Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 120 návštěvníků)

KARAMELOVÝ DORT +postup

5.0
KARAMELOVÝ DORT +postup

Potřebné ingredience

Po pistáciovém jsem vyzkoušela karamelový- chutná báječně. Korpus : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm.Na promazání meruňková marmeláda. Náplň :3 smetany na šlehání 33%(po 250 ml),1 kondenzované karamelové mléko CARAMELO,2 želatinové ztužovače za studena dr.Oetker. Na ozdobu :1 smetana na šlehání 33%,ztužovač do šlehačky (Smetafix),karamelový topping.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort.
Vychladlý koprus vyndáme z formy prokrojíme promažeme meruňkovou marmeládou,slepíme a vrátíme do formy.
Karamelo vyklopíme do mísy,rozšleháme.
Vdalší míse ušleháme 3 smetany na šlehání 33%
V další míse připravíme želatinové ztužovače které rychle nalejeme do vyšlehanéhoCaramela a vše dobře prošleháme,nakonec přidáme ušlehané šlehačky a vše dobře promícháme (prošleháme,hlavně od dna).
Naneseme na připravený korpus,uhladíme a dáme vychladit-nejlépe přes noc.Dort obkroužíme nožem sejmeme formu.A můžeme dozdobit ušlehanou šlehačkou a karamelovým topingem.Dobrou chuť,je opravdu karamelový.

upečený korpus prokrojíme promažeme meruňk.marm.slepíme promažeme a vrátíme do formy

suroviny na náplň

Caramelo vyklopíme do mísy,rozšleháme.
Vdalší míse ušleháme 3 smetany na šlehání 33%
V další míse připravíme želatinové ztužovače které rychle nalejeme do vyšlehanéhoCaramela a vše dobře prošleháme,nakonec přidáme ušlehané šlehačky a vše dobře promícháme (prošleháme,hlavně od dna).
Naneseme na připravený korpus,uhladíme a dáme vychladit-nejlépe přes noc

obkroužíme nožem,sejmeme ráfek a dozdobíme karamelovým topingem,a šlehačkou ušlehanou se ztužovačem (smetafix)

dozdobeno

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie