Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 1287 návštěvníků)

JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ + postup

5.0
JAHODOVÝ DORT SMETANOVÉ ŽELÉ  +  postup

Potřebné ingredience

Tenhle dortík mám nejraději,je velice chutný a lahodný a hlavně je to moje vzpomínka na dětství kdy mi ho mamka kupovala v cukrárně. KORPUS : 3 vejce,12 dkg cukr krupice,12 dkg polohrubá mouka,ráfek o průměru 22cm. NÁPLŇ : kvalitní marmeláda jahodová-velká alespoň 450gr, 3x smetana na šlehání(250ml) 33% tuku, 2 želatinové ztužovače za studena(DR.OETKER). NA POLITÍ : 2 Dortové želé v prášku červené,4 lžíce cukru,1/2 l vody -NEBO : 1 cukrárenské želé červené +1/2 l vody,4 lžíce cukru. Na ozdobu" 1smetana na šlehání,1ztužovač do šlehačky (SMETAFIX),želé bonbóny.

Postup přípravy

Korpus : bílky vyšleháme do tuha,přidáme žloutky a cukr nakonec zašleháme polohr. mouku.Upečeme v ráfku nebo otevírací formě na dort(průměr cca 22 cm)
viz.foto

Upečený korpus prokrojíme pomažeme jah.marmeládou,slepíme,pomažeme i na povrchu a vrátíme do ráfku.

1/// Zbytek jahodové marmelády dobře rozmícháme.

2/// Ušleháme 3 smetany na šlehání do tuha.

3/// Připravíme 2želatinové ztužovače podle návodu: POZOR v návodu píší vyšlehat metličkou-já ale opět šlehám el.šlehačem a to rychle.Jinak se Vám udělají cucky.

Do vymíchané marmelády nalejeme podle návodu připravený želatinový ztužovač a rychle zašleháme opět el.šlehačem nakonec po lžících přidáváme ušlehanou šlehačku,šleháme pomalu,a hlavně dobře od dna misky.Vše nalejeme do ráfku na pomazaný korpus urovnáme a dáme vychladit.

Nejméně za 3 hodiny připravíme podle návodu na obalu červené
Dortové želé-2 balíčky do 1/2 l vody + cukr (pro jistotu dávám o trochu vody míň aby to bylo krásně tuhý),Nebo Cukrárenské červené želé(1 balíček) +1/2 l vody a 2lžíce cukru. Prostě želé musí být 1/2 litru, řiďte se návodem na obalu.Necháme trochu zchladnout a nalejeme nejlépe naběračkou na dort.Opět chladíme.

Po vychladnutí (já nechávám nejraději přes noc) sejmeme ráfek a ozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a bonbóny.

Před rozkrojením....Mňaminka.

Takže ŽELATINOVÝ ZTUŽOVAČ VIZ FOTO na náplň do šlehačky a marmelády a na "polevu"
DORTOVÉ ŽELÉ(2 balíčky+500ml vody+cukr) nebo CUKRÁRENSKÉ ŽELÉ -VIZ FOTO (1 balíček+500ml vody+cukr) nahoru.

Používám tyhle marmelády,jsou opravdu ovocné s kousky ovoce.Jsou z LIDLU.

další..

Vyzkoušela jsem taky z meruňkové marmelády,musím říct že je taky výýýýborný.Ještě chci prubnout marmeládu borůvkovou.

Na řezu.

a tady ještě borůvkový

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie