Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 247 návštěvníků)

Boží Mroží řezy - dvacetiminutové

0.0
Boží Mroží řezy - dvacetiminutové

Potřebné ingredience

Těsto: 30dkg polohrubé mouky,10dkg cukru, 1,5dl oleje, 2 vajíčka, 5 rovných lžic kakaa, 250 ml vody, 1prášek do pečiva - smíchat, dát péct na vymazaný plech s vysokým okrajem (ještě lépe na peč. papír) . _______________________________________________________________________________________________ Ovocná vrstva: 1litr bílého jogurtu, 1litr ovoce (jahody, ale i maliny, rybíz, borůvky, ostružiny - nejlépe směs) - ideálně mražené - urychlí to proces tuhnutí, dva balíčky želatiny Natura - na vaječnou nebo salámovou tlačenku (opravdu doporučuji tuto želatinu - nikdy mě nezklamala, ani nasladko, ani naslano, s ostatními můžou být problémy - obyčejná želatina je určenajen na smíchání s tekutinou a těžkou ovocnou hmotu už nemusí udržet pokupě - http://www.drostra.cz/?pid=14234&PN=%C5%BDelatina+kuchy%C5%88sk%C3%A1+%C4%8Dir%C3%A1+20g - děkuji Saweel za odkaz - k dostání např. v Budoucnosti a podle vašich tipů taky v Bille, Tetě, Hrušce), cukr

Postup přípravy

Zalijeme želatinu 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Mezitím rozmixujeme ovoce s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme s želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na vychladlý korpus a uhladíme. Po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou. Pořádně vychladíme. Chutná to jako nanuk Mrož a kalorie to nemá - no skoro vůbec žádné.. ,o)

Ještě dodatek po pokusu Berušky, která dělala z kompotovaného ovoce: To obsahuje víc vody, takže jsem jí navrhla snížit dávku na 800ml a radši ubrat i jogurtu na těch 800ml a vody na želatinu na 250ml. Dle jejího komentáře (4.2. 2010) fungovalo a želé vrstva držela. Děkuji moc za vyzkoušení!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie