(recept
si oblíbilo 388 návštěvníků)
pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks
![pařížské rohlíčky-jednoduché a přitom vynikající -65ks](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/081207/18/j32459.jpg)
Potřebné ingredience
ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky
KRÉM:1. varianta: 6vajec,30dkg cukru,2 másla,2lžíce kakaa.Krém 2.varianta: 1slazené mléko v plechovce,250g másla v kostce!!ne rostlinný tuk jako je hera apod.
POLEVA:2čokolády na vaření,250g 100% tuku.
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Peču v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.Necháme tak 14dní odležet.
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
KRÉM č.1.vyšleháme vejce s cukrem ve vodní lázni a necháme vychladnout.Máslo utřeme,pak přidáváme vyšlehanou směs a lžíci kakaa.Krém č.2:vyšlehám si změklé máslo a přidám celou,vychladlou plechovku zkaramelizovaného mléka a vyšlehám do hladka.Pytlíkem nastříkáme na rohlíčky,necháme ztuhnout (třeba v lednici)a máčíme v čokoládě,Nebo jen tak pocákáme.U nás je to nejoblíbenější cukroví.
-aby čokoláda hezky chytla na krém,necháme krém na rohlíčkách v lednici trochu ztuhnout.
kondenzované mléko je dobré vařit v tlakáči a více plechovek.Ušetříte čas i energii.V lednici vydrží hodně dlouho.Hlavně musí být plechovky aspoň do polovičky pod vodou
-do krému č.2 můžete zašlehat vanilkový puding
-pokud nemáte rádi moc sladké krémy,můžete dát do krému č.2 dvě másla
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/081207/18/k36684.jpg)
těsto na rohlíčky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/081207/18/k36685.jpg)
takhle nějak vypadá příprava
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/081207/18/k36686.jpg)
rohlíčky upečené,nachystané ke zdobení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé