Recepty - obecné dotazy, rady

DISKUSNÍ TÉMATA | POSLEDNĚ DISKUTOVANÁ TÉMATA
DISKUTOVAT MOHOU POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Recepty - obecné dotazy, rady
ZOBRAZIT PODLE NEJNOVĚJŠÍCH PŘÍSPĚVKŮ
Monika Š. (Malčena) ID 282320 (17.11.2017, 15:45)
Dobrý den, prosím o radu, jak konzervovat domácí játrovou paštiku. Přípravuje se, dle receptu, k rychlé spotřebě a já bych ji chtěla darovat jako jedlý dárek. Postup je takový, že se játra podusí se smetanou ke šlehání, kořením atd. Když jsou měkká, nechají se vychladnout, pak se pomixuji s trochou másla a smetany ke šlehání, dochutí a dá se ztuhnout do lednice. Nemáte někdo zkušenosti, zda by šla nalít do sklenic a zavařit? Nebo jak jinak prodloužit její trvanlivost?
Moc děkuji za rady. Monika
ODPOVĚDĚT
Šárka K. (SarinaK) ID 85772, mimibazar.cz/sarinak (17.11.2017, 15:55)
Musí se zavařit, jinak se zkazí.
ODPOVĚDĚT
Zdena K. (zdenakucerova) ID 17869 (17.11.2017, 15:51)
Delavam klasickou pastiku z jater,sadla a vepřového a koření,pak ji dávám do sklenic a zavarim, muž si ji vozí na pracovní cesty a ta trvanlivost je tam nutná.Tu rychlou jak píšete delavam taky,na rychlou spotřebu,ale myslím ze by zavarit sla také.Zavarim mírným varem půl hodiny a druhý den zopakuji.
ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkajohny) ID 56774, mimibazar.cz/katkajohny (17.11.2017, 15:50)
Buď ji zavaříte,nebo zalijete sádlem.
ODPOVĚDĚT
Radka D. (prezervativ) ID 253282 (6.11.2017, 19:08)
Prosím o radu. Usmažila jsem na oleji česnek, cibulku. Myslela jsem si že když to dám do sušičky na ovoce, tak se to usuší a budu moci sladovat. Ale suším to x hodin a nic. Co teď s tím a hlavně jak to uchovat? Chlad, špajzka, lednička? Děkuji Radka
ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (17.11.2017, 17:17)
Dle mého, je tam olej a to se neusuší.
ODPOVĚDĚT
Lenka P. (petrze) ID 206896 (6.11.2017, 16:21)
Prosím Vás můžete mi poradit nějaký osvědčený recept na "mokrou" buchtu.
ODPOVĚDĚT
Věra K. (Uska) ID 65392 (22.10.2017, 9:42)
Prosím,neviíte, jestli jdou zavařovat i mleté vlašské ořechy?Loni jsem zkusila celé vyloupané a jsem nadšená, vydrží rok chuťově nezměněné. Děkuji
ODPOVĚDĚT
Hana V. (hacík) ID 124443, mimibazar.cz/hacik (13.10.2017, 8:50)
prosím, chtěla bych si zavařit bílé hlávkové zelí do sklenic *-) *-), máte někdo vyzkoušený recept? Nakládám do soudku, ale tohle bych chtěla vyzkoušet, prosím o receptík ^o) ^o) Hana
ODPOVĚDĚT
Renata A. (Renča50) ID 607378 (8.11.2017, 20:12)
Nakládané zelí
Na 10 kg čistého nakrájeného zelí se dá:
3,5 litru vody
1,5 litru octa
2 deka
60 ks sacharinu
2 gramy pyrosiřičitanu(v drogérii)
Nálev promíchám a zaleji zelí,pořádně promíchám.
Nechat 24 hodin ODLEŽET.
VYMAČKAT!
Dát nakrájenou cibuli - 2,5 kg.
Dát do sklenic,zalít nálevem.
Nálev:
4 litry vody
1 litr octa
16 dkg soli
30 dkg cukru krystal
50 ks sacharinu
Nechat projít varem,vychladit a zalét zelí ve sklenicích.
Vaří se 40 minut na 90°C.
NEDÁVAT KMÍN!Až při vaření.
Z této dávky jsem měla 20 kusů sklenic 0,7 l
ODPOVĚDĚT
Renata A. (Renča50) ID 607378 (8.11.2017, 20:39)
Pokud máte rádi červenou řepu,tak mám výborný recept:
ZELÍ S ČERVENOU ŘEPOU
2,5 kg zelí
2,5 kg červené řepy(uvařit ve slupce,oloupat,vychladit)
0,5 kg cibule
Vše nadrobno nakrájet,používám ruční kráječ,
řepu nastrouhat,dělám to kráječem na hranolky,nařežu si 1 cm silné kroužky a ty protlačím přes kráječ.
kmín
křen - 10 dkg,nastrouhat na jemno (když jsem to dělala poprve,tak jsem si myslela ,že je to hodně,ale není)
3 čajové lžičky soli
Nálev:
1,5 litru vody
0,5 litru octa
40 dkg cukru
Nálev necháme projít varem,vroucím spaříme nakrájené bílé zelí,necháme vychladit.
Většinou to dělám večer a do rána nechám vychladit.
Do vychladlého zelí přidat červenou řepu,cibuli,kmín,křen a sůl a pořádně promíchat,vše plníme do sklenic,nálev vždycky stejnoměrně dám do všech sklenic ,je to akorát.
Sterilujeme na 80 °C - 20 minut.
Měla jsem 22 ks sklenic 0,3 litru.
ODPOVĚDĚT
Eva Š. (estepanova) ID 179477 (11.10.2017, 11:21)
Holky, prosím, poraďte mi, co se zbylým sladkým nálevem na dýni, jak ho nejlépe uchovat. Ještě se mi to za 40 let nestalo, že jsem tak moc přestřelila. Máte nějakou radu? Díky, Eva 8o| :^)
ODPOVĚDĚT
KATEŘINA B. (KAČKA LUCKA KAČENKA) ID 38379, mimibazar.cz/kackaluckaberuska (upraveno 11.10.2017, 11:55)
většinou ho zavařím do sklenic společně s dýní, myslím samotný nálev. Ale málokdy mám sklenice a tak ho musíme naředit a vypít, v lednici moc dlouho nevydrží.
ODPOVĚDĚT
Monika K. (kamona) ID 89372 (11.10.2017, 11:25)
Co přesně nálev obsahuje? Využila bych nálev na jinou možnou zeleninu nebo ovoce. Pár dnů by mohl nálev vydržet v lednici ,ale obávala bych se plísní. Raději na něčem spotřebovat.... (F)
ODPOVĚDĚT
Eva Š. (estepanova) ID 179477 (12.10.2017, 12:03)
Nálev obsahuje cukr, vodu a určitě nějaké mikro stopy po dýni. A vzhledem k tomu, že dýni jsem máčela v ředěné octové vodě, tak je trochu cítit octem. Dýně jsem měla moc, tak jsem dala hodně i nálevu a zbylo mi asi dva litry. Už se na žádné ovoce nechystám, nic moc se letos neurodilo, tak to asi vyleju. *-)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Kontakt | Facebook