Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 113 návštěvníků)

Soda a ocet - pereme šetrně

0.0
Soda a ocet - pereme šetrně

Postup

Po diskzi v Poradně jsem obdržela spoustu dotazů jak používat místo pracího prášku sodu a ocet, zde více: nepoužívám prášek na praní a mám luxusně vyprané prádlo
Používám uhličitan sodný (NaCO3) - soda na praní, je konzistence pracího prášku. Objednala jsem 25 kg na netu. Jedlou sodu hydrogen uhličitan sodný (jedlá soda) je také možné použít, vlastnosti pro praní jsou shodné, také jsem objednala na netu.
V drogerii prodávají krystalickou (velké krystaly), pravděpodobně bude fungovat také, ale nemám s ní zkušenost.
Sody dávám jako se dává pracího prášku (1/3 - 1/2 hrnečku), záleží i podle místní tvdosti vody, že jste dali moc, poznáte, prádlo pohmatem vypadá jako řádně nevymáchané. Pokud jste dali málo poznáte, že prádlo není perfektně vyprané.
Octa dávám téměř plnou nádržku na aviváž (půl až deci), zase poznáte, buď bude cítit octem (dalo se moc) nebo nebude dokonale vymáchané (pohmatem).
Olejíčky nejsou potřeba, pokud nepotřebujete voňavé prádlo. Jinak používám jako do aromalampy (salus, oxalis...). Jejichž vůni mám ráda.
Prádlo je krásně vyprané jak barevné tak bílé. Mně trvalo několik praní než se vychytá poměr soda ocet (tvrdost vody, atp.), aby se prádlo vypralo dokonale. Dříve jsem používala tekutý ariel na barevné a palmex na bílé, pak lovelu pro mimi, ale až nyní jsem spokojená.
Přeji hodně úspěchů a určitě to vyzkoušejte, je to dobré pro zdraví Vaše i přírodu,o)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie