do každého dáme náplň a zabalíme. Klademe do máslem vymazaného pekáčku, necháme ještě 10-15 min. kynout…
Růžičkové buchty
Potřebné ingredience
Těsto: 200 ml mléka, 21 g droždí, 120 g Hery, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, ½ lžičky soli; Maková náplň: 100 g máku, 200 ml mléka, ½ balíčku perníku na strouhání, 2 lž cukru, 2 lž rumu, 2 lž švestkových povidel
Postup přípravy
Ze surovin na těsto zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.
Maková náplň: Mléko přivedeme k varu, vsypeme mák a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme nastrouhaný…
Povidlové buchty z remosky
Potřebné ingredience
* OMLÁDEK: 80 g vody, ½ kostky droždí (tzn. 21 g), ½ lžičky Sladěnky, 100 g polohrubé mouky; * TĚSTO: 300 g polohrubé mouky, 110 g mléka, 45 g moučkového cukru, 60 g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce vanilkového cukru, citronová kůra, špetka soli; * NÁPLŇ: švestková povidla (cca 400 g), citronová kůra, skořice, kardamon, (na zahuštění - nastrouhaný perník, na naředění - rum, voda); * NA PROMAŠTĚNÍ REMOSKY A BUCHET: 50 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Jednoduché, s minimem námahy - těsto je možné zadělat v pekárně, nebo klasicky v míse.
Tento rozpis je do velké remosky Grand (průměr mísy 29 cm).
Nejdříve zadělat…
Buchty se sádlem
Potřebné ingredience
1 vejce, 250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 50g sádla, 250g mléka, lžička citrónové šťávy, 1/2 droždí, 50g cukru, sůl. Náplň.
Postup přípravy
Zaděláme těsto, necháme kynout asi hodinu. Poté odkrajujeme kousky, zploštíme a naplníme. Buchty skládáme do pekáčku vymazaného máslem a ještě každou potřeme i ze stran máslem.…
Kynuté buchty z majonézy
Potřebné ingredience
0,5 kg hladké mouky, trošku soli, 1x kvasnice, 2 pol. lžíce cukru, 1x vajíčko, 2x pytlík majonézy, 250 ml vlažného mléka. Na posypku mléko a moučka.
Postup přípravy
Udělat těsto, nechat vykynout. Na vál si vyházet kousky těsta, dát náplň. Já dala tvaroh a povidla. Zabalit, namočit do mléka a potom hned do moučky a dát na plech. Péct jako…
Makové buchty
Potřebné ingredience
600g pol.mouky, 250 ml mléka,2 vejce ,100 g cukru, špetku soli,1 sáček majolky, 30 g droždí\r\nnápln : mák 200 g, cukr , rozinky rum , vanilkový cukr, mléko a strouhanku asi hrst \r\n potření : máslo a rum
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do pekárny na těsto..po vykynutí rozdělíme na 24 ks naplníme a pečeme na 175 C 25 min. po vyndání z trouby pomašluji máslem ve kterém je rum... moc dobré …
Kynuté buchty
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, trocha soli, 1dcl oleje, 3 žloutky, 80g cukru, na kvásek 250ml vlažného mléka, 1x kvasnice a zhruba lžička cukru. Nádivky: tvaroh, povidla, marmeláda. Posypka: polohrubá mouka, cukr krupice a máslo.
Postup přípravy
Z mléka, kvasnic a cukru dáme dělat kvásek, Přidáme zbytek a uděláme těsto, které necháme aspoň půl hodiny kynout. Mezitím si uděláme tvarohovou nádivku / tvaroh, vanilkový cukr,…