Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 247 návštěvníků)

Boží Mroží řezy - dvacetiminutové

0.0
Boží Mroží řezy - dvacetiminutové

Potřebné ingredience

Těsto: 30dkg polohrubé mouky,10dkg cukru, 1,5dl oleje, 2 vajíčka, 5 rovných lžic kakaa, 250 ml vody, 1prášek do pečiva - smíchat, dát péct na vymazaný plech s vysokým okrajem (ještě lépe na peč. papír) . _______________________________________________________________________________________________ Ovocná vrstva: 1litr bílého jogurtu, 1litr ovoce (jahody, ale i maliny, rybíz, borůvky, ostružiny - nejlépe směs) - ideálně mražené - urychlí to proces tuhnutí, dva balíčky želatiny Natura - na vaječnou nebo salámovou tlačenku (opravdu doporučuji tuto želatinu - nikdy mě nezklamala, ani nasladko, ani naslano, s ostatními můžou být problémy - obyčejná želatina je určenajen na smíchání s tekutinou a těžkou ovocnou hmotu už nemusí udržet pokupě - http://www.drostra.cz/?pid=14234&PN=%C5%BDelatina+kuchy%C5%88sk%C3%A1+%C4%8Dir%C3%A1+20g - děkuji Saweel za odkaz - k dostání např. v Budoucnosti a podle vašich tipů taky v Bille, Tetě, Hrušce), cukr

Postup přípravy

Zalijeme želatinu 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Mezitím rozmixujeme ovoce s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme s želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na vychladlý korpus a uhladíme. Po ztuhnutí polijeme čokoládovou polevou. Pořádně vychladíme. Chutná to jako nanuk Mrož a kalorie to nemá - no skoro vůbec žádné.. ,o)

Ještě dodatek po pokusu Berušky, která dělala z kompotovaného ovoce: To obsahuje víc vody, takže jsem jí navrhla snížit dávku na 800ml a radši ubrat i jogurtu na těch 800ml a vody na želatinu na 250ml. Dle jejího komentáře (4.2. 2010) fungovalo a želé vrstva držela. Děkuji moc za vyzkoušení!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Silvie.G 2. 6. 2009, 11:23
Díky moc za recept, manžel Mrože miluje :-) Akorát ta želatina..Proběhla jsem celý Přívoz (Ostrava) a ona nikde, čili jsem koupila dr. Oetkera, ale nedělo se nic (dělala jsem z 1/2 dávky jako dort) takže jsem tam dala 2 želatinu - Labetu, a zase nic!!! Dneska jsem u Hrušky sehnala konečně tu pravou a jdu to do třetice vyzkoušet ^o)
Silvie.G 2. 6. 2009, 12:16
@Silvie.G Tak to ztuhlo!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) Takže nakoupím tuhle želatinu, díky moc za tip a skvělý recept!!
alimama 2. 6. 2009, 14:12
@Silvie.G Díky, Hrušku přidám do receptu! A dobré chutnání! (L)
evka 1. 6. 2009, 23:00
Tak jsem přes víkend tyhle mroží řezy vyzkoušela.Použila jsem také místo vody mléko,korpus je naprosto úžasný,jen ten vrch už tak povedený nebyl :-S.Želatinu jsem měla Labetu nebo tak nějak,vytáhla jsem zmražené borůvky a nakombinovala jsem to s jahodovým kompotem.Nerozmixovala jsem to úplně,takže mi tam zůstaly kousky ovoce,což by nevadilo,ale bohužel mi zůstaly v té směsi po ztuhnutí i malé hroudečky želatiny :^),to teda nevím proč,měla jsem ji vymíchanou dohladka,ale i tak jsou řezy chuťově moooc dobré |:o).Napříště jsem vymýšlela barevnou obměnu,že třeba navrch by byla hezká i bílá čokoláda,nebo světlý korpus,který má rodinka raději než kakaový by mohl vypadat taky hezky.Každopádně díky za super receptík (L),budu se ho snažit vyladit k dokonalosti ;-)
alimama 14. 6. 2009, 9:43
@evka Však experimentům se meze nekladou, v tom je největší krása pečení.. mně taky trvalo tři pokusy, než jsem vyladila poměry , aby to drželo.. (H) Škoda, že to zjevně funguje jen s tou naturou, která bohužl není k dostání všude. :-| Tak doufám, že e ozvete, jak to dopadlo s vašimi obměnami! (L)
mdvori 1. 6. 2009, 15:56
Ahojky, tak už si receptík ukládám do sbírky a budu zkoušet,naštěstí tuto želatinu u nás prodávají v Drogerii Teta,tak jestli u Vás někde je,tak se tam zkuste mrknout a já budu o víkendu péct.Děkuji za recept.Markéta
alimama 14. 6. 2009, 9:38
@mdvori Děkuji za tip na drogerii, připsala jsem ji do receptu! (L)
sikina54 1. 6. 2009, 13:05
musím pochválit je to opravdu moc dobré jestli to někoho zajímá já jsem místo vody dala mléko a jahod jsem neměla tak moc proto jsem přidala marmeládu co byla v lednici a jen jsem jí s tím ovocem pomačkala vidličkou a opravdu to nemělo chybu :-)
alimama 1. 6. 2009, 21:45
@sikina54 Nastavení marmeládou je dobrý nápad, když ovoce není dost - vlastně by se v zimě dal použít i kompot - díky za pochvalu i za tip! (hello)
Marule 31. 5. 2009, 16:57
Zdravím,řezy jsem vyzkoušela a ani jsem je nemusela polévat čokoládou ;-)...krásně ztuhly a doslova mizely (X) (X) a manželovi v útrobách... (Y) P.S.Dělala jsem je se zmraženými jahodami (zamrazuji s trochou cukru) a dosladila dia sladidlem kvůli babičce diabetičce...ta se taky olizuje ...a zbytek rodinky nic nepoznal (pst)...Určitě nepeču naposled!Díky! (F)
alimama 1. 6. 2009, 21:41
@Marule Mám radost, že chutnalo!!! (L)
jolča 31. 5. 2009, 14:10
tak řezy mám v lednici a ne a ne ztuhnout 8o| 8o| tak nevím kde se stala chyba :'( :'(,a ták vypadají lákavě (zajic).Měla jsem želatinu Dr.Oetker dokonce super tužící,škoda nevím jak to ted budem jíst. (6) (6)
alimama 31. 5. 2009, 15:18
@jolča Jolano - s Dr Oetkerem jsem to nezkoušela a ani nebudu, už jsem zkazila hodně moučníků, než jsem objevila tu želatinu z Natury, která je naprosto spolehlivá. Poradit můžu akorat to, že když se mi stalo, to co vám, narvala jsem to všechno do pohárů a postříkala šlehačkou a napříště upustila od experimentování a radši se držela osvědčeného.. (H)
Marule 31. 5. 2009, 16:58
@alimama Souhlasím, NATURU používám na sladké i slané věcičky...je nejspolehlivější (Y)
fraan 31. 5. 2009, 10:29
Dnes bych je chtěla vyzkoušet, vypadají moc jedle (Y) (Y) nevíte co by se stalo, kdybych tam dala normální červenou želatinu? ;-) :-D :-D
fraan 31. 5. 2009, 12:09
@fraan Hmm tak dneska nebudou, zapomněla jsem dát do těsta prášek do pečiva :-@ :-@ ;-) ;-) ;-) :-D :-D :-D
alimama 31. 5. 2009, 15:19
@fraan Tož příště.. (já jsem zas nedávno pekla chleba bez droždí..) :-$
Saweel 30. 5. 2009, 16:05
Řezy jsou opravdu výborné (Y) moc chválím receptík! Už nejen na pohled jsou k nakousnutí (zajic). Pekla jsem 2x a pokaždé s jiným ovocem - vždy chuťově lahodné :-p Želatinu jsem použila taky Naturu, našla jsem na ni odkaz, tak aspoň foto jak vypadá (P) http://www.drostra.cz/?pid=14234&PN=%c5%bdelatina+kuchy%c5%88sk%c3%a1+%c4%8dir%c3%a1+20g
alimama 2. 6. 2009, 22:58
@Saweel Děkuji za pochvalu i za odkaz (s dovolením jsem vložila do receptu) - chtěla jsem běžet koupit a nafotit, vůbec mě nenapadlo, že se dá objednat přes net. (L)
Saweel 9. 6. 2009, 16:49
@alimama Jsem ráda, že se odkaz třeba může někomu pro radu hodit :-) jak ta "kouzená želatina" vůbec vypadá. Taky jsem ji koupila v Bille. Moc Vás zdravím a díky za skvělé receptíky, jen tak dál ! (clamp) (flower)
smatanka-mona 30. 5. 2009, 13:09
Kde se dá ta Natura želatina koupit?? (F)
fajcovka 31. 5. 2009, 7:06
@smatanka-mona Normálně v BILLE.... |:o)
alimama 30. 5. 2009, 14:18
@smatanka-mona Já kupuju v Budoucnosti, bývá spíš v menších obchůdcích, třeba v Tesku nebo v Kauflandu jsem ji bohužel nepotkala..
Jita K. 30. 5. 2009, 11:59
Tak jsem včera upekla, v lednici to taky vypadalo celkem dobré, ale nedá se to krájet 8o|, tak to asi budeme jíst lžící rovnou z pekáče :-S. Želetinu Natura u nás neměli, tak jsem koupila nějakou od Vitany salámovou a potřebovala bych jí teda daleko víc než dva balíčky. Tak nevím *-), kde soudruzi udělali chybu. Ale jinak to chutná báječně, opravdu jako mrož (Y), tak snad příště to vyjde. Jitka
alimama 30. 5. 2009, 14:16
@Jita K. Jitko, jak už jsem psala níž, je asi jedno, jakou želatinu použijete, ale té hotové hmoty by mělo být před vmícháním jogurtu a ovoce 300ml. Tak snad příště už i pokrájíte. (L)
Anna S. 29. 5. 2009, 18:38
vyzera to mnam , mnam. akurat nemam tu zelatinu. vyskusala by som s inou ,ale neviem kolko gramov potrebujem, poradte mi
alimama 29. 5. 2009, 19:59
@Anna S. Aničko - samozřejmě je jedno, jakou želatinu použijete (ale rozhodně doporučuji nějakou značkovou, např. DrOetker - když jsem nedávno z nouze použila jakousi Made in Lidl, tekla směs i moje i nervy) - jde o to, aby na dané množství ovoce a jogurtu byly ty tři deci želé roztoku - takže se řiďte návodem. Ať se podaří! (L)
veronika2007 29. 5. 2009, 16:32
Děkuji za úžasný recept - řezy jsou ohromně jednoduché a báječně chutnají :) :) :) Díky, díky, díky (Y) (Y) (Y) Veronika (F) (F) (F)
alimama 30. 5. 2009, 14:19
@veronika2007 Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutná! (L)
Luciášš 25. 5. 2009, 12:15
tak za chvíli jdu do toho, úplně mi tečou sliny, jen doufám, že to s tou želatinou vyjde-nemám s tím vůbec žádné zkušenosti :^)
alimama 27. 5. 2009, 13:31
@Luciášš Lucie - opravdu doporučuji tu Naturu - ta mě nikdy nezklamala. Posledně jsem zapomněla koupit, použila jakousi z Lidlu, co byla náhodou doma, a byla to katastrofa.. :-S Tak budu držet palce, ať se povede! (L)
Luciášš 31. 5. 2009, 13:50
@alimama hrůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůza, těsto bylo super a ten vršek mi vůbec neztuhnul, asi sem tý želatiny dala málo 2plátky .Nj opakování je matka moudrosti tak snad se to příštěpovede
janca83 24. 5. 2009, 20:42
Děkuju za přání, tak zákusek je opravdu boží, měl velký úspěch a je pryč, malá ta snědla 3 kousky a chtěla ještě, a to zákusky jinak vůbec nejí....v úterý asi upeču znovu, má přijít návštěva...hezký večer
alimama 26. 5. 2009, 21:01
@janca83 Tak to mám velkou radost! (L)
evinek.b 23. 5. 2009, 23:27
vyzkouším co nejdříve a pak písnu, mrože máme móóóc rádi (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
alimama 24. 5. 2009, 21:11
@evinek.b Těším se na vaše dojmy! (L)
janca83 23. 5. 2009, 20:02
Hezký večer, zrovna jsem je dala do ledničky, chutnají úžasně, tak jsem zvědavá, jaké budou zítra. Jana (clamp)
alimama 24. 5. 2009, 10:44
@janca83 Doufám, že žádné.. :-) Děkuji a hezké jmeniny! (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie