Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 388 návštěvníků)

pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks

0.0
pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks

Potřebné ingredience

ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky
KRÉM:1. varianta: 6vajec,30dkg cukru,2 másla,2lžíce kakaa.Krém 2.varianta: 1slazené mléko v plechovce,250g másla v kostce!!ne rostlinný tuk jako je hera apod.
POLEVA:2čokolády na vaření,250g 100% tuku.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Peču v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.Necháme tak 14dní odležet.
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.

-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla

těsto na rohlíčky

takhle nějak vypadá příprava

rohlíčky upečené,nachystané ke zdobení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

petulis 26. 12. 2008, 21:37
Marci, dobrý večer povánoční, byli poměrně velké a tenké, ale jak píšete v troubě pěkně nabopnali, mají asi 8cm a¨se zahnutím kraju, formička mi hodně pomohla, že jsem nemusela to šudlat v ruce, krém se mi zdrcl, ale nechápala jsme jak to, ale nakonec jsem jej mixérem vyšlehala v horké lázni a krém jak má být, jsou moc dobré a fakt rychlé, všem chutnalo a ptali se i na recept, tak pěkný silvestr,a už hlavně nepečte a odpočívejte, určitě si to zasloužíte |:o) |:o) (novy rok)
Zrušený účet 1. 1. 2009, 18:41
@petulis ..jestli můžu poradit - když začínám šlehat máslo na krém/ jakýkoliv i s nástavbou moukovou, pudingovou, vaječnou - tu dělám nejčastěji, protože je krém trvanlivější / vždycky si dám rozpálit na sporák dva asi půl centimetrové plátky modré lukany / 100% ztužený tuk/. Jakmile se mi jen zazdá, že krém začíná stávkovat, naliju do něj tu rozpálenou lukanu a on se umoudří. Vždycky to zaručeně pomohlo. Pomůže i máslo. Ale to jsem nezkoušela, jen mi tuto radu dala stará dobrá cukrářka. (novy rok) PS. a recept na tyto rohlíky určitě zkusím.
Hyzule 27. 12. 2008, 13:35
@petulis Peti tak hlavně že si rodinka pochutnala a nakonec se vám to vydařilo.U nás už pomalu mizí z krabice.Je to prostě dobrotisko.Vám přeji taky hezký,pohodový zbytek Vánoc (Y) (L) (banky)
jaevelina 26. 12. 2008, 21:29
k tomuto receptu mohu poradit, že když se dá do lednice a pracuje se s ním až druhý den, nemusí se nic přidávat. Příště to zkuste a uvidíte rozdíl
Hyzule 27. 12. 2008, 13:33
@jaevelina Já jsem s těstem problém nikdy neměla.Přisypávala jsem mouku nebo strouhanku a až bylo těsto jak má,šoulela jsem rohlíčky. (F)
Carroline 22. 12. 2008, 12:33
Milá Marcelko, včera jsem dopekla rohlíčky,jsou výborné,jen jsem měla problém s těstem-drolilo se mi.Přidala jsem mouku dle Vaší rady ale moc to nepomohlo. Pro maminky kterým se také těsto drolí jsem se dočetla že stačí přidat vodu. Jinak moc děkuji za prima recept!!! (Y)....Přeji krásné (banky) A (novy rok)
Hyzule 22. 12. 2008, 16:36
@Carroline přidat vodu by mě nenapadlo ale pokud jste si pomohla tak je to super..Přeji prima svátky (banky) (Y)
Lenyela 22. 12. 2008, 11:10
(comp) už mám chutě (pusa)
Hyzule 22. 12. 2008, 11:14
@Lenyela my taky. ;-)
buši 21. 12. 2008, 22:52
Milá Marcelo, s těstem se pracovalo výborně, je strašně dobré (Y), ale já je pekla až včera, tak snad ještě změknou, jsou dost tvrdé. Je to můj první pokus o pařížské rohlíčky ;-), tak snad to klapne :-) Přeji krásné (banky) Jitka
Hyzule 22. 12. 2008, 11:13
@buši Jituš taky jsem v sobotu ještě přidělávala rohlíčky.Určo změknou,nebojte.Krém jim dá vlhkost.Hezké Vánoce (Y)
buši 29. 12. 2008, 21:37
@Hyzule tak opravdu krásně změkly, byly výborné (Y) ale už jsou sež... ;-)
Hyzule 30. 12. 2008, 14:18
@buši tak hlavně že jste je do nikoho nemusela nutit a byl úspěch.To hodně potěší,že?Přeji vám do Nového roku jen to nej a pěkně si to oslavte Marcela
Eva Sk. 21. 12. 2008, 10:57
Dobrý den Marcelko, tak hlásím že jsem krém znovu vyšlehala a krásně drží, zachvíli půjdu zdobit (clamp) (clamp) (clamp)....Moc děkuji a přeji krásné a veselé Vánoce (banky) (banky) Eva
Hyzule 21. 12. 2008, 11:10
@Eva Sk. tak to je fajn.Vám přeji taky pěkné prožití Vánoc (banky) (kolednici) (andel) (stromecek) (L) (F) (F) (Y)
petulis 20. 12. 2008, 22:38
Dobrý večer Marci, dnesky jsem dělala rohlíčky, vše se mi krásně povedlo, těsto suepr (dance), představ te si, že jsem udělala z dávky 99rohlíčku (Y), kousky jsem vždy válečkem vyválela a formičkou vykrajovala, už se těším jak pak udělám krém a mňam mňam (child4), Petra
Hyzule 21. 12. 2008, 9:31
@petulis Petruš určitě jste rohlíčky dělala malé.Já jsem z první dávky dělala větší kousky tak proto tak málo kusů ;-)Jenomže včera jsem dělala ještě další dávku protože manžel se na to vrhne jak neandrtálec.No a ty jsem dělala menší a je jich z poloviční dávky 49ks.A menší vypadají hezčí (Y)Tak ať chutná.A přeji vám moc pěkné Vánoce (banky) (andel) (stromecek)
Eva Sk. 20. 12. 2008, 11:22
dobre vyzkousim to...pak napisu vysledek...moc dekuji Eva
Eva Sk. 19. 12. 2008, 20:35
Dobrý večer Marcelko,dnes sem upekla rohlicky vypadaji a jsou moc dobroucke (zajic)...akorat mam mensi problemek, udelala jsem ten krem ze salka a jaksi mi nechce ztuhnout tak, aby z rohlicku neztekal, prosim o radu co s tim.....moc dekuji...Eva
Hyzule 20. 12. 2008, 10:18
@Eva Sk. Evi vmíchejte ještě máslo.Hezky vám to ztuhne.A ještě vám poradím.Nechte krém pořádně zatuhnout v lednici asi 1h a pak namáčejte v čokoládě.Včera jsem si s tím taky hrála a rodinka už potajnu koštuje. (Y)Ať se vám to podaří a hezké Vánoce. (banky) (kolednici)
daniša 17. 12. 2008, 14:57
Dobrý den Marcelko, tak jsem dnes dělala vaše rohlíčky, ale asi jsem udělala někde chybu. Těsto se mi drolilo :-@ a byla jsem olepená až za ušima :-) :-), ale vydržela jsem 8-|. Teď už jsou hotové a čekají na krém. (Y) (Y) Krásně voní. |:o) |:o) Starší syn mi je kradl z plechu a hned ochutnával :-) Děkuji vám za receptík a přeji krásné (stromecek) bohatého (jezisek) a v Novém roce (plaz) (pusa) [A]. Daniela (Y) (Y)
Hyzule 17. 12. 2008, 17:17
@daniša Danuš ono výhoda u těsta je že když se drolí nebo nejde scelit přisypete mouku nebo strouhanku a je po problému.Mě se ale těsto vždy povedlo.No ale hlavně že jste to dala dohromady a rodinka bude mít tu čest rohlíčky baštit.Taky vám přeji hezké svátky. (L) (banky) (andel)
vojda 16. 12. 2008, 19:10
(Y)Marcelko, pekla jsem tyhle rohlíčky a jsou bezvadné. Jen krém jsem udělala z nugety,másla a cukru a nastavila pudingem. (F)A už jsem je musela schovat, protože mi na to chodí a vůbec jim nevadí, že to není uleželé :-)
Hyzule 16. 12. 2008, 19:12
@vojda ;-)jo to znám ;-)taky je hned musím ukrýt ve sklepě.Tak ať chutná a hezké Vánoce (kolednici) (andel) (stromecek) (darecek)
elduska 16. 12. 2008, 15:42
Dobrý den, jen se chci zeptat, zda můžu udělat rohlíčky až ve čtvrtek? Není to už moc pozdě? Děkuji.
Hyzule 16. 12. 2008, 16:26
@elduska NENÍ TO POZDĚ.KLIDNĚ DĚLEJTE AŽ VE ČTVRTEK,BUDOU PROLEŽELÉ. (Y)
Verča-Berda 16. 12. 2008, 15:19
Marcelko,můžu se zeptat,jak se dělá ten krém ze Salka? :^) děkuju a pěkné vánoce (stromecek) (stromecek) (andel)
Hyzule 16. 12. 2008, 16:29
@Verča-Berda vERU UVAŘTE SI SALKO V TLAKÁČI 45MINUT NEBO V HRNCI MINIMÁLNĚ HODINU A PŮL.pO VYCHLADNUTÍ VMÍCHEJTE MÁSLO.MŮŽETE PŘIDAT NĚJAKOU TRESŤ JÁ DÁVÁM NEKDY KARAMELOVOU A MANDLOVOU A JE TO POŽITEK.NECHTE V LEDNICI TROCHU ZTUHNOUT A PLŇTE.HODNĚ ZDARU PŘEJI A HEZKÉ VÁNOCE (banky) (andel) (stromecek) (kolednici) (novy rok)
daniša 15. 12. 2008, 23:40
Dobrý večer Marcelko, právě jsem objevila váš receptík na rohlíčky. (Y) (Y) Mám už všechno upečené, ale tohle musím zkusit. :-) :-) vypadají úžasně. (Y) (Y). Pak napíšu jak to dopadlo. (pl) Děkuji za nápad. (flower) Krásný večer Daniela (hello) (hello)
Hyzule 16. 12. 2008, 7:43
@daniša Danuš vyzkoušejte (Y)Určitě rodinu potěšíte velkou dobrotou (zajic) (zajic)A samozřejmě písněte jak to dopadlo. (F)
Anjes 15. 12. 2008, 23:25
Dobrý večer paní Marcelko. rohlíčky mám od pátku pečené (flower) a určitě jsou povedené. (clamp) (clamp) (clamp) Už se těším, až je nazdobím (jezisek) bude to mňamka, myslím. že budou hned pryč (clamp) (clamp) (clamp) Moc děkuji za receptík a ještě jednou krásné a veselé (stromecek) (andel) (stromecek)
Hyzule 16. 12. 2008, 7:42
@Anjes Aničko také vám přeji moc pěkné svátky (Y) (L) (banky) (andel)
KOTY5 15. 12. 2008, 21:16
Paní Marcelko, tak už mám napečené dvě várky rohlíčků, chci se zeptat kdy je zdobíte krémem? Nevím jak dlouho vydrží jestli je mám zdobit teď či pár dní před Vánoci? Také se chci zeptat v jaké teplotě je skladujete, protože jsem bez balkónu a budu me muset mít v chladnější místnosti kde mám potraviny, ale je tam asi cca 19 stupnů? Vím, že by byl balkon lepší tak právě váhám s tím krémem. Ještě jeden dotaz který krém by jste doporučila, ten z receptu nebo ten ze salka? Děkuji moc za váš čas Jana K :-$
Hyzule 16. 12. 2008, 7:41
@KOTY5 Tak Jani já zdobím tak 3-4dny před Štědrým dnem a osobně dávám přednost krému ze salka.Rodince víc chutná a hlavně je skoro bez práce.Taky dobře drží a je tuhý.A skladování?Taky nemám balkon a mívám je ve sklepě kde mám otevřené okno.Ale vždycky si naberu do krabičky pár kouskoů všeho cukroví a uložím dole ve špajzu.Kde mám docela chladno.Klidně je můžete mít v lednici,na parapetu ale i v té chladné místnosti.Vloni jsem je dokonce měla na mražáku a po rozmrazení na Velikonoce byli stále báječné. (L)V receptech mám ještě fotku z loňského pečení a ve spodní krabici je mám čokoládou jen tak postříkané a vypadají taky hezky. (Y)Tak snad jsem poradila. (F)Marcela
KOTY5 16. 12. 2008, 9:09
@Hyzule Paní Marcelko, děkuji za radu a udělám ten krém ze salka. Už se těším až je ochutnáme ;-) Přeji Vám klidný předvánoční čas a ještě se určitě ozvu, jak to všechno ve finále dopadlo. Moc díky za cenné rady a váš čas. Jana a Páťa
Hyzule 16. 12. 2008, 9:12
@KOTY5 (L) (L)rádo se stalo a do krému dejte pravé máslo (F)Žádnou heru apod. nedrželo by to jak má. (L) (L)
KOTY5 16. 12. 2008, 18:55
@Hyzule Jasně, já už na pečení a do krému hlavně nic jiného nedávám, to pak není ono. Mějte krásný večer zdraví Jana s Páťou a (child6) bříšku
fuca 15. 12. 2008, 14:59
Dobrý den Marci, zrovna jsem je dopekla , jsou super (Y) (Y) (Y) (Y), moc moc děkuji za super recept (F) (F) (F). Petra
Hyzule 15. 12. 2008, 15:04
@fuca Rádo se stalo a ať chutná. (L) (Y)
makki 15. 12. 2008, 12:56
Dobrý den Marcelko. Trošku jsem měla z toho těsta strach, protože tam není tuk ,ale dopadlo to výborně |:o). Z této dávky mi jich vyšlo cca 100Kusů :-o. Jsem to vykrajovala ... Díky moc za bezva recept (Y). Chci se jen ještě zeptat jaký 100%tuk dáváte do polevy. Díky Markéta
Hyzule 15. 12. 2008, 14:26
@makki Já dávám omegu.Jsem ráda že se receptík zamlouvá.Letos ale budu dělat krém ze salka.Navařila jsem jich trochu víc. (Y)A přeji krásné Vánoce. (banky) (L)
osklivkabetty 14. 12. 2008, 19:30
:-p Zdravím Marci,chci se zeptat,jak drží to těstíčko při sobě,když tam není žádný tuk???? Chci je vyzkoušet,ale tohle mě zarazilo.Krásné (banky),hodnězdraví,štěstí a pohody v roce 2009 (novy rok).Zlatka
Hyzule 15. 12. 2008, 14:42
@osklivkabetty Zlatuško opravdu bez tuku.Ořechy jsou dost mastné.Ať vám chutná a přeji vám také nádherné Vánoce a do Nového roku jen a jen pohodu a zdravíčko (Y) (L) (silvestr) (banky) (andel)
Janulienkav 14. 12. 2008, 15:52
(zajic)super krasne uzasne (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie