Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový perník s melasou

Banánový perník s melasou

Potřebné ingredience

90h polohrubé mouky, 70g celozrnné špaldy, 30g cukru, 2 lžíce melasy, 2 zralé banány, 50g másla, 2 vejce, 2 - 3 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 1/2 PP. Ev. čoko poleva, marmeláda na promazání

Postup přípravy

Vejce s banánem rozmixujeme na kaši. V kastrůlku rozpustíme máslo, melasu a cukr, necháme lehce zchladnout. Sypké suroviny smícháme. Poté vše smícháme dohromady a pečeme v menším…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba z kvasu

Toustový chleba z kvasu

Potřebné ingredience

30g aktivního kvasu (ideálně pšeničného), 100g hladké mouky, 70g vody, 25g cukru. Těsto: 1 vejce, 20g cukru, 300g hladké mouky, 120 - 150g mléka, 7g soli, 35g másla na kostičky

Postup přípravy

10 - 12 hodin předem připravíme kvas smícháním všech surovin (pokojová teplota). Poté přidáme zbytek ingrediencí kromě másla a uhněteme lesklé těsto. Až poté přidáme postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Potřebné ingredience

3 vejce, 100g cukru, 50g oleje, 60g zakysané smetany, 160g tvarohu, 100g polohrubé mouky, 60g celozrnné špaldy, 10g PP, citrónová kůra, sůl, rozinky v rumu

Postup přípravy

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme smetanu, olej, tvaroh, nakonec mouku s PP, sůl, citrón a rozinky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 40min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Potřebné ingredience

Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání

Postup přípravy

Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka s krupicovou zavářkou

Polévka s krupicovou zavářkou

Potřebné ingredience

2 vetší mrkve, 40g másla, 70g krupice, kmín, sůl, pepř, 750g vývaru, petrželka, 1 vejce

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na slabé hranolky a orestujeme na 25g másla, přidáme kmín. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a chvíli vaříme. Na pánvi nasucho opražíme krupici s kmínem a solí,…

Zobrazit více...
DORTY
MODRÝ DRÁČEK PRO SEBÍČKA

MODRÝ DRÁČEK PRO SEBÍČKA

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVNÍK sestavený z 10 plátů
KRÉM č. 1: karamelovo - smetanový
KRÉM č. 2: smetanovo - mascarponový
Vlašské mleté ořechy na prosypání karamelového krému
Čokoládová…

Zobrazit více...
DORTY
HARRY POTTER PRO SOFINKU

HARRY POTTER PRO SOFINKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVNÍK sestavený z 11 plátů
KRÉM č. 1: smetanovo - karamelový
KRÉM Č. 2:smetanovo - mascarponový
Mleté vlašské ořechy na prosypání karamelového krému
Pomleté medové…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Hřejivé hovězí chilli s cizrnou

Potřebné ingredience

Rostlinný olejrn1 cibule nakrájená na kostičkyrn1 mrkev nakrájená na kostičkyrn1 zelená paprika nakrájená nadrobnorn2 stroužky česneku rozetřené či nakrájené najemnorn360 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)rn2 lžičky chilli rn1 lžička mletého kmínurn1 lžička paprikyrnŠpetka mleté skořicern400 g rajčat z plechovky nakrájených na kouskyrn200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetablern1 bobkový listrn200 g konzervované cizrny bez nálevurnSůl a čerstvě mletý černý pepřrnNasekaný koriandr nebo pažitka na ozdoburn2 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu

Postup přípravy

Hřejivé jídlo, které vám rozzáří den a rozpálí vás. Toto chilli chutná ještě o kousek lépe, pokud jej necháte odležet do druhého dne. Přenese vás do prosluněného Mexika, takže si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rychlé jogurtové makovky z remosky

Rychlé jogurtové makovky z remosky

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: 70 g vlažné vody, 1 lžíce cukru, 10 g čerstvého droždí; * TĚSTO: 250 g hladké mouky, 50 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 15 g oleje, 30 g změklého másla, 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty, ½ vejce (zbytek zůstane na potření makovek před pečením), ¼ lžičky soli; * NA DOKONČENÍ: ½ vejce na potření, celý mák na posypání, kousek másla na vymazání mísy

Postup přípravy

Inspirace z Pekárnománie, originální recept zde - http://www.pekarnomanie.cz/rychle-jogurtove-makovky/
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Zadělat…

Zobrazit více...
DORTY
Malinovo-tvarohový dort

Malinovo-tvarohový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 240 g polohrubé mouky, 6 PL oleje. Tvarohový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání 33%, cukr moučka dle chuti (3 PL). Malinový krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 ml malinové šťávy (rozvařené a přepasírované maliny), cukr moučka dle chuti (3 PL), 1 želatinový ztužovač a 100 ml vlažné vody.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme olej a vmícháme prosátou mouku. Dortovou formu průměr 24 cm s papírem na dně naplníme těstem a v mírně teplé troubě upečeme.…

Zobrazit více...

Kategorie