Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 240 návštěvníků)

Další mléčná hmota podle Loskutáka - dne 23.03.08 + postup výroby růže

0.0
Další mléčná hmota podle Loskutáka - dne 23.03.08 + postup výroby růže

Potřebné ingredience

150 g sušeného mléka polotučného, 270 g moučkového cukru, 30 g ztuženého tuku 100%, 50 g světlého tekutého medu, 1 lžička rumu, ½ lžičky mandlového aroma a 2-3 lžíce vody

Postup přípravy

Sypké přísady prosejeme, smícháme, přidáme rozehřátý tuk, med, rum a během zpracovávání přidáváme podle potřeby vodu. Chceme-li hmotu obarvit, přidáme potravinářské barvivo rozpuštěné v několika kapkách vody nebo gelové barvy - třeba Wilton.

takto vypadá při zpracovávání...

hotový a obarvený.. barvy Wilton

vykrajujeme lístky

vyhlazujeme hrany lísků - nejlépe kávovou lžičkou

nychystáme, na jednu růži dáme 8 lístků

uděláme si střed

první lístek omotáme kolem středu

a druhý přilepíme naproti spoji

třetí naproti druhému a dále ohneme lístek dolů

a čtvrtý doprostřed... a jedeme ve směru hodinových ručiček...

a další..

a tak dlouho až je hotovo. Pak jen seřízneme ať si může hezky sednout...

a hotovo.....

a nakonec naleštit jemně štětečkem namočeným - jemně v oleji :o)))))

++

++

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nikra (upraveno) 2. 5. 2008, 10:14
Katko, já chci také poděkovat za bezva recept. Moc dobře se s marcipánem pracuje a dokonce jsem vál nemusela sypat cukrem, těsto se vůbec nelepilo. Ráda bych poděkovala i za obrázkový postup modelování růží, dnes jsem podle něj vytvořila svoje první květy. Můžete se podívat: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17942&user=12752. Vím, že je tam spousta nesrovnalostí, ale přece jen jsem něco vytvořila a moc mě to bavilo! Díky, díky, díky (F) (F) (F)
luarka 3. 5. 2008, 12:53
@Nikra Teda Nikol, klobouk dolů. Koukala jsem nejdřív na ty růže, ani Vám nechci věřit , že jsou Vaše první (clamp) (clamp) No a teď po shlédnutí celého dortu už Vám nevěřím vůbec :-D :-D :-$ :-$ Je nádherný. A ten nápad s tou dečkou je opravdu super, maminky mívají dobré rady [A] [A] Jste šikulka!!!!! (Y) (Y)
promimi 24. 4. 2008, 14:06
Strašně moc děkuju za tenhle receptík!!! Falešný marcipán jsem zkoušela podle nejrůznějších receptů a vždycky se mi lámal, drobil atd. Tenhle byl úžasně tvárný, skvěle se s ním pracovalo- šlo s ním dort potáhnout i tvarovat figurky i růžičky. Jsem nadšená!!! (^) (^) (^) Tady je výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=996534 - je to první pokus, takže to rozhodně není dokonalé, ale s touhle hmotou budu často trénovat :-D
luarka 24. 4. 2008, 19:18
@promimi Teda ten ale je!!!!!! (Y) (Y) (Y) Fakt se Vám (^) (^) povedl. Jsem ráda, že Vám můj "převzatý" ale zato vyzkoušený recept pomohl. Taky jsem dlouho hledala dobrou hmotu. Dělávala jsem podobnou, ale někdy rychle tvrdla, někdy se drobila.. nebylo to pořád ono.. Až teď. :-) :-) Tak posílejte své výtvory dál, budu móóóc ráda. :-$ :-$
luarka 21. 4. 2008, 23:10
Hmota je jako modelína. Fakt super hmota. Vřele doporučuji!!!! Určitě pak napište své zkušenosti, budu ráda. Katka
hřešilka 10. 4. 2008, 13:20
jééééééééé, to je ten, jak to dělám já (Y) už ste si tu o něj některé u mě psali o recept. fakt se s ním skvěle pracuje, protože když ho hnácete v rukách, je změklý tuk a tak se s ním dobře pracuje a v ledničce pak tuk krásně tuhne, takže se marcipán neroztěká. teda alespoň mě se ještě nikdy neroztékl-viz. mé recepty :-$ Takže můžu vřele doporučit (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie