Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jablcko111 9. 7. 2012, 22:07
Dobrý deň, pani Zdenka, keď sa tu tak všetci hlásia, nabrala som aj ja odvahu poprosiť o recept na korpus a krém. Dnes som robila svoju prvú poťahovú tortu, pre istotu so smartflexom. Ale druhú už vyskúšam s Vašim receptom na marcipán. V´daka
kterina8 9. 7. 2012, 21:29
Dobrý den, mohla bych také poprosit o receptík na korpus a krém pod váš vynikající marcipám (Y) (Y) (Y)
mařka 72 3. 7. 2012, 20:35
dobry den zdeni prosim o radu omilem mi kamaradka koupila plnotučne mleko mam toho 12 krabic mužu ho použit na marcipan na potaženi dortu moc děkuju Martina
dennysa 2. 7. 2012, 19:40
Dobrý den Zdenko (F), moc moc chválím váš marcipán (L) - zase jsem se do něj po dlouhé době pustila a trošku si "pohrála" .... ,-) a tady je výsledek http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=130890 Ještě jednou veliké DÍKY za bezva recept!!!! Mějte se jen hezky (child1) Zdenka
MataK. 27. 6. 2012, 14:26
Dobrý den, také se přidávám k dotazu ohledně třípatrového dortu. Jak by měla být patra v průměru velká a z kolika vajec do každého patra korpus? Měla byste nějaký osvědčený recept na světlý a tmavý korpus? Jaký krém je nejvhodnější do prořezu, aby dort hezky držel? Ráda bych tam dala i nějaké ovoce. Mnohokrát děkuji!Martina
aero-orion 2. 7. 2012, 21:54
@MataK. Martínko písněte mi prosím na vzkazík.Naházím vše na mail. (L) (F) (F) (F)
Nikitra 27. 6. 2012, 12:45
dobrý den, můžu se zeptat, chci si upéct svatební dort pro 45 lidí- 3 patra. Jaké rozměry pater stačí a jaké množství marcipánu budu potřebovat na potažení? Nebo kolik kg? A je ta hmota bílá nebo spíš nažloutlá- jsem úplný amatér, takže nevím.. Moc děkuji za odpověď Nika nikitra@seznam.cz
aero-orion 2. 7. 2012, 21:56
@Nikitra Máte mail. (L)
vydracek 26. 6. 2012, 9:45
Dobrý den, jen to vidím úplně se mi sbíhají sliny :-). Mohu vás poprosit o osvědčené recepty na korpus a krémy vč. toho ze salka. A také pár rad pro začátečnici. Všimla jsem si že tu kolegyňky píší, že jim marcipán teče nebo je šedý, tak jak na to, abych se tomu vyvarovala. A ještě jaké používáte barvičky do toho marcipánu. Moc moc děkuji Jitka (vydranek@seznam.cz) (radost) (F)
aero-orion 2. 7. 2012, 21:58
@vydracek Posláno.- (L)
aero-orion 2. 7. 2012, 21:57
@vydracek Posláno. (L)
EM01 23. 6. 2012, 22:20
Dobrý večer, marcipán se mi podle vašeho receptu bezvadně povedl, ale když jsem ho rozválela a chtěla jsem s ním potáhnout dort, tak se mi strašně na stranách krabatil a byl najednou toporný a vůbec to nešlo uhladit, takže jsem tam měla takové jakoby vlny a vůbec se mi to nedařilo uhladit. Vrchní strana byla hladká a super, ale ty boky, to je hrůza. Co jsem udělala špatně? Není možné, že byl moc tuhý nebo jsem nepracovala dost rychle a jakoby uschl? Prostě ty boky nevypadadjí čistě-uhlazeně. Musela jsem hóóódmě improvizovat. Jinak všechno ostatní, figurky a chuť je parádní...Jestli máte nějaký návod jak na potahování, tak prosím, prosím mohla bych poprosit? eva.minxova@email.cz
aero-orion 2. 7. 2012, 22:00
@EM01 Poslala jsem mail. (L)
bluška 22. 6. 2012, 7:37
Ahoj. :-)...Dnes se chystám udělat dort a potřebovala bych marcipán z 400g suš.mléka.V jakém poměru bude cukr,med atd.... :-$.Mám strach,aby se to vše povedlo.Chtěla bych udělat dort SPANGEBOB a dortová forma bude 30x40cm.Bude mi marcipán stačit??A nemáte náhodou nějaký podrobný postup,jak seříznout korpus,aby to vše dobře vypadalo ?? *-)Moooc děkuji.Pavla blaschkepavla@seznam.cz (L) (L)
aero-orion 2. 7. 2012, 22:00
@bluška Pavli pokud tu nejsem psát vzkazík. (L)
soptikcz 19. 6. 2012, 18:36
Ahoj :-) Váš návod mě nadchnul.. chtěla bych to taky zkusit :-) i když to nebude asi vypadat tak krásně jako Vaše dortíky :-) mohla bych poprosit o recept na korpus a krém ?? moc moc moc děkuju :-) Adik@seznam.cz (Y) (Y) (Y) (Y)
aero-orion 20. 6. 2012, 21:10
@soptikcz Všem jsem odeslala. (L) (F) (F) (F)
herminad 21. 6. 2012, 8:08
@aero-orion Moc moc děkuji :-)
herminad 19. 6. 2012, 15:24
Dobrý den, jste opravdu úžasná. Moc mě to nadchlo, že se snad vypr.... na kupované dortíky a zkusím taky, vypadá to jednoduše. (Y) Můžu poprosit také o recept na korpus a krém? A ještě bych se chtěla zeptat, kde kupujete barvičky. Moc děkuju (Y) (Y) (Y) Můj email: Duskma@seznam.cz
luckie 18. 6. 2012, 11:33
Předevčírem jsem dělala marcipán, krásně se dělal, rychlý to bylo, barvila jsem práškovýma barvama. Z ledničky do mikrovlnky, změl, vyválet a dát na dort. Fakt super recept, povědl se (Y) a dceři se Hello Kitty líbila. Moc děkuju (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
aero-orion 20. 6. 2012, 21:09
@luckie (L) (F) (F) (F)Díky.
Monča32 17. 6. 2012, 21:11
zdravim prosim vas kde najdu ten kukuřičny sirup prosim.. děkuji spřanim hezkeho dne monika
aero-orion 20. 6. 2012, 21:08
@Monča32 Moni zdravá výživa. (L) (F) (F) (F)
tlapa.k 15. 6. 2012, 8:46
Dobrý den, Zdeni, prosím Vás, je množství marcipánu z jedné dávky dostačující na jeden velký, příp. dva malé dorty ? A jak s barvením, kdyz potřebuju jednu barvu jako základ a asi dvě na ozdoby... dá se dobře zapracovat do už hotového nebarveného marcipánu ? Díky za odpověď, můj email zde : akktimel(zavináč)seznam.cz
aero-orion 15. 6. 2012, 17:33
@tlapa.k Barvit se dá jednoduše.Par kapek alkoholu a barvu udělat z toho kašičku, otřít do marcoše a zapracovat.Michat jen s alkoholem, ten nenaředí marcipán.Zbytek je v mailu. (L) (F)
Natalýsek 14. 6. 2012, 22:52
Zdeni, taky děkuji za super receptík na marcipán je úžasný a Vaše dortíky naprosta nádhera! ,o))) Moc prosím, mohu se přidat k žádostem o recept na korpus (ořech + klasika piškot) a krémy (jeden nějaký tvarohový a druhý pod marcipán? Chci dělat hned dva dortíky k narozeninám - jeden babi k "75" a druhý dcerce k "1". Předem moooc děkuji Petra petra.esslerova@seznam.cz
aero-orion 15. 6. 2012, 17:33
@Natalýsek Všichni odesláno.Pokud tu nejsem prosím pište do vzkazů.Díky. (L) (F) (F) (F)
Kaata 14. 6. 2012, 19:55
Dobrý večer Zdenko, právě jsem narazila na váš recept na marcipán a jsem z něj nadšená. Chtěla bych udělat synovi potahovaný dort ve tvaru dinosaura a moc bych vás prosila o recept na korpus a krém pod marcipán. Mail je kata.ales@centrum.cz Předem moc děkuji a přeji hezký večer Katka
jvrv78 13. 6. 2012, 8:59
Krásné dortíky a tak rychlý marcipán? Já se sním mordovala vždycky hodinu..s jiným receptíkem, tak tenhle Váš musím vyzkoušet. Můžu poprosit o receptík na marcoš i na salko krém na email: Jindriska78@gmail.com. Děkuji
M_Marketa 9. 6. 2012, 17:38
Dobrý den, můžu také poprosit o recept na korpus a nějaký dobrý krém? Moc děkuji. mail: marketa.malcova@gmail.com
emma142 (upraveno) 9. 6. 2012, 17:53
Dobrý den, přidávám se k těm co škemrají o radu. Po prvé loni jsem zkoušela potahovaný dort s marcipánem od vás a super, od té doby hrůza- poslení dort ke dni dětí se mi celý roztekl, potahovací hmota mi do večera tekla dolů a dort před tím mi zase tekl jako by po vrchu- byl takový ulepený, vy máte dorty takové sametové a i ozdoby na dortu mi jako by splihnou a nedrží tvar. Nevím kda dělám chybu. jestli dávám špatný krém pod marcipán . Chtěly bych dělat dort panenku malé k narozkám ale nějak nemám odvahu. Radka radka55555@seznam.cz
aero-orion 15. 6. 2012, 17:23
@emma142 Radko potahovka o síle 4 mm.A krém máslový pod ni.Pak to neteče. (L) (F) (F) (F)
pipetula 8. 6. 2012, 15:06
.
pipetula 8. 6. 2012, 15:12
@pipetula Nádhera. příští týden to zkusím bude premiéra. (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie