Svíčková ze srnčího
Potřebné ingredience
Olej,cibule, mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, pepř celý, sůl, srnčí maso, já měla hřbet, půl kelímku smetany.
Postup přípravy
Cibuli zpěníme na oleji dozlatova, pak dáme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, zasypeme zeleninou, přidáme koření, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa. Maso dáme na talíř…
Srnčí guláš z pomalého hrnce, který není třeba ani…
Potřebné ingredience
Srnčí maso na guláš nakrájené na větší kostky, 2-3 cibule krájené na hrubší kousky, 3 stroužky česneku, slanina - uzený špek, loupaná rajčata v plechovce, sádlo, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, vývar. Divoké koření: 6 nových koření, 3 bobkové listy, 5 jalovců, 10 kuliček černého pepře.
Postup přípravy
Do odnímatelné nádoby pomalého hrnce (popřípadě do jiného hrnce) dáme sádlo a necháme zahřát (na sporáku). Pak do něj dáme na kostičky nakrájený špek a cibuli a až začne sklovatět…
BAŽANT S HRUŠKAMI
Postup přípravy
K VÁNOCŮM JSME OD MANŽELA DOSTALA KUCHAŘKU ZVĚŘINA V NAŠÍ KUCHYNI,ABYCH SI NEMUSELA PŮJČOVAT BABIČINU A DNES JSEM VYSKOUŠELA PRVNÍ RECEPT CO SI MANŽEL VYBRAL.A KUPODIVU JSEM…
Divočinovky
Potřebné ingredience
Srdce,játra z velkého divočáka,máslo,mouka,2 žloutky z vejce,mléko.česnek,cibule
Postup přípravy
Srdce a játra si nakrájíme na plátky tak,aby se daly obalovat.Z másla,mouky a žloutků si umícháme těstíčko.Přiléváme mléko a přisypáváme mouku dle potřeby.Před obalováním si maso…
Zbojnické špízy z kance
Potřebné ingredience
0,5 kg kančích panenek,1-2 klobásky, cibule, angl.slanina, cherry rajčátka, žampiony
Postup přípravy
Maso si odblaníme a den předem naložíme, já použila zvěřinové koření, sůl a citronový pepř-maso se nemusí tolik solit, jinak by šel i barevný pepř.Důležité u zvěřiny je nakořenění…
Pečené srnčí na zelenině
Potřebné ingredience
Srnčí/já měla hřbet/, zeleninu pod svíčkovou, koření na divočinu, česnek, cibule.
Postup přípravy
Maso osolit, posypat kořením, dát do pekáčku. Zasypat cibulí, česnekem a zeleninou, podlít vodou a píct na 150 stupňů až je maso měkké, já pekla skoro 3h. Maso je takové sušší,…
Jelení roštěnky
Potřebné ingredience
1 - 1,2 kg jelení zvěřiny z krku, kýty nebo hřbetu, sůl, pepř, 100 - 120 g slaniny, 100 g sádla, másla nebo oleje, větší cibule, cca 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
Jelení krk nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme škrábanou nebo na tenko krájenou slaninou. Na rozehřátém sádle podusíme půlku nakrájené cibule, na ni…
Mufloní kýta na smetaně
Potřebné ingredience
800 g mufloní vykoštěné kýty, kyselé mléko, sůl, 50 g másla, 1 velká cibule, 1 bobkový list, rozmarýn, citronová kůra a šťáva, 3 stroužky česneku, hladká mouka, 200 ml kyselé smetany, cukr
Postup přípravy
Odleželé a odblaněné maso zbavíme loje, omyjeme a osušíme, naložíme přes noc do kyselého mléka. Poté je vyjmeme, otřeme dosucha, osolíme, na másle zpěníme nadrobno nakrájenou…
divina
Potřebné ingredience
mäsko /divina, môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..sol, korenie, olej, muka, vývar, slanina, huby, lečo
Postup přípravy
dostala som kusok mäska/divinu, tak som ju narezala na platky / môze pouzit aj hovädzie alebo bravcove mäsko/..osolíme a okoreníme.Polejeme olejom a necháme marinovat 24 hodin.V…
Skopové výpečky a špenát a bramborový knedlík
Potřebné ingredience
0,8 skopového kousek uzeného bůčku nebo slaniny 3 kusy velké cibule 9 stroužků česneku 9 bobkových listů 15 kuliček nového koření tymián sůl pepř ocet
Postup přípravy
Do pekáče si nakrájíme cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájený uzený bůček nebo slaninu.
Skopové maso osolíme a opepříme a dáme na cibuli do hrnce. Přidáme nové koření,…