VLÁČNÉ PUDINKOVÉ ŘEZY S KOKOSOVOU PŘÍCHUTÍ-HRNÍČKOVÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva (PDP), ½-¾ hrnku krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 vejce, Suroviny na pudinkovou náplň: 1 sáček kokosového pudinku, 5 lžiček krystalového cukru, 4 deci mléka, 1 sáček vanilkového cukru, plátek másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 malá lžička rumu. Ostatní suroviny: Hrst strouhaného kokosu.
Postup přípravy
Tento snadný moučník má kromě rychlé přípravy ještě další výhodu v tom, že je velmi variabilní. Kombinaci barev koláče si můžeme zvolit sami a tak prostřídat těsta světlá nebo…
VELMI DOBRÁ A SNADNÁ KOKOSOVÁ BÁBOVKA S PŘÍDAVKEM KAKAA
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto: 100 g rozpuštěného másla,180 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g strouhaného kokosu, 150 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 1 polévková lžíce tmavého kakaa, 6 bílků, malá špetka soli.
Postup přípravy
Napůl světlá a napůl tmavá bábovka s kokosem je opticky i chuťově skvělá. Do těsta jsou použity s ostatními surovinami pouze bílky bez žloutků v podobě pevně vyšlehaného sněhu,…
DVOJBAREVNÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A OŘÍŠKY-SKVĚLÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na světlé linecké těsto: 300 g hladké mouky 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g jemného krystalového cukru, 1 celé vejce, 1 žloutek. Suroviny na tmavé těsto: 235 g hladké mouky, 15 g tmavého kakaa, 150 g studeného másla, špetka soli, 100 g moučkového cukru, 2 žloutky. Tvarohová směs: 250 g tvarohu (balené i ve vaničce), ½ sáčku vanilkového pudinku, 1-2 polévkové lžíce moučkového cukru (osladíme podle své chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 1 kelímek zakysané smetany, 1 vejce, 1/2 tabulky nasekané oříškové čokolády, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička strouhané pomerančové kůry, kostičky z jedné oloupané hrušky, 1 lžička rumu. Ostatní suroviny-na posypání mřížky: 1/2 tabulky hrubě nasekané oříškové čokolády , malá hrst nasekaných lískových oříšků.
Postup přípravy
Světlé i kakaové linecké těsto v kontrastu s bílou tvarohovou náplní a dvoubarevnou mřížkou, je na pohled velmi zajímavá kombinace, která navíc příjemně podtrhuje i výbornou…
ZAPÉKANÉ BRAMBOROVÉ PYRÉ SE ŠUNKOU A SÝREM - VÝTEČNÉ
Potřebné ingredience
Suroviny-bramborové pyré: 1 kg uvařených brambor ve šlupce, sůl, 2 vejce, 25 g másla, 2 polévkové lžíce oleje, 2 polévkové lžíce parmezánu. Ostatní suroviny: 100-150 g plátků šunky (nebo jiné uzeniny), 100-150 g měkčího sýru, který po vychládnutí pyré neztuhne (možno i zauzený) 2 plátky másla, hrst strouhanky.
Postup přípravy
Bramborové pyré zapečené v troubě je možné servírovat nejen jako přílohu k masu, ale je výtečné i jako samostatný pokrm.
Postup:
Brambory uvaříme ve slané vodě i se…
JABLEČNÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ A MANDLEMI
Potřebné ingredience
Suroviny: 150 g hladké mouky, 50 g solamylu, ½ sáčku kypřícího prášku, 125 g másla, 125 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, špetka soli, 2 PL mléka, 2 PL rumu. Náplň: 1 kelímek zakysané smetany, 700 g oloupaných kyselejších jablek, hrst mandlových plátků. Ostatní suroviny: Máslo na vymazání plechu, mouka na vysypání plechu.
Postup přípravy
Jablečné moučníky a především záviny obvykle dobře chuťově ladí s vlašskými ořechy. V tomto jablečném koláči jsou pro změnu plátky mandlí, což je také skvělá kombinace.
OBRÁCENÝ ANANASOVÝ KOLÁČ S KARAMELEM
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 250 g hladké mouky, 120 g krystalového cukru, 60 g másla, 1 vejce, špetka soli, 125-135 g vlažného mléka, ½ sáčku kypřícího prášku, ½ sáčku vanilkového cukru, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na karamel: 30 g másla, 100 g krystalového cukru. Ostatní suroviny: Kolečka kompotovaného ananasu, kandované třešně.
Postup přípravy
Obrácený koláč se často peče s jablky nebo hruškami i s různou přípravou karamelu. Velmi příjemnou chuťovou změnou je však v tomto případě ananas, který navíc po upečení vytvoří s…
KYNUTÝ TÁČ PLNĚNÝ JABLKY, TVAROHEM A ROZINKAMI –…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 2 hrnky hladké mouky, špetka soli, špetka kypřícího prášku, 1 hrnek vlažného mléka, ½ kostky kvasnic, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 polévková lžíce jemného krystalového cukru, 10 polévkových lžic slunečnicového oleje. Suroviny na náplně: Tvarohová náplň-2 kostky, nebo vaničky tvarohu, 2 žloutky, ½ sáčku vanilkového pudinku, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru. Jablečná náplň-3-4 jablka oloupaná a nastrouhaná na tenké plátky, 1 sáček vanilkového cukru se skořicí, 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru, hrst rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1/3 hrníčku mléka na potření koláče před pečením, plátek rozpuštěného másla na potření horkého koláče ihned po upečení.
Postup přípravy
I když je moučník z kynutého těsta a potřebuje svůj čas na vykynutí, přesto je jeho příprava velmi rychlá-díky odměřování surovin ve čtvrtlitrovém hrníčku a pouhému vyválení dvou…
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)
Postup přípravy
Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i…
LINECKÝ KOLÁČ S TVAROHO-PUDINKOVOU NÁPLNÍ A CHUTÍ…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, malá špetka soli, 150 g másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra z ½ citronu. Tvarohová náplň: 500 g vaničkového tvarohu, 300 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, špetka mleté skořice, strouhaná citronová kůra z ½ citronu, 3 celá vejce, 2 žloutky, Pudinková náplň: 0,25 ml mléka ½ sáčku vanilkového pudinku, ½ sáčku vanilkového cukru, 1 lžička krystalového cukr, plátek másla.
Postup přípravy
Perfektní linecký koláč, kterému skořice dodá skvělou chuť, barvu a zejména vůni. Obdobně je připravován i v italské hlavní metropoli, zejména v období velikonočních svátků a s…
OŘECHOVO - KAKAOVÉ ŘEZY S KARAMELOVÝM KRÉMEM…
Potřebné ingredience
Suroviny: 175 g hladké mouky, 175 g polohrubé mouky, 1 polévková lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku, 150 g moučkového cukru, 2 hrsti mletých vlašských ořechů, 4 vejce, 250 ml vlažné vody, 250 ml slunečnicového oleje. Suroviny na krém: 1 karamelové kondenzované mléko (nebo uvařené bílé slazené kondenzované mléko), 1 kostka másla 250 g, 1 polévková lžíce rumu (nemusí být). Ostatní suroviny na dozdobení moučníku: 2 hrsti mletých vlašských ořechů na posypání naplněného moučníku, kakaová poleva-viz recept: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=160476&user=57006.
Postup přípravy
Pro milovníky sladkých moučníků jsou tyhle řezy přesně ty pravé. A pokud jsou dostatečně zaležené, pak jsou velmi jemné, lahodné a měkkoučké.
Postup-karamelový krém: