Kráík na sojové omáčce
Potřebné ingredience
kralík,3 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce plnot.hořčice, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule najemno nakrájet, 6 stroužků nasekaného česneku, sůl
Postup přípravy
Vše smícháme na naporcovaného kraláka a necháme 24 hodin uležet.Podlijeme trochou vody a pečeme přikryté v troubě nebo na pánvi.Příloha rýže nebo brambor
Jahňacie s vínovou omáčkou
Potřebné ingredience
Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu
Postup přípravy
Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú…
DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"
Potřebné ingredience
Maso z divočáka-v podstatě, co seženete nebo dostanete, já měla asi 1,5kg kýty, 5 velkých mrkví, 1 petržel, 1/2 středního celeru,5větších cibulí,4 stroužky česneku,20dkg nějaké slaninky (měla jsem oravskou), 2 stonky řapíkatého celeru, větvička rozmarýnu, lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 3dcl vývaru z kostky.
Postup přípravy
Maso pěkně omyji a poctivě nožíkem očistím-seříznu blanky apod., aby zůstaly libové kousky. Maso nakrájím na menší kusy-dejme tomu jako dětská zatnutá dlaň, do pekáče dám…
PEČENÁ HUSA
Potřebné ingredience
1 ks husy (cca 2 kg) 30 g soli 2 g kmínu voda pekáč
Postup přípravy
1. Očištěnou a opláchnutou husu mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě…
GULÁŠEK Z JELENA
Potřebné ingredience
zvěřina,3 cibule,česnek,zakys.smetana,hl.mouka,gulášové koření a koření nahrin,máslo,naložené plněné papričky.
Postup přípravy
na másle zpěníme pokrájenou cibuli,přidáme maso,okořeníme,osolíme a dusíme v papiňáku asi hodinku.poté lehce zahustíme moukou,necháme provařit,přidáme 5 stroužků rozmačkaného…
Poněšický guláš
Potřebné ingredience
50dkg jeleního masa,5 dkg másla,cibule,2 lžíce mleté papriky,pepř,sůl,tymián,drcený kmín,feferonky,hl.mouka na zahuštění
Postup přípravy
Na másle zpěníme cibulku,zasypeme paprikou,dáme maso,orestujeme.Přidáme drcený kmín,tymián,pepř,feferonku,osolíme,podlijeme.Zahustíme ,povaříme
Pečený divočák s bůčkem
Potřebné ingredience
1kg kančího masa - já použila krk, 0,5kg bůčku, 2 větší cibule, 3bobkové listy, cca 6 kuliček nového koření, sůl, slanina,1 lžíce koření divočina, vývar na podlití nebo voda+masox,
Postup přípravy
Zvěřinu nechávám v celku, prošpikuju slaninou, bůček nakráju na pláty asi 1,5 silné ...
CIbulku nakrájím na větší kousky, maso na střídačku pokladu do pekáče tak aby bůček byl…
Mufloní zvěřina na česneku
Potřebné ingredience
600 g mufloní zvěřiny (kýta, hřbet), 40 g slaniny, 60 g sádla, 4 stroužky česneku, 1 cibule, pepř, nové koření, bobkový list, sůl, červené víno, hladká mouka, vývar
Postup přípravy
Zvěřinu protáhneme slaninou a potřeme česnekem utřeným se solí. Na sádle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, ke které přidáme koření, vložíme zvěřinu a opečeme po všech stranách…
Falešný zajíc na černo
Potřebné ingredience
4 kuřecí horní stehna (špalíčky), 10 dkg slaniny (nebo junior, godhaj, prostě co je k dispozici), 200 ml povidla (nebo jiná marmeláda), strouhaný perník, perníkové koření, kečup, sojovka, vegeta, worchester, tymián, sůl, pepř, olej. sušené švestky, kolečko citronu a brusinky na ozdobu
Postup přípravy
maso okořeníme a ovegetujeme. zprudka osmahneme na oleji s uzeninou a tymiánem, podlijeme a 20 minut dusíme. přidáme ostatní ingredience a vytvoříme hustou tmavou omáčku.…
Jelen:-)
Potřebné ingredience
plátky asi 3cm široké, sůl, koření na steak, olivový oleje, červené víno, balsamiko. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn
Postup přípravy
plátky asi 3cm široké, nasolit, okořenit kořením na steak, naložit do směsi: 3 díly olivového oleje, 1 díl červeného vína, 1 díl balsamika. čerstvé bylinky - tymián, rozmarýn -…