Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 379 návštěvníků)

Perníčky jiné už nedělám

5.0
Perníčky jiné už nedělám

Potřebné ingredience

65 dkg hl mouky,24 dkg cukru moučky,4-5 vajec,10 dkg medu,5 dkg tuku Omega(100% tuk),1 lžíce skořice,1 lžíce koření do perníku,1 čajová lžička sody-plná,2-3 lžíce kakaa kdo chce perníčky tmavé,vejce na potření

Postup přípravy

V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout ale musí to zůstat tekuté.Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici,koření,sodu a kdo chce kakao,v prostředku uděláme důlek a vklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce.Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary-pečeme na 180°C -perníčky nesmíme přepéct pak jsou tvrdé,po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme jinak by nám poleva opadávala.Na zdobení používám královskou glazuru.Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky ale tento je opravdu nejlepší,perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.Postup jak poznat upečený perníček najdete níže v diskuzi.

Betlém

Betlém dozdobeno...

Adventní věnec....

Svícen a chaloupka...

xxxx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajkammm 14. 11. 2014, 9:26
nádherně nazdobené (Y)
babkamt 20. 7. 2014, 18:42
Krásne vyzdobené perníčky :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
myška1000 21. 7. 2014, 23:19
@babkamt Děkuji :-$
Bereniz 1980 20. 7. 2014, 14:35
Dobrý den, vyzkoušela jsem Váš recept. S těstem se pracovalo moc dobře a chuťově je vynikající :) Jen se chci zeptat, jak dlouho vydrží hotové perníčky uskladněné. Máte to vyzkoušené? :) Děkuji za odpověď (F)
myška1000 21. 7. 2014, 23:19
@Bereniz 1980 Dobrý den tak já je dělám tak měsíc před vánoci ale dýl jak dva měsíce bych je neskladovala u nás se do vánoc sní-a ty co mám na parádu většinou nejíme ,-)
kockodanka 16. 4. 2014, 6:06
Dobrý den Jani (F) (F) (F), včera jsem pekla poprvé perníčky(jsem začínající pekařka) a jsem ráda,že jsem si vybrala právě váš recept |:o) |:o) |:o). (svatba) i (Z) (Z) jsou vybíravý v jídle,ale perníčky od tchýně milují.Tak jsem se je snažila upéct sama. Prý jsou lepší,než od tchýně ,-) a to je zkušená pekařka :-) Jiný recept,než ten váš už zkoušet nebudu |:o) |:o) |:o). Perníčky jsou krásně voňavé a měkké. V krámu mě prodavačky odrazovaly,abych použila 100% tuk, koupila jsem Heru,ale pak jsem zašla do jiného obchodu a koupila 100% tuk,protože to máte vy v receptu. Rada ohledně upečenosti a dolíčků pomohla,myslela jsem,že nebudou hotové,ale byly |:o) |:o) |:o) Mám jednu prosbu-při potření vajíčkem mi místy zůstaly jakoby bublinky-průhledné od bílku.Je lepší potřít pořádně rozšlehaným vejcem nebo jen žloutkem? Krásné velikonoce
myška1000 19. 4. 2014, 20:08
@kockodanka Dobrý den to jsem ráda že vám chutnají a že se povedly-co se týče potírání vajíčkem tak je dobré celé vajíčko rozmíchat vidličkou a nechat ho stát tak 15 min. aby spadla pěna a pak potírám malířským štětcem a hlavně nepatlat furt tam a zpátky chce to trošku cvik.Jinak přeji hodně zdaru při pečení a pěkné (velikonoce8)
krhak 9. 12. 2013, 16:56
URČO VYZKOUŠÍM (clamp)
Verčule 78 8. 12. 2013, 20:48
Dobrý večer, Recept je super, perníčky moc chutnají,dopékám poslední plech. Máte je krásně nazdobené. Krásné Vánoce (F) (banky) (Y)
charmange (upraveno) 10. 12. 2013, 10:14
Děkuji za recept, dneska jdu dělat již druhou várku. Po té první nezbylo již vůbec nic, naše děti nemusí perníčky, ale tyhle jim fakt chutnaly, takže dneska si dávám repete. Mockrát děkuji. (Y)
myška1000 8. 12. 2013, 19:48
@charmange Tak to jsem moc ráda (banky)
backa 5. 12. 2013, 7:38
nádherně nazdobené (Y) (pernicek) (clamp) (clamp) (clamp)
simonka:-) 5. 12. 2013, 0:11
Jani,máte je krásné, prosím, kde jste sehnala formičku toho kostelíku na poslední fotce se svíčkou. já ji nemůžu nikde sehnat.děkuji. [A] (hello)
myška1000 5. 12. 2013, 6:38
@simonka:-) Děkuji,formičku mám od Malátků ale už ji tam nemají.
Martitina 4. 12. 2013, 21:25
Máte je překrásně nazdobené , obdivuji vaší trpělivost a pevnou ruku (stromecek) (pernicek)
myška1000 4. 12. 2013, 21:48
@Martitina Děkuji,to je jen praxe měla by jste vidět mé začátky ,-) ,-)
domenica 4. 12. 2013, 21:10
Dobrý den, zitra je chci vyzkouset, ja jak tluste testo je prosim valite a jak dlouho je pect v elektricke treoube? Diky D.
myška1000 4. 12. 2013, 21:23
@domenica Vše najdete níže v diskuzi prosím pročtěte.
P.A.V.L.A 4. 12. 2013, 20:38
(Y) (Y) (Y)
Gábi+ dvojčata 4. 12. 2013, 20:30
JANI (F), zrovna jsme dopekli a perníčky jsou naprosto ÚŽASNÉÉÉÉ (D) (D) (D) ,měkoučké a tak nádherné ,lepší jsme nikdy neměli ....DĚKUJEME ZA PRÍÍMA RECEPT ...a hlavně že jste se o něj podělila (banky) (banky) (banky) (banky) KRÁSNÉ VÁNOCE (pernicek) (pernicek) (pernicek)
myška1000 4. 12. 2013, 20:57
@Gábi+ dvojčata Je tak to jsem ráda,ale hlavní dík patří jedné šikovné perníkářce od které recept mám.
martanov 4. 12. 2013, 7:56
Včera jsem perníčky pekla. Neustále jsem zkoušela prstem důlek. Nepekla jsem dýl jak těch 8 minut a perníčky jsou na druhý den jak kámen. Tak doufám, že do vánoc změknou. Jinak s těstem se pracovalo velmi dobře. (stromecek) (andel)
charmange 10. 12. 2013, 10:29
@martanov Marti, já mám horkovzdušnou troubu a nechat to tam těch 8 minut, byly by jak kámen, já jsem si to měřila a když jsem měla troubu předehřátou, pekla jsem pouhých 5 minut a byly hotové.
myška1000 4. 12. 2013, 10:27
@martanov Řekla bych že jste je moc upekla jako kámen jsem je nikdy neměla tvrdší ano ale nic hrozného.Můžete je dát do mrazáku v sáčku nebo dóze a dobře uzavřete ať nenatáhnou pach stačí na jeden den myslím že takto změknou lépe než třeba v dóze s jablkem.
martanov 4. 12. 2013, 16:54
@myška1000 děkuji za radu. (Y) (Y) (Y)
HandaNaty 3. 12. 2013, 17:58
Můžu poprosit o recept na polevu.. (zajic) ,-)
myška1000 3. 12. 2013, 18:11
@HandaNaty Je to královská glazura koupená v eshopu pro cukráře jen se vyšlehá s vodou šlehačem a použije jako běžná poleva neucpává kornoutek je jemná a vyšlehaná se může použít i další den stačí zabalit do sáčku.
CokeLady 3. 12. 2013, 12:54
Dobrý den, a to se těsto nenechává vůbec odležet? *-) :^)
myška1000 3. 12. 2013, 14:17
@CokeLady Ne nenechává hned můžete vyválet a péct.
karolec22 30. 11. 2013, 14:17
Dobrý den, máte opravdu krásné perníčky :). Jen se chci zeptat. Dělala jsem je přesně podle vašeho receptu, včetně kakaa, ale stejně je nemám tak krásně tmavé jako vy. Jak je to možné? Nepřibarvujete ještě něčím :) ?? Děkuji moc za radu. Karolína
myška1000 30. 11. 2013, 20:12
@karolec22 Ne nepřibarvuji je,ale používám opravdu kvalitní holandské kakao na tom moc záleží pokud je chcete tmavé a lžíce dávám hodně plné.
El Fox (upraveno) 30. 11. 2013, 14:40
Jednoznačně souhlasím. Včera jsem tyto perníčky vyzkoušela a jsou mimořádně vynikající. Těsto perfektně drží, je vláčné, nerozpadá se a výsledné perníčky jsou hned měkké a krásně celistvé. Paráda. Už nebudu zkoušet jiné recepty. Dnes dodělávám na přání dětí druhou várku. Děkuji za výborný recept a všem doporučuji. Nezkoušejte jiné recepty, je to mrhání surovinami i časem. Tenhle je vyzkoušený a osvědčený!!! |:o) |:o) |:o) Libuše
lambadario 2. 12. 2013, 23:03
@El Fox Dobrý den, naprosto souhlasím, je to nejlepší recept jaký jsem kdy dělala. Jsou opravdu vynikající a práce jde sama. Pekli jsme je v pátek, dnes je pondělí a já mám ta čtvrtinu perníčků, Ale odolejte dvěma žebrajícím drobečkům, že by chtěli ještě ten perníček. Je pravda, že jsem je chtěla vyzkoušet a dělala jsem jen z poloviny dávky(to bylo na cca 4 plechy). (radost) Ještě jednou moc děkuji za receptík a doporučuji ho všem, který ještě váhají. Šárka
lambadario 29. 11. 2013, 20:16
Dobrý den, děkuji za recept, jsou fantastické . Dnes jsem dělala a dopadly na jedničku. Moji 1,5letý a 4letý synové si nejen užili vykrajování, ale ještě se vraceli a jedli a jedli. Každý na posezení cca 5 kousků. Skvěle se s těstem pracovalo....fakt super receptík. Mohu se jen zeptat, jak je skladujete? Tedy pokud je co skladovat ,-) (Y) (clamp) (Y) Děkuji Šárka
myška1000 29. 11. 2013, 21:09
@lambadario Děkuji jsem ráda že vám chutnají skladuji v plechové nebo plastové uzavíratelné dóze-pěkný advent (andel)
lambadario 2. 12. 2013, 23:05
@myška1000 Děkuji za odpověď a krásné přání. Pěkný advent i Vám. Šárka [A]
Soňa.P. 27. 11. 2013, 17:39
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím zdobíte- myslím tím nástroj - který dokáže takhle tenkou linku. Díky moc za info.
myška1000 27. 11. 2013, 20:38
@Soňa.P. Mám to napsané níže používám střevo na tlačenku svařím na svářečce na sáčky a ustřihnu malinkou dírku.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie