Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ RECEPT

VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ…

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva (PDP), ½-¾ hrnku krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, Suroviny na pudinkovou náplň: 1 sáček kokosového pudinku, 5 lžiček krystalového cukru, 4 deci mléka, 1 sáček vanilkového cukru, plátek másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 malá lžička rumu. Ostatní suroviny: Hrst strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Tento snadný moučník má kromě rychlé přípravy ještě další výhodu v tom, že je velmi variabilní. Kombinaci barev koláče si můžeme zvolit sami a tak prostřídat těsta světlá nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA

VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.

Postup přípravy

Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ

DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ

Potřebné ingredience

Suroviny na světlé linecké těsto: 300 g hladké mouky 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na tmavé těsto: 235 g hladké mouky, 15 g tmavého kakaa, 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky. Tvarohová směs: 250 g tvarohu (balené i ve vaničce), ½ sáčku vanilkového pudinku, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru (osladíme podle své chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1/2 tabulky nasekané oříškové čokolády, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, kostičky z jedné oloupané hrušky, 1 lžička rumu. Ostatní suroviny-na posypání mřížky: 1/2 tabulky hrubě nasekané oříškové čokolády , malá hrst nasekaných lískových oříšků.

Postup přípravy

Světlé i kakaové linecké těsto v kontrastu s bílou tvarohovou náplní a dvoubarevnou mřížkou, je na pohled velmi zajímavá kombinace, která navíc příjemně podtrhuje i výbornou…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZAPÉKANÉ BRAMBOROVÉ PYRÉ SE ŠUNKOU A SÝREM - VÝTEČNÉ

ZAPÉKANÉ BRAMBOROVÉ PYRÉ SE ŠUNKOU A SÝREM - VÝTEČNÉ

Potřebné ingredience

Suroviny-bramborové pyré: 1 kg uvařených brambor ve šlupce, sůl, 2 vejce, 25 g másla, 2 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce parmezánu. Ostatní suroviny: 100-150 g plátků šunky (nebo jiné uzeniny), 100-150 g měkčího sýru, který po vychládnutí pyré neztuhne (možno i zauzený) 2 plátky másla, hrst strouhanky.

Postup přípravy

Bramborové pyré zapečené v troubě je možné servírovat nejen jako přílohu k masu, ale je výtečné i jako samostatný pokrm.

Postup:
Brambory uvaříme ve slané vodě i se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLEČNÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ A MANDLEMI

JABLEČNÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ A MANDLEMI

Potřebné ingredience

Suroviny: 150 g hladké mouky, 50 g solamylu, ½ sáčku kypřícího prášku, 125 g másla, 125 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, špetka soli, 2 PL mléka, 2 PL rumu. Náplň: 1 kelímek zakysané smetany, 700 g oloupaných kyselejších jablek, hrst mandlových plátků. Ostatní suroviny: Máslo na vymazání plechu, mouka na vysypání plechu.

Postup přípravy

Jablečné moučníky a především záviny obvykle dobře chuťově ladí s vlašskými ořechy. V tomto jablečném koláči jsou pro změnu plátky mandlí, což je také skvělá kombinace.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OBRÁCENÝ ANANASOVÝ KOLÁČ S KARAMELEM

OBRÁCENÝ ANANASOVÝ KOLÁČ S KARAMELEM

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 120 g krystalového cukru, 60 g másla, 1 vejce, špetka soli, 125-135 g vlažného mléka, ½ sáčku kypřícího prášku, ½ sáčku vanilkového cukru, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na karamel: 30 g másla, 100 g krystalového cukru. Ostatní suroviny: Kolečka kompotovaného ananasu, kandované třešně.

Postup přípravy

Obrácený koláč se často peče s jablky nebo hruškami i s různou přípravou karamelu. Velmi příjemnou chuťovou změnou je však v tomto případě ananas, který navíc po upečení vytvoří s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KYNUTÝ TÁČ  PLNĚNÝ JABLKY, TVAROHEM A ROZINKAMI – SNADNÝ HRNÍČKOVÝ RECEPT

KYNUTÝ TÁČ PLNĚNÝ JABLKY, TVAROHEM A ROZINKAMI –…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku, 1 hrnek vlažného mléka, ½ kostky kvasnic, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 polévková lžíce jemného krystalového cukru, 10 polévkových lžic slunečnicového oleje. Suroviny na náplně: Tvarohová náplň-2 kostky, nebo vaničky tvarohu, 2 žloutky, ½ sáčku vanilkového pudinku, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru. Jablečná náplň-3-4 jablka oloupaná a nastrouhaná na tenké plátky, 1 sáček vanilkového cukru se skořicí, 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru, hrst rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1/3 hrníčku mléka na potření koláče před pečením, plátek rozpuštěného másla na potření horkého koláče ihned po upečení.

Postup přípravy

I když je moučník z kynutého těsta a potřebuje svůj čas na vykynutí, přesto je jeho příprava velmi rychlá-díky odměřování surovin ve čtvrtlitrovém hrníčku a pouhému vyválení dvou…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ

PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)

Postup přípravy

Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČ  S TVAROHO-PUDINKOVOU NÁPLNÍ  A CHUTÍ SKOŘICE

LINECKÝ KOLÁČ S TVAROHO-PUDINKOVOU NÁPLNÍ A CHUTÍ…

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, malá špetka soli, 150 g másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra z ½ citronu. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 300 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, špetka mleté skořice, strouhaná citronová kůra z ½ citronu, 3 celá vejce, 2 žloutky, Pudinková náplň: 0,25 ml mléka ½ sáčku vanilkového pudinku, ½ sáčku vanilkového cukru, 1 lžička krystalového cukr, plátek másla.

Postup přípravy

Perfektní linecký koláč, kterému skořice dodá skvělou chuť, barvu a zejména vůni. Obdobně je připravován i v italské hlavní metropoli, zejména v období velikonočních svátků a s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OŘECHOVO - KAKAOVÉ  ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM-VYNIKAJÍCÍ

OŘECHOVO - KAKAOVÉ ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM…

Potřebné ingredience

Suroviny: 175 g hladké mouky, 175 g polohrubé mouky, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku, 150 g moučkového cukru, 2 hrsti mletých vlašských ořechů, 4 vejce, 250 ml vlažné vody, 250 ml slunečnicového oleje. Suroviny na krém: 1 karamelové kondenzované mléko (nebo uvařené bílé slazené kondenzované mléko), 1 kostka másla 250 g, 1 polévková lžíce rumu (nemusí být). Ostatní suroviny na dozdobení moučníku: 2 hrsti mletých vlašských ořechů na posypání naplněného moučníku, kakaová poleva-viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=57006.

Postup přípravy

Pro milovníky sladkých moučníků jsou tyhle řezy přesně ty pravé. A pokud jsou dostatečně zaležené, pak jsou velmi jemné, lahodné a měkkoučké.

Postup-karamelový krém:

Zobrazit více...

Kategorie