(recept
si oblíbilo 156 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM- VŽDY SE POVEDE!!!
![VYNIKAJÍCÍ PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM- VŽDY SE POVEDE!!!](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/080423/18/j17608.jpg)
Potřebné ingredience
TĚSTO:4 vajíčka,20dkg.cukru,16dkg.hl.mouky,1 lžička prdopeč,1 lžíce oleje
KRÉM: 1 máslo,1 šlehačka 30%,1 čoko na vaření,cca 10 dkg.cukru
Postup přípravy
Těsto:Vyšleháme 4 bílky,do nich poté zašleháme cukr,žloutky a ostatní přísady.
Na pečící papír - ten ještě lehce potírám olejem nalijeme těsto a upečeme v troubě cca 10 min na 170 st.
Krém:Den předem svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - musí projít varem a dáme zchladnout do lednice.
Máslo vyšleháme s cukrem a do něj zašleháme svařenou šlehačku.
2/3 krému natřeme na vychladlé těsto a zarolujeme - díky oleji v těstě se roláda neláme.
Zbytkem krému nazdobíme roládu dle vlastní fantazie.
Roláda zatím každému moc chutnala,je to výborný moučník vhodný pro jakoukoli příležitost.
Dobrou chuť.
Na pečící papír - ten ještě lehce potírám olejem nalijeme těsto a upečeme v troubě cca 10 min na 170 st.
Krém:Den předem svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - musí projít varem a dáme zchladnout do lednice.
Máslo vyšleháme s cukrem a do něj zašleháme svařenou šlehačku.
2/3 krému natřeme na vychladlé těsto a zarolujeme - díky oleji v těstě se roláda neláme.
Zbytkem krému nazdobíme roládu dle vlastní fantazie.
Roláda zatím každému moc chutnala,je to výborný moučník vhodný pro jakoukoli příležitost.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110513/09/b35806-1305270609.jpg)
Petanka
(upraveno)
7. 5. 2008, 14:16
Kači dnes odzkoušeno, a je to vynikající
moc dobrá a hlavně ten paříž hmmm.......
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
![^o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/4.gif)
alula
(upraveno)
8. 5. 2008, 12:09
@Petanka
Péťo,díky,mně se taky ten recepis zdá jednoduchý a vždy s ním slavím úspěch.Pokud chci změnu - dělám máslový krém nastavený pudingem,posypu kokosem a je to zase jiná varianta vlastně téhož.
Máme raději jak dort.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080711/11/b17016-1215768851.jpg)
Mourinka
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:11
Jedna maličká finta - chystala jsem se jednou na dort s paížskou šlehačkou, ale zapoměla jsem si jí den předem svařit. Tak jsem riskla přidat do ušlehané šlehačky hořké kakao - a
ono to vyšlo - byla taky výborná. Samozřejmě originál s čokoládou je o kapku lepší, ale chutnala i tato.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(zajic)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/78.gif)
alula
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:12
@Mourinka
Dík za radu,to se hodí
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
MarťaD
(upraveno)
25. 4. 2008, 10:12
Jak velká čokoláda na vaření - 100 g? Díky Marťa
alula
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:07
@MarťaD
Ano,100 g čoko,používám Orion
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/081007/16/b46303-1223389497.jpg)
Jáňa2
(upraveno)
24. 4. 2008, 21:58
Katko, vypadá to moc dobře.
Chtěla bych se zeptat, jestli tento krém, můžu dát na dort
?
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
alula
(upraveno)
25. 4. 2008, 12:07
@Jáňa2
Jani,díky za kompliment,můžete,krém je univerzální.v
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)