Co dnes vaříte ?
přeslice
24. 3. 2021, 10:56
Dá se dělat vývar v pomalém hrnci? Potřebuji zítra uvařit k večeři polévku, ale vracím se domů až pozdě, tak jsem myslela, že hodím do pomalého hrnce. Bohužel zatím jsem takto nezkoušela.......
Brůs
24. 3. 2021, 15:31
@přeslice
Gabi, delam v nem jen polevky. Rano zapnu a vecer, po praci, uz jen doladim.
přeslice
24. 3. 2021, 15:34
@Brůs
já polívky moc nedělám, ale teď chci začít, Kačka nejí skoro maso, ale polívky ráda, je bledá, hubená, tak jsem si říkala, že silné hovězí vývary ...... Pokud hodíš pár svých receptů, tak se určitě zlobit nebudu
kolblížek
24. 3. 2021, 12:08
@přeslice
Gábi, Prosím, jak děláte uzené? Koupíte plec nebo krkovici? Prosím o stručný postup... Moc dekuji
Oša
24. 3. 2021, 11:10
@přeslice
Vývar je jediná věc kterou v tom dělám a kvůli kterému ho doma toleruju, jinak už byl dávno pryč, krám neskladnej. Nic jiného se mi v tom nedaří, už jsem pokusy vzdala. Mám ho čistě jen a jen na vývary.
přeslice
24. 3. 2021, 11:54
@Oša
Velký a neskladný - souhlasím. Ale vařím v něm, uzené je nepřekonatelné, pak hodně drůbež - kachna, husa, ale i třeba králík. to, co normálně peču a bojím se, že nepůjde "od kosti", tak z hrnce super. Několikrát jsem dělala trhané maso. Pořád si ale myslím, že bych ho mohla využít více. Jak přesně postupujete u toho vývaru? Jako kdybyste dělala vývar normálně? Voda, morkové kosti, maso, zelenina, koření, zapnout a nechat?
Oša
24. 3. 2021, 12:47
@přeslice
Vývar dávám kosti, maso, zeleninu vcelku, sůl (kvůli žaludečním potížím koření používám minimálně, takže já jen sůl). Pustím to ráno než jdu do práce a odpoledne přijdu k "hotovému". Scedím to do hrnce, vrátím do toho maso a dám do toho na plotně provařit čerstvou nakrájenou zeleninu (nebo mám připravenou mraženou), přidám nudle nebo zavářku. Hovězí polívky jsou z něj super. Mně vyhovuje ale stejně nejvíc Remoska. Klasickou troubu skoro vůbec nepoužívám a s PH jsem se nenaučila, jídlo mi z něj nechutná a nedaří se mi v něm nic jiného než ty hovězí vývary. Nebýt toho, že jsou z něj tak dobré, tak už dávno letěl z domu.
e-sladkyspanek.cz
24. 3. 2021, 11:58
@přeslice
Přesně jak popisuješ a dávám na low / 12h, někdy i déle, Vývary a gukáš je z hrnce TOP.
Zrušený účet
23. 3. 2021, 19:21
U nás dnes polévka z uzených žeber s krupičkou a vejci, zapečené těstoviny s kuřecím masem a smetanovo hříbkovým přelivem a jablečný koláč s tvarohem.
Silverwing1
23. 3. 2021, 18:35
Právě vytaženo z trouby http://www.novakuchyne.cz/2013/04/25/drobenkovy-boruvkovy-kolac/ a luxusní záležitost. Na snídani nezůstane...
Susan24
23. 3. 2021, 13:32
u nás dnes zelňačka s klobásou a vepřový řízek + bramborová kaše. Zrovna jsem si uvařila čaj, hoďte mi sem prosím expres jednu malou pavlovu
Nikis.
23. 3. 2021, 8:18
Prosim vzpomenete si nekdo na jmeno kucharky, ktera mela pred lety (cca 15-20 let zpet) porady o vareni. Zahranicni, mozna z australie, kocka! Takova smyslna. Tmavovlasa, krasna, lehounce oplacana. Hledam jeden jeji recept a ne a ne ji najit. Diky Mam to! Nigella
Nikis.
23. 3. 2021, 8:24
@Pavlínečka
Jo jo Dekuju! Ja to googlila a nemohla najit Na vanoce pekla pavlova s granatovym jablkem a ja na to mam uz 20 let chut a mam granatove jablko, takze to dnes udelam Ona se s tim neparala, jestli si to dobre pamatuju, tak proste do slehacky nadrobila koupene pusinky a zasypala granatovym jablkem, tema pecickama vypadala, ze ji to chutna Už jsem to našla na youtube, fakt jen našlehala krém (asi šlehačku), smíchala s těma semínkama a nadrobila pusinky. Tak to ani nepekla https://www.youtube.com/watch?v=27KmLvfCoRA
lakiara
23. 3. 2021, 20:39
@Nikis.
ja ji "miluju" chtela bych jeji kucharku uz je to par let,co se u nas ujal jeji recept pro teenagery https://better.net/food-drink/recipes/nigella-lawsons-small-pasta-with-salami/ milujeme to teda vsichni,ale problem je v tom,ze u nas se ty ditallini nedaji v obchode sehnat,tak je objednavam z netu. Jinak,na svuj vek,vypada dobre,i kdyz trochu zhubla.Ale oplacanost ji slusela vic.Nejvic se mne libilo,jak ona vse striha.Bylinky a i ten salam Proste,s nicim se moc nes@re a uziva si.
Silverwing1
23. 3. 2021, 18:37
@Nikis.
Když jsem shlédla video, tak jsem si musela udělat svoji minipavlovu-do pusy se dá pusinka, zastříkne šlehačkou ve spreji a zají malinou. Manžel koukal, co to tvořím, tak jsem oznámila, že dělám recept pod Nigelly
cervenka
23. 3. 2021, 9:28
@Nikis.
Mě fascinovalo, jak klepala do toho jablka a ta semínka padala.... to se mi nikdy nepodařilo, vždy to musím dolovat lžičkou
maršmeloun
23. 3. 2021, 8:53
@Nikis.
Ja jí měla také ráda, ještě cca 2 roky jsme měli Tv paprika, tam vařila dost často, ráda jsem na ní koukala pna byla taková živočišná
Pavlínečka
23. 3. 2021, 8:32
@Nikis.
Jo Já měla jistou dobu na jejich pořadech docela slušnou závislost Ono vypadalo, že se s žádným receptem moc nepárá spíš šlo o nápady a kombinace chutí. Pavlovu milujeme doma všichni. Mně se jednou, nevím proč, neodlepila z pečícího papíru. Tak jsem ji taky drobila a vrstvila do pohárů se smetanou a malinama. Jdu jí udělat
anilvap2
23. 3. 2021, 8:45
@Pavlínečka
Na Pavlovu se chystám o víkendu, sešlo se mi tu nějak víc bílků. Tady dávám inspiraci, jestli jste tu fotku ode mě tady ještě neviděla http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4896884
Pavlínečka
23. 3. 2021, 10:50
@anilvap2
Viděla, baže viděla vypadají úžasně K zužitkování bílků je Pavlova nejlepší volba.
Nikis.
23. 3. 2021, 8:42
@Pavlínečka
Ona varila tak uzasne smyslne, me uplne fascinovalo na ni koukat. To si neumim predstavit, kdyz na ni cumeli chlapi
Brambram
23. 3. 2021, 8:45
@Nikis.
přesně, nejsem kuchařka, nebaví mě vařit, ale koukaní na její pořady bylo super. Obzvlášť na konci u titulků, jak si večer šla ještě pro zbytky do lednice, úplně jsem se viděla
Nikis.
23. 3. 2021, 8:57
@Brambram
Jj presne tak, libila se mi moc, uplne cela, i s tim jak ji vsechno taaak chutnalo
maršmeloun
23. 3. 2021, 8:50
@Brambram
Jooooo , jak vždy labužnicky stála u lednice a ještě si brala sebou
Nikis.
22. 3. 2021, 17:39
Tak já si dnes poprvé připravila budhha bowl. Měla jsem tam: Kuřecí trhané z PH bulgur se sušenými rajčaty hummus červené zelí se zálivkou z kešu oříšků mrkev černé sezamové semínko dýňové semínko kapustu krátce restovanou na ghí červenou klíčenou čočku https://www.grizly.cz/data/imgauto/2/0/klicena-cocka-cervena-lupinky-250-g.jpg Všechno bylo krásné barevné, zdravé, neskutečně syté I když jsem měla od všeho trošičku, tak dohromady to byl plný talíř - koupila jsem si tedy na to salátovou mísu, vypadá jako trošku větší talíř Zítra mám repete, donesla jsem si to do práce na dva obědy... Obědvala jsem v poledne... a ještě jsem nedostala hlad https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4897058 Vypadá to "jen" zdravě, ale ono to je to taky hrozně, hrozně moc dobré Na budhha bowl chodím do Prahy kousek od Paládia a vždycky si tak pochutnám, že jsem to chtěla zkusit i doma... Na večeři si usmažím celerové hranolky, s kuřecím masem a dětem uvařím na zítřek koprovku, budou mít s knedlíkem a vajíčkem.
Zrušený účet
22. 3. 2021, 18:44
@Nikis.
No tak to je vypadá nejenom zdravě, ale i hezký barevné Kde to všechno kupuješ?? Ingredience??
Nikis.
22. 3. 2021, 19:51
@
Jani, myslím, že tohle všechno jsem koupila v Lidlu, není tam nic speciálního
anilvap2
22. 3. 2021, 18:20
@Nikis.
Vypadá krásně jedle. Ta klíčená čočka, to se ještě musí uvařit nebo se to jí už takhle syrové?
Nikis.
22. 3. 2021, 19:50
@anilvap2
Pavli, jí se to jen tak a je to fakt dobré, moc dobré! Včera jsem to dala i na ovocný pohár místo křupinek a výborné. Četla jsem právě, že jsou chuťově neutrální a dají se jíst i na sladko - a bez problémů. Je to taková křupka dobrá a zdravá
maršmeloun
22. 3. 2021, 15:33
Dneska to bylo velmi jednoduché jela jsem už ráno ke kamarádce, vzala jsem si sebou tuňákovy salát, ne že by mi nedala snad najíst, ale předem hlásila, že mají segedin s knedlíkem a to nezapadá ted do mého jídelníčku .Děti si objednaly u číňana Zítra holandské řízky s kaší
maršmeloun
22. 3. 2021, 17:30
@zdenakucerova
Zdeni, u nás je výborný Viki miluje kachnu na medu, dokonce jí ani nevadí, že ležela na zelném salátu ( jindy by nesnědla NIC co se dotklo zeleniny ) Kuba klasika nudle s kuřecí manžel tam cca před 6 měsici dělal socialky a prý kuchyň čistá
zdenakucerova
22. 3. 2021, 19:43
@maršmeloun
Když jsem si tam naposledy dala jídlo, bylo tak pálivé že to muselo usmrtit všechny bacily
Dan.ka
22. 3. 2021, 15:46
@zdenakucerova
Nedávno jsem viděla fotky z kontroly hygieny z různých provozoven. Strašnééééé, blééé, fuj A většina měla v názvu Ting Tjang Tung
SarinaK
22. 3. 2021, 17:47
@Brůs
Někdy, když vařím náročnější jídla, mám v kuchyni v určitý moment takový bordel, že by mi jí hygiena asi taky zavřela
zelenoockam
22. 3. 2021, 20:57
@SarinaK
Mam to furt.pri kazdem vareni.odbiham malovat,datlovat,neco delat a...zvyk z prace,rozvareno vice veci najednou.mycka nestiha a mne to nebavi
vlastaz
22. 3. 2021, 20:40
@SarinaK
Já nemám ráda bordel při vaření, ale občas se přihodí... Ale včera se mi fakt povedl - rozhodla jsem se vyrobit vlastní potahovku, že ji zkusím použít na zdobení perníčků. Po dvou hodinách snažení jsme měli mletý cukr úplně všude, včetně trouby a mikrovlnky, zašlapaný na zemi...a totálně jsem si odvařila zápěstí. Jsem zvědavá, jestli ty úhledné barevné válečky, co jsem zabalila do folie a schovala do ledničky, půjdou použít.
maršmeloun
22. 3. 2021, 21:25
@vlastaz
Vlasti, já takový bordel zvladnu při pečení závinu z kupovaného těsta
motji
22. 3. 2021, 21:02
@vlastaz
jsi dobrá..potahovku dělat nikdy nebudu. Jediné, co jsem zkoušela, byla čokohmota
SarinaK
22. 3. 2021, 20:44
@vlastaz
Tak do toho bych se nikdy nepustila, to bych se k tomu přilepila sama. Jsem fakt úklidomilná, uklízím snad i ráda, ale občas je taková ta situaci, že myčka myje, nádobí se kupí v dřezu a pak je tam binec hned.
vlastaz
22. 3. 2021, 21:01
@SarinaK
To nesnáším, když myje myčka, rovnou to po sobě v dřezu myju, nesáhla bych na namočený špinavý nádobí v dřezu, strašně se mi to ekluje...
maršmeloun
22. 3. 2021, 19:18
@SarinaK
Šari, mám to úplně stejné, jsem neskutečná bordelářka při vaření jako, že fakt vytahaná pomalu celá linka, mouka všude, všude mastné hodinu vařím a hodinu uklízím
SarinaK
22. 3. 2021, 19:22
@maršmeloun
jojo, já taky tak. Ale co dokáže Nik při přípravě naprosto jednoduchého jídla, jako míchaná vajíčka nebo toasty, to se úplně vymyká mojí fantazii.
maršmeloun
22. 3. 2021, 20:06
@SarinaK
Vikina udělá bordel, už při nandávani jidla zrovna jsem teď řvala, ona pokydá celou indukci omáčkou, stane se, ale dama odkráčí takže jsem jí vytáhla z koupelny a nasraná to myje. Hlavně že má nalakované nehty
macekd
22. 3. 2021, 19:32
@SarinaK
Verča si minulý týden dělala palačinky podotýkám, že těsto měla připravené v ledničce... Máslo je na stropě, z toho sádroše to nejde dolů, budeme muset malovat ale ještě jsem to neřekla , jestli to viděl, tak takticky mlčí...
SarinaK
22. 3. 2021, 19:34
@macekd
Verča je ta, co má pokojík podobný Nikčinýmu? Dnes si dělala lívance a taky byly všude.
zdenakucerova
22. 3. 2021, 17:08
@Dan.ka
Tak za tohle zaplatíte ...posílám vám tři kusy na oběd...jedí všechno...mimo hub a máku a ořechů a jater, plíčků...ale i tak si máknete....protože tohle se teda mezi maminkama nedělá... ...u rohlíků si taky namlouvám, že jsem první kdo sahá do koše, u masa také doufám, že tam neleží týden, u šunky věřím, že taky nikomu neupadla na zem tak pro jednou uvěřím i restauraci Ting Tjang Tung
katkajohny
22. 3. 2021, 15:57
@Dan.ka
Tohle mě právě taky odrazuje , i když mám Čínu ráda,raději si ji udělám doma a vím přesně z čeho
zdenakucerova
22. 3. 2021, 15:05
u nás dnes br. salát a krůtí řízek...zbylo ze včera, je řízky si osmažili čerstvé...juchůůů ...zítra buchtičky s krémem...upekla pekárna a puding si uvaří sami...juchůůů ...na středu špagety s omáčku z drcených rajčat a mletým hovězím a čerstvýma bylinkama a ve čtvrtek plněné zelné listy a brambor. Polívky drožďová a zeleninová.
johnynka
22. 3. 2021, 15:27
@zdenakucerova
Kyne mi testo na buchty. Budou povidlove a tvarohove. Mozna i par dukatovych. Vyvar s nudlema. Vypecky a spenat a zbyla 1 porce ptacku
zdenakucerova
22. 3. 2021, 15:32
@johnynka
v sobotu jsem pekla bábovku s vaječným koňakem a chci zkusit tu jablečnou roládu co tu děvčata dávala. Minulý týden jsem dělala takové plněné kapsy z pečeně...dala jsem tam chorizo, čerstvý špenát a mozzarelu a potřela česnekem a k tomu rozmarýnové brambory a byla pochvala...tak to asi co nejdřív zopakuju akorát udělám náplň třeba ze žampionů a sýra ...a asi taky udělám opečené škubánky
Susan24
22. 3. 2021, 13:46
U nás dnes byl kuřecí vývar s krupicovými noky a vepřové kostky na žampionech s rýžovými nudlemi K večři mám obalené vepřové řízky a udělám br. kaši. Na zítra nevím, ale musí to být něco, co se snadno ohřeje, středa-pátek jdu do práce.... Polévku chystám po dlouhé době zelňačku, tak možná zítra k tomu vdolky z trouby s povidly a tvarohem...
vlocka1
22. 3. 2021, 13:05
Přeju hezký den Potřebovala bych prosím radu s vařením guláše. Byť do něj dávám klasika koření červenou papriku i koření na guláš, tak ho mám vždycky hrozně světlý. Nikdy není červený. Nedostatek té barvy mi docela vadí a nevím, čím to je...
johnynka
22. 3. 2021, 14:03
@vlocka1
Cibulku do zlata, na to maso, zarestovat, pak koreni a 2 lzice protlaku. Koreni si delam svoje
vlastaz
22. 3. 2021, 13:38
@vlocka1
Gulášové koření nepoužívám, jen papriku, té musí být dost a také tak 1 -2 lžíce rajčatového protlaku/ pyré. Maso má být před dušením pořádně opečené a taky záleží na tom, čím zahuštujete.
Dan.ka
22. 3. 2021, 13:28
@vlocka1
Na sádle osmažte cibuli, přidejte papriku a hned maso. Jen málo podlejte. Aspoň třikrát nechte maso úplně vydusit, vždy jen trochu podlévat. Zadaří se, uvidíte.
Oša
(upraveno)
22. 3. 2021, 19:56
@vlocka1
Mně pomohlo pročíst si tyhle rady. https://www.kucharkaprodceru.cz/gulas/ .