Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 1556 návštěvníků)

Jak vyrábím hmotu z marshmallow a potahuji dort

0.0
Jak vyrábím hmotu  z marshmallow a potahuji dort

Potřebné ingredience

marshmallow bonbóny, moučkový cukr, sušené mléko, mandlové aroma, čokoláda, olej

Postup přípravy

viz obrázkový postup
Nedělám si žádný patent na vyrábění hmot ani na potahování, možná tímto právě jen rozpoutám diskusi, ze které se v konečném efektu poučím i já.

proč používám hmotu z marshmallow?
Byla první, kteru jsem vyzkoušela, od té doby jsem nenašla jinou, se kterou by se mi pracovalo tak dobře (nevyzkoušela jsem ale všechny!) Chuťově jsem ji obohatila esencí a sušeným mlékem, bonbóny tedy v hmotě mají funkci ovlivnit modelovací vlastnosti.
Hmota je taková pružná, téměř se netrhá, pokud nechceme, není lesklá (dá se potřít lehce vodou nebo olejem a lesklá je).
Hmota tolik netaje jako marcipán díky čokoládě a vůbec těm Marshmallow bonbónům, ale nalze na to plně spoléhat. Spíš je ten proces pomalejší.
Pro tmavou čokoládovou variantu přidáme tmavou čokoládu a společně s cukrem a sušeným mlékem sypeme kakao.
V současné době používám na dorty hmotu White icing, která ale není tak dostupná, protože ji můžete pořídit jen ve specializovaných obchodech nebo na internetu.
POkud vám hmota z marshmallow nebude vyhovovat, zkuste i mléčnou modelovací hmotu od Arielll.

do misky vymazané olejem nasypeme bonbóny, na dort o průměru formy 23cm jsem dala trošku víc, než půl sáčku. Přidáme cca dvě lžíce vody.

zahříváme v mikrovlnce na plný výkon asi 20 sekund, v průběhu můžeme promíchat lžící potřenou olejem (to aby se na ni hmota nelepila)

teď bod, který nemusíte udělat, přisypeme trochu čokoládové polevy nebo čokolády a vmícháme do hmoty, znovu zahříváme, dokud není vše tekuté a spojené (v této fázi přidáme barvivo, v tekutém se dobře rozpouští, používám práškové i gelové)

přisypeme půl napůl moučkový cukr a sušené mléko a nakapeme esenci, smícháme. většinou vždy přisypávám po troškách. Ve chvíli, kdy už lžící hmotu těžko míchat, vyklopím ji na pracovní plochu posypanou moučkovým cukrem a prodělám, dokud nepřestane lepit.

vyválíme na Solamylu. Může se stát, že je hmota moc tuhá, pak ji dáme na pár sekund do mikrovlnky (záleží podle velikosti, ale raději méně než více, přidat můžete vždycky). dneska jsem měla hmotu dokonce takovou, že jsem při vyvalování nemusela téměř podsypávat, ale zato jsem se více nadřela při rozvalování, byla tužší. Díky tomu ale zase gumovější, netrhá se, je taková pružná...

Dort, který je slabě pomazaný a důkladně vychlazený (já dávám do mrazáku) přemístím na talířek, který je nejvíce stejně velký, jako dort, klidně i méně. Na něj přeneseme dostatečně velkou vyválenou placku hmoty na potahování a nahrubo hřbetem ruky marcipán na bocích srazíme dolů

talířek není pod dortem vůbec vidět

kvůli ulehčení práce ustřihnu přebývající okraje s dostatečnou rezervou cca 3-4cm. je to praktické i z toho důvodu, že se vám hmota neušpiní od krému a můžete ji znovu použít

hmotu zahrneme pod dort, stále jakoby hmotu od dortu vytahujeme a za rukou hřbetem druhé ruky přitlačujeme (jejda, tenhle můj popis asi nikdo nepochopí)

Nakonec hmotu "u paty" dortu ustřihneme. Je stejně ale jistotou dort dole olemovat;) třeba válečkem.

v tmavá variantě s čokoládou na vaření a kakaem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

epa 10. 7. 2008, 18:51
Dnes jsem zkoušela receptík od vás a opravdu SUPER (Y).Šlo to krásně vyvalovat i tvořit. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
onasi 14. 7. 2008, 9:29
@epa Díky za zpětnou vazbu, potěšilo mě, že jste byla úspěšná! (hello) (L)
richterka 5. 7. 2008, 9:47
Dášo, chystám se potahovat Vaši hmotou z bonbonků. Můžu pod ni dát ten šlehačkový krém? Korpus už mám upečený a dort mám až na zítra odpol., nerozteče se mi v lednici? *-) diky za rady . (F)Petra
zuzaa 5. 7. 2008, 10:25
@richterka Petro, Dáša je na dovolené, nemůže vám odpovědět.. pokud jste do hmoty přidávala sušené mléko, tak bych si šlehačkový krém dát netroufla.. udělala bych trochu máslového na pomazání dortu (stačí vyšlehat máslo s cukrem)
richterka 6. 7. 2008, 9:31
@zuzaa Zuzko, díky za rady. Dort už je hotov, udělala jsem šlehačkový a z vrchu ho celý pomazala nutelou a navrch potah z Masmalow a super do rána přežil bez úhony (Y) ;-) |:o) snad se bude líbit (F)
Katuš B. 3. 7. 2008, 12:23
Dobrý den Dáši, zkoušela jsem tuto hmotu a mé první potahování moc dobře nedopadlo :-S, chuťově někomu chutnala, jinému ne. Ale to zas není tak podstatné, komu nechutná, tak jí hold nechá ;-). Ale mám malý dotaz. Dělala jsem sice z Jojo bonbónů a dala tím pádem celý sáček a asi jsem tak dlouho přidávala curk s mlékem, že se mi sice nelepila :-), ale nemohla jsem ji ani rozválet. Zkoušela jsem ji lehce zahřívat, ale jak jsem válela (no musel pomáhat i manža :-)), tak pak už se hold do mirkošky nevlezla. Byla jsem ráda, že jsem sotva potáhla dort a na žádné ostříhávání nevyšlo :-D :-D. V čem udělali soudrusi chybu? :-D :-D :-D Nevzdávám se, chci to zkusit ještě aspoň jednou :-)
onasi 23. 7. 2008, 11:18
@Katuš B. Milá Katko, bylůa jsme na dovolené,ale už jsme shlédla i Váš druhý pokus a vidím, že jste to zvládla... víte, čím to bylo, že byla hmota tak tuhá? když je rozehřátá, je ridší, jak chladne, tuhne. proto si nechávám rozpuštěnou směs nejprve trochu vychladnout a až poté do ní sypu mléko a cukr. Mohlo by se totiž stát, že ji zahustíte tak, že až ztuhne, nepůjde rozválet... (flower)
neila 27. 6. 2008, 16:52
dobry den,dasi, ta vasa masa vyzera super.ja som ju tiez robila ale len s cukrom a nejak sa mi cela rozmokvala na torte a zacala akoby stekat,skoro som odpadla,ked som to zbadala.neviem,preco to mohlo byt.ale urcite ju este vyskusam a pridam aj to susene mlieko,a urcite aj cokoladu,lebo vyzera tak lakavo,ze asi si budem musiet ist zahryznut do kusku nejakej cokolady. :-) :-)
onasi 23. 7. 2008, 11:15
@neila Silvi, pravděpodobně jste pod hmotu dala nějaký hodně vodový krém, šlehačkový nebo tvarohový... hmota tuto vodu absorbuje a pak "taje" když je v ní čokoláda, je to lepší, ale každpádně pod hmotu dávejte raději krém máslový. (hello) (hello)snad Vás příště potahování nezklame (F)
neila 23. 7. 2008, 16:06
@onasi no tak ono to mohlo byt v tom kreme,robila som slahackovo cokoladovy,takze na buduce skusim bud maslovy alebo jednoducho ho potriem lekvarom. dakujem (hello) (hello)
Kristinka 25. 6. 2008, 9:28
Dobrý den, zkousila jsem váš receptík, ale při vyndání hmoty na stůl si nevím rady :-o :-$ Přidáváte stále cukr se sušeným mlékem - či jen cukr, nebo jen proděláváte až hmota sama přestane lepit? Děkuji, Kristina :-) (hello)
onasi 25. 6. 2008, 9:31
@Kristinka Milá Kristino, přisypávám nejdříve jen cukr (z úsporných důvodů), kdyby ho tam už mělo být jó hodně, přidám i mléko... prodělávám dokud hmota nepřestane lepit. dokonce někdy vyválím a pokud lepí, znovu zmačkám a válím znovu (hmota malinko tuhne chladnutím a také škrob, na kterém válíte, ji zahustí)... (hello) (hello)
Kristinka 25. 6. 2008, 9:57
@onasi Děkuji, zkusím to znovu (D) :-) (D)
Pett 20. 6. 2008, 13:08
Ještě bych se ráda zeptala, mandlové aroma dáváte hořké nebo sladké. Dnes mě dostali ve drogérce, kde jsem ho byla koupit. Vzala jsem obě. ;-) A druhý dotaz. Píšete, že korpus dáte před potahováním do mrazáku - nevadí to tomu krému, třeba máslovému nebo šlehačkovému, kterým je korpus potřen? Jo a ještě čím je ten dorz pomazaný, než dáváte tu potahovací hmotu? Díky, moc, dnes nebo zítra se na to chystám! *-) ;-)
onasi 20. 6. 2008, 14:32
@Pett peti, aroma mám ani nevím jaké... možná je to jedno. Krému mrazák nevadí... mějte se! (hello)
Pett 20. 6. 2008, 14:55
@onasi Děkuji, vy se taky mějte. (hello)
Pett 19. 6. 2008, 14:06
Dobrý den, Dáši, chtěla bych zkusit tuhle hmotu na dort podle vás. Je možné ji udělat dopředu a dát do lednice? Jak dlouho tam vydrží? Nebo je lepší ji dělat rovnou a jen na jedno použití. Děkuji! (L)
onasi 19. 6. 2008, 21:28
@Pett Petro, určitě si ji můžete udělat v pohodě do zásoby, já také uchovávám její zbytky a pak je při zdobení dalších dortů použiji. jen musíte hmotu před použitím nahřát v mikrovlnce a propracovat, pozor, když to s nahřáváním přeženete, je strašně horká, už jsem se o ni i spálila, zahřávejte tedy po chvilkách a opatrně. Pak ji znovu propracujte (bude řídká, ale chladnutím bude tuhnout.). tak přeju hodně úspěchů!!! (hello)
Pett 20. 6. 2008, 13:06
@onasi Díky a výše posílám další žádost o radu. (L)
zuzica 11. 6. 2008, 23:22
Mám takový dotaz - jde místo sušeného mléka použít i sušená smetana? Díky za odpověď
onasi 12. 6. 2008, 12:53
@zuzica Milá Zuzko, obávám se, že ne... můžete to zkusit z minidávky2-3 bonbónů, ale spíš nepochodíte. POkud máte problém se sháněním sušeného mléka, tak třeba u nás v Hypermarketu Tesco ho vůbec nevedou! Lze ho sehnat v Kauflandu nebo Albertu, Globusu...
zuzica 15. 6. 2008, 21:32
@onasi Děkuji, nakonec jsem marcipán koupila bílý, obarvila jej, na zahuštění jsem smetanu přeci jen zkusila - figurky držely - byly to fifurky na člověče nezlob se. Hezky držely tvar, nakonec jsem se zlobila ale já, dort se celý nějak propadl, no hrůza - asi byla vrstva marcipánu moc tenká. Příště musím opravdu vyzkoušet vyrobit sama z bonbonů. Ale co, byl to můj opravdu první a s výsledkem na 1 jsem nepočítala.
evkaD 8. 6. 2008, 22:51
Díky moc Dáši zachránila jste mě, dort jsem původně potahovala klasickým kupovaným marcipánem - který jsem potom stéjně vyhodila strašně se mi trhal. Pak jsem si skočila koupit pěnové bonbony jojo a uděla jsem si hmotu podle vás a zadařilo se (Y) (Y) (Y) díky moc za dobrý recept (clamp) (clamp) (clamp) Jen jsem se chtěla zeptat jak docílit bíle barvičky :^) *-) *-)
onasi 11. 6. 2008, 17:12
@evkaD Evi, pokud by Vám stačila smetanová barva, dejte roztavit jen bílé části bonbónů, prostě ty barevné odstřihněte pryč. A pokud chcete úplně čistou bílou, budete muset oželet trpchu chuť a nedávat sušené mléko, jen moučkový cukr... (hello)´ jinak z vašeho dortu mám radost, že se povedl... (Y)
Bylinka1 8. 6. 2008, 20:40
Hmmm *-),tak to by mě nenapadlo-vyválet hmotu z ,,maršmeláků,, :-$!!!Zajímavé (Y)
Alena70 5. 6. 2008, 23:15
U nás to moc nechutnalo, předtím jsem dělala tu klasickou hmotu se sušeným mlékem a ta teda chutnala moc, uždibovaly mi to pod rukama, ale tohle z větší části skončilo v koši, snědl se pouze dort, naštěstí tam byly jen boky a nahoře cop dokola, jinak poleva čoko +o( , takže u nás už se dělat nebude.
kotata 8. 6. 2008, 22:16
@Alena70 Tak já byla s touhle hmotou moc spokojená, pěkně se mi s ní pracovalo a i nám chutnala (Y) (Y) Dělala jsem z JoJo Marshmallow a přidala jsem tam pár opiček také od JoJo. Potřebovala jsem tu hmotu žlutou, tak jsem vybrala žluté opičky. Obsahují ovocné šťávy a hmota chytla od těch žlutých opic takovou jemnou citronovou příchuť. Fakt byla skvělá (clamp) (clamp)
onasi 5. 6. 2008, 23:19
@Alena70 Aleno, přesně vím, o čem mluvíte. Jakmile vyzkoušíte hmotu klasickou, bude se tahle vždy zdát jakoby "nastavená". Já jsem to vyřešila tak, že touhle hmotou potahuji kvůli jejím dobrým vlastnostem jako pružnost a také tolik "nemokvá" jako marcipán ze sušeného mléka. Ozdoby a kytičky teď dělám z hmoty od Arielll. Zkrátka to kombinuji.
Bramborka 2. 6. 2008, 20:41
Dobrý večer, Dášo. Díky za recept. Dnes jsem zkusila Váš recept na potahovací hmotu a je bezvadně tvárná, krásně se modeluje, vykrajuje i potahuje dortík (clamp) (clamp) (clamp) a k tomu všemu i dobře chutná http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19673&user=12282 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=19672&user=12282 |:o)
staska 29. 5. 2008, 23:00
Dobrý večer Dáši! Prosím o radu- chystám se upéct dort k 1. narozeninám mého syna- a chtěla bych právě Vaše mramorové těsto a krém. Nechci ale klasický kulatý, ale mám v plánu dělat medvídka - těsto upéct na plechu a potom se něco pokusit vykrojit. Z jaké dávky by jste mi doporučila péct? A ještě prosím- je ten šlehačkový krém vhodný i na zdobení? Díky moc za rady!!!!!Mějte se!! (Y) (clamp)
onasi 30. 5. 2008, 7:12
@staska Milá Petro, dobré ráno, podívejte se do mých receptů na dort dinosaurus, toho jsem pekla ze šesti vajec na menší pekáček ze šesti vajec. POkud uděláte na veliký hluboký z osmi, měl by být už i hodně vysoký.Možná Vám troška i zbyde, aby zase těsto nepřeteklo. Medvídka vyřezáte v pohodě, odkrojky mlžete použít na vrstvení, aby vypadal trošku plasticky,ale není to nutné. Krémem se zdobt dá, ale není tak trvanlivý jako klasický máslový, tudíž bych zdobila az skutečně několik hodin předem, ne například večer před oslavou, ale dopoledne, když by měla být odpoledne... Zkusím pro Vás najít a vložit fotku, kde je tento dort krémem ozdobený, ted ale přesně nevím, kde ji mám, je to už dávno... krásný den! Dáša (hello) (hello) (hello)
Kristynečkaaa 27. 5. 2008, 8:52
to je zajímavé, někdy to zkusím.... *-)
onasi 27. 5. 2008, 9:10
@Kristynečkaaa zkuste, třeba jen z malinkého množství a třeba Vás to pak chytne ;-)
oplupetra 27. 5. 2008, 8:17
Dobrý den paní Dášo,mám na Vás otázku.Jen zkušebně jsem zkusila Váš korpus mramorový (je úžasný,nikdy se mi korpus nepovedl a nyní to bylo nádhera pozorovat-moc díky :-) ) A pak jsem zkusila tuto potahovanou hmotu z marshmalow.Docela se podačilo dort potáhnout -nijak jsem se s tím nezdobila,jen jsem chtěla vyzkoušet,jak se hmota chová,abych to věděla až budu za 14 dní dělat dort k synovým prvním narozeninám.Teď ty otázky.protože teprve začínám a nevím jak i to půjde,koupila jsem si barvy v prášku.Když to míchám do tekutého tak to půjde,ale jak mám postupovat,když hmotu co zbyde z potažení budu chtít po troškách obarvovat na ozdobení? a předem po kouskách si to netroufnu,neboť nemám odhad kolik (jak velký kousek budu potřebovat.Napadlo mě v minimálním množství vody vytvořit výslednou barvu a tou ty kousky zpracovat a případně zase přidat sušené mléko? Půjde to tak? Potom bych se ráda zeptala,jak dlouho dopředu si můžu uděla zdobení z této hmoty? můžu už týden dopředu nadělat ozdoby? protože budeme dort převážet daleko-oslava bude u prrodičů,tak plánuji si udělat korpus a krémem ho namazat až tam a dort potáhnout také tam,ale musela bych asi mít již nachystané zdobení,jinak bych to nestíhala...Můžu si dopředu udělat i tu potahovací hmotu na korpus? neztvrdne moc-aby pak nebyla hrudkatá při zpracovávání..a válení ? děkuji moc za odpovědi :-) Petra
onasi 27. 5. 2008, 21:46
@oplupetra Milá Petro, dobarvování již hotové hmoty je přesně tak, jak píšete, ve trošce vody si rozpustíte barvu, opravdu ale jen v trošičce, pak smícháte s původní hmotou a protože ji tím naředíte, přisypete cukr a mléko nebo jen jedno z toho. Ozdoby z této hmoty vydrží dlouho, jen na vzduchu vysychají a tvrdnou, což je třeba výhoda například u květin, když mají držet tvar. Nevím, jak daleko budete dort převážet a v jakých podmínkách, já budu převážet třípatrový dort také za 14 dní a cesta je asi 120km. Každopádně hmotu si klidně udělejte dopředu, na místě ji jen dejte na pár sekund do mikrovlnky a tam povolí, jen pozor, ať se nespálíte. Hmota nezhrudkovatí, samozřejmě ji musíte mít dobře zabalenou, aby neoschla. kdyby Vás ještě něco napadlo, napište! a mějte se... (hello)
oplupetra 28. 5. 2008, 11:02
@onasi Děkuji za odpověď dášo.jednak musím konstatovat,že jsme ochutnali Váš korpus a byla to mňamka-opravdu díky,snad poprvé je korpus vczhledově krásný a zároveň chuťově dobrý :-) Hmota byla fajn- na zpracování-to bylo hodně rychlé oproti hmoty od aní Marcelky,jen mi víc tvrdne-to je škrobem? ten škrob můžu použít už na zpracování a nebo jen na válení? dort budu převážet 150 km autem,takže ale asi ho potáhnu až na místě-figurky atd nachystám doma,tak snad samotné potažení zvládnu na místě...takže bych vezla jen korpus.. jen-lze použít na rozpuštění hmoty (již udělané předem) horkou vodní lázeň (mikrovlnku asi nebudu mít k dispozici)-v mikrotenovém sáčku že bych tam hmotu vložila? děkuji a pěkný den :-) Petra
onasi 28. 5. 2008, 11:31
@oplupetra Milá Petro, jsem moc ráda, že korpus chutnal!!! (zajic) Hmotu na škrobu jen válím, ano, škrobem tuhne, ale je i tak trochu tvrdší než ta od Marcely nebo jiné mléčné marcipány, je zase pevnější a taková pružnější, lépe drží tvar a "nevadne" tolik. Chuťově není tak mléčná a lahodná, jako Marcelčina hmota, zkrátka všechno má plus i mínus. Řekla bych, že marshmallow hmota na potahování je ideální, jestliže bych dělala ozdůbky jen pro děti na jídlo, udělala bych mléčný marcipán. Co se týče rozehřívání, nezkoušela jsem to ještě ve vodní lázni, ale teoreticky by to fungovat mělo, jen mě napadlo hmotu během ohřívání propracovávat, aby se rozehřála rovnoměrně...a hlavně to s ohříváním nepřehnat! Obdivuji Vás, že do toho jdete i v takových podmínkách, přeju, ať se to vydaří a budeme se těšit na Vaše reference a případnou fotečku! (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
oplupetra 28. 5. 2008, 15:38
@onasi Milá Dášo,děkuji za všechny rady. :-)bude-li se čím chlubit,tak pak svůj výtvor ukážu ;-) S těmi rozdíly mezi hmotami-cítila jsem to podobně..ještě sama nejsem rozhodnuta,jaké hmoty použiju.. no snad to dopadne dobře ... (smich)
Janininka 26. 5. 2008, 21:17
díky moc za rady. (F)
renik76 22. 5. 2008, 12:29
Dasi, ten jaster je potrety vodou? Je krasne leskly. :-) asi len ostanem pri tom MMF, nemam odvahu skusat novy marcipan na toho Bleska :-S. Ak sa mozem este opytat, kolko baleni cukrokov treba na napr. okruhlu tortu priemer 24cm? dakujem krasne za odpoved
onasi 22. 5. 2008, 23:04
@renik76 Reni, ano, můžete zkusit potřít vlhkýma rukama nebo rukama, na které jste si kápla trošku oleje ( to pak nebude hmota na vrchu lepkavá jako u vody) Já mám formu 23cm a bohatě mi stačí 1 sáček JOJO marshmallow na potažení dortu i na ozdoby. Ještě zbyde. Raději ale vždy dělám trošku s rezervou, aby nechybělo. mějte se... (hello)
renik76 23. 5. 2008, 12:12
@onasi Dasi, dakujem, urobim to teda s tym olejom. pekny den,pa
Etsie 19. 5. 2008, 15:57
Dobrý den Dáši, koukám po receptech, naše malá bude mít v soboru rok a tak se chystám, taky ten první vytvořit *-) , váš recept na potahovací hmotu se zdá, že bych ho mohla vzládnout i já :-) ;-) (nafocený postup je super (Y) (Y) (Y)) Jen prosím o radu při koupi barviva,jsem opravdu začátečník a nikdy jsem nic takového nedělala. Chtěla bych dort ladit do světle růžové barvy. A ještě jeden dotaz ;-) drží na týhle hmotě krém? Díky moc za radu, papa Liba (hello)
onasi 19. 5. 2008, 17:48
@Etsie Líbo, zdravím (hello), barvení není vůbec problémem, pokud chcete světle růžový, nemusíte si ani pořizovat barvivo, stačí koupit růžové JOJO marshmallow a je to, výsledek můžete očekávat podobný jako u mého dortu zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8873&user=9782 tehdy jsem tedy používala recept na hmotu jen bonbóny+ cukr, nyní díky sušenému mléku, které je slaboučce smetanové, bude růžová malilinko jiná. krém drží, viz můj dort tady: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=17394&user=9782 ale udělejte máslový, u něj je jistota, že pod ním marcipán nebude tát. I tak bych ale pro jistotu zdobila až co nejpozději, ne třeba den předem, ale dejme tomu dopoledne, když chcete odpoledne předávat.
Etsie 19. 5. 2008, 22:04
@onasi Dáši, díky moc za radu ale i přesto že bych chtěla ozdobit i nějakou barevnou kytičkou, stačí práškové potravin.barvivo co je běžně v prodeji??
onasi 19. 5. 2008, 22:16
@Etsie staci, oddelte si z rozpustene hmoty v pocatku trosku a do ni barvu nesypejte, tak se chytne nejlepe. diky cukru a mleku malinko zesvetla. muzete dobarvovat i dodatecne, barvivo rozpustit v trosce vody, ale pak pridejte i cukr, protoze by to bylo moc lepkave. Nebo je jeste jina moznost, jednou jsem delala listecky u toho ruzickoveho dortu, z bonbonu VEXTA, ty maji ruzne barvy... da se to vytridit a udelat po troskach... (hello)
Etsie 21. 5. 2008, 10:52
@onasi Dáši díky moc za radu, s těma bonbonama VEXTA - je to bobrý nápad (Y), je vidět, že máte zkušenosti. Jsem zvědavá na ten můj vytvor ;-) , písnu jak to všechno dopadlo :-) Mejte se krásně papa Liba
onasi 22. 5. 2008, 23:05
@Etsie Budu se těšit (hello) (hello) (hello)
Jiruska 18. 5. 2008, 17:19
:-o Teda Dášo, vypadá to tak jednoduše, že by se to takovému antitalentu jako jsem já, snad mohlo povést... ale když to srovnání s Tebou by bylo kruté.... tak já nechám vyniknout Tebe.... :-) protože Tobě to jde skvěle... |:o) |:o)
onasi 18. 5. 2008, 17:22
@Jiruska co tu na mě pěješ ódy? mám v tom tušit tajné kódy? *-) *-) (L) (L)
Jiruska 18. 5. 2008, 18:09
@onasi Pěju ódy, abys měla radost, a Ty máš místo toho starost... chtěla jsem Tě potěšit, ale kdo to mohl vytušit, že v tom vidíš jiné věci, mám Tě ráda, to víš, přeci... (L)
onasi 18. 5. 2008, 18:33
@Jiruska tajné kódy... ale houby, mám na mysli akci trouby! (^) ;-) a že je v týdnu důvod slavit, víš, že pečení mě bude bavit... ;-) A jestli máš na dort chuť, kladný komentář tu buď!!! :-$ :-$ (F)
Jiruska 18. 5. 2008, 22:44
@onasi Já to přece všechno chápu, jen tu v rýmu pořád tápu, ráda bych si dala dortík, pak hned ale zase sportík... ;-)
Petanka 18. 5. 2008, 15:09
Dáši prosím Vás jak ta hmota chutná, můžete mi to k něčemu přiblížit? Nikdy jsem tyto bombony nejedla, ani tu hmotu nezkoušela ;-) (L)
Zrušený účet 19. 5. 2008, 16:04
@Petanka Pokud by jste jí nechtěla jen sladkou, stačí na začátku než dáte bonbony do mikrovlnky, přidat místo vody citonovou šťávu. Hmota je pak trochu pikantnější. Doufám, že se Dášo nezlobíš, že se ti sem cpu se svými "moudry". Já tu hmotu znám takhle. S čokoládou jsem jí ještě nedělala, ale už se těším až jí vyzkouším. Já bych totiž čokoládu nejraději nacpala i do sekaný. ;-) Hmmm... teď koukám o kousek níž a vidím, že jsem přišla s děsnou novinkou. ;-)
onasi 19. 5. 2008, 17:42
@ s tou světlou to není nic extra chuťově výrazného, ale zkus to s tmavou, hezky se s tím potahuje: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=16696&user=9782 a jinak... jsem moc ráda, když jsi napsala reakci, já jsem citronovou šťávu nezmínila! :-) :-) :-)
onasi 18. 5. 2008, 15:19
@Petanka bonbóny jsou takové pěnové a vlastně jen sladké. Chuť hmoty závisí na použitém aroma, pokud dáte mandlové, bude díky němu a použitému sušenému mléku chutnat jako falešný marcipán, jen bude trošku tužší, gumovější, za to ale získáte modelovací vlastnosti jako menší lepivost, menší trhavost a tak...je to takový kompromis. (hello)
Petanka 18. 5. 2008, 18:35
@onasi Dašo děkuju (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie