Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 114 návštěvníků)

Fazolky na smetaně s vůni slaninky

0.0
Fazolky na smetaně s vůni slaninky

Potřebné ingredience

TŘI PORCE: fazolky /sterilizované, mražené nebo čerstvé, je to fuk/ - já dala půlku pytlíku Bonduel, 1 malá cibulka, kousek slaniny /ne anglické, prostě té obyčejné/, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 bio zeleninová kostka /pokud nevaříte i pro děti, můžete dát vegetu nebo normální maggi kostku - zeleninový vývar/, 200ml šlehačky nebo smetany, pepř, ocet.

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na co nejmenší kousky /je lepší jí před krájením dát na chvíli do mražáku, lépe se pak krájí/, dáme do hrnce a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku a společně opražíme. Pak přidáme fazolky - já dala mražené Bonduel - a chvíli opečeme. Vypražíme do tuku - to znamená, že počkáme, až se vypaří přebytečná voda /pokud děláte z mražených, tak je tam té vody dost, pokud děláte z čerstvých, tak té vody tolik není/. Zaprášíme mouku, rychle osmahneme a zalijeme vodou - cca 2dcl, přidáme bujon nebo vegetu (stačí i obyčejná sůl), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme - stačí opravdu chvilka, hlavně u sterilizovaných a mražených. Přidáme šlehačku, provaříme a dochutíme - my dáváme pepř a trošku octu.

PŘÍLOHA - vařený brambor a vajíčko na tvrdo nebo vařené hovězí maso.

Tento recept se mi zdá daleko chutnější, než fazolky připravené jen jako povařené a zalité záklechtkou /smetana s moukou/. Omáčka je voňavá, výborná !!!!!!!!!!

Osmahneme slaninku a cibulku /to hnědé v hrnci je kůže ze slaniny, dala jsme jí tam, ať je to voňavější :-))

Zaprášíme moukou a zasmahneme

Zalijeme vodou, přidáme vegetu, maggi kostku - zeleninový bujón nebo prostě osolíme

Šlehačka a provaříme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bberi 18. 9. 2008, 17:41
Dělala jsem dnes na oběd, výborné.Dávala jsem zakysanou smetanu,nemělo to chybu.Zařazuji do oblíbených jídel a všem doporučuji. (D) |:o) (F) (clamp)
Appletka 26. 9. 2008, 0:27
@Bberi Lenko děkuji (F) Jsem ráda, že chutnalo

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie