Recepty - obecné dotazy, rady
miminko3
7. 1. 2021, 17:51
prosim o radu chlapci chteji nalozit utopence to neni problem ale poradte dat hotovy vyrobek do lednice nebo nechat nekde na lince dekuji

Silverwing1
7. 1. 2021, 21:15
@miminko3
Dělám podle tohoto receptu a rozleží se velmi rychle a určitě do lednice https://inkitchenopen.blogspot.com/2020/12/utopenci-tygri-v-lahvi.html
Fuell
7. 1. 2021, 17:57
@miminko3
Já zalévám utopence teplým nalevem a po vychladnutí dávam do ledničky.
Dělám podle tohoto receptu https://www.mimibazar.cz/recept/58129/domaci-utopenci

yva
7. 1. 2021, 17:54
@miminko3
Včera jsem dělala a ve všech receptech, co jsem prošla, bylo do lednice

petrze
7. 1. 2021, 16:13
Prosím o radu ohledně langošů.X let dělám recept ze zakysané smetany a droždí (můžu těsto pak skladovat v ledničce) a jsou po usmažení tvrdé. Už delší dobu mám doma prosbu o měkké langoše (jestli to popisuju dobře ?). Jednou mi donesli ze školní jídelny langoše, které byly přeložené v micce a krásně měkké. už jsem zkoušela i jinak smažit, trošku to pomohlo, ale pořád to není ono.

Renča50
8. 1. 2021, 8:27
@petrze
Mám tento recept - jsou výborné, dělávám z poloviční dávky 5ks, jsou velké 1 kg hladké mouky 2 vejce 400 ml mléka 250 ml zakysané smetany 4 čl soli 50 g čerstvého droždí 1 čl cukru do kvásku 3 větší brambory - uvařit ve slupce a studené nastrouhat Do 200ml mléka dáme cukr a droždí, necháme vzejít kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme, přidáme kvásek, vejce, zakysanou smetanu, brambory, vypracujeme těsto, aby bylo vláčné, nic už nepřidávat! těsto se lepí, dám do většího mikrotenového sáčku přes noc do lednice, těsto zvětší svůj objem, nakyne, druhý den vytáhnu ze sáčku, hodně podsypu moukou, aby se mi to nelepilo a udělám 5 bochánků, nechám přikryté utěrkou hodinu kynout, každý povytáhneme a smažíme z obou stran (ve fritovacím hrnci), část těsta si můžeme nechat v ledničce a smažit i na druhý den
hantonie
19. 9. 2020, 20:30
Dobrý den, prosím nemáte někdo recept na olej z vlašských ořechů? Nemůžu ho nikde na netu najít , děkuji Petra hantonie@eznam.cz
zelenoockam
10. 9. 2020, 16:44
@zanitah
Napiste mi ve stredu zpravu.v utery vecer jdu na specialni kurz nakladani zeleniny-kvaseni
zanitah
1. 1. 2021, 23:16
@zelenoockam
Dobrý den, Moni, chtela jsem se Vas vyzeptat na to nakládání kimči? Co jste se dozvěděla na kurzu? A zejmena na ochucování. Děkuju moc za odpověď.Romana
Danda Moštěničák
2. 7. 2019, 16:33
Co děláte s meruňkami? Kompot a marmeládu už mám. Letos se mi urodilo trošku víc, ale na kvas to je zase málo , a řeším co s nimi.

Yla
18. 2. 2019, 12:52
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit, o odkaz na nějaké stránky s recepty na žlučníkovou dietu, předem díky Ilona

Jackee
26. 9. 2018, 21:02
Františka V. ID 578299 prosím o zopakování receptu na dřevorubecký chléb z Lídlu od Amandy P. (amandapalm) z 23.2.2015 , 21:53. který napsala pro Helenu H.(BabickaH) ID 272338. Tento recept jsem si poznačila, ale už nikde jej nemohu najít.Vím, že je o něj mají zájem i další ženy.Děkuji.