ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC,hotové za 30minut.
![ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC,hotové za 30minut.](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/070120/13/j2815.jpg)
Potřebné ingredience
těstoviny(jakékoliv)počet si určete sami,já začínala s jedním balíčkem nyní dělám ze třech:o),mleté maso(1/2hovězího1/2vepřového)na jeden balíček těstovin, půl kila,1čertovská omáčka,1cikánská omáčka,šlehačka,pepř,sůl,bazalka,česnek,cibule,sýr na strouhání.
Postup přípravy
Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme,nesmí nám shnědnout.Po té přidáme,mleté maso-osmahneme.Přidáme veškeré koření,občas promícháme,aby se nám maso nepřipálilo.Po té vylijeme opatrně zbytek oleje,zalejeme čertovskou a cikánskou omáčkou(můžeme nahradit i loupanými rajčatami,pokud chystáte pro ty nejmenší) a nakonec přilejeme šlehačku.
Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče.Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby.Po té dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
U nás jsou tyhle těstoviny nejžádanější a jsou hned pryč.Díky šlehačce není vůbec znát,že by čertovská a cikánská omáčka pálila takže je klidně mohou i děti!!!!
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31295.jpg)
základní suroviny, samozřejmě ještě sem patří cibule,česnek a těstoviny.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31296.jpg)
pro lepší orientaci tady jsou ty dvě omáčky.Někdy jsou pálivější jindy tu ostrost smázne smetana.Proto pro dítka raději použijte loupaná rajčata.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31297.jpg)
těstoviny lze použít jakékoliv,dělám hlavně špagety nebo vrtulky.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31298.jpg)
dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody s kapkou oleje.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31299.jpg)
v pánvi nebo v hrnci si osmahneme cibulku s česnekem
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31300.jpg)
až je cibulka zlatá- nesmí být do hněda- přidáme mleté maso a majoránku,bazalku,sůl a pepř.Pro dospělé doporučuji kápnout worchester a sójovou omáčku.Podusíme.Po té slijeme přebývající olej.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31301.jpg)
na podušené maso,stačí opravdu chvilinka, přidáme čertovskou a cikánskou omáčku (nebo loupaná rajčata).
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31302.jpg)
po zamíchání masa s omáčkami přidáme smetanu ke šlehání.,aby těstoviny byly šťavnatější můžeme dát i dvě smetany ke šlehání.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31303.jpg)
omáčka je asi po 10 minutách hotová
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k31304.jpg)
scedíme uvařené těstoviny a vysypeme do pekáčku či varné misky,zalijeme hotovou omáčkou a promícháme.Dáme na 270 stupňů zapéct asi na 15 minut.Občas promícháme.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/070120/13/k1454.jpg)
dnes už dělám hromadu.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!
OMÁČKU POUŽÍVÁM I NA PŘÍPRAVU LASAGNÍ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé