Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 303 návštěvníků)

Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

4.0
Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

Potřebné ingredience

4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta

Postup přípravy

Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze ve strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v rozkvedlaném vajíčku a lehce osmažit na pánvi z obou stran(jen nechat zatáhnout to vajíčko,nesmažit nějak dlouho)).Pak naskládat řízky do pekáčku vymaštěný tukem(já dávám na klasický hluboký plech,vleze se mi tam cca 6 plátků nebo 4 velké plátky),na řízky poklást kolečko cibule,rajčete,kolečko vajíčka natvrdo a na to dát hromádku tatarky,jak kdo chce,jak kdo má rád(ona se pak rozteče- pěkně rozpeče na mase).
Řízky podlijeme vodou,přikrýt plechem a dát do trouby dusit,já dávám asi tak na 180 st. horkovzduch asi 45 minut(míň-víc,chce to zkusit),hlídejte vodu,když tak ještě sem tam podlijte ať nejsou řízky úplně na suchu a až je vše pěkně zapečené,tak je hotovo a je to mňamka,masíčko je z trouby jak vata :o) Ještě malý tip,můžete v hrnku rozpustit třeba půl masoxu a podlít to pod řízky s tou vodou,kterou je podlíváte,taky dobré :o)
A teď naposledy,když jsem řízky dělala,jsem na každý zkusila dát navrch plátek tvrd.sýra(chvíli před dopečením) a bylo to taky dobré,sýr se na tom pěkně zapekl,doporučuji.
Jako příloha brambory,hranolky,bramb.kaše.
Je to jednoduché a rychlé.Přeji dobrou chuť.

Obalené maso ve strouhance a vajíčku osmažit na pánvi(jen zatáhnout vajíčko,nesmažit nějak dlouho) z obou stran.

Řízky dát na plech,poklást kolečkem cibule,rajčete,vajíčka a tatarkou,vylít tam i tuk z pánvičky a podlít vodou(nebo i s tím rozpuštěným masoxem,jestli chcete),přikrýt druhým plechem a dát dusit do trouby.

V průběhu pečení v troubě občas zkontrolujte,podlijte vodou,ať není maso na suchu,ať se dusí.Můžete dát na řízky chvíli před dopečením plátek sýru Eidam-nechat zapéct,je to taky dobré.

Takhle vypadají hotové zapečené řízky ,můžete servírovat na talíře :o)
Vhodná příloha jsou hranolky,brambory,bram.kaše :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie