Co dnes vaříte ?
Dan.ka
(upraveno)
4. 3. 2021, 11:08
Co budete péct? Poraďte něco bezpracného, vláčného, mňam. Do krámu už nejdu, doma mám šlehačku, máslo, jablka, jogurt a možná ještě něco...nic moc, no Dík
Susan24
4. 3. 2021, 14:10
@Dan.ka
pokud máte i kokos, tak rafaelo řezy: https://www.mimibazar.cz/recept/134799/rezy-rafaelo-trochu-jinak
kamion
4. 3. 2021, 13:25
@Dan.ka
Třeba perník z perníkového prášku, přidat strouhané jabko, ořechy, kakao a marmeládu, jen se to zamíchá a perník to nepřipomíná, vydrží to vláčné
anilvap2
4. 3. 2021, 12:09
@Dan.ka
Jogurtový závin s náplní z jablek. Jablečná bábovka. Linecký s jablky
Amysa
4. 3. 2021, 12:08
@Dan.ka
Velmi rychlý a vláčný je tento perník, peču ho několik let a docela často, naposledy včera... Čokoládu nahoru nedávám, dělala jsem klidně i bez pudinku a jablko jsem tam taky nastrouhala, ten snese všechno a je vážně moc dobrý, velmi rychle hotový a pokud náhodou zbyde, vydrží stále měkký a jedlý https://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nadychany-pernik/
vlastaz
4. 3. 2021, 14:01
@Amysa
Souhlasím, tenhle recept mám odsud z MMB a kdo ho u nás ochutnal, bral si recept. My teda nahoru dáváme citronovou polevu. Dřív jsem ho občas dělala i jako mufiny, ale zbytečná práce navíc Dělám ho teda přesně podle receptu, jen trochu míň kakaa, nemaj rádi moc tmavé těsto. Úžasně nadýchaný je, není to taková ta perníková hutná placka.
crhakp
4. 3. 2021, 12:02
@Dan.ka
Už jsi něco vymyslela Danuš? Taky chci něco péct, a nemůžu vymyslet. Hlavně bezpracne a mňam
Cidos86
4. 3. 2021, 12:15
@crhakp
Perník u nás vede, ale furt dělám něco s kakaem, naposledy tu bábovku a trošku mi ujela s tím kakaem ruka, chlap ho nechce (jakože ho prý nemůže), tak jsem chtěla něco bez kakaa, ale nevím. KOupila jsem teď šneky s pudingem, tak jak nad tím tak přemýšlím, možná jim budou muset stačit ti
crhakp
4. 3. 2021, 12:24
@Cidos86
Do bábovky vůbec kakao nedávám, máme rádi jen žlutou. A perniky dělám dva, jeden klasický hnědý, a jeden bez kakaa světlý. Ještě mám v mrazaku dvě listová těsta, že bych udělala štrudl
Cidos86
4. 3. 2021, 13:51
@crhakp
My máme rádi právě tu dvoubarevnou a perník bez kakaa jsem snad taky ještě nedělala, to mám mezery. Taky mám dvě listová těsta, možná teda udělám. I s banánem...
zelenoockam
4. 3. 2021, 11:58
@Dan.ka
Ja uz nic .zerem v aute rizky rano napecene.za chvili jdu zjistit,co nam napekli dobreho v Brne ke kavicce
maršmeloun
4. 3. 2021, 11:25
@Dan.ka
Danuš, ja se chystam na Himaláje, jen dávám poloviční dávku tmavého těsta a tvarohové normál, je to vyborné, takový "chessecake" nebo upeč jogurtový závin, tu šlehačku dej jako bonus na talirek https://www.toprecepty.cz/recept/14521-jablkovy-zavin-strudl-z-jogurtoveho-testa/
klotylda
4. 3. 2021, 11:17
přeslice
4. 3. 2021, 11:02
@Dan.ka
Mouka (myslím že hruba) cukr a skořice. Smíchat a posypat vymazany plech, vrstva asi 3mm, pak vrstvu jablek, opět suchou směs a tak pokračovat až vyplníte plech. Poslední vrstva je mouky, pak nastrouhat celé maslo. Když mám, přidávat nasekané ořechy.
MíšaC
3. 3. 2021, 22:15
Až se stydím sem - mezi samé lahůdky - hodit tenhle dotaz. Ale mnohé z vás určitě pochopí : už jsem je kdysi koupila v Bille, od té doby je tam nemají. Nedávno jsem zajásala, protože jsem je objevila v Lidlu, teď je tam ovšem neměli. Jde mi o tyto halušky https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001019011467 . Mívají je v tom Lidlu častěji?
Lukaníno
4. 3. 2021, 13:51
@MíšaC
Celá léta jsem dělávala halušky z pytlíku. Až mi kolegyně ze Slovenska prozradila svůj recept, kterému ona říká: "Zatímco se návštěva zouvá, zadělávám a než se rozkoukají, už je na stole." A vážně, od té doby stoprocentní úspěch vždy. Dovolím si podělit se: Syrové brambory - beru od oka, třeba 5 větších brambor (pro představu). Nastrouhat na jemném struhadle do mísy a osolit. Na pultě mám hladkou a hrubou mouku. V každé lžíci a do směsi přisypávám. Podle hesla "přiměřeně, přiměřeně" beru střídavě od každé mouky. Hlavní zásada je, že brambor by mělo být víc a mouky méně. Zkrátka ani moc tekuté, ani moc husté. Ověříme při zavařování do vody. Do vroucí vody protlačím trochu těsta přes síto na halušky. Pokud se mi rozpadá, přisypávám mouky. Síto se nesmí dotknout vody, protože po namočení tam to těsto těžko leze. Celé těsto propasírujeme přes síto do vody. Do jiné, větší mísy si vhodím jednu brynzu (kupuju v Kauflandu). Brynzu zalévám šlehačkou - rozmíchávám vidličkou v takovou tekutější jakoby omáčku. Horké slité halušky "vrhnu" ze síta do směsi brynzy a smetany. Směs se do horkých halušek krásně nasákne. Korunu tomu celému dodá vyškvařená slanina, která se do toho všeho nakonec vmíchá. Velmi jednoduché a velmi jedlé.
vlastaz
4. 3. 2021, 14:09
@Lukaníno
Teda, buď mám nějaký rychlý návštěvy, nebo jsem extrémně pomalá a nešikovná Určitě je to moc dobrý recept, ale vidím hromadu nádobí a času
MíšaC
4. 3. 2021, 14:11
@vlastaz
Přesně Hlavně já tedy nemluvím o haluškách "z pytlíku" , tedy v tom smyslu, že musím umíchat těsto a vyrobit výsledný produkt (to jsem udělala jednou a bylo to fakt peklo, hlavně ten výsledek ), ale o hotových haluškách, které se jen ohřejí
vlastaz
4. 3. 2021, 14:29
@MíšaC
Já je párkrát z pytlíku dělala. Výsledek byl dobrý, ale byla zaliskaná celá linka+ sporák, hrnec - já to prostě přes to síto nějak neumím. A zvlášť jsem dělala slaninu a zelí Prostě nádobí jak pro regiment. Ale moc ráda si je dám, když mi je někdo udělá. Třeba půjdu k někomu šikovnému na návštěvu. V Albertu jsem včera kupovala v chlaďáku gnocchi a vedle nich byla vanička s chlazenýma haluškama - to mi přišlo ideální, příště je koupím.
maršmeloun
4. 3. 2021, 9:10
@MíšaC
Mišo mají je tam teď pořád. Ja je jednou koupila , nachystala slaninku,, vytáhla brynzu od tchýně ze Slovenska s vidinou výborné rychlé večeře Mam pocit, ze se připravovaly v mikrovlnce a byla z toho kaše do zachodu Tak to byla asi chyba na mé straně, kdyz tady je chválí ps. byly takove šedozelené nevábné barvy
Zrušený účet
4. 3. 2021, 13:57
@maršmeloun
Neřekla bych, že je chyba na vaší straně, už je znovu nekoupim, barva otřesná a chuť ještě horší.
broni77
4. 3. 2021, 10:13
@maršmeloun
taky jsem je měla takové barvy, už je nekupuju, zlaté z pytlíku
MíšaC
4. 3. 2021, 9:26
@maršmeloun
Dělám to na velké pánvi na cibulce a na slanině, na tom se ty halušky pak už jenom prohřejí. Nakonec do toho zamíchám brynzu a k tomu si dáváme kysané zelí Možná tam uvádějí víc možných způsobů přípravy, ale ta pánev je celkem bezpečná
maršmeloun
4. 3. 2021, 10:06
@MíšaC
Jj ted jsem koukala na odkaz na návod k pouzití a je i možnost na pánev, tak vyzkouším
lakiara
4. 3. 2021, 9:01
@MíšaC
minuly tyden jsem je poprve koupila v Penny a neni se zac stydet jsou fakt dobre
kucharka22
4. 3. 2021, 7:41
@MíšaC
nejsem si úplně jistá , ale myslim , že ano a asi i v penny Děkuji za tip vyzkouším
Zrušený účet
3. 3. 2021, 22:24
@MíšaC
Asi ne, nikdy jsem je v Lidlu neviděla a to tam ty mrazáky vždy prohlídnu, některé věci u nás nesmí nikdy chybět.
klotylda
3. 3. 2021, 18:58
Jeden tip na chuťovku https://www.gardenandkitchen.com/recepty/Recipe_603a25f4798dc80017bf4082 před chvílí jsem to vytáhla z trouby
danca60
3. 3. 2021, 16:36
Dneska byla domácí prdelačka, jitrnička, jelítko a pro palačinky a na večeři jsem slupla škvarky s čerstvým domácím kváskovým chlebem
maršmeloun
3. 3. 2021, 16:45
@danca60
Danu, já si koupila v malém řeznictví tmavou jitrnici-jelito asi před měsícem, byla vyborná, ale mám zase do podzimu pokoj U nás na oběd děti rohlík s máslem a šunku na večeři rajská s mletymi kuličkami a těstoviny. Mělo by zbýt i na zitra
Lenina26242
3. 3. 2021, 14:20
Hlívová polévka a domácí houstičky. Chci zkusit špízy v pomalém hrnci. Nemáte někdo zkušenost? V sobotu maso s mrkví v pomaláči a výborné.
Kacer z Prahy
3. 3. 2021, 14:32
@Lenina26242
Spizy jsem delala,jsou vyborne,na high 3 hodiny bez podliti.
Ivanka1
3. 3. 2021, 12:14
Uzena polevka a https://recepty.cuketka.cz/pecene-kure/. Vcera rajska a plnene papriky...
Susan24
2. 3. 2021, 8:21
Už táhnu silný hovězí vývar, k druhému hovězí rajská a těstoviny a přemýšlím i o moučníku a jsem bez nápadu
maršmeloun
2. 3. 2021, 9:33
@Susan24
U nás také hovězí vývar ( od bráchy a domácí nudle od kamarádky ) bude i rajská s mletym masem a těstovinami určitě zbyde i na zítra ještě upeču https://pernerka.cz/recepty/jugurtove-dalamanky/ jsou vyborné, pridávám smaženou cibulku
Susan24
2. 3. 2021, 11:26
@maršmeloun
No tak to máme skoro stejné, už mám upečeno, nakonec Himaláje: https://www.mimibazar.cz/recept/36379/buchta-himalaje#diskuse, celý vršek hrozně popraskal, i když jsem pekla přesně podle receptu.... Snad to bude dobré chuťově....
maršmeloun
2. 3. 2021, 12:29
@Susan24
Zuzko, Himaláje péče často, peču do dortové formy, dávám poloviční dávku tmavého těsta a klasika tvarohové, je to potom takový český chessecake, ale vždy je výborný . Občas ho ještě na talířku dozdobím omáčkou z malin
Susan24
3. 3. 2021, 11:05
@maršmeloun
Janičko, díky za tip. Příště zkusím. Jinak buchta už není, takže praskliny asi nevadily
maršmeloun
3. 3. 2021, 11:33
@Susan24
Zuzko určitě vyzkoušejte, dávám červený tvaroh ve vaničce a opravdu je to výborný možná upeču, mám tu eva tvarohy a v mrazáku lesní ovoce
anilvap2
(upraveno)
2. 3. 2021, 9:04
@Susan24
Tak na moučník Vám s dovolením dám tip. Dělala jsem je o víkendu a byli fakt vynikající http://kitchenette.cz/clanek/rozmarynovi-sneci-s-citronovou-kurou Jen se po nich zaprášilo. Do té polevy doporučuji dát méně cukru. Neměla jsem Lučinu, dávala jsem kys.smetanu a stačilo nám z 300gr mouky. Plnila jsem skořicí a cukrem.
vlastaz
2. 3. 2021, 8:49
@anilvap2
Pavli, na recept jsem koukala a právě jsem nad tím přemýšlela. Já dělám téměř totožný už léta - skoro stejné poměry, jen už od oka Ale z 550 g mouky to mám teda plný pekáč - nechápu, jak to může nacpat do dortové formy... ? Polevu dělám jen rozpuštěné máslo, rum, cukr a doředím mlékem. Natírám přímo na vřelé šneky z trouby, poleva se pěkně rozteče i do nich. Náplň dělám skořicovou, ale nemažu se s tím v míse - prostě potřu plát těsta změklým máslem, posypu třtinovým cukrem a skořicí.
anilvap2
2. 3. 2021, 9:03
@vlastaz
Taky jsem nepochopila, jak se jí to mohlo vejít do té malé formy. Já to pekla z 300gr mouky, a v dortové formě 23 cm jsem je měla akorát. A co týká náplně, docela mě mrzelo, že nemám ten rozmarýn, protože s ním to musí být určitě dobré. A taky se nematlám s máslem v misce, já ho teda nechám rozpustit v hrníčku a pak potírám, tím tekutým se mi to těsto dobře maže. Ona ta poleva je tekutá i z té Lučiny, moje z kys.smetany, takže se to právě krásně vsáklo dovnitř i tak. Ale bylo to hodně sladké, určitě to chce méně cukru, než je v receptu.
vlastaz
2. 3. 2021, 9:15
@anilvap2
To ano, ta sladkost z polevy je už prostě navíc. Dělávám takto šneky i bez ní, ale kluci si občas o ty s polevou sami řeknou, ta poleva kromě sladkosti ty šneky i změkčí, jsou prostě jiné, je to další level S rozmarýnem jsem nezkoušela, u nás by neprošel, mám tady jídelní autisty.
Silverwing1
1. 3. 2021, 13:12
Vepřová ples na paprice s kolínky a banánové muffiny. Zítra pečený králík na rozmarýnu a opečené brambory. Pak přijde na řadu objednávka pizzy a nějaký mrazákový polotovar
SarinaK
28. 2. 2021, 8:54
K snídani do postele jsem dostala vejce Benedikt, luxusní, ale prý víckrát už ne , bojím se jít podívat do kuchyně
Nikis.
28. 2. 2021, 9:17
@zelenoockam
Jsem si vzpomněla na Nástrahy velkoměsta Ta scéna... jak mu maminka stříhá ty nehty
Nikis.
28. 2. 2021, 9:21
@zelenoockam
To je tak nechutné Fakt nic do mé fantazie o krásném nedělním ránu
Zrušený účet
28. 2. 2021, 9:33
@Nikis.
Také mám ráda jiné ráno Si trošku představuji (jenom trošku) - můj chlap 190cm,100kg stříhajíci a lakující mé nechtíky a je po dojmu ze sexappealu
zelenoockam
28. 2. 2021, 9:36
@
Uz nelakuje na sex nemam ani pomysleni,Bert stavkuje a ja to sama strihat nebudu on mi je i masiruje.vsichni to delali jeden mel dokonce 2 metry
Silverwing1
28. 2. 2021, 10:30
@zelenoockam
Dobře jste se je vycvičila u nás si to nedokážu představit.
zelenoockam
28. 2. 2021, 10:37
@Silverwing1
Odmita pouze varit.jednou v mesici udela michana vajicka na ohni.tim konci.neobrati bez remcani ani rizek ale jinak neodmlouva absolutne v nicem
Zrušený účet
28. 2. 2021, 10:01
@zelenoockam
Chápu... Sex (když jsou všichni doma) není někdy časově možný P.S. mám objednanou pro Toma postel. Za 6-7 týdnů. Až jsem sama na sebe pyšná, že mi to netrvalo tak dlouho
princeznaK
28. 2. 2021, 10:05
@
Ze Sconta, tak to si ještě počkáte, my objednávali stůl 22.10 a došel teprve minulý týden
Zrušený účet
28. 2. 2021, 10:12
@princeznaK
Zuzko, to mi nedělejte!!!! Nakonec to nevadí, alespoň postupně uklidíme ten bordel v pokojíčku
Zrušený účet
28. 2. 2021, 10:10
@zelenoockam
Podobnou, co má Ida (posílala mi reálné foto), je ale bez rantlu a bílá.... Masiv. A dnes byla sleva 40% (teda z původní ceny), ale i tak cena pěkná...
zelenoockam
28. 2. 2021, 9:24
@Nikis.
Mam pekne nozky driv mi je chlapi i lakovali krasne nedelni...mazem pracovat jen cestou mrlnem na vystavku kaktusu a masozravek.jinak celkem vopruz prace
zdenakucerova
28. 2. 2021, 17:48
@zelenoockam
jelikož už asi čtvrtstoletí předstírám, že jsem se s nalakovanýma nehtama narodila, tak si myslím, že mi to snad aj všichni věří tohle je taková osobní zóna kam nesmí nikdo...
zelenoockam
28. 2. 2021, 18:11
@zdenakucerova
Ja nemam nic moc k obdivu akorat ty nohy Bphuzel od kotniiku dolu
zdenakucerova
28. 2. 2021, 19:37
@zelenoockam
na nohy mi smí šahat jen doktor na ortopedii nebo na úrazové ambulanci , to si radši nechám šáhnout na prachy než na nohy
Nikis.
28. 2. 2021, 9:28
@zelenoockam
Pěkné nepěkné, furt to jsou nožky Valte pracovat, taky se dnes nehodlám flákat
e-sladkyspanek.cz
28. 2. 2021, 11:02
@Nikis.
Já už mám zrytý skleník . Zakopane hnojivo v něm . A sedoležím na sluníčku v houpačce termoskou čaje .
e-sladkyspanek.cz
27. 2. 2021, 12:20
Řeknete mi někdo , kde jsem si uklidila kabel od remosky Chtěla jsem pect uzene kosti a vypaříl se
Silverwing1
27. 2. 2021, 13:22
@e-sladkyspanek.cz
Takhle ho naši na chalupě už rok hledají Přeji brzké nalezení. Dneska pečené kuře na rozmarýnu a opečené brambory s petrželkou, ke buchta alá prošívaná deka.