(recept
si oblíbilo 219 návštěvníků)
Naložený bůček - na chleba
Potřebné ingredience
1 kg boku bez kosti, 10 stroužků česnek, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl - uvaříme Na pastu: 10 stroužků česneku, 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření (já dávám na steaky - podle vaší chuti), pár kapek worchesterové omáčky, pro lepší konzistenci 1-2 lžičky oleje
Postup přípravy
Horký uvařený bok (vařím asi hodinu) pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.
Repcet je z pořadu Prostřeno a lehce poupraven.
U masožravců určitě uspějete, ale i já, co bych bůček si nikdy nedala, jsem ochutnala a snědla celý krajíc :)
A ještě poznámka: Bůček vařím i s kůží, kterou potom jednoduše po uvaření odkraji.
Kilo bůčku tady stojí asi 66,-, takže spousta jídla za málo peněz.
Repcet je z pořadu Prostřeno a lehce poupraven.
U masožravců určitě uspějete, ale i já, co bych bůček si nikdy nedala, jsem ochutnala a snědla celý krajíc :)
A ještě poznámka: Bůček vařím i s kůží, kterou potom jednoduše po uvaření odkraji.
Kilo bůčku tady stojí asi 66,-, takže spousta jídla za málo peněz.
Fotka z Prostřeno
Jak na to! Koupím kus bůčku, rozdělím na kusy, tak aby mi pasovaly na chleba po uvaření. Uvařím. Na alobale ještě horké - teplé potřu směsí a zabalím. Šup do lednice. Krájím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
23. 12. 2012, 15:34
Pěkné lákadlo, určitě vyzkpuším.
babenka1
(upraveno)
11. 10. 2012, 16:57
Anka do toho alobalu sa ten bôčik zabalí,ešte horúci???? a tak sa dá do chladničky???? nechápem ....nič sa tomu nestane???? neskazí sa to tam????? inak vyzerá to super a chcela by som to tiež vyskúšať........
Anyes
(upraveno)
23. 12. 2012, 14:09
@babenka1
Pozdě, ale přece. Bůček vytáhnu z vody a nechám chviličku na prkénku odkapat, pak odřežu kůži. Bůček si položím na alobal, nanesu pastu a jak mám natřené všechny kousky, tak zabalím do alobalu, dám do misky (pro jistotu, kdyby z toho ještě něco teklo) a dám do lednice. Nic se tomu nestane.
Ajalina
(upraveno)
11. 10. 2012, 7:19
Včera jsem bůček naložila pro sobotní návštěvu...jsem zvědavá na výsledek , opravdu stačí jen 1 hod vařit? - vařila jsem v klasickém hrnci - né v papíňáku tak mám obavy zda bude maso dost měkké ?
julous
(upraveno)
16. 7. 2012, 17:46
Tohle je móóóc velká ňamina!!!! příště udělám z většího kusu než jsem dělala teď
Marphy
(upraveno)
6. 6. 2012, 8:07
Já musim dosvědčit. Naprosto skvělý recept, nevěděla jsem co s bůčky - zabíjeli jsme prase a bůčků máme požehnaně, nikdo je u nás doma jíst nechce ale tohle mi přítel zblajznul a ještě se olizoval Fakt moc děkuji za nápad!!!
hrusticka84
(upraveno)
25. 4. 2012, 13:26
Je to ńamka ,už druhý den jsme ho prostě sež jen jsem si vybrala špatnej kousek masa ...příště vezmu s kostí,to nebude problém kost vyndat
anešis
(upraveno)
30. 3. 2012, 12:44
může odpočívat i 10 dní? Není to už dlouho?? Chci na Velikonoce a nevím, jestli můžu připravit už dneska
Anyes
(upraveno)
6. 4. 2012, 22:14
@anešis
Nám takhle dlouho vydrží jen zbytečky. Asi by to mohlo být, ale je zbytečné dělat takhle dopředu. Já dělala ve čtvrtek před Velikonocemi. Bohatě to stačí. Na tu chuť stačí i dva dny dopředu..
chalupnicka
(upraveno)
22. 3. 2012, 7:58
Mňam-vypadá báječně-tak to vyzkouším.Děkujeme za recept.Alča
denny.kal
(upraveno)
21. 3. 2012, 8:38
děkujeme za recept, již podruhé a moc chutná http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3997912
Anyes
(upraveno)
25. 3. 2012, 19:00
@denny.kal
Díky za pochvaly. Jsem ráda, že jste vyzkoušely a že chutná. Není jednoduché se doma zavděčit, co?
PajaG
(upraveno)
16. 3. 2012, 19:55
Dobrý den, je to výborné. Před chvilkou jsem dodělala už podruhé. Všem to strašně chutná, včetně mě, která bůček nejí. Zítra beru na oslavu. Super ochucená směs koření, která se na bůček dobře nanáší.Dávám i to grilovací, i to na steaky.
beruškaveruška
(upraveno)
10. 3. 2012, 19:39
mohu tento recept doporučit masíčko je velice dobré
danima3
(upraveno)
10. 3. 2012, 15:13
jedla jsem to poprvé u tchýně před dvaceti lety a je to výborný, já,která nejím tlustý tohle taky můžu
kozlik
(upraveno)
26. 2. 2012, 8:25
Děkuji za recept.Bůček byl výborný
Anyes
(upraveno)
26. 2. 2012, 13:23
@kozlik
Tak to jsem ráda, že chutná.
Dada34
(upraveno)
23. 2. 2012, 23:23
Chemlona
(upraveno)
22. 2. 2012, 19:44
Jj ,to vařívám drahému a s velkým úspěchem
fizy
(upraveno)
22. 2. 2012, 18:59
to je super inspirace! Ještě by mne zajímalo, jak dlouho je to schopno vydržet v lednici...
Chemlona
(upraveno)
22. 2. 2012, 19:46
@fizy
Tak mě to chlap sežere aniž by to nechal odležet ,ale jinak to vydrží asi 7 až 10 dní .
fizy
(upraveno)
22. 2. 2012, 18:59
to je super inspirace! Ještě by mne zajímalo, jak dlouho je to schopno vydržet v lednici...
Anyes
(upraveno)
22. 2. 2012, 20:49
@fizy
Prozatím to u nás vydrželo jen 14 dní - pak už nebylo. Manžel tvrdí, že tohle se přece zkazit vůbec nemůže. Těch čtrnáct dní jsem to měla zabalené v alobalu (a dané v misce, když je to horké, ještě z toho teče voda - i z alobalu), jen ve špajzu, ale máme tam docela chladno. Lednice to jistí. Takhle naložený bůček se dá jíst už druhý den. Ale i zaleželý je výborný. Vyzkoušejte
fizy
(upraveno)
23. 2. 2012, 19:36
@Anyes
moc děkuji za doplňující info - o víkendu vyzkouším
Anyes
(upraveno)
23. 2. 2012, 22:28
@fizy
A dejte vědět, jak jste uspěla.
Sophie70
(upraveno)
22. 2. 2012, 8:39
robím niečo podobné, varím bok v slanej vode a pridám veľa cesnaku a po uvarení ešte potriem cesnakom a posypem červenou mletou paprikou, tiež sa nám stáva, že to nestihne ani stuhnúť ..... tento spôsob musí byť výborný, bude to zmena, vďaka
Anyes
(upraveno)
22. 2. 2012, 16:43
@Sophie70
Je to opravdu dobrota, pro chlapy třeba na oslavu nebo velikonoce jako dělané. Je to docela rychlovka. Určitě rychlejší jak dělat chlebíčky a taky to víc zasytí.