Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Perníčky - ty opravdu nejlepší :-)

0.0
Perníčky - ty opravdu nejlepší :-)

Potřebné ingredience

25 dkg medu, 25 dkg cukru, 15 dkg Hery, 10 dkg mletých mandlí, 40 - 45 dkg hladké mouky (spíš víc), 1 lžička skořice, 2 lžičky perníkového koření, citrónová kůra, 1 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce rumu

Postup přípravy

Med s cukrem a Herou zahříváme do rozpuštění - mícháme. Necháme pořádně vychladnout (doporučuji do druhé dne). Přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto - dost se lepí.

Zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladničce.

Těsto válíme 5-6 mm tlusté, vykrajujeme tvary - dáváme na pečící papír dál od sebe.

Pečeme při 150 - 160 stupních asi 18 minut (hlídejte, nesmí zhnědnout). Po upečení jsou měkoučké, pak ztvrdnou.
Zdobí se bílkovou polevou ( 35 ml bílku, 16 dkg prosátého moučkového cukru, 15 kapek citrónové šťávy - vše šlehat 15 minut).

Uchovávejte v chladu - perníčky do 2 týdnů opravdu změknou. Tvrdé jsou výborné namáčené do teplé kávy či čaje, grogu . :-)

Až nazdobím vyfotím :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marhulda 16. 12. 2015, 10:08
Jdu vám pochválit perníčky. Zadělala jsem 3 různá těsta, to vaše jsem si pojmenovala "rozcuchaný andělíček", abych pak věděla, které je které. A už si píšu, že jiné dělat nebudu - jsou výborné. Pekla jsem je jen 12 minut a ani mi neztvrdly, jak píšete. Stejně tak kokosky - udělala jsem dle 3 receptů a dvoje jsou jak broky, jen ty vaše jsou krásně měkké. (Y)
juhelka 16. 12. 2015, 13:27
@marhulda Děkuji. U nás jsou tyto nejoblíbenější. A že už jsem jich vyzkoušela! ,-) Doufám, že budou andělíčci ochutnat. [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie