Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Libušské závitky

Libušské závitky

Potřebné ingredience

Vepřová kýta (nemusí být, stačí plecko), vejce na tvrdo, česnek, sůl, kari, cibule, smetana hladká mouka

Postup přípravy

Nemusí být vepřová kýty, stačí plecko - nakrájet na plátky, naklepat, posolit, počesnekovat, posypat pořádně kari, zabalit celé vejce oloupané. Na oleji osmahnout do zlatova…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
rošťáci jinak

rošťáci jinak

Potřebné ingredience

na 4 porce- kotleta a nebo kýta.
2 vejce , 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, 1lžíce worčestru, 1 lžíce pln. hořčice, 2 lžíce solamilu.

Postup přípravy

VŠE SMÍCHÁME A NALEJEME NA KOTLETY, NECHÁME DO DRUHÉHO DNE ULEŽET. pak opečeme po obou stranách. a podáváme s hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso se smetanou..

Zapečené maso se smetanou..

Potřebné ingredience

4plátky vepřového masa(nejlépe plecko).1kg brambor,cibule,sůl.pepř.grilovací koření,20dkg sýra v celku(eidam)250ml šlehačky ke šlehání

Postup přípravy

Maso naklepeme,po obouch stranách osolíme,opepříme a dáme do prostřed na plech nebo pekáč...oloupanou cibuli rozpůlíme a kažbou půlku nakrájíme..pak poklademe na maso...brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety

Tatranské kotlety

Potřebné ingredience

4 libovější řízky z krkovičky (žebírka nebo kýty), sůl, pepř, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky (nebo šunkového salámu), sterilované lečo (bez uzeniny), 100g strouhaného tvrdého sýra, 150ml sladké smetany

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Takto připravené maso rozložíme na dno pekáčku. Pak poklademe vrstvou anglické slaniny, šunky a leča. Nakonec to vše…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety
1 lžička sladké papriky
sůl
olej
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hořčice
150 g. tvrdého sýra
máslo

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme a posypeme paprikou.Nakrájíme cibuli na drobno a osmahneme dozlatova,pak přidáme strouhaný česnek (nedáváme na dlouho,mohl by zhořknout).Na rozpáleném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem

Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem

Potřebné ingredience

vepřová panenka, 20 dkg sušených švestek, máslo, 1-2 dcl bílého vína, 1 dcl sladké a 1 dcl kysané smetany, 3 cl slivovice, olej- nejlépe olivový

Postup přípravy

Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší špalíčky, do nich pak udělat kapsičku a naplnit - švestka, kousek másla. Osolit, opepřit a dát usmažit na olej(nemusí ho být moc, z masa…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
plátky na houbách

plátky na houbách

Potřebné ingredience

vepřové plátky,pepř,grilovací koření,kmín,nakládané žampiony,česnek a sýr

Postup přípravy

na cibulce opečeme plátky masa,které opepříme a posypeme grilovacím kořením a mletým kmínem.podlijeme vodou.vložíme nakládané žampiony nebo čerstvé hoby.když je maso měkké přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s brambory a cibulí

Zapečené kotlety s brambory a cibulí

Potřebné ingredience

4-5 kotlet (libových- bez kosti, já jim říkám panenky) nebo libové krkovičky, brambory, 4 cibule, 2 šlehačky v krabičce (ideál.30%), sůl, pepř, mletá skořice, koření Adžika (nebo grilovací) + vetší zapékací mísa

Postup přípravy

kotlety naklepeme, nařízneme po stranách, trochu opepříme a nepatrně osolíme, posypeme Adžikou po obou stranách (výborné koření na maso) nebo grilovacím - proto solíme jen trochu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové maso na paprice,rajčatech a porku

vepřové maso na paprice,rajčatech a porku

Potřebné ingredience

6 plátků masa
2papriky
3rajčata
1porek
country koření a stejkové koření

Postup přípravy

maso nakořeníme a naprudko opečeme na pánvičce do zapékací mísy dame asi třetinu nakrájené zeleniny na to položíme maso a zase dáme zeleninu zase maso a nakonec zeleninu.Do výpeku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25 min)

Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25…

Potřebné ingredience

8 x 150g jehněčích nebo vepřových kotlet, 3 lžíce krupicového cukru (nejlépe třtinového),2 lžíce dijónské hořčice, lístky z jedné snítky rozmarýnu, olivový olej na pokapání, 2 středně velké neoloupané brambory, sůl a pepř.

Postup přípravy

Osolené a opepřené kotletky obalíme v hořčici, rozmarýnu a cukru.
Na pečící plech mezitím nakapeme olej a na něj nakrájíme na kolečka brambory, které osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...

Kategorie