Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zlaté kuře

Zlaté kuře

Potřebné ingredience

kuře,sůl,tekutá Rama,1dl bílého vína

Postup přípravy

Omyté kuře osolíme ze všech stran,polijeme Ramou , podlijeme vínem a pečeme při 220°C do poloměka za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou , je-li třeba.Kuře otočíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Babiččin drobenkový koláč

Babiččin drobenkový koláč

Potřebné ingredience

1 hera, mouka polohrubá,/já část nahrazuji špaldovou moukou/,cukr , ovoce ,nyní je výborný s rebarborou,1 tvaroh

Postup přípravy

Uděláme drobenku jako na posypání ovo,cných koláčů,2/3 nasypeme do koláčové formy,nadrobíme tvaroh,tak to alespon vždy píší v kuchařkách,ale já ho spíše napatlám,navrch ovoce a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapékané filé - rychle a lehce

Zapékané filé - rychle a lehce

Potřebné ingredience

rybí filé, vejce, mléko, sůl, kmín, česnek, kečup, olej

Postup přípravy

Rybí filé nakrájíme na malé kousíčky, osolíme, okmínujeme a promícháme s rozdrceným česnekem, rovnoměrně rozprostřeme po vymaštěném pekáčku (vrstva nemusí být jednolitá). Dáme do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
MEDOVÉ KUŘE

MEDOVÉ KUŘE

Potřebné ingredience

4 kuřecí stehenní řízky, šťáva z velkého citronu, 1 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce oregána, lžička soli

Postup přípravy

Ingredience dáme v misce prohřát na 1 min do mikrovlnky a pak je důkladně promícháme. Maso směsí protáhneme a dáme do pekáčku. Zbylou směsí ještě maso v pekáčku polejeme. Pečeme v…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÉ NOČKY S NIVOU A KYSANKOU

BRAMBOROVÉ NOČKY S NIVOU A KYSANKOU

Potřebné ingredience

400g bramborových noků, 5 jarních cibulek (nebo 1 větší cibule), 100g Nivy, 250g kysané smetany, 140g anglické slaniny (může se vynechat)

Postup přípravy

V hluboké pánvi osmahneme cibulku, přidáme kysanou smetanu a Nivu a při střední teplotě necháme rozpustit. Občas zamícháme. Nočky uvaříme podle návodu na obalu (trvá to cca 3 min)…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
BRAMBOROVÝ SALÁT TROCHU JINAK

BRAMBOROVÝ SALÁT TROCHU JINAK

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, 250ml majonézyzálivka: 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Uvaříme brambory, oloupeme a nakrájíme je na plátky. Smícháme s nakrájenou cibulkou a ještě teplé přelejem zálivkou. Důkladně promícháme. Přidáme majonézu a mírně promíchneme.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ NA HOŘČICI A SMETANĚ

KUŘECÍ NA HOŘČICI A SMETANĚ

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, cca 4-5 kuřecích řízků (nakrájet na nudličky), 2 velké cibule, 2 stroužky česneku, 200g žampiónů (můžou se vynechat), 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji osmahneme maso, vsypeme plátky cibule, drcený česnek a nakounec žampiony. Osolíme a opepříme. Za občasného míchání opékáme cca 3-4 min. Pak vmícháme smetanu a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta

Potřebné ingredience

150 g "dobrého" sádla (nejlepší je domácí, ale povedou se i z kupovaného), 160 g polohrubé mouky, 6 vajec, 2,5 dcl vody
Krém: 0,5 l mléka, 2 pudinkové prášky, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 250 g másla

Postup přípravy

Rozpustíme sádlo s vodou (zahříváme na plotýnce), přimícháme mouku (dobré je míchat elektrickým šlehačem) a odstavíme. Postupně za stálého míchání přidáme všechna vejce.
Těsto…

Zobrazit více...
POLÉVKY
KRÉMOVÁ BRAMBORAČKA

KRÉMOVÁ BRAMBORAČKA

Potřebné ingredience

100g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 pórek, 2 stroužky česneku, 300g brambor (nakr. na kostičky), 800ml vývaru, 300ml mléka, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř

Postup přípravy

Máslo a olivový olej rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli, pórek (nakr. na kolečka) a česnek a 3 minuty smažíme. Pak vsypeme syrové na kostičky nakrájené brambory a promícháme, aby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ KOTLETY S CIBULÍ A ČESNEKEM

ZAPEČENÉ KOTLETY S CIBULÍ A ČESNEKEM

Potřebné ingredience

cca 5 kotlet, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 20dkg eidamu, vegeta, sladká paprika, 2dcl vody, sůl, pepř

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a dáme do vymaštěného pekáčku. Posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem (kotlety by měly být celé zakryté).…

Zobrazit více...

Kategorie