Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 219 návštěvníků)

Naložený bůček - na chleba

0.0
Naložený bůček - na chleba

Potřebné ingredience

1 kg boku bez kosti, 10 stroužků česnek, 5 kuliček pepře, 5 bobkových listů, sůl - uvaříme Na pastu: 10 stroužků česneku, 1 lžička pepře, soli, kari, sladké papriky a grilovacího koření (já dávám na steaky - podle vaší chuti), pár kapek worchesterové omáčky, pro lepší konzistenci 1-2 lžičky oleje

Postup přípravy

Horký uvařený bok (vařím asi hodinu) pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.

Repcet je z pořadu Prostřeno a lehce poupraven.

U masožravců určitě uspějete, ale i já, co bych bůček si nikdy nedala, jsem ochutnala a snědla celý krajíc :)

A ještě poznámka: Bůček vařím i s kůží, kterou potom jednoduše po uvaření odkraji.
Kilo bůčku tady stojí asi 66,-, takže spousta jídla za málo peněz.

Fotka z Prostřeno

Jak na to! Koupím kus bůčku, rozdělím na kusy, tak aby mi pasovaly na chleba po uvaření. Uvařím. Na alobale ještě horké - teplé potřu směsí a zabalím. Šup do lednice. Krájím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 23. 12. 2012, 15:34
Pěkné lákadlo, určitě vyzkpuším. (andel) (andel) (andel)
babenka1 11. 10. 2012, 16:57
:-$ :-$ :-$ Anka do toho alobalu sa ten bôčik zabalí,ešte horúci???? a tak sa dá do chladničky???? *-) *-) *-) *-)nechápem ....nič sa tomu nestane???? neskazí sa to tam????? inak vyzerá to super a chcela by som to tiež vyskúšať........ (Y) (Y) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
Anyes 23. 12. 2012, 14:09
@babenka1 Pozdě, ale přece. Bůček vytáhnu z vody a nechám chviličku na prkénku odkapat, pak odřežu kůži. Bůček si položím na alobal, nanesu pastu a jak mám natřené všechny kousky, tak zabalím do alobalu, dám do misky (pro jistotu, kdyby z toho ještě něco teklo) a dám do lednice. Nic se tomu nestane. (Y)
Ajalina 11. 10. 2012, 7:19
Včera jsem bůček naložila pro sobotní návštěvu...jsem zvědavá na výsledek :-$, opravdu stačí jen 1 hod vařit? - vařila jsem v klasickém hrnci - né v papíňáku tak mám obavy zda bude maso dost měkké ?
julous 16. 7. 2012, 17:46
Tohle je móóóc velká ňamina!!!! (pl) příště udělám z většího kusu než jsem dělala teď (clamp)
Marphy 6. 6. 2012, 8:07
Já musim dosvědčit. Naprosto skvělý recept, nevěděla jsem co s bůčky - zabíjeli jsme prase a bůčků máme požehnaně, nikdo je u nás doma jíst nechce ale tohle mi přítel zblajznul a ještě se olizoval (Y) Fakt moc děkuji za nápad!!! (clamp)
hrusticka84 25. 4. 2012, 13:26
Je to ńamka (Y),už druhý den jsme ho prostě sež (zajic) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) jen jsem si vybrala špatnej kousek masa :-$...příště vezmu s kostí,to nebude problém kost vyndat (Y)
anešis 30. 3. 2012, 12:44
:-$ může odpočívat i 10 dní? Není to už dlouho?? *-)Chci na Velikonoce a nevím, jestli můžu připravit už dneska :-$
Anyes 6. 4. 2012, 22:14
@anešis Nám takhle dlouho vydrží jen zbytečky. Asi by to mohlo být, ale je zbytečné dělat takhle dopředu. Já dělala ve čtvrtek před Velikonocemi. Bohatě to stačí. Na tu chuť stačí i dva dny dopředu..
chalupnicka 22. 3. 2012, 7:58
Mňam-vypadá báječně-tak to vyzkouším.Děkujeme za recept.Alča :-)
denny.kal 21. 3. 2012, 8:38
děkujeme za recept, již podruhé a moc chutná http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3997912
Anyes 25. 3. 2012, 19:00
@denny.kal Díky za pochvaly. Jsem ráda, že jste vyzkoušely a že chutná. Není jednoduché se doma zavděčit, co? :-)
PajaG 16. 3. 2012, 19:55
Dobrý den, je to výborné. Před chvilkou jsem dodělala už podruhé. Všem to strašně chutná, včetně mě, která bůček nejí. Zítra beru na oslavu. Super ochucená směs koření, která se na bůček dobře nanáší.Dávám i to grilovací, i to na steaky. (Y) (Y) (Y) (Y)
beruškaveruška 10. 3. 2012, 19:39
mohu tento recept doporučit masíčko je velice dobré
danima3 10. 3. 2012, 15:13
jedla jsem to poprvé u tchýně před dvaceti lety a je to výborný, já,která nejím tlustý tohle taky můžu (Y)
kozlik 26. 2. 2012, 8:25
Děkuji za recept.Bůček byl výborný (clamp)
Anyes 26. 2. 2012, 13:23
@kozlik Tak to jsem ráda, že chutná. (Y)
Dada34 23. 2. 2012, 23:23
(Y) (Y) (Y)
Chemlona 22. 2. 2012, 19:44
Jj ,to vařívám drahému a s velkým úspěchem (Y)
fizy 22. 2. 2012, 18:59
to je super inspirace! Ještě by mne zajímalo, jak dlouho je to schopno vydržet v lednici...
Chemlona 22. 2. 2012, 19:46
@fizy Tak mě to chlap sežere aniž by to nechal odležet ,-) ,ale jinak to vydrží asi 7 až 10 dní .
fizy 22. 2. 2012, 18:59
to je super inspirace! Ještě by mne zajímalo, jak dlouho je to schopno vydržet v lednici...
Anyes 22. 2. 2012, 20:49
@fizy Prozatím to u nás vydrželo jen 14 dní - pak už nebylo. Manžel tvrdí, že tohle se přece zkazit vůbec nemůže. Těch čtrnáct dní jsem to měla zabalené v alobalu (a dané v misce, když je to horké, ještě z toho teče voda - i z alobalu), jen ve špajzu, ale máme tam docela chladno. Lednice to jistí. Takhle naložený bůček se dá jíst už druhý den. Ale i zaleželý je výborný. Vyzkoušejte (Y)
fizy 23. 2. 2012, 19:36
@Anyes moc děkuji za doplňující info - o víkendu vyzkouším :-)
Anyes 23. 2. 2012, 22:28
@fizy A dejte vědět, jak jste uspěla. (Y)
Sophie70 22. 2. 2012, 8:39
robím niečo podobné, varím bok v slanej vode a pridám veľa cesnaku a po uvarení ešte potriem cesnakom a posypem červenou mletou paprikou, tiež sa nám stáva, že to nestihne ani stuhnúť ,-)..... tento spôsob musí byť výborný, bude to zmena, vďaka |:o) (L)
Anyes 22. 2. 2012, 16:43
@Sophie70 Je to opravdu dobrota, pro chlapy třeba na oslavu nebo velikonoce jako dělané. Je to docela rychlovka. Určitě rychlejší jak dělat chlebíčky a taky to víc zasytí.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie