rošťáci jinak
Potřebné ingredience
na 4 porce- kotleta a nebo kýta.
2 vejce , 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, 1lžíce worčestru, 1 lžíce pln. hořčice, 2 lžíce solamilu.
Postup přípravy
VŠE SMÍCHÁME A NALEJEME NA KOTLETY, NECHÁME DO DRUHÉHO DNE ULEŽET. pak opečeme po obou stranách. a podáváme s hranolky.
Zapečené maso se smetanou..
Potřebné ingredience
4plátky vepřového masa(nejlépe plecko).1kg brambor,cibule,sůl.pepř.grilovací koření,20dkg sýra v celku(eidam)250ml šlehačky ke šlehání
Postup přípravy
Maso naklepeme,po obouch stranách osolíme,opepříme a dáme do prostřed na plech nebo pekáč...oloupanou cibuli rozpůlíme a kažbou půlku nakrájíme..pak poklademe na maso...brambory…
Tatranské kotlety
Potřebné ingredience
4 libovější řízky z krkovičky (žebírka nebo kýty), sůl, pepř, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky (nebo šunkového salámu), sterilované lečo (bez uzeniny), 100g strouhaného tvrdého sýra, 150ml sladké smetany
Postup přípravy
Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Takto připravené maso rozložíme na dno pekáčku. Pak poklademe vrstvou anglické slaniny, šunky a leča. Nakonec to vše…
Námořnické kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety
1 lžička sladké papriky
sůl
olej
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hořčice
150 g. tvrdého sýra
máslo
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme a posypeme paprikou.Nakrájíme cibuli na drobno a osmahneme dozlatova,pak přidáme strouhaný česnek (nedáváme na dlouho,mohl by zhořknout).Na rozpáleném…
Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem
Potřebné ingredience
vepřová panenka, 20 dkg sušených švestek, máslo, 1-2 dcl bílého vína, 1 dcl sladké a 1 dcl kysané smetany, 3 cl slivovice, olej- nejlépe olivový
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší špalíčky, do nich pak udělat kapsičku a naplnit - švestka, kousek másla. Osolit, opepřit a dát usmažit na olej(nemusí ho být moc, z masa…
plátky na houbách
Potřebné ingredience
vepřové plátky,pepř,grilovací koření,kmín,nakládané žampiony,česnek a sýr
Postup přípravy
na cibulce opečeme plátky masa,které opepříme a posypeme grilovacím kořením a mletým kmínem.podlijeme vodou.vložíme nakládané žampiony nebo čerstvé hoby.když je maso měkké přidáme…
Zapečené kotlety s brambory a cibulí
Potřebné ingredience
4-5 kotlet (libových- bez kosti, já jim říkám panenky) nebo libové krkovičky, brambory, 4 cibule, 2 šlehačky v krabičce (ideál.30%), sůl, pepř, mletá skořice, koření Adžika (nebo grilovací) + vetší zapékací mísa
Postup přípravy
kotlety naklepeme, nařízneme po stranách, trochu opepříme a nepatrně osolíme, posypeme Adžikou po obou stranách (výborné koření na maso) nebo grilovacím - proto solíme jen trochu.…
vepřové maso na paprice,rajčatech a porku
Potřebné ingredience
6 plátků masa
2papriky
3rajčata
1porek
country koření a stejkové koření
Postup přípravy
maso nakořeníme a naprudko opečeme na pánvičce do zapékací mísy dame asi třetinu nakrájené zeleniny na to položíme maso a zase dáme zeleninu zase maso a nakonec zeleninu.Do výpeku…
Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25…
Potřebné ingredience
8 x 150g jehněčích nebo vepřových kotlet, 3 lžíce krupicového cukru (nejlépe třtinového),2 lžíce dijónské hořčice, lístky z jedné snítky rozmarýnu, olivový olej na pokapání, 2 středně velké neoloupané brambory, sůl a pepř.
Postup přípravy
Osolené a opepřené kotletky obalíme v hořčici, rozmarýnu a cukru.
Na pečící plech mezitím nakapeme olej a na něj nakrájíme na kolečka brambory, které osolíme, opepříme a…
Horký masovo-bramborový hrnec
Potřebné ingredience
2 kg brambor, 1 kg vepřového masa (kuřecí prsa), sůl, pepř, 1/4 l smetany ke šlehání
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na brambory do…