(recept
si oblíbilo 228 návštěvníků)
PERNÍČKY OD LUCKY :-)) HNED MĚKKÉ !
Potřebné ingredience
40dkg hladké mouky, 12dkg medu, 16dkg práškového cukru, 2 vejce, 6 dkg Hery, 1 a ½ lžíce mletého perníkového koření ( nebo roztlučte nové koření – 7ks, anýz, skořice, hřebíček, fenykl, badyán ), citronová kůra, ½ lžičky jedlé sody, lžíce rumu, 2 lžíce kakaa.Poleva :18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník, 1 lžíce Solamylu.
Postup přípravy
Mouku, cukr a sodu promícháme s kořením. Do zahřátého tuku s medem zašleháme vejce, smícháme s moukou, přidáme citronovou kůru a rum a zaděláme těsto, které necháme do 2.dne odležet.
Vykrájené tvary potřeme vodou s cukrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na plechu vymazaným 100% tukem. nebo na pečícím papíru. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s citrónovou šťávou. Tvary sejmeme z plechu až trochu vychladnou.
Poleva :
18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník.
Třeme vařečkou nejméně 20 minut, ke konci přidáme 1 lžíci Solamylu.
Vykrájené tvary potřeme vodou s cukrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na plechu vymazaným 100% tukem. nebo na pečícím papíru. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s citrónovou šťávou. Tvary sejmeme z plechu až trochu vychladnou.
Poleva :
18dkg dobře prosátého moučkového cukru, 1 bílek, trochu citrónové šťávy – přes jemný cedník.
Třeme vařečkou nejméně 20 minut, ke konci přidáme 1 lžíci Solamylu.
Tolik jich je z jedné dávky.....
Malá ukázka mého zdobení....
..kometka :-)) ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kebulka1
(upraveno)
8. 12. 2008, 0:04
Lucko, podle komentářů jsou Vaše perníčky opravdu měkké. Já nejsem žádná velká pekařka, asi jsem udělala něco špatně a nevím co. Perníky mám dost tvrdé. Je fakt, že první plech se mi trošku připálil (mám novou troubu tak jsem to nějak neodhadla), ale další si myslím, že jsem pekla akorát a jsou také tvrdé. Nebo jak poznám kdy je ta správná doba pro vyndání z trouby? Nevíte čím to může být? Nebo ještě změknou? Co pro to můžu udělat? Jinak Vaše recepty miluju. Jsou jednoduché a velmi chutné. Např. včera jsem opět pekla zaručenou mňamku - štouchanou buchtu. Slavili jsme narozeniny a všichni mi ji chválili. Předem děkuji za radu. Radka
Lukrato
(upraveno)
8. 12. 2008, 7:43
@Kebulka1
Radu, tak to mě moc mrzí....jednou jsem měla perníčky taky tvrdé - bylo to tím, že jsem je nechala v troubě příliš dlouho a vysušily se mi, chce je péct spíš zprudka a né příliš dlouho...Taky je nutné perníčky před pečením potřít vodou a po upečení vajíčkem - měly by zůstat vláčné.....
Piraňka
(upraveno)
8. 12. 2008, 7:19
@Kebulka1
Rádí, mohla jste mít možná víc mouky, nebo je nechat déle v troubě.... to pak jsou tvrdší.... ale zkuste je dát někam do vlhka, nebo přidat do krabice rozpůlejé jablíčko, nebo chleba. Určitě nasajou vlhkost a budou výborné!
Kebulka1
(upraveno)
8. 12. 2008, 12:52
@Piraňka
Děkuji moc za radu, před chvílí jsme je opět chutnala a jsou pořád tvrdé. Zkusím Vaši radu a dám vědět. Hezký den všem pekařkám
Caffe
(upraveno)
7. 12. 2008, 16:53
Totálně nejvíc maxiňamka Moc děkuju za báječnej recept - sice je v naší domácnosti jím jen já, ale mám pocit, že ještě napeču těsně před štědrým dnem, no fakt jsou bezvadný. Měkkoučká, křehký, perníčkovitý VESELÉ VÁNOCE!
Caffe
(upraveno)
6. 12. 2008, 18:28
Tak zítra zkusím z poloviční dávky, snad se zadaří - na kolik stupňů troubu a jak poznám, že jsou hotové?
zuzcaa
(upraveno)
4. 12. 2008, 13:54
Moc děkuji za receptík včera jsem pekla vaše a jsou vynikající byly hned měkké a stále jsou Moc děkuji jdu péct další várku
Ellaz
(upraveno)
2. 12. 2008, 11:43
Dobrý den Lucko, před chvílí jsem zadělala těsto na perníčky, ale nějak se mi lepí. Je to v pořádku nebo jsem někde udělala chybu? Postupovala jsem přesně podle receptu, tak nevím. Mám obavu, že v lednici do zítra moc nestuhne Děkuji za případnou radu. Eliška
Lukrato
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:26
@Ellaz
Eli, pokud se opravdu hodně lepí, nebojte se přidat trochu mouky, pokud jen trochu, ničeho se nebojte - tuk a med se zapracovávaly rozpuštěné, tudíž je to mnohem řidší, než když se to pak druhý den rozvaluje a obě ingredience jsou ztuhlé.....
venda kudelova
(upraveno)
1. 12. 2008, 15:29
Luci prosím zase potřebuji poradit dneska jsem zdobila perníčky a zůstala mi poleva může se dát do lednice a jak dlouho tam může zůstat.Děkuji moc Venda.Perníčky jsou skvělé děkuji za supr recept.Venda
Lukrato
(upraveno)
3. 12. 2008, 12:27
@venda kudelova
Vendy, tak s tím zkušenosti nemám, zbytek polevy jsem vždycky spláchla do dřezu...fakt nevím, snad poradí někdo jiný.....
alula
(upraveno)
30. 11. 2008, 11:07
Lucinko a máte nějaou speciální zdobičku nebo čím zdobíte vaše krásné perníčky?
Lukrato
(upraveno)
30. 11. 2008, 20:15
@alula
Káťo, klasicky - mikrotenovým pytlíkem s ustřiženou špičkou - jen nůžkama na manikůru a opravdu pidi, pidi
alula
(upraveno)
1. 12. 2008, 8:18
@Lukrato
Tak já to také tak zkusím.Moc díky,jste fakt šikulka
abc
(upraveno)
1. 12. 2008, 10:03
Pekla jsem včera a voní nám to tu ještě dnes. S těstem se úžasně pracuje, perníčky krásně vyskočí a jsou měkounké. Já zdobím mandlemi na tmavém těstě to vypadá supééér. Moc děkuji a přeji krásné vánoce.
Katulka3
(upraveno)
29. 11. 2008, 18:18
Díky za receptík, právě jsem dopekla a vypadají nádherně
wei
(upraveno)
29. 11. 2008, 16:01
Dobrý den Lucko, moc děkuji za skvělý recept na perníčky. Pekla jsme je včera, jako že budou k Mikuláši. No vidím to tak, že nevydrží ..
venda kudelova
(upraveno)
29. 11. 2008, 9:11
Luci prosím už pečeš perníčky na vánoce nebo je ještě čas.Děkuji Venda
Lukrato
(upraveno)
29. 11. 2008, 15:21
@venda kudelova
Venďo, perníčky jsme začali dělat už před 14 dny, ale my pečeme tak na 4x, vždycky mi je všechny sbaštěj....Takže pokud chceš na stromeček, máš ještě čas.....
vondras
(upraveno)
27. 11. 2008, 13:55
Dobrý den paní Lucinko Chtěla bych Vám moc moc poděkovat za skvělý recept. Včera jsem pekla a musím říct, že takové výborné perníčky jsem v životě ještě nejedla. Měla jsem hoooodně moc receptů, ale vždy se museli alespoň měsíc dopředu péct aby změkly. No ale ty vaše....jedna báseň. VÝBORNÝ A DOPORUČUJI VŠEM!!!!!!! Lucí díky moc
Hanidlo
(upraveno)
24. 11. 2008, 19:26
Pěkný večer Lucko Vaše perníčky mám už z dvojité dávky upečené a jsou super Čeká mně ještě zdobení, ale docela se na něj těším Udělala jsem z něj i korpusy na věneček, tak jsem zvědavá jak dopadne . Protože dcerka ani já nemůžeme med, tak jsem ho v receptu nahradila pšeničným sirupem a není to vůbec poznat Díky moc za recept a dávám do oblíbených receptíků.Hanka
Piraňka
(upraveno)
15. 11. 2008, 14:09
Dobrý den Lucí, tak máme už letos podle vašeho receptu první várku ! Jsou úúúúúúúúúúúúúúúžasné!!!! Krásně hnědé, dají se hned baštit jak jsou chutné a měkkoučké... prostě moc, moc díky za receptík!!!! Pavla a Elinka
brabantík
(upraveno)
14. 11. 2008, 9:25
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jste nezkoušela z tohoto těsta dělat per. chaloupku? Hanka
pitruska82
(upraveno)
7. 11. 2008, 14:05
Moc krásné
jamar
(upraveno)
6. 11. 2008, 22:32
Ahoj Lucinko, Mám dotaz na kolik stupnů pečeš?A jak dlouho?Trochu mám strach z potírání syrovým vejcem,dá se i něčím jiným?Nezkoušela jsi taky perníčky plnit?Jinak moc chválím,máš je krásný . Krásný večer. Marcela
Michala28
(upraveno)
4. 11. 2008, 22:10
Ahoj Lucko, moc děkuji za recept!!! Perníčky jsem dělala na zkoušku a jsou úžasné. Vlastně byly hned pryč! Doporučuji!!!!!!!!Michala
majdulka
(upraveno)
26. 10. 2008, 15:23
Opravdu super receptík,děkuji za něj! Pekli jsme z těsta medaile našim prvňáčkům na Slavnosti slabikáře,nápad s potíráním vodou s cukrem super ,díky,díky!
Lukrato
(upraveno)
26. 10. 2008, 20:31
@majdulka
Jééé, to muselo být super.... Jsem ráda, že receptík chutná !
JKpipule
(upraveno)
24. 10. 2008, 19:39
Konečně někdo s perníčky, které jsou hned měkké , tolikrát jsem pekla, ale hrůza, tak snad to tentokrát vyjde, děkuji za receptík