Recepty - obecné dotazy, rady
Mimibazar
14. 1. 2018, 19:01
nahlásit
violi_nek
14. 9. 2025, 21:05
@nutellka9
Proto základ mého dipu tvoří tato pasta https://www.pastry.cz/pastry-ochucovaci-pasta-kesu-100200g/. I malá lžička dokáže dodat bohatou a výraznou chuť, není to žádná mdlá hmota jako jiné pasty. Navíc je to praktické, nemusíš dlouze vymýšlet, čím by to ještě šlo dochutit...
radkakocorkouva1
13. 9. 2025, 20:53
@nutellka9
Ahoj, není to teda tip na recept, ale já miluju toto - https://www.ketodiet.cz/p/proteinova-syrova-omacka-pecorino-140-g/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DO+%7C+pmax_kategorie-produktu&utm_id=21066177768&gad_source=1&gad_campaignid=21072933098&gbraid=0AAAAADkLtonngI6Vf_gtAVLnYA8RqXLE1&gclid=Cj0KCQjwrJTGBhCbARIsANFBfgs-L7jaH2sC2Y-DB87Zaet-9XJ-qJeKLlfdZIpEdR9ufvPNw76PsBEaAl4qEALw_wcB. Má to skvělé složení, šmrnc, plné proteinu a večer k zelenině je to top.
radkakocorkouva1
20. 8. 2024, 17:00
@VercaV33
Já už nekupuji v supermarketech, kupuji pouze od české značky.
A rozdíl je obrovský, co se týče chuti a i výběru.
A rozdíl je obrovský, co se týče chuti a i výběru.
radkakocorkouva1
24. 8. 2024, 16:27
@VercaV33
Já jsem věrná české rodinné firmě lussk. Mají opravdu velký výběr koření i koření co nenajdete nikde v supermarketu, například špekové, to je výborné. Objednáváme i hořčice a jejich domácí škvarky, i většina rodiny přešla na tohle koření.
helus.karas12
12. 12. 2023, 14:51
Holky děláte někdo doma pralinky nebo si vyrábíte něco z čokolády? Já bych chtěla udělat ještě takové ty figurky nebo koule a dovnitř bych chtěla dát malé marshmallow. Ale chtěla bych nějakou fakt dobrou kvalitní čoko.
martinka988
17. 12. 2023, 10:31
@helus.karas12
Čauko, doporučuju čokoládu z Jankovy čokoládovny. Mají ji kvalitní a výbornou. My tam kupujeme každy rok adventní kalendáře pro děti. A brala jsem i čokoládové pecičky právě na nějaké dekorování potom. Moc dobrá je i Ruby, to je za růžová čokoláda.
Silverwing1
7. 1. 2021, 21:15
@miminko3
Dělám podle tohoto receptu a rozleží se velmi rychle a určitě do lednice https://inkitchenopen.blogspot.com/2020/12/utopenci-tygri-v-lahvi.html
Fuell
7. 1. 2021, 17:57
@miminko3
Já zalévám utopence teplým nalevem a po vychladnutí dávam do ledničky.
Dělám podle tohoto receptu https://www.mimibazar.cz/recept/58129/domaci-utopenci
Dělám podle tohoto receptu https://www.mimibazar.cz/recept/58129/domaci-utopenci
petrze
7. 1. 2021, 16:13
Prosím o radu ohledně langošů.X let dělám recept ze zakysané smetany a droždí (můžu těsto pak skladovat v ledničce) a jsou po usmažení tvrdé. Už delší dobu mám doma prosbu o měkké langoše (jestli to popisuju dobře ?). Jednou mi donesli ze školní jídelny langoše, které byly přeložené v micce a krásně měkké. už jsem zkoušela i jinak smažit, trošku to pomohlo, ale pořád to není ono.
Renča50
8. 1. 2021, 8:27
@petrze
Mám tento recept - jsou výborné, dělávám z poloviční dávky 5ks, jsou velké 1 kg hladké mouky 2 vejce 400 ml mléka 250 ml zakysané smetany 4 čl soli 50 g čerstvého droždí 1 čl cukru do kvásku 3 větší brambory - uvařit ve slupce a studené nastrouhat Do 200ml mléka dáme cukr a droždí, necháme vzejít kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme, přidáme kvásek, vejce, zakysanou smetanu, brambory, vypracujeme těsto, aby bylo vláčné, nic už nepřidávat! těsto se lepí, dám do většího mikrotenového sáčku přes noc do lednice, těsto zvětší svůj objem, nakyne, druhý den vytáhnu ze sáčku, hodně podsypu moukou, aby se mi to nelepilo a udělám 5 bochánků, nechám přikryté utěrkou hodinu kynout, každý povytáhneme a smažíme z obou stran (ve fritovacím hrnci), část těsta si můžeme nechat v ledničce a smažit i na druhý den
zelenoockam
10. 9. 2020, 16:44
@zanitah
Napiste mi ve stredu zpravu.v utery vecer jdu na specialni kurz nakladani zeleniny-kvaseni
yarenka
15. 3. 2021, 18:23
@babies
Recept na kimči. Dělali jsme. zde: https://fresh.iprima.cz/recepty/domaci-fermentovane-kimci
Danda Moštěničák
2. 7. 2019, 16:33
Co děláte s meruňkami? Kompot a marmeládu už mám. Letos se mi urodilo trošku víc, ale na kvas to je zase málo , a řeším co s nimi.





