(recept
si oblíbilo 373 návštěvníků)
Perníčkování-opravdu měkké perníčky
Potřebné ingredience
Těsto:400g hladké mouky, 120g moučk. cukru, 60g hera,160g medu(4 velké lžíce), 1 prášek do perníku, 1 lžička koření do perníku, 2 vejce do těsta + 1 vejce na potření. Poleva:1 bílek, 1 lžíce solamyl, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 150g moučk.cukru
Postup přípravy
Nejprve oddělíme asi 3 lžíce mouky na podsypání a vyvalování těsta, potom všechny suroviny zpracujeme (dělám v robotu)a výsledné těsto necháme přes noc v lednici. Druhý den vyválíme a potřené vajíčkem pečeme na 180´ C do zlatova asi 10min. Třetí den zdobíme polevou.
Poleva: Vše vyšleháme metličkami do pěny, podle potřeby přidáme cukr. Poleva nesmí téct.
Já jsem si letos zdobení užila bez nervů díky nové vychytávce od Tescomy, nastavila jsem průměr 1,5mm.
Tyto perníčky se nemusí péct s předstihem, nepotřebují čas na rozležení.
Poleva: Vše vyšleháme metličkami do pěny, podle potřeby přidáme cukr. Poleva nesmí téct.
Já jsem si letos zdobení užila bez nervů díky nové vychytávce od Tescomy, nastavila jsem průměr 1,5mm.
Tyto perníčky se nemusí péct s předstihem, nepotřebují čas na rozležení.
ještě neozdobené
Zdobička od Tescomy
Velikonoční perníčky 2014
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nita2
(upraveno)
4. 12. 2013, 14:39
Dobrý den,mám dotaz máte perníčky hned měkké?Včera po upečení byli super a dnes to je jak sušenka je to normální dáváte někam do studena aby změkli nebo se to stalo jen mě děkuji jinak mají výbornou chuť děkuji za recept
Mlynice
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:46
@Nita2
Anet,mám podobný recept jako tady na MMB paní Markéta, ale já je vyndavám po 8minutách a peču na 170stC. a tlouštku testa tak 0,5cm a trochu nabydou. Mam je měkké pořád.
Nita2
(upraveno)
9. 12. 2013, 19:17
@Mlynice
Ještě přemýšlim jestli jsem je neměla tenké že jsou tak tvrdé to by také mohlo být
Nita2
(upraveno)
9. 12. 2013, 19:04
@Mlynice
Tak to vyzkoušim jestli máte v receptech neb tyto jsou tvrde stále
Markisa.z
(upraveno)
18. 12. 2013, 13:25
@Nita2
Anet, perníčky mám uskladněné v dóze asi jeden týden, právě jsem ochutnala a zdají se mi pořád měkké. Zaručeně pomůže vložit k perníčkům kousek čerstvého chleba. Perníčky nasají jeho vlhkost a nádherně zvláční.
Pami
(upraveno)
5. 12. 2013, 10:45
@Markisa.z
Já dávám rozkrojené jablko a měníh ho, jsou vždy měkké.
Nita2
(upraveno)
5. 12. 2013, 10:29
@Markisa.z
Moc děkuji zkusím snad změknou
BMW85078
(upraveno)
2. 12. 2013, 13:24
JSOU OPRAVDU LUXUSNÍ HOLKY
Jitulanda
(upraveno)
1. 12. 2013, 18:21
dobrý večer , musím jsem naspat tu NEJ POCHAVLU, já dělám léta svoje perníčkky a nikdy nejsou opravdu tak měkké a moc dobré, opravdu perníčky mám 2 dáky a jsem spokojená mám uloženy , vytisklé a uschované děkuji moc .
Markisa.z
(upraveno)
2. 12. 2013, 8:56
@Jitulanda
Děkuji za krásné vzkazy, jsem ráda, že jste vyzkoušely a povedlo se. Přeji sladké perníčkování a nádherné Vánoce!
Bylinka1
(upraveno)
2. 12. 2013, 19:55
Moc povedené . Letos jsem dělat nechtěla, ale asi jsem se zlomila a opět neodolám! 2.12....zde důkaz http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4504121
Markisa.z
(upraveno)
30. 11. 2013, 9:04
Děkuji Peťo, já používám jednoduché zdobení, neumím žádné umělecké výtvory jako některé zručnější perníkářky, jejichž díla obdivuji.
PetraRol
(upraveno)
13. 12. 2013, 20:03
@Markisa.z
Tak těsto se nám povedlo zadělat až dnes, ale šlo to krásně , o víkendu budeme s dětmi péct. A dokonce jsem se nechala zlákat i na tu zdobičku, tak jsem zvědavá, jak to s ní půjde.
PetraRol
(upraveno)
29. 11. 2013, 22:24
máte je krásné.