Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 990 návštěvníků)

ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC,hotové za 30minut.

0.0
ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC,hotové za 30minut.

Potřebné ingredience

těstoviny(jakékoliv)počet si určete sami,já začínala s jedním balíčkem nyní dělám ze třech:o),mleté maso(1/2hovězího1/2vepřového)na jeden balíček těstovin, půl kila,1čertovská omáčka,1cikánská omáčka,šlehačka,pepř,sůl,bazalka,česnek,cibule,sýr na strouhání.

Postup přípravy

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje.Mezitím si připravíme vynikající omáčku.
Nakrájíme si cibulku na jemno a pomalu ji osmahneme,nesmí nám shnědnout.Po té přidáme,mleté maso-osmahneme.Přidáme veškeré koření,občas promícháme,aby se nám maso nepřipálilo.Po té vylijeme opatrně zbytek oleje,zalejeme čertovskou a cikánskou omáčkou(můžeme nahradit i loupanými rajčatami,pokud chystáte pro ty nejmenší) a nakonec přilejeme šlehačku.
Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče.Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby.Po té dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
U nás jsou tyhle těstoviny nejžádanější a jsou hned pryč.Díky šlehačce není vůbec znát,že by čertovská a cikánská omáčka pálila takže je klidně mohou i děti!!!!

základní suroviny, samozřejmě ještě sem patří cibule,česnek a těstoviny.

pro lepší orientaci tady jsou ty dvě omáčky.Někdy jsou pálivější jindy tu ostrost smázne smetana.Proto pro dítka raději použijte loupaná rajčata.

těstoviny lze použít jakékoliv,dělám hlavně špagety nebo vrtulky.

dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody s kapkou oleje.

v pánvi nebo v hrnci si osmahneme cibulku s česnekem

až je cibulka zlatá- nesmí být do hněda- přidáme mleté maso a majoránku,bazalku,sůl a pepř.Pro dospělé doporučuji kápnout worchester a sójovou omáčku.Podusíme.Po té slijeme přebývající olej.

na podušené maso,stačí opravdu chvilinka, přidáme čertovskou a cikánskou omáčku (nebo loupaná rajčata).

po zamíchání masa s omáčkami přidáme smetanu ke šlehání.,aby těstoviny byly šťavnatější můžeme dát i dvě smetany ke šlehání.

omáčka je asi po 10 minutách hotová

scedíme uvařené těstoviny a vysypeme do pekáčku či varné misky,zalijeme hotovou omáčkou a promícháme.Dáme na 270 stupňů zapéct asi na 15 minut.Občas promícháme.

dnes už dělám hromadu.

PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!

OMÁČKU POUŽÍVÁM I NA PŘÍPRAVU LASAGNÍ.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie