Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování kreativních sad od Albi?

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování kreativních sad od Albi?

Hned deset z vás mělo možnost otestovat některou z báječných kreativních sad od Albi. Ty jsou určené pro děti, které rády něco tvoří, vyrábějí nebo objevují. Podporují fantazii a zlepšují manuální zručnost a jemnou motoriku. Testerky ve svých recenzích na blozích na našem webu Mimibazar popsaly, jak testované sady děti zaujaly, jak se jim s nimi pracovalo a samozřejmě i to, jak se jim líbily.

 

Máte doma malého vědce nebo vědkyni, které baví zkoumat a objevovat? Přesně pro ně jsou sady z kolekce Albi Science. Pomáhají rozvíjet fantazii a kreativitu, děti zabaví a ještě se něčemu přiučí. Vyrobí si mýdla, nádherné krystaly, vyzkouší si práci v chemické laboratoři, nebo si vytvoří vlastní podmořský svět. Umožněte jim vypravit se do světa objevování a fantazie.

 

Nebo snad máte doma malého kutila, který rád tvoří a v jednom kuse by něco vyráběl? Nebo se váš potomek rád pohybuje v kuchyni? Pak by vaší pozornosti neměly uniknout sady z kolekce Albi Crafts. Podporují kreativitu a zručnost malých dětí. Ty se zabaví a radost z výtvoru přenesou i na vás. V kreativních sadách na ně čeká hromada pomůcek, které jsou navíc dále využitelné.

 

Podívejte se, jak testování kreativních sad, z nichž se řada umístila na předních příčkách žebříčku Hračka roku 2021, dopadlo. Recenze mohou být redakčně zkráceny. Kompletní recenze všech testerek si můžete přečíst pod informacemi k testování ZDE >> 

 


https://www.mimibazar.cz/blog/1053/testujeme-sopky-sveta

 

MonikaR.(Moniruz) – Sopky světa

 

Albi naše rodina moc dobře zná, především pak syn Eliáš (9 let). Když nám přišla velká krabice na testování "sopek", byl bez sebe. Už jen balení, které obsahovalo krásnou mapu pro sopky v podobě puzzle, pytlík sádry, kyselinu citronovou, míchátka, barvy atd., ho ihned upoutalo. Od rozbalování v podstatě do konce se od toho všeho vytváření nehnul. Takže maminky, chcete-li zabavit dítko na celé odpoledne, vsaďte na tuto kreativní sadu s názvem Sopky světa

 

Eliáš začal podle kresleného a psaného návodu vytvářet sopky, míchal sádru, odléval a potom, kdy sopky tuhly, zkoušel různé pokusy v podobě šumicí stékající lávy, sopečné bublající jezírko, což ho nesmírně bavilo a byl z toho úplně u vytržení. Kdo by z malých kluků nechtěl na chvíli být fyzikem :-) U lávy to chvílemi vypadalo jako hrnečku vař. Když sopky ztuhly, začala výtvarná činnost. Jednotlivé sopky jsme spolu pomalovali různými barvami. Ty jsme pak umístili na tektonickou mapu.

 

Líbilo se nám, že k sopkám je i brožura s vyobrazením skutečných sopek a jejich popisem. Elda si ji často sám pročítal a dozvídal se různé zajímavostí o sopkách, tato sada tedy krom zábavy přináši i vědění.

 

Za nás super, vřele doporučujeme!


https://www.mimibazar.cz/blog/1044/testovani-sady-sopky-sveta

 

VladislavaF.(Da-Ni-El) – Sopky světa

K velké radosti našich dvojčat (chlapečka a holčičky - 8,5 let) nám přišla k otestování sada Sopky světa. Sada uložená ve velké a barevné krabici ihned upoutala jejich pozornost a zájem. Hned se lačně pustili do rozbalování a zkoumání obsahu balení. Fascinováni byli zejména pytlíkem sádry, lahvičkou sody a lahvičkou kyseliny citronové. Vše si rozložili po stole a mohlo se začít. Jako první a také nejvíce zábavné bylo rozdělání a rozmíchání sádry s vodou a následné odlévání  formiček ve tvarech sopek.

Než došlo k zatuhnutí sopek, pustili se do výroby lávových bomb, aby mohli vytvořit sopečnou erupci. Hmota se podle návodu míchala velmi dobře, bylo zajímavé pozorovat jak se mění, ale v případě pokusu "chlebová kůrka" se po otevření rozpraskaného povrchu bohužel žádné bublinky (jak bylo psané v návodu) neobjevily. Když oschlou bombu vložili do plastového kráteru sopky a zalili potřebnou tekutinou vzniklá erupce byla velmi pěkná a pozoruhodná a děti velmi nadchla, takže ji opakovaly několikrát!

Jako další zkoušeli vytvořit minerální prameny, které byly také zajímavé a šumivé. Nicméně ale sopečnou erupci nepřekonaly, ta byla prostě nejlepší. Po zjištění že jsou odlité sopky ztuhlé, začaly děti se zaujetím a zatajeným dechem sopky opatrně vyndávat z formiček a ihned zkoumat, jak se jim povedly a jestli jsou všechny bezchybně odlity. Poté si nachystaly barvičky a štětce a začalo velké barvení sopek. Když byly všechny sopky krásně nabarveny, děti je uložily na připravenou základní plochu a kochaly se svým dílem.

Chtěli bychom Vám proto moc poděkovat za tohle super dobrodružství!!!


https://www.mimibazar.cz/blog/1050/testovani-sady-neonove-obrazky-od-albi

MarkétaD.(Mauky) – Neonové obrázky

Možnost testování sady Neonové obrázky od Albi nás velmi potěšila. Když stavebnice dorazila, byla dcera nadšená! Sada v sobě skrývá spoustu možností využití! Dokonce i starší syn se nechal slyšet, že je to super a i puberťáci dokáží najít v této sadě využití. Celá krabice je opravdu propracovaná. Je z pevného kartonu a má magnetické zavírání, takže vydrží. Velkým překvapením bylo objevení toho, že po zmáčknutí tlačítka na víku, celý vršek krabice bliká barevnými světýlky.

Vnitřek krabice je rozdělen na oddíly a obsahuje různé potřebné věci – šablony, tmavé papíry s vyznačenými tvary a také papíry pro vlastní tvorbu, barevné svítící kabely v různých barvách, adaptér a světýlka, drátky. Do zdrojů napájení je potřeba doplnit 2AA baterie. Světýlka již baterie obsahují a mají maličké napájení, takže jsou vhodné i jako dekorace. Barevné kabely jsou pevné, drží tvar, takže je možné z nich sestavit tvary i bez šablony. Super u této sady je, že vše je znovu použitelné, takže fantazii se meze nekladou a lze používat stále dokola a tvořit zábavné tvary a světelné efekty. Světýlka je možné přepínat do různých režimů - stále svícení, rychlé a pomalé blikání. Svítí opravdu jasně. 

My jsme samozřejmě museli vyrobit strom se světýlky, který dcera využívá jako dekoraci a noční lampičku v pokoji. I další světýlkové obrázky je možné využít k tomuto účelu. Dále jsme vyzkoušeli různé šablony, na které jsme přidrátkovali svítící kabely. Uvnitř návodu k použití jsou další možné šablony, které se překreslí na přiložené tmavé papíry. Dcera vyzkoušela tematicky vánoční stromeček v zelené barvě. A není všem dnům konec, určitě vymyslíme další tvary, které s kabely můžeme vytvořit, třeba Velikonoce, narozeninové nápisy a další.

Musím říct, že po přihlášení do testování jsme nevěděli, co přesně od této sady očekávat. Po vyzkoušení je ale jasné, že je to opravdu promyšlená sada, která má spoustu různého využití a rozhodně stojí za to si ji pořídit. Je to opravdu krásný dárek!


https://www.mimibazar.cz/blog/1041/testovani-nove-hry-neonove-obrazky-od-albi

MartinaK.(gernyska) - Neonové obrázky

Když jsme byli vybráni pro testování nového produktu Neonové obrázky od Albi, vůbec jsme nevěděli, co od toho máme čekat. Ihned po otevření krabice nám bylo jasné, že před sebou nemáme žádnou klasickou hru, ale pro nás něco úplně nového.

I když vše vypadalo zpočátku složité, po přečtení příručky jsme vše hned pochopili a začali sestavovat lampičku ve tvaru rakety. Chtělo to menší dávku zručnosti a větší dávku trpělivosti, ale výsledek stál za to. Dcera byla tak nadšená, že po sestavení rakety jsme se pustili ještě do sestavování stromku a notiček. Hotové výrobky si vystavila v pokojíčku a od té doby si s nimi každý večer svítí. Stromeček využila ještě jako šperkovnice a dává si na něj prstýnky a náramky. Šablonu využila na obkreslování.

Závěrem mohu tedy napsat jen to, že tento produkt rozhodně doporučujeme. Během sestavování výrobků jsme museli spolupracovat a byl to moc příjemně strávený čas. Největší výhodou je, že až nás tyto výtvory omrzí, můžeme je rozebrat a sestavit si úplně jinou lampičku, třeba dle svého vlastního nákresu. Vybavení obsahuje několik archů pro vlastní nákresy, takže s trochou šikovnosti můžeme sestavit jakýkoliv obrázek.  Už se dcera těší až malému bráškovi sestaví autíčko, nebo nějaké jeho oblíbené zvířátko.


https://www.mimibazar.cz/blog/1051/sladke-testovani-od-albi-trrrdelnik

MartinaW.(Walca) – Trrrdelník

Testovací sada Trrrdelník od Albi je atraktivní už svým barevným balením, které vyloženě vybízí k bližšímu prozkoumání. Obsahuje nejen vše potřebné k upečení sladké pochoutky, ale i podrobný a bohatě ilustrovaný návod. Ten nás seznámil nejen s podrobným postupem přípravy a pečení trdelníku, ale i páru fakty o historii trdelníku a jak si tato dobrota vede ve světě a nechyběly také další recepty a tipy pro přípravu těsta a různých variant zdobení či plnění trdelníku.

Dcerky (7 a 9 let) vše dle návodu perfektně pochopily a mou asistenci potřebovaly minimálně. Do pečení se nakonec zapojil i 2,5 syn a i on si na přípravě trdelníku našel pár činností, se kterým mohl pomoci. :-)

Samotná příprava těsta je velmi jednoduchá, oceňuji, že těsto je v bezlepkové variantě. Přidali jsme jogurt, máslo a vejce a těsto vymíchali ručně, což šlo velmi dobře. Těsto nám příliš nevykynulo, ale to ničemu nevadilo. Samotné motání na formy už bylo trochu náročnější, ale myslím, že je to jen otázka cviku a po páru pečeních už budeme profíci. 

Po upečení jsme s dětmi trdelníky poctivě pomazali rozpuštěným máslem a obalili v posypu (skořice s cukrem), který byl také součást balení sady Trrrdelník. Zde mám pouze výtku k chuti, přestože složení obsahuje pouze skořici a cukr, chuť skořice nám přišla nevýrazná a také trochu umělá. Příště bych si připravila raději domácí skořicový posyp. Po obalení v posypu se děti rovnou pustily do ještě horkých trdelníků a ta chvilka ticha a spokojeného pomlaskávání byla výmluvným zakončením společného pečení našich malých kuchaříků. Trdelníky chutnaly a to moc!

Děkuji Albi a mimibazaru.cz za možnost testování sady Trrrdelník, byl to opravdu příjemný zážitek. Velkou přidanou hodnotou k pečení této sladké dobroty je společně strávený čas s dětmi a příjemná volnočasová aktivita.


https://www.mimibazar.cz/blog/1052/nehtove-studio

KateřinaM.(Kacenka0017) – Nehtové studio

S nadšením jsme rozbalily balíček, ve kterém holky objevily nehtové studio. Oči jim jiskřily radostí. Ihned se vrhly do jeho vybalování a chystání na výrobu. Balíček obsahuje lak a barvy a lesk na umíchání, ozdobné samolepky, pilník, štětečky a nádoby, ve kterých se laky umíchají a návod. Laky je totiž potřeba nejdříve umíchat.

Je možné si vyrobit různé laky, například růžový, lesklý, červený, bílý. Laky je možné doplnit nalepovacími samolepkami, které svítí ve tmě nebo takovými, které se zabarví při svitu sluníčka.

Poté, co holky vše umíchaly, začaly si lakovat nehty. Zjistily, že lak se dá sloupnout. Byly nadšené ze svítících samolepek.

Co jsme při použití nehtové studia zjistily. Návod je perfektně zpracován. Najdete zde podrobný popis pro výrobu laků, doporučení, jak pečovat o nehty, jak zjistit, zda jste alergičtí na látky, které obsahuje lak. Návod je doplněn i různými obrázky a je srozumitelný pro děti. Laky kryjí méně než jsme si představovaly. Je potřeba aplikovat více vrstev a samolepky by mohly držet déle. Štěteček na aplikaci laku by mohl být pevnější a širší, ale malování nehtů jde zvládnout i s tímto.

Pokud máte doma také malé parádnice určitě nehtové studio stojí za vyzkoušení. Holčičky si užijí při výrobě laků spoustu zábavy a budou se pyšnit krásnými nehty.


https://www.mimibazar.cz/blog/1049/testovani-od-albi-nehtove-studio

DenisaR.(denise77) - Nehtové studio

Krabice je velmi pěkně barevně provedena a okamžitě zaujme svým vzhledem. Po otevření na vás vykoukne výbava nehtové designérky. Pilníky, laky, třpytky, samolepky a kelímky na míchání laku.

Dcery, 8 a 9 let, si okamžitě začaly lakovat své čistě umyté, krátké, vyleštěné a předem připravené nehtíky. Aplikace byla velmi jednoduchá. Výběr byl ze dvou barev laků - červená a bílá + čirý lak, do kterého se barvičky přidávaly (holky by možná uvítaly větší barevnou škálu). Nehty bylo nutné nalakovat nejprve tenčí vrstvou, to kvůli zaschnutí laku, a poté nalakovat ještě jednou pro intenzitu laku. Při prvním nanesení nebyla červená tak sytá. Na zaschlý lak následně nalepily samolepky - luxusní byly ty, které svítí ve tmě.

A když už holky nechtěly mít nehty červené, nebylo nic jednoduššího než ponořit prstíky do teplé vody. Nehty šly krásně sloupnout a umýt. To jsme ocenili nejvíc, nebyl třeba žadný odlakovač. 

Štětečky se vymývaly ve vlažné vodě pro další použití. Jen u jednoho se nám stalo že ztvrdnul, ale ani to nebyl problém, namočili jsme ho do horké vody, lak změkl a dal se vyloupnout.

Nehtové studio je velmi povedené, užili jsme si spoustu zábavy a co jsem ocenila nejvíc já, že po dětech nezůstal žádný nepořádek.


https://www.mimibazar.cz/blog/1046/objevuj-svet-rostliny

KateřinaP.(Brusek) Rostliny – Objevuje svět!

Dostaly jsme s dcerkou možnost otestovat výukový box od Albi z kolekce Objevuj svět! - Rostliny. Box je určen dětem od 10 let. Mně i dceři se box celkově moc líbí. Obsahuje plakát, o kterém dcerka říká, že je na něm všechno hezky vysvětleno a líbil se jí natolik, že mi ho chtěla vylepit v kuchyni na zeď. Dále obsahuje encyklopedii s mnoha podrobnými obrázky, sešit se zábavnými úkoly různého charakteru od křížovek, osmisměrek, dolepování samolepek apod., pak obsahuje dva archy šablon na dozdobení herbáře, pomůcky a návod k vytvoření samotného herbáře, součástí návodu je i přehled nejběžnějších rostlin na louce, v zahradě, v lese atd. a dále dva archy samolepek rostlin k dozdobení herbáře.

Zajímavým bonusem obsahu je voucher 100,- na rodinnou vstupenku do Botanické zahrady hl. města Prahy, která má platnost dva roky, takže je šance i pro nás z druhého konce republiky, že za tu dobu se tam třeba stihneme opravdu podívat :-)

Líbí se nám nápad lisu na rostliny - jednoduché a účinné :-) stažení pevnými gumičkami mezi překližky a karton - už nemusíme rostliny cpát do knížek a bát se, že nám navlhnou stránky . U samotného herbáře se trošku hůře rozlišuje mezi listy a deskami - vypadá to stejně, pak jsme si po chvíli bádání všimly, že ty "desky" jsou o trošku pevnější. Jako tip bysme doporučily titulní stranu nazdobit, pokreslit apod. ještě před spojením knihařskými kroužky, protože ty tam potom zavazí např. při použití šablony. A také bychom uvítaly ještě jeden arch samolepek s ovocnými stromy a keři - je tam jeden arch s rostlinami jako bylinky a jeden se stromy. 

Jinak je box velmi povedený, krásné obrázky a fotografie rostlinek, krásně všechno vysvětleno, dcerce se líbilo, že se hned na první straně dověděla spoustu věcí o buňce, protože ví, že to se jí bude ve škole ještě hodit :-) Box je bezva v tom, že je vlastně takový 2 v 1 :-) výukový a zároveň kreativní. A na závěr měla dotaz, jestli je nějaký box i o zvířátkách, že by se chtěla něco víc dozvědět i o nich.

Takže rodičové/Ježíšci :-D jestli máte zvídavá a k tomu třeba i kreativní dítka - směle do toho!

https://www.mimibazar.cz/blog/1042/albi-rostliny-objevujeme-svet

KláraV.(elinaska) – Rostliny – Objevuje svět!

Box zaujal našeho syna na první pohled. Desky jsou pevné, z tvrdého kartonu s magnetem, takže se perfektně zavírají. Všechny věci jsou tak pohromadě a pro nás maminky - krásně uklizené. Obal vypadá atraktivně a láká k poznávání. 

Encyklopedie je velice atraktivní, skvěle doplňuje učivo základní školy a rozšiřuje základní znalosti o další zajímavosti. Není nudná a zbytečně dlouhá. Na celkem 44 stranách, které obsahují velké množství obrázků. Musím přiznat, že kniha je zajímavá i pro nás dospělé a že se v ní můžeme dozvědět něco nového a hlavně chvíli u knihy relaxovat (třeba i celá rodina). Kniha bude určitě zajímat i tatínky a prarodiče a může se stát rodinnou zábavou na příjemné trávení volného času.

Sešit aktivit pomáhá k procvičení a osvojení prostudovaného materiálu. Bez přečtení úvodu nemůže dítě jen tak plnit úkoly. Následují velice hravé úkoly, které pomáhají pochopení textu a slouží k jeho pochopení a zapamatování. Tyto úkoly syna baví ze všech aktivit nejvíce. Syn se sešitem sám aktivně pracuje a úkoly snadno plní.

Snad nejhezčí částí výukového boxu je lis na květiny ze dvou dřevěných desek, do kterých dítě mezi papíry dítě slisuje části rostlin a z gumiček, kterými desky k sobě pohodlně připevní. Druhou část tvoří herbář, který si dítě vytvoří. Nemusíte se obávat, že byste si nevěděli rady, jak herbář použít nebo jak má dítě herbář udělat, protože k oběma částem Albi připravilo nádherný a podrobný obrázkový návod v podobě sešitu: "Vytvoř si svůj herbář". Tato část obsahuje i šablony na písmena i obrázky a samolepky. Vylisované rostliny se pak lepí na jednotlivé strany herbáře a k nim dítě vytvoří popis rostliny, datum a kde část rostliny našlo. Tak získá dokonalý přehled o tom, kde rostliny rostou a jak vypadají. A navíc má milou vzpomínku na své výlety a procházky do přírody. Herbář si může ozdobit i samolepkami a může očíslovat jednotlivé stránky. Práce s herbářem je kreativní a pomáhá k nenásilnému poznání rostlin. Tato část zaujala i našeho tatínka, který aktivně se synem lisoval části Rýmovníku a oba se u toho bavili. A já jsem měla chvíli klid... :).

Na dně boxu naleznete složený barevný obrázkový plakát, který zobrazuje jabloň domácí včetně podrobného vysvětlení jejích částí. Najdeme tu například průřez listem, list, plod uvidíme, z čeho se strom skládá (koruna, větve, kmen a kořeny), průřez kmenem a kořenem a dozvíme se, k čemu jednotlivé části slouží. Plakát se určitě hodí na stěnu dětského pokoje (pokud si ho zarámujete nebo umístíte například na nástěnku, nalepíte, atd.) a hodil by se i pro učitele do třídy. Plakát opět usnadní poznávání rostlin a dítě seznámí hravou obrazovou formou se stromy.

Třešničkou na dortu celého výukového boxu je voucher 100 Kč na rodinnou vstupenku do Botanické zahrady Hl. m. Prahy.

Výukový box od ALBI s názvem Rostliny syna velice baví, já jsem ráda, že tráví volný čas smysluplnou aktivitou a navíc zajímá celou naší rodinu. Podporuje zvídavost dětí a jejich přístup k učení rozvíjí o tvoření a poznávání a seznamování se vším, co s rostlinami souvisí. Není to jen obyčejná hra nebo kniha, ale je kombinací všeho možného dohromady - hry, tvorba herbáře, apod., takže se dítě nenudí. 

Na 100% vím, že u nás ještě na dlouho najde své uplatnění. Maximálně doporučuji všem, i jako dárek pro své blízké, nejen pro děti, ale třeba i pro babičku s vnoučaty, která má čas se jim věnovat nebo pro celou rodinu!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie