Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

5.0
DOMÁCÍ KEČUP PEČENÝ V TROUBĚ

Potřebné ingredience

2kg rajča, 2 papriky ( bílá nebo zelená ) , 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 polévkové lžíce soli, 25dkg cukru, 1 pol. lžíce mleté papriky, 1 dcl octu, 5 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, kdo chce může i kousek celé skořice

Postup přípravy

Rajčata, papriky, cibuly a česnek nakrájíme - já to dala do většího pekáče. Přidáme všechny další ingrediece, promícháme a dáme péct do trouby, na 220 stupňů 1 hodinu. Občas promíchneme. Pečeme nepřikryté - při přikrytém by bylo moc šťávy muselo by se to ještě redukovat v hrnci. Po hodince vyndáme z trouby, pokusíme se najít a vydělat všechno koření a rozmixujeme. Pak propasírovat, naplnit od skleniček a sterilovat asi 20-25 minut na 80-85stupňů. Z tohoto množství jsem měla 8 skleniček od výživy.

Je krásně slaďoučký. Kdo má rád míň sladký, dát cukru míň nebo víc octa. To už je na vaší chuti. Jak kečupy moc nemusím, tak tento je opravdu výtečný, děti mi ulizovaly z hrnce, Byl by fajn i jako základ na rajskou. Jak budu dělat příště, nafotím a přidám i foto postup. Dělala jsem dnes poprvé a nevěděla, co z něj bude:-)

Recept není můj, dostala jsem od jedné paní....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie